2015-11-17

Föreläsning och workshop på Folkuniversitetet

I söndags var det då dags för mig och Alicia att prata om Monthly Makers, DIY, återbruk och bloggande på Folkuniversitetet här i Stockholm. (Här har jag skrivit om det tidigare) Jag har tyvärr inga bilder från själva föreläsningen, men det var ca 90 personer i blandade åldrar som kom och lyssnade på oss. Fick även höra att det var över 100 personer på reservplats som också var peppade. Så himla skoj!

Efter själva föreläsningen var det dags för oss tre som föreläste (jag, Alicia och Åsa) att dela upp oss och ta med oss en tredjedel av deltagarna för att hålla i workshops.

DIY workshop at Folkuniversitetet

Hos mig gjorde vi pappersgirlanger av gamla böcker och magasin. Alla deltagare kom igång så himla bra och det kändes så peppigt att vara i ett rum fyllt av folk som jobbar på något kreativt.

DIY workshop at Folkuniversitetet DIY workshop at Folkuniversitetet DIY workshop at Folkuniversitetet

Det var kul att se så många olika sätt att göra samma sak på.

DIY workshop at Folkuniversitetet DIY workshop at Folkuniversitetet

Allteftersom fylldes det på med fler och fler girlanger som fick hänga från lamporna i diverse olika former och storlekar. Vi använde både lim, tejp och symaskiner för att sätta ihop dem.

DIY workshop at Folkuniversitetet DIY workshop at Folkuniversitetet DIY workshop at Folkuniversitetet DIY workshop at Folkuniversitetet

Efter 1,5 h av skapande packade jag ihop materialet från workshopen och mötte upp Alicia för att höra hur det gått för henne. Vi gick och tog en fika för att sammanfatta alla intryck från dagen och summera. Något jag kom fram till i alla fall var att det var en sån himla kick att få prata om något en brinner för och att få hålla i workshops.

Jag hoppas att alla deltagare är nöjda med dagen.

 

TRANSLATION: On Sunday me and Alicia did a lecture and workshops about Monthly Makers, DIY, recycling/remake/redesign. So fun!

0

Kommentera

Men så grymma ni är! Så himla härligt det såg ut med att girlanger upphängda också 😀

Åh, shit vad roligt! Älskade att läsa era långa beskrivningar av dagen på facebook och det låter verkligen som att de som kom var riktigt nöjda med er insats. Önskar verkligen att jag bodde lite nämre Stockholm känner jag nu!

Ja, hittills har jag bara hört bra grejer så det är jättekul. Ja, tänk om du hade bott lite närmare alltså! Så kul!

Det där såg ju helt fantastiskt härligt ut! Hade jag bott i Sthlm hade jag lätt velat vara där. Det är så inspirerande att skapa i grupp. Se andras tankar och ideer 🙂

Mest inspirerad blev jag faktiskt av att se alla andra skapa. Kan själv bli lite låst när jag ska skapa i grupp, tyvärr.

Så roligt det ser ut! Vid sånna här tillfällen önskar jag verkligen att jag bodde i Stockholm. Verkar så himla inspirerande att vara många som skapar tillsammans.

Så jäkla kul att det blev så lyckat! Hoppas verkligen det blir en till gång så ska jag inte vela så länge utan hänga på låset och anmäla mig 😉

Ja, du får verkligen vara snabbare om det skulle bli en till omgång. Håll tummarna för det.

När sånt här händer vill jag bo i Sthlm! Känns som om allt det roliga händer där.

AAAH alltså såå fina bilder!!! Så mycket kreativitet och spänning i dem, det gör mig himla glad :’) Och vilken jävla dag vi hade alltså, högsta high five:n ever!!!! Tack för ett sjukt gott samarbete och hoppas du får lite slapptid nån dag snart. Nu längtar jag efter min lediga torsdag!

Så himla roligt ni ser ut att ha! Kul att ni tyckte det var roligt, då blir det förhoppningsvis fler tillfällen.

Åh, vad roligt det ser ut!

Grymt jobbat! Så kul att läsa och se bilderna, verkar onekligen ha varit succé 🙂

Det var så roligt att ni kom och lös upp novembermörkret här i huset på Folkuniversitetet. Samarbetet med er har varit en av hösten höjdpunkter och jag är så glad över succén som blev, trots mina små tabbar inledningsvis. (Det var ju inget som deltagarna blev drabbade av som tur var, bara ni två som tog det hela så bra.) Vi fick strålande respons och tack vare er kommer Språngbrädan få en fortsättning.

Här är några kommentarer från utvärderingen:
• Skulle gärna komma på fler kurser, worshops inom Monthly makers och andra kreatörer. Kul och inspirerande att få kort pröva på något!
• Roligt att kunna skapa med enkla medel och på temat återbruk! Jag tycker absolut att du ska fortsätta hålla workshops – och jag hoppas att du får till någon mer kurs här hos oss.
• Bra upplägg för en introduktion. Generöst med tid och material.
• D.I.Y. & Remake/Återbruk var superbra tema och inspirerande.

Tusen tack för era insatser!

/Ylva Carlsdotter, FU.

Åh det låter verkligen så fint och mysigt. Och! Mycket mycket bra pyssel, jag vill också göra det! Har du något tips för hur man ska få ut många runda pappersbitar på en gång? De tar ju så lång tid att klippa ut… Kram

Cecilia

Himla kul och inspirerande att lyssna på er presentation och sedan gå loss med saxen =)

Vad kul att du tyckte det! Tack!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.