2015-11-04

Fisk på fem ingredienser

5 ingredient fish

För någon vecka sedan skrev Sandra att hon efterlyste recept med 5 ingredienser eller färre. Direkt när jag läste inlägget kom jag att tänka på en fiskrätt som min pappa brukade laga när jag var liten. Den måste jag ju bara dela med mig av för att det är vansinnigt gott och går väldigt smidigt att göra.

Du behöver:
◆ Smör (har på riktigt aldrig mätt mängden, går på känsla, har i lite extra) men om jag ska gissa 100g kanske
◆ 400g torsk, jag brukar köpa fryst
◆ saft från 1 citron
◆ Rosmarin
◆ Ris som tillbehör

5 ingredient fish

Börja med att smälta smöret i en kastrull

5 ingredient fish

Skär upp fisken i kuber / lagom stora bitar

5 ingredient fish

Kläm över citronen

5 ingredient fish

Ha i rosmarin. Låt puttra under lock tills fisken känns klar. Koka ris och servera till

KLART!

5 ingredient fish

Kanske inte jordens mest estetiskt tilltalande maträtt, men förbannat god i alla fall. Ett tips är att ta bort rosmarinen och citronen och ha curry i stället. Också enkelt och jättegott!

Det var mitt bästa recept på 5 eller färre ingredienser. Vilket är ert?
TRANSLATION: This is a so simple dish . Takes like no time at all and tastes really good. And it only has 5 ingredients in total.

You need:
◆ Butter (i rarely don’t measure this, but I guess I use 100g) 
◆ 400g of cod
◆ the juice from 1 lemon
◆ rosemary after taste
◆ rice

Melt the butter, add the cod, lemon and rosemary. Let simmer until the fish is cooked. Serve with rice. And you’re done! Easy, right?

0

Kommentera

Vi brukar göra ungefär samma, fast ha i ”kräm fräsch” på slutet så det blir lite såsigt!

Det låter ju himla gott det med, får också prova!

Har gjort ett liknande fast kört fisken i ugnen istället 🙂 gott är det i vilket fall som helst.

Aha, det får jag prova någon gång också.

fy fasen vad gott. har dille på fisk just nu. älskar enkel mat dessutom!

Då borde du verkligen prova det här receptet!

Satt precis och funderade på middag så det här får det bli ikväll. En fråga bara, måste den vara tinatd eller kan en slänga i den frusen-ish?

Det går fint fint att slänga i den frusen! Det är vad jag har gjort 🙂 Lycka till med maten ikväll!

Satt precis och funderade på middag så det här får det bli ikväll. En fråga bara, måste den vara tinad eller kan en slänga i den frusen-ish?

Malin

Alltså. Så himla bra! Jag provade precis detta. Supergott. Slängde i lite frysta ärtor också, för färgen mest. Smakade tipptopp!

Åh vad kul att du gjorde det. Frysta ärtor kan jag tänka mig verkligen piffar upp utseendet. Det får jag testa nästa gång 🙂

Älskar sådana där 5-ingrediensrecept! Vet att Allt om Mat haft en långkörare som heter ”köp hem fem” där man just behöver fem ingredienser utöver basvaror (då blir det i och för sig kanske lite fler ingredienser totalt). Min favorit av dem är en fetaostkyckling med balsamvinäger och ruccola http://alltommat.se/recept/festkyckling-med-rucola/

Åh vad spännande, måste kolla in!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.