2015-10-01

Panoramabilder från Island

Panoramafunktionen i min telefons kamera är nåt jag gillar att använda, men panoramabilder i sig tycker jag kan vara himla knepiga. Eller formatet är väl det som är knepigt kan jag tycka. Det är så himla brett att det blir smalt när en ska lägga upp bilderna någonstans. Bästa sättet att visa panoramabilder som jag hittills har upplevt är nog genom VR-glasögon. (Som vi på jobbet för övrigt har byggt en app till som gör precis detta , slut på sidospår.)

Men jag gillar liksom ändå att stå där på plats och dra telefonen långsamt från sida till sida. Jag vill bevara platsen jag står på och mäktigheten därifrån. Precis det ville jag göra nu när jag var på Island. Även om det är en sport i sig pga att det blåser så mycket och att en måste hålla telefonen rätt så stilla och rak. Med eller utan vind så har jag samlat på mig ett gäng panoramas från diverse vackra platser. De flesta har jag bloggat om tidigare, så klicka vidare till inlägget om du vill se mer.

Panoramas from Iceland Panoramas from Iceland

ReykjanestáLängst ut och högst upp på en klippavsats, ser inte alls ut som att den svarta stranden är 30 meter ner, men det är den.

Panoramas from Iceland

På foten av Esjan.

Panoramas from Iceland

Ute på ett lavafält i Reykjanes precis vid born mellan två världsdelar.

Panoramas from Iceland

Sånna här höga bergväggar kan en se lite här och var längs med vägarna.

Panoramas from Iceland

Och så en från Svínahraun. Älskar att morbror Ágúst sitter på huk och fotar mossa. Lite ”Where’s Waldo” över det tycker jag.

Panoramas from Iceland

Så en dag var vi inne i Reykjavík och tittade på hus.

Panoramas from Iceland

Och utsikten från min mormor och morfars lägenhet.

Panoramas from Iceland

Maríuhellar

Panoramas from Iceland

Gunnuhver och den bortsprängda bron.

Panoramas from Iceland

Nesjavellir som ligger en bit in i landet.

Panoramas from Iceland

En till bild från Gunnuhver

Panoramas from IcelandÞingvallavatn

Här kan du läsa mer om min senaste resa till Island ↓
Första dagen på Island
Vandring på Esjan
Svínahraun
Þingvellir
Krýsuvík
Reykjanestá – branta klippor och stora stenar
Gunnuhver
Norrskensnatten

 

TRANSLATION: I love taking panoramas with my phone, here are some from Iceland.

0

Kommentera

husen i den där staden alltså. helt sjukt, älskar’t.

vad menas med VR-glasögon?

VR står för Virtual Reality och är i detta fall glasögon du tar på dig som gör att du känner som om du är i en helt annan värld. Det finns i ett gäng olika modeller, men de jag pratar om är dessa: https://www.oculus.com/en-us/gear-vr/

Åhhhh! Så jäkla vackert land!

Så himla häftigt landskap! Superfina bilder, måste verkligen se till att åka dit nån gång. Mäktigt norrsken nu fick se också!

eh är detta EN ANNAN PLANET eller vad liksom. älskar detta. och fint även att du inte gjort dem alldeles för breda, utan fångat balansen mellan panorama och vanlig bild. speciellt gillar jag svínahraun, ser ut som en målning alltså!

Ha, ja en kan ju tro att det är en annan planet alltså. Jag gillade det faktumet också, att inte ha för breda bilder liksom. Blir ju bara smått och smalt då.

Okej nu dog jag inombords. Så otroligt vackert land! Hjälp vad jag måste åka dit och bara fota fota fota någon gång. Superfina landskapsbilder!

Ja, gör det bara! Det är så oerhört vackert där!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.