2015-10-25

Monthly Makers – GARN

Då var det dags att kika på vad jag gjorde den här månaden i Monthly Makers på tema GARN. Ni har ju redan fått en tjuvkik på det jag gjort och också fått se att jag valde att väva. Det var så himla kul! Det är första gången jag testar att väva (räknar inte med minivävarna jag gjorde på dagis och fritids). Extra tack till Kristin som lånade ut vävramen och har kommit med lite vävtips längs vägen och tack till mamma som har supportat via FaceTime.

Jag har säkert inte alls gjort enligt konstens alla regler, men det tycker jag liksom inte spelar någon större roll. Det viktiga är ju att bara göra något. Nu ska jag ju lämna tillbaka ramen, men känner att jag ändå är himla sugen på att skaffa mig en egen så jag kan väva mer.

 

Monthly Makers YARN

Jag köpte ett gäng olika garn i olika kvalitéer och tjocklekar. Det kändes som att det skulle bli lite mer effektfullt på det sättet. Såhär i efterhand kanske det hade varit en idé att skissa upp det jag ville väva, men att bara köra på och ta det som det kommer funkar faktiskt också.

 

Monthly Makers YARN

Jag testade att knyta ryaknutar och göra fransar av dem.

 

Monthly Makers YARN

Och så provade jag att väva in kardad ull. Den här biten gjorde jag faktiskt om tre gånger då jag inte riktigt tyckte att jag fick till det så bra de två första gångerna.

 

Monthly Makers YARN

Nu är det alltså dags för er att länka era bidrag på det här inlägget hos Beata, som är månadens värd. Ni har till slutet av månaden på er. Sen sammanställer Beata allas garnkreationer i ett samlingsinlägg. Det känns som att många av er har tyckt att tema GARN har var extra roligt. Kul! Kanske har det passat så bra pga hösten. Ska bli väldigt kul att se vad ni alla hr hittat på i vilket fall.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Det här är Monthly Makers:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är alla värdar för en månad var.
10:e, presentation av det gemensamma temat.
25:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet till det inlägget.
Och i slutet av månaden sammanställer värden alla grymma grejer vi har skapat.
Den enda regeln är att det du bidrar med ska vara gjort under den givna månaden. Det viktiga är att släppa prestationen och komma igång med ditt skapande.

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Vi finns också på facebook.com/monthlymakers, instagram under @monthlymakers och kom ihåg att tagga med #monthlymakers.

Monthly Makers YARN

Translation: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme was YARN and I did this weaved wall hanging. 

0

Kommentera

Snyggt med geometriska mönster!Gillar verkligen också din färgkombination/Linda

ÄLSKADE att väva när jag var mindre och vävde på min miniväv stup i kvarten. Synd att min mor fengshi:ade bort den i en flyttstäd. Kul och fint blev det!

Nämen så himla fin den blev, älskar det lila bubbliga högst upp, verkligen effektfullt med olika typer av garn 😀
Tack för peppen förresten, jag fick faktiskt ihop ett bidrag, om än av det enklaste slaget. Ska visa i morgon!

Man kan se många motiv i din väv – ett hus, vatten och horisont, en mur, en brygga. Blir olika hela tiden. Fattar inte hur du lyckas byta färg mitt i en rad. Min väverfarenhet är just dagisvävnkng och där blir det då bara raka ränder.

Vad roligt att du gett dig på vävning! Jättefin! Jag gillar särskilt mönstret och att det är så olika tjocklek på garnen.

Rett og slett kjempevakkert! 🙂 Du har funnet farger som virkelig passer sammen, og det hele ble ordentlig fint på veggen!

Så jäkla fint! Vävning ser så roligt ut, vill också prova på den tekniken. Frågade min mamma om vi hade kvar den lilla vävstolen jag och min syster hade som barn men den har nog inte överlevt våra lekar haha 😛

Alltså jag vill SÅ gärna lära mig väva! Gjorde det hela tiden på fritids men inte en enda gång sen dess. Detta inspirerar mig något så kopiöst! Vi får ha en MM-vävstuga tror jag, ihop med broderijuntan jag och Mikaela planerar.
Kan inte riktigt greppa att detta är ditt första försök heller för jag tycker det är så fint och välgjort! Vackert med mjukheten i ullen mot den hårda gulgröna färgen.

Ja! Lätt vävarstuga, låter kanonkul! Jag gillar också det mjuka i den lila ullen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.