2015-10-10

Matlådans år IIII

I början av året när plånboken var lite extra tom och matinspirationen alldeles för låg kom jag på att 2015 skulle bli Matlådans år. Detta har varit så himla bra för min egen del. Dels har jag tvingat mig själv att ta med matlådor så ofta jag bara kan till jobbet. Ibland har det varit rätt trista lådor, men det är ju ändå mat. Andra gånger har det varit riktigt avancerade bara för att det är kul. Det här har också medfört att på kvällarna har vi lagat mer ordentlig mat här hemma. Så att det ska räcka till en låda nästa dag. Himla bra grej.

Jag tänkte att vi kunde kika på mina senaste lådor och förhoppningsvis kan det inspirera någon av er till en ny typ av låda eller mig själv inför nästa vecka.

Matlådans år IIII

Den här pasta rosso med vitlöksstekta champinioner från boken Mera Vego är så himla god. Påminner om en pastasås som jag åt när jag var liten, då kallade vi den Lenas pastasås. Jag minns det som att vi åt det jämt och att jag inte var särskilt förtjust i den. Men tiderna ändras och nu tycker jag den här är riktigt god i alla fall.

Matlådans år IIII

Färsk tortelini med tomatsås

Matlådans år IIII

En röd curry med tofu och grönsaker

Matlådans år IIII

En paj. Ser så sorglig ut på nåt vis. Inga grönsaker till. Såsen som är på snålade jag till mig från en kollega när hon hade ätit upp sin La Neta-lunch.

Matlådans år IIII Matlådans år IIII

Potatispannkaka i ugn x2.

Matlådans år IIII

Lax med kokt potatis och sås. Typisk mat jag lagar när jag är hemma själv eftersom Philip inte äter lax.

Matlådans år IIII

Pasta pesto och grönsaker.

Matlådans år IIII Matlådans år IIII

Två typer av hemmagjord pizza. En med tortilliabrödsbotten och en med riktigt botten.

Matlådans år IIII

Quinoasallad, halloumi och groddar.

Matlådans år IIII

Quornfärssås och spaghetti. Plus hyvlad ost på toppen. Gott!

Matlådans år IIII

Makaroner och pyttelite tomatsås.

Matlådans år IIII

Melon- och fetasallad.

Matlådans år IIII

När hela Monthly Makers gänget sågs var vi ju på mitt kontor. Perfekt att jag då kunde göra matlåda på resterna av maten som blev kvar. Tack och bock!

Matlådans år IIII

Quornbitar i mango chutneysås. Så enkelt. Stek bitarna, ha på grädde och/eller créme fraiche, ha i lite mango chutney, salta, peppra. Klart.

Matlådans år IIII Matlådans år IIII

Två omgångar fiskpinnar och pulvermos. En kan ju inte orka göra all mat från grunden jämt.

Matlådans år IIII

Och sist men inte minst en grönsakssoppa gjord på allt möjligt som fanns hemma i kylskåpet.

Här kan du se mina tidigare inlägg om Matlådans år ↓
Matlådans år I
Matlådans år II
Matlådans år III

Och sist men absolut inte minst så är det ju den 10:e idag vilket betyder nytt tema på Monthly Makers. Den här månaden är det Beata som är värd, så in till hennes blogg och kika på en gång för att få reda på vilket tema vi har i oktober! Och en till grej. Nu finns Monthly Makers även på instagram under @monthlymakers. In och följ oss där vettja!

 

TRANSLATION: This is what I have been eating at work lately. 

0

Kommentera

ISA

men fasen vilka bra vardagsmat-tips <3

tycker om dessa inlägg så mycket. matlåda känns så sverige tycker jag!! jag är all for matlåda men det är verkligen inte en del av kulturen här borta på samma sätt som i sverige. här äter alla ute, exakt hela tiden. vilket också är fint såklart, fast på ett helt annat sätt.

Vad kul att du gillar inläggen. <3 Haha, ja det är nog rätt så himla svenskt alltså.

åh, livet med matlådor. så mycket hatkärlek.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.