2015-10-08

9 rätters avsmakningsmeny på Fish Market

Fish Market - Reykjavík

En av kvällarna i Reykjavík hade Philip och jag bestämt oss för att gå ut och äta. Oftast när jag är på Island äter jag hemma hos släkt eller vänner. För middagar är liksom ett så bra sätt att ses på, därför har jag egentligen väldigt dålig koll på restaurangutbudet. Ja, eftersom jag sällan äter ute. Så när vi skulle hitta ett ställe att gå till följde vi ett tips från Petter som var på Island några veckor före oss. Fish Market (eller Fiskmarkarkaðurinn som det heter på isländska) fick det bli. Vi slog på stort och körde en avsmakningsmeny som vi inte hade en aning om vad den skulle innehålla.

Fish Market - Reykjavík

Det började som många restaurangbesök med ett speciellt vispat smör. Tycker att just det här smöret säger rätt så mycket om vad för typ av restaurang en är på. Här serverades det på en lavasten, såklart…

Sen när det kommer till maten minns jag knappt vad vi åt. Bilderna här nedan får tala för sig själva. Det var nio olika rätter och varje rätt som plockades in var en överraskning.

Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík Fish Market - Reykjavík

Efter sju rätter med fisk eller annan mat från havet så kände vi oss ändå rätt less på det. Jag hade gärna sett att de bröt av med helt grönsaksbaserade rätter, men vad har jag att säga till om och namnet på restaurangen talar ju ändå för att det är ett visst FISK-fokus. Hur som så var en av rätterna en liten bit isländskt lamm. Jag smakade faktiskt på det. Jag äter ju inte kött alls till vardags, men de isländska lammen är speciella då de får gå ute och beta fritt hur som helst i fjällen. Och jag vet att det är ett ”bra kött”.

Fish Market - Reykjavík

Som nionde och sista rätt fick vi in en dessertbricka. Ser kanske inte så mycket ut för världen, pga, supermörkt och svårtfotat men det var fem olika grejer som var så himla goda. Om jag inte hade varit så mätt hade jag lätt ätit två brickor med detta. Så gott var det.

Är ni sugna på att testa Fish Market så ligger det på Aðalstræti 12.

 

TRANSLATION: When we were in Reykjavík we went to a restaurant called Fish Market and had the tasting menu. Well worth a visit!

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.