2015-09-29

Norrskensnatten

Northenlights, Aurora Borealis in Iceland

När Philip och jag skulle lämna Island för den här gången trodde vi först att vi hade missat vår chans att få se norrsken. Dagen innan vi kom hade det varit ett super-norrsken, men samtliga dagar vi var där var det helt mulet och ingen vidare norrskenslycka.

Men, när vi skulle hoppa in i bilen för att åka ut till Keflavík och flygplatsen så såg vi ett svagt grönt ljus på himlen. Peppade på att få se om det blev mer och samtidigt lite stressade över att vi inte skulle hinna fota det pga att vi ju hade ett flyg att passa åkte vi och tittade beundrande upp på himlen. Som tur var så fanns det ett litet ställe som gick att svänga av på längs med vägen som dessutom var lite skyddat från det mesta ljuset från stan. Där stannade vi och lagom till dess blev norrskenet bara mer och mer intensivt.

Northenlights, Aurora Borealis in Iceland

Kan ni hitta Karlavagnen här i mitten?

Northenlights, Aurora Borealis in Iceland

Jag har sett flera norrsken i mitt liv, men det är liksom alltid lika fint och mäktigt att se färgerna dansa fram på himlen. Men den här gången var upplevelsen några steg mäktigare ändå, för norrskenet fortsatte när vi satt på planet. Vi flög alltså hem till Sverige genom norrskenet. Så sinnessjukt mäktigt och ett värdigt avslut på själva Islandsresan.

 Här kan du läsa mer om min senaste resa till Island ↓
Första dagen på Island
Vandring på Esjan
Svínahraun
Þingvellir
Krýsuvík
Reykjanestá – branta klippor och stora stenar
Gunnuhver
Norrskensnatten
Panoramabilder från Island

TRANSLATION: On our way to the airport in Iceland we saw this beautiful northen lights. And the best part was that we flew through them as well. Such a mesmerizing experience.

0

Kommentera

fyfan va coolt!!!

Alltså, WOW!!!! Så sjukt mäktigt!

men herregud! åh jag gråter. så vackert! andäktigt! drömmer fortfarande om att se norrsken.

Hoppas du får se det någon gång. Det är så vackert.

WOW!!!!

Men så häftigt! Har också sett norrsken flera gånger då det ofta dyker upp hemma i Jämtland, men aldrig i en omfattning som på dina bilder. Magiskt och så himla häftigt att få flyga genom det 😀

Det var så himla häftigt att flyga mitt i norrskenet, jag hade ju en tanke att jag skulle hinna sova på planet pga att vi flög mitt i natten. Men det gick liksom inte när det skådespelet utspelade sig utanför fönstret.

DU SKOJAR. du skojar. sluta nu. jag orkar ej. detta är min DRÖM :”((( mvh uppvuxen i sthlms betong

Jag veeeet, helt magiskt! Du borde ju boka in en stop-over när du flyger till Sverige nästa gång. Det är liksom GRAAAAATIS med Iceland Air.

Alltså wow! Har aldrig sett norrsken, men med tanke på min naturälsk så hade jag totally älskat detta!

Ja det tror jag verkligen att du hade!

Men WOW! Så häftigt! Måste verkligen ta mig norrut någon gång så jag också får chansen att uppleva norrsken, helt fantastiskt.

Herregud så fint! Och så jäkla häftigt att flyga hem genom det! Hoppas du åker till Island snart igen så jag får njuta av fler av dina fina Islandsbilder 😉 Eller att jag kan åka dit själv vore ju drömmen!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.