2015-09-11

Island – Krýsuvík

Krýsuvík är ett stort geotermiskt område där det bubblar, puttrar och ryker från alla möjliga hål i marken. Hela området är väldigt aktivt och det är ofta jordbävningar här. Dessutom luktar det mycket svavel. Hit åkte vi en liten tur en av dagarna vi var på Island.

Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland

Seltún som ligger i Krýsuvík är ett litet område med många små källor som antingen har hål med kokande vatten eller gyttja. Här finns en byggd spång som gör det lätt att gå i området och titta. Men det gäller såklart att vara vaksam med var du sätter foten. Kokande vatten är inget jag vill kliva ner i.

Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland

Marken är liksom färgad av vad jag tror mineraler och annat i jorden. Det gör att landskapet är extra häftigt tycker jag.

Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland

Kan inte se mig mätt på detta drömmiga landskap. En del som kommer hit (och till Island överhuvudtaget) tycker att svavlet luktar ruttet ägg, jag själv gillar på något sätt doften. Och med det sagt gillar jag inte doften av ruttet ägg, just sayin’! Men för mig är det en doft av trygghet och fina minnen.

Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland

Något jag gillar extra mycket är alla mönster som skapas i marken. Som små konstverk.

Krýsuvík - Iceland Krýsuvík - Iceland

 Här kan du läsa mer om min senaste resa till Island ↓
Första dagen på Island
Vandring på Esjan
Svínahraun
Þingvellir
Krýsuvík
Reykjanestá – branta klippor och stora stenar
Gunnuhver
Norrskensnatten
Panoramabilder från Island

 

TRANSLATION: We visited Krýsuvík which is a geothermal area situated on the Reykjanes peninsula in Iceland. The landscape colorful and the ground is boiling. 

0

Kommentera

Vilka fina bilder! Jättefin kontrast med det bruna och klargröna mot himlen. Kan tänka mig att det ändå är ett ganska svårfotat landskap, men du har verkligen lyckats fånga det fina!

Ja, det känns ofta som att det liksom inte går att fånga det vackra på bild. Det är ju liksom ännu finare på plats. Men tack för att du gillade bilderna 🙂

Tror jag bokar biljett till Island direkt! <3

GÖR DET! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.