2015-08-25

Monthly Makers – TEXTIL

Vid det här laget kanske ni börjar vänja er vid att när det är den 25:e kommer inte bara lönen utan även mina inlägg om vad jag har skapat i Monthly Makers. Månadens tema var som ni kanske har sett TEXTIL. Ett ganska så stort tema då det ju faktiskt innefattar både tyg och garn. Jag är mycket för att göra grejer som jag behöver eller vill ha. Så när Beatrice presenterades temat visste jag exakt vad jag ville göra. Jag ”behöver” nämligen ha en svart, mjuk och bekväm kjol. Sen innan har jag en liknande kjol som jag gillar fast i ett ljusare tyg. Så jag kollade bara hur den var sydd, ritade ett eget mönster och körde.

DIY skirt

Tyget jag valde är ett supermjukt svart jersey-tyg med små insprängda färgprickar på.

DIY skirt

Det var säkert 3 år sedan jag plockade fram symaskinen så det var fint att den fick komma ut från förrådet och köras lite. Jag har hört flera som verkar nästan lite rädda för att sy, men jag känner faktiskt ingen rädsla alls. Jag bara testar och kör. Det värsta som kan hända är att det blir fel och vad gör väl det. Och då går det ju himla bra att sprätta och göra om bara, det fick jag göra.

DIY skirt

Nertill lät jag den klippta kanten bara vara. Dels för att jag tycker det blir fint när tyger rullar sig lite och så slapp jag fålla kanten. Win-win helt enkelt!

DIY skirt

Kjolen blev väldigt skön att ha på och jag kan snurra i den. I midjan sydde jag dit en bred resår vilket gör att den var både lätt att sy och lätt att ta på. Det bästa med att sy saker själv är ju faktiskt att det kan bli precis hur du vill ha det och vad som passar din kropp.

Nu är det dags för er att länka till det ni har skapat den här månaden på tema TEXTIL. Det gör ni på det här inlägget hos Beatrice. Ni har till och med den 30 augusti på er. Det ska bli riktigt kul att se vad ni har skapat.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Det här är Monthly Makers:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är alla värdar för en månad var.
10:e, presentation av det gemensamma temat.
25:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet till det inlägget.
Och i slutet av månaden sammanställer värden alla grymma grejer vi har skapat.
Den enda regeln är att det du bidrar med ska vara gjort under den givna månaden. Det viktiga är att släppa prestationen och komma igång med ditt skapande.

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Vi finns också på facebook.com/monthlymakers, och kom ihåg att tagga med #monthlymakers på instagram.

 

Translation: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme was TEXTILE and I made a skirt. 

0

Kommentera

Så utrolig fin! De bittesmå fargepartiklene gjorde hele plagget 🙂

Tack! Ja, visst är prickarna fina!

Wow så fin den blev! Älskar den där modellen på kjolar och har flera sådana, men ingen som jag gjort själv! Gillar de små prickarna i tyget! Och vad är det för härlig guldpapegoja ni har? 😀

Tack! Ja, visst är det en härlig modell. Haha, kul att du upptäckte papegojan. Det är en guldpapegoja som vi köpte i en amerikansk kitchig butik i Gallerian i Stockholm för flera år sedan.

Åh den blev verkligen superfin! Jag har också märkt att det finns som nån rädsla för sömnad och symaskiner och reagerade när du liksom ba; jag bara gjorde så här och så här. Jättehärligt och fint tycker jag! Intressant det där vad olika människor känner rädsla inför. Själv är jag löjligt rädd för att prata engelska. Inte för att jag är särskilt dålig eller egentligen är rädd för att säga fel utan mer bara att jag har en skräckkänsla inför det som bara ligger där. Skulle va så skönt om en kunde ha snällare inställning till sig själv och tillåta sig att skapa saker och göra saker som ligger utanför ens trygghetszon. Lättare sagt än gjort. Men reagerade och tyckte att det var så himla fint bara att du hade en så lättsam inställning till det. Kram!

Tack snälla vad glad jag blir av din kommentar. Verkligen intressant vad folk är rädda för. Min mamma har alltid sytt mycket och jag har fått sy själv när jag var mindre, kanske är det det som har gjort att jag vågar köra. Det är en väldigt skön känsla i alla fall. Kram!

Wow – superfint! Vill våga testa sy en själv!

Ja! Gör det bara, är inte så himla svårt ändå 🙂

Men så härlig! Verkar inte vara ett dugg svårt heller ju. Haha alltså inte för att förminska din insats men jag är lite rädd för symaskinen i vanliga fall 😉

Hur snygg kjolen än var så vill jag ändå säga att jag tycker du är så fin i ditt hår!

Nä, men alltså det är ju inte så svårt egentligen. Det gäller bara att tänka ett extra varv innan en klipper i tyget.
Vad kul att du tycker jag är fin i håret. Jag själv orkar knappt med det längre. Min utväxt är helt vansinnig och det börjar bli så himla långt. Men tack 🙂

Såå fin! Vad tuff du är som bara kör, och ritar egna mönster dessutom! Jag gillar att kjolen inte är helt rund nertill utan liksom kantig. Fin detalj!

Tack! Kul att du la märke till att den är lite kantig. Gillar faktiskt den detaljen massor 🙂

Guuu så fin den blev!!! Tyget är verkligen hur drömmigt som helst. Och modellen. Helt perfekt!

Tack! Fastnade verkligen också för tyget när jag stod i tygaffären. Och modellen är himla skön 🙂

Så snyggt med den lite kantiga nedre kanten. Och så fick jag mig ett gott skratt också, får det när folk skriver att de bara ritade av ett befintligt plagg. När jag kommer så långt som till att sy så gör jag ungefär som dig, testar och sprätter. Men det där att få till mönsterbitar törs jag mig inte riktigt på utan bollplank, risken att jag tänkt fel någonstans är för stor för att jag ska sätta saxen i ett tyg och stå där utan tillräckligt med tyg för att göra om och göra, förhoppningsvis, rätt.

Än så länge har jag klarat mig fint genom att bara köra på. Hoppas att dagen då jag klipper fel i ett tyg är långt borta 🙂

Sia

Superfin. Bättre än köpt, helt klart 🙂 Och jag måste säga att jag älskar din makeover av cykelkorgen som du gjort tidigare. Så fantastiskt glad och glittrig korgen blev.

Tack! Vad kul att du också gillade cykelkorgen 🙂

snyggt! Och vad fin du är!

Tack! 🙂

Snyggt! Min ursprungliga tanke var också att göra en kjol, men av olika anledningar blev det inte av men nu när jag ser din får jag nog försöka göra mig en egen ändå. Superfin!

Vad kul att du också tänkte det. Kör på nu! En kjol behöver man alltid 😉

Snygg kjol och vilken bra inställning till symaskinssömnad!! Önskar jag kunde ha samma inställning 🙂

jättefin, tyget är ju bara mums, vill ha den!

Madeleine

Åh, får jag fråga var bokhyllan kommer från? Tack för en inspirerande blogg, hittade hit idag och kan inte sluta bläddra bland sidorna.

Bokhyllan kommer från IKEA. Jag troooor att den heter Lerberg, men det var ett gäng år sen vi köpte den. Vad kul att du har hittat hit! Välkommen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.