2015-08-18

DIY – Snygga till din cykelkorg

I helgen fyllde Philips systerdotter Stina 8 år. I födelsedagspresent önskade hon sig bland annat en cykelkorg till sin cykel. Det kändes lite trist att bara ge en svart klassisk cykelkorg i present. Varför inte göra den lite personligare och snyggare på en gång då? Philip var helt med på noterna och vi började spåna på idéer samtidigt som vi öppnade upp mitt pysselskåp och kollade igenom vad som fanns hemma. Jag hade kvar en hel del plastblommor och ljusmanschetter sen jag gjorde en egen blomkrans och sist jag var på Island köpte jag på mig ett gäng blingiga rhinestones i olika storlekar. Perfekt!

Det här var inte alls tänkt att bli ett DIY inlägg med beskrivning. Den framförhållningen fanns inte när den tillverkades. Korgen fixades en timme innan vi skulle iväg på själva kalaset nämligen. (Tidsoptimist, javisst!) Men egentligen tror jag inte det behövs en steg-för-steg beskrivning med massa bilder. Det funkar nog lika bra i textform. Så jag gör ett försök. Fråga på om något är oklart.

Svårighetsgrad:
△△

Tidsåtgång:
Runt 1h beroende på hur mycket grejer du vill ha på själva korgen.

Du behöver:
⟡ Cykelkorg
⟡ En bit kartong
⟡ Guldspray
⟡ Rhinestones, paljetter eller annat som glittrar
⟡ Limpistol
⟡ Ljusmanschetter och eller andra plastblommor
⟡ Tunn ståltråd
⟡ Grov ståltråd eller aluminiumtråd att använda som kransbas
⟡ Tunt sidenband att klä in den grövre ståltråden i

 

Personalize your bicycle basket

 

Gör såhär:

Klipp ut en bokstav i kartong, spraya med guldspray och limma på dina rhinestones med en limpistol. Låt torka och fäst sedan fast bokstaven med en tunn ståltråd på cykelkorgen.

Nu är det dags för blomgirlangen. Jag har använt mig av samma princip som när jag gjorde en egen blomkrans i det här inlägget. (Kolla där för fler bilder.) Knipsa av en lagom lång bit av den grövre ståltråden. Vira sedan runt sidenbandet för att få en snyggare grund. Välj sedan ut vilka blommor du vill ha på och fäst sedan en och en blomma med den tunna ståltråden tills allt sitter på plats och du känner dig nöjd. Jag virade både ståltråden runt blommorna samt trädde ståltråden igenom blombladen så att jag skulle vara säker på att det verkligen skulle sitta kvar. Fyll på med blommor tills du är nöjd. Fäst till sist den färdiga blomgirlangen i cykelkorgen.

Personalize your bicycle basket Personalize your bicycle basket

Cykelkorgen åkte direkt på cykeln. Badkläder, vattenflaska och docka packades ner innan Stina hoppade på cykeln och vi stack ner och badade. Jag tror att hon blev himla glad i alla fall, hon kändes nöjd och sa: ”Ebba kommer bli SÅ avundsjuk”. Det tycker jag låter som ett bra betyg i alla fall.

 

Translation: Personalize your bike basket by making a flower garland and a cardboard letter with rhinestones on. For full translation click the Google Translate button in the menu to the right.

0

Kommentera

Men så fint och vilken härligt personlig present, förstår att hon blev glad!

Ja visst! Extra kul att ge den typen av presenter också.

Så tjusig och fin present! Den hade jag blivit överlycklig för i den åldern.

Exakt! Jag med 🙂

Men så fin den blev! Jag skulle lätt vilja ha blommor på min cykel också, men tror risken för stöld ökar här i Uppsala där alla cyklar och alla snor cyklar 🙁

Ja, himla trist att det är så i Uppsala. Eller så ger det motsatt effekt. Att ingen vågar sno en så unik cykel för att då kanske någon känner igen den.

Den blev ju superfin! 🙂

Men fy vilken gullig idé 🙂 Vad söt du är som gjorde den till henne!

Bra personer kräver bra presenter helt enkelt 😉

Men vilken söt och bra present!!

Tack! Vad kul att du tycker det 🙂

Blommor på cykelkorg är så otroligt underskattat!

Ja, faktiskt. Det är en så enkel och väldigt fin grej ändå.

En så himla himla bra grej!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.