2015-07-21

Fruktig frukost och en enkel vattenmelons-shake

Watermelon shake

Mina bästa frukostar är de som innehåller mycket frukt eller bär. Det fina med sommaren är ju att både frukt och bär är lätt att få tag på och extra gott. Jag vet inte hur många liter jordgubbar jag har ätit de senaste två veckorna. (Minst fem tror jag.) Men det är ju så himla gott. Sen är tunnbröd också en riktig semesterfrukost för min del. Helst med bara smör på. Så rullar en bara och äter. Av någon anledning kopplar jag tunnbröd till när jag var liten, eller rullebröd som vi kallade det. Det är kanske därför det känns extra gott, för minnet av sommarlov och huset jag växte upp i dyker alltid upp i mitt huvud när jag tar en tugga. 

Watermelon shake

Melon är också något som är extra gott såhär års och dessutom bra mycket billigare än annars. När vår lokala butik sålde vattenmelon för 5 kr/kg var jag bara tvungen att köpa en stor. För vet ni vad man kan göra med en vattenmelon? Nämligen de godaste melonshake en kan tänka sig. Dessutom är det förutom jättegott väldigt enkelt att göra.

Världens enklaste vattenmelonshake

Du behöver:
Vattenmelon
Isbitar
Stavmixer/blender

Skär vattenmelonen i mindre bitar och mixa till en slät dryck. (OM du vill kan du mixa ner lite mynta också, pga gott.) Släng i några isbitar. Klart!

Watermelon shake
Vad har ni för favorit-shake på sommaren?

När du har testat melonshaken tycker jag att du ska testa den här megagoda mangosmoothien också!

2

Kommentera

Men mums, älskar vattenmelon men har nog bara skivat den innan, på sin höjd haft den i fruktsallad. Detta verkar himla smarrigt ju!

Ja! Det är verkligen det. Du måste bara testa!

åååh så gott det här såg ut!

Ja visst!

Melondrinken såg svingod ut! Ska kika om de har melon på extrapris hos oss!

Gör det. Så värt och gott.

ja jordgubbar jesus alltså. de finns ju året runt här men känner sommarkänslan pga svensk varje gång ändå. och mango! vågar inte köpa pga kommer inte vara lika goda som på hawaii dock ..

Haha, förstår det där med mangon. Jag har helt slutat köpa ”ovanliga” exotiska frukter i Sverige. Smakar ju inte alls som ex i Thailand.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.