2015-07-25

DIY – Monthly Makers RYMDEN

I juli har temat för Monthly Makers varit RYMDEN och det är Jess som är värd. Som jag skrev i inspirationsinlägget för ett tag sedan är ju det ett oändligt stort tema. Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag skulle vilja göra och om det var något som jag behövde. Men det var svårt att få alla parametrar att synka. Jag funderade om jag skulle göra en video över hur du kan göra Galaxy nails som jag gjorde för några år sedan. Men så kändes inte det helt rätt heller.

Jag kom då att tänka på ett citat från Liftarens guide till galaxen. ”DON’T PANIC”. Ett så himla bra citat på många sätt. (Passade såklart extra bra när tiden bara gick och jag inte hade kommit på vad jag skulle göra på rymd-temat.) Så jag gick lite på devisen ”When in doubt, re-make a t-shirt”.  Sagt och gjort så är det det jag har gjort. Men först skulle jag bara komma på hur den skulle se ut.  Då tänkte jag att Rymd = Glitter  och sen var det bara att köra.

Svårighetsgrad:
△△△

Tidsåtgång:
Runt 1 timme, beroende på hur komplicerat tryck du vill ha

Du behöver:
• T-Shirt att trycka på
• En mall för det du vill ha på tröjan.
Iron-On glitter ark (jag köpte på Panduro, men det finns säkert andra lika bra)
• Sax
• Penna
• Strykjärn

Vill du ha samma tryck som jag kan du ladda ner min Don’t Panic-printable istället

Beskrivning efter bilderna

Monthly Makers - RYMDEN

Gör såhär:

Bestäm vad du vill att det ska stå på tröjan, gör din design i datorn och skriv ut på vanligt papper. Klipp ut bokstäverna och för sen över dem till glitterpappret. Det pappret jag använde skulle strykas på med glittersidan uppåt och för att undvika att det skulle synas bläckstreck från när jag ritade av bokstäverna ritade jag av dem spegelvända och på baksidan av glitterpappret.

Klipp ut bokstäverna från glitterpappret. Prova dig fram och lägg bokstäverna på tröjan så som du vill ha dem. När du är nöjd, stryk fast dem med ett strykjärn. Tips! För att ta det säkra före det osäkra kan det vara bra att lägga något som du inte är rädd om mellan strykjärnet och bokstäverna. Då är strykjärnet skyddat OM något mot förmodan skulle hända. (Kolla nog på instruktionerna på just ditt papper innan du stryker fast dem.)

Kolla så att allt sitter fast där det ska. Sen är din tröja klar!

Värd för temat denna månad är Jess och ni kan från och med idag lämna era bidrag i det här inlägget. I slutet av månaden kommer Jess att sammanställa allt som vi tillsammans har skapat i ett samlingsinlägg.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Monthly Makers finns också på facebook.com/monthlymakers, och kom ihåg att tagga med #monthlymakers på instagram.

0

Kommentera

Vilken kul tolkning och snyggt resultat! Måste köpa sånt där glitterark ser hur kul som helst ut!

ÅH så fantastiskt!

Superhäftig tolkning och så stilrent och läckert tryck! Imponerad!

Fanken vad snyggt, Anna María! Suuuperproffsigt gjort och hade lurat mig för ett köpetryck alla dagar i veckan! Även snyggt och så himla kul motiv. Älskar den där typen av nördhumor som vissa förstår direkt men som för andra bara ser ut som en helt vanlig tisha.

Så jäkla proffsigt bidrag! Tycker precis som Alicia att det ser ut precis som något man kan hitta i affären. Riktigt, riktigt snyggt!

Sia

Snygg och jag gillar verkligen både glittret och citatet!

men ja!!!!!

haha, geni. <3 love it.

Så coolt! Sånt där glitterpapper måste jag ju bara testa! 🙂

Snyggt! Känns som en mycket bra citat och jag blir återigen påmind om att jag verkligen måste läsa Liftarens guide till galaxen snart.

Tack! Ja, jag måste nog också läsa om den faktiskt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.