2015-07-20

DIY – Cut off jeans

På sommaren vill jag helst gå barbent hela tiden och inte ha något som sitter åt på mig. Ja, alltså det gäller ju mest när det är tillräckligt varmt ute. Tyvärr kan ju inte svensk sommar garantera något sådant så då är det bra att ha plagg som kan funka för de här mellan-varma (kalla) dagarna. Jag går oftast klädd i jeans och t-shirt resten av året, så för mig brukar de lite kallare dagarna vara perfekt att ha ett par jeans på mig som jag rullar upp. En nackdel med upprullade jeans är att det då blir liksom tjockt och varmt precis där vid byxbenet i upprullningen. Varför inte bara klippa av dem tänkte jag då?

Ett enkelt och snabbt DIY som egentligen förklarar sig självt. Men jag ska visa ändå.

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
Mindre än 30 min

Du behöver:
– Jeans
– Sax

Beskrivning efter bilderna

DIY Cut off Jeans | by Dnilva

 

Gör såhär:
Hitta ett par jeans du vill snygga till. Ta en sax, gärna tygsax om du har för det går lättare att klippa i det tjocka tyget. Jag har tyvärr inte det, vilket gör att en får kämpa på med klippandet lite mer. Måste skaffa en! Klipp av en bit ovanför själva fållan, eller så kort som du vill ha dem.

För att få till den där lite fransigare och inte så rakt avklippta looken kan du dra i de lösa trådarna. Sen är det bara att använda jeansen. Slitningen nertill kommer att bli snyggare och mer naturlig efter att du har använt och tvättat dem.

Lycka till!

 

0

Kommentera

Amen du, så snyggt! Gillar verkligen att du skrivit ut både hur lång tid det tar och svårighetsgraden. Man kanske skulle norpa den idén 😉

Tack! Kul att du gillar det, tänker att det är ju himla bra info att ha när man ska göra något. Norpa idén du 🙂

Maria

Hej har tänkt göra det här med Men jag undrar om det finns en risk att nederkanten inte håller sig länge…exempelvis att den typ blir större och större och fransarna blir tjocka och klumpar ihop sig om man ex.tvättar jeansen. Borde man sy ett varv runt det man klippt av för att det ska hålla sig på plats?

Anna María

Vad kul! Jag tycker att mina jeans höll sig fina hela tiden. Slitningen blev något mer efter några tvättar, men det blev aldrig konstigt eller för mycket så att säga. Du kan säkert sy en söm för att förhindra att det fransar sig mer om du vill vara på den säkra sidan. Jag använde mina jeans flitigt utan att det blev för mycket fransat. Tyvärr har jag dock inte kvar dem längre då gylfen gick sönder, så typiskt! Lycka till! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.