2015-05-14

Plantor x2 – mango & avokado

Jag vet inte hur många gånger jag har försökt mig på att få en avokadokärna att gro. Jag har lyckats att få till en liten rot på den, men sen har det liksom inte hänt något mer. Ibland har kärnan börjat förmultna så fort jag har planterat den i jord och andra gånger har det liksom inte hänt något över huvudtaget. Vet inte om jag vissa gånger borde ha haft mer tålamod eller om kärnan i sig har varit lite dålig.

Mango & avocado plants
Mango & avocado plants

Men nu, hurra och ÄNTLIGEN har jag lyckats få en kärna att växa även uppåt. Är så orimligt peppad på detta. Och det växer snabbt som tusan. Vet inte exakt vad det var jag gjorde som fick den att växa till sig den här gången. Men skam den som ger sig. Philip började bli lite less på de eviga avokadokärnorna i vatten som mer eller mindre hela tiden har stått i ett fönster och sett lite märkliga ut. Men nu är även han peppad på att följa den lilla plantan.

Mango & avocado plants

Nu kanske ni också är lite nyfikna på hur det har gått med min mangokärna som jag satte någon gång i februari/mars. Jodå, den växte så det knakade. Ett tag, men nu händer det inte mycket alls med det lilla livet. Men jag pratar, vattnar och vårdar den ömt. Har för mig att jag läste någonstans om att de växer långsamt uppåt, men under jorden blir rotsystemet stort. Hoppas på det och att den börjar växa till sig och få lite fler blad snart.

Det var allt jag hade att rapportera från fönsterbrädan för den här gången.

1

Kommentera

plantskott är verkligen så söta av någon anledning.

Ja! Det är de verkligen 🙂

Vad kul att du lyckats med avokadon!!! Har försökt men inte lyckats. Eller för flera år sedan sådde jag en avokado på skoj, det hände ingenting på hela sommaren, men när jag slängde den såg jag att det var fullt av rötter i krukan! Så då blev det en fin planta utav det i alla fall. Nu när jag försökt igen, men kärnan direkt i vatten och sånt där har det inte gått. Antar att det handlar lite om tur också, men men! Fint är det, i alla fall!

Kram!

Ja, men visst måste det bero på tur alltså. Nu är jag så pepp på den här lilla plantan!

gah, lyckas aldrig med avokadokärnorna! :'(

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.