2015-04-24

DIY – Marmorerade muggar i Bobo nr3

Bobo #3

Jag jobbar ju också som pysselredaktör för ungdomstidningen Bobo och nu finns nr 3 ute hos prenumeranterna och i affären. Där marmorerar jag koppar med hjälp av nagellack. Själva DIYen gjorde jag redan i februari och har velat lägga upp den här på bloggen ända sen dess. Men nu när tidningen äntligen har kommit ut kan jag visa även er andra hur du ska gå tillväga.

Du behöver
♦ Vit mugg eller kopp
♦ Nagellack i olika färger
♦ Tandpetare
♦ Burk, bytta eller liknande
♦ Ljummet vatten
♦ Giftfritt klarlack (valfritt) Du kan exempelvis använda Mod Podge Dishwasher-safe gloss 

Beskrivning efter bilderna

DIY - Marbled mugs

Gör såhär:
Fyll byttan med ljummet vatten och droppa eller häll försiktigt i ett nagellack åt gången. Nagellacket ska lägga sig på vattenytan och spridas ut. Tänk på att jobba snabbt då nagellacket annars kan stelna och bilda en för tjock hinna.

När du har droppat i nagellacket kan du dra runt lite med en tandpetare för att blanda färgerna och skapa ett mönster.

Doppa muggen i färgen och ruska av de värsta vattendropparna. Ställ muggen upp och ned och låt torka i minst tre timmar. (Jag lät mina stå över natten för att vara på den säkra sidan.)

Om du vill kunna diska muggen i diskmaskin, klarlacka då med något som klarar av att diskas i maskin, efter att muggen har torkat, med ett giftfritt klarlack. Annars diska försiktigt för hand. Om och när muggen känns sliten är det bara att göra en ny! Jag har klarlackat mina, men diskar dem bara för hand ändå, för att vara på den säkra sidan.

TIPS! När jag gjorde mina muggar märkte jag att det var stor skillnad på vilket nagellack jag använde. Ju nyare nagellacket var desto bättre flöt det ut på vattnet. Testa dig fram och jobba snabbt! Råkar bli fel är det lätt att ta bort nagellacket på muggen med lite bomull och nagellacksborttagning.

Lycka till!

3

Kommentera

Åh! När jag rensade ur mitt badrumsskåp för att ersätta alla ”vanliga” produkter mot ekologiska/mer naturliga så sparade jag instinktivt nagellacken. Nu vet jag varför! Tack för tipset. Superfint!

Det blev jättefint ju, superbra resultat! 🙂

Tack för tipset! Jag blev tvungen att testa redan ikväll – och vad kul det var!! 😀

WHAT. låter ju hur enkelt och fint som helst. MÅSTE. prova. är så sjuuukt icke-diyig men detta låter ju görbart?

Det här är helt ärligt det snyggaste nagellacksdoppet jag sett! Otroligt härliga mönster och färgkombinationerna, MMM! Den blågröna får mig att tänka på ett skvalpande hav 🙂

Blev sjukt snyggt ju! Jag har testat detta i några omgångar men misslycks alltid. Är så klumpig så det går liksom inte ihop sig. Men du lyckades ju så himla bra att jag blir sugen på att testa igen 😛

åå vad duktigt du är 🙂 riktigt fint! fina bilder också

Alltså dina koppar är verkligen skiiiitsnygga! Jag provade just för första gången med förödande resultat, haha 🙁

Tack snälla! Alltså, det ska väl sägas att jag försökte ett antal gånger innan jag fick till dem såhär fint. Prova igen vettja!

Wow! Så snyggt det blev! 🙂 Måste testas!

sandra

Amazing idea! Would love to try it myself. Could you pretty pretty please explain in English? Thanks!!!

There is a translate button on the right side of the page, click that. I think the translation should be OK. If you still have questions, ask and I’ll help you 🙂

Jamie

I just found this amazing idea and I love it! I have done this on acrylic nails with great success. Now I cant wait to try it on something more permanant! Thank you for sharing this!

I’m so glad you like it 🙂

Jamie

Sandra there is a translate button on the right side of this page. That is how I was able to read it. It works great!

nathalie

Hej! Vad för giftfritt klarlack använde du? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.