2015-03-18

Odling

Plants
Plants
Så här dags på året är det hög tid att förbereda och så de grönsaker som du vill skörda i sommar. Jag har en balkong på max 2m² där jag i år, än så länge, kommer att odla basilika, tomat och paprika. Det blir ungefär samma saker som tidigare år, just för att jag vet att det är saker som funkar bra att odla på balkong och som jag gillar att äta. Allt har börjat titta upp ur jorden och om några veckor till kommer jag behöva skola om (alltså plantera om) dem till större krukor med näringsrikare jord.

Plants
Plants
En annan grej som har börjat växa är den här lilla saken. Efter att ha försökt mig på avokado ett flertal gånger utan att det någonsin har börjat växa något så testade jag att plantera en mangokärna. Och den växer så det knakar! Nu ska jag ta hand om den här och verkligen försöka få till ett litet mangoträd. Peppen på den!

 

0

Kommentera

Mangokärna!! Måste testa!

Så underbart att få läsa ett litet odlingsinlägg! Har haft det lite trångt i mitt lilla växthus och har därför inte sått paprika än. Men nu är gurkan så stor att den kan planteras om och stå själv på fönsterkarmen så det kanske är hög tid för det nu 🙂 Så pepp på den här säsongen alltså!

Wow, mangoträd!! Min mormor hade sparat en kärna från en sharonfrukt, som hon gav till mej för att plantera, hoppas det blir nåt. Tack för odlingspeppen!

så mycket vår så mycket vår! mums!

Det ser så mysigt ut med små fröodlingar hemma i fönstret, det är något jag borde göra! Lycka till med ditt mangoträd, det ska bli mycket spännande att se om det tar vid så du kan skörda egna mangon.

Malin

Haha, jag planterade en mangokärna för kanske en månad sen. Den har växt så otroligt snabbt. Den är högre än min hand och har blad längre än mina fingrar. Bladen har varit lite lilatonade, så som din växt också ser ut att vara, men har senaste två dagarna börjat gå över till en jämn grön färg. Så himla spännande att se skillnaden från en dag till en annan. Särskilt när jag inte alls vet hur växten ska se ut tillslut!

Gjorde samma sak med några citronkärnor förra våren. Dom är sååå fina, men växter å andra sidan otroligt långsamt. Upplever dom som lättskötta också, i alla fall i småkrukväxtstadiet, så det är ju ett tips 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.