2015-03-04

En eftermiddag på Grótta

En eftermiddag när vi var på Island åkte min morbror Ágúst, Philip och jag ut till Seltjarnanes och Grótta. Det är en ö som du bara kan komma ut till när tidvattnet är lågt. Och på ön finns en jättefin fyr. När vi åkte dit snöade det horisontellt och sikten var knappt en meter framför oss. Men. Vädret på Island slår om så sjukt snabbt så vi höll ändå tummarna att det skulle spricka upp.
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland

Nästan exakt samtidigt som vi parkerade och klev ur bilen såg vi de första solstrålarna genom molntäcket som höll på att luckras upp. Ljuset var helt magiskt och vi promenerade ut längs med en tångfylld strand.

 

Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland

Det var så sinnessjukt vackert där. Vågorna var nog runt fem meter höga och dundrade in mot stranden. Två surfare låg ute i vattnet och väntade in den perfekta vågen. OBS! Tänk på att det är Nordatlanten och december vi snackar här. Lägg till några minusgrader och hoppas att de hade varma våtdräkter på sig.

 

Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland

Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland

När vi hade tagit in den mäktiga naturen och lyssnat på mullret från havet en stund gick vi tillbaka mot bilen. Precis vi bilen fanns det nämligen ett fotbad som är gjort för att ta reda på spillvattnet där de pumpar upp varmvatten. Varmvatten är ju något som det finns väldigt gott om på Island och det är oftast jättevarmt när det kommer upp ur jorden. Fotbadet här var nog var 42°C så vi fick verkligen sänka ner fötterna långsamt. Bästa fotbadet någonsin!

 

Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland
Grótta, Seltjarnanes, Iceland

Och PS. Nu har Annicas lagt upp Monthly Makers samlingsinlägg med alla fantastiskt bra kreationer som har gjorts under februari på temat Återbruk. In och kika på här. Nu är det jag som tar över stafettpinnen och kommer att presentera temat för mars den 10:e här på bloggen.

0

Kommentera

Wow! Du gör verkligen bra reklam för Island här. Så vackra bilder. Och fotbadet – häftigt! Tack för en fin blogg!! 🙂

Vilka sanslösa bilder! Så otroligt vackert med det gyllene gula soldiset och den iskalla turkosa mot svart klippa. Mäktigt.

men hjälp så vackert! och så fint du fångat stämningen i bilderna!

Alltså herreguuuuuud så jäkla fint! HIMLEN! HAVET! Helt makalöst! Jag måste åka till Island!

Åh vad fantastiskt vackert! Speciellt bilderna på fyrhuset är ju magiska och som från en Muminsaga ^^

fan va mäktig miljö!

Herregud så vackert!

Magiskt vackert! Så fina färger i bilderna!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.