2015-03-03

2015 – Matlådans år

Jag tror det var första veckan tillbaka på jobbet (efter julledigheten) som jag började att hävda att 2015 är matlådans år. Självklart berodde det på att plånboken gapade extra tom efter jul och pga livet i allmänhet. Men det har varit väldigt bra att jag har haft den inställningen. För då har jag ansträng mig lite extra att laga mat på kvällen som jag sen kan ta med till jobbet dagen efter. Vissa dagar blir det dock rätt så mycket nödlösningar, men det är liksom okej, då blir ju nästa mål mat som jag lagar lite godare. Nu tänkte jag att allmänheten och fler än mina kollegor kunde få ta del av och, om en vill, haka på 2015 – matlådans år. Här kommer en liten första vända av hur mina matlådor har sett ut hittills.

Matlådans år
Matlådans år
Två dagar med broccoli & spenat-paj, bara lite olika tillbehör. Paj är en av mina bästa rätter när jag inte vet vad jag ska göra eller känner att jag inte har något hemma. Gör bara ett pajskal och fyll med valfria goda grejer. Enkelt och perfekt i matlådan. För att det ska bli extra gott ha en sallad med vinägrett till.

Matlådans år
Matlådans år
Jag har en fiskrätt som är en av mina favoriter och den är superenkel, currytorsk. Nackdelen är väl att det ser inte alls särskilt aptitligt ut i en matlåda. Det är liksom bara torsk, smör och curry. That’s it! Sen kan en göra samma grej med torsk, smör, citron och rosmarin. Det är minst lika gott och enkelt.

Matlådans år
Vietnamesiska färska vårrullar fyllda med morot, krispig tofu, gurka, risnudlar, mynta, korriander och isbergssallad.

Matlådans år
Tortellini i ostsås

Matlådans år
Soppa är perfekt matlådemat tycker jag. Här är en jordärtskockssoppa med lite restbröd från jobbfrukosten.

Matlådans år
Pasta med tomatsås (plus bonusmat i form av couscous-sallad från fin kollega). Avokado funkar alltid superbra att ha med i lådan. Fyller ut de fattigaste av luncherna.

Matlådans år
Tortellini i tomatsås är också något jag lagar hemma när tid eller ork inte riktigt finns. Koka tortellini, värm en färdig tomatsoppa från exempelvis Kelda. Jag brukar använda den Toscanska som har bitar och lite mer kryddor i sig. Sen är det bara att blanda ihop.

Matlådans år
Ibland köper jag ju också hem mat på kvällen men äter inte upp allt, det är också perfekt att ta med som låda dagen efter. Butter Masala med panir från våran lokala indiska restaurang.

Känner ni peppen över matlådans år? Hur ser era matlådor ut?

0

Kommentera

ISA

sjukt bra idé! jag är grymt på! speciellt om jag blir student senare i år! 😀

Perfekt ju!

Jag är skitdålig på att göra matlådor! Det blir bara middagsrester om det blir något över det vill säga. Många av mina klasskompisar står på söndagen och lagar matlådor för hela veckan, känns så främmande för mig. Idag var det en halv schnitzel och typ sju små pommes. Jag hatar för övrigt uppvärmd potatis, det är typ det sämsta jag vet. Den enda potatisform som fungerar uppvärmd är typ potatisgratäng eller alternativt potatismos (men det äter jag aldrig). Så kul att få ta del av dina matlådor och få lite inspiration!

Jag har aldrig heller fattat grejen med att laga matlådor för hela veckan. Orkar liksom inte det utan lagar hellre lite varje kväll.

Jag har gjort sallader av olika slag, en bas-sallad som jag sedan tar ur och fixar tillbehor till.

Det funkar ju alltid! Brukar göra en quinoasallad på liknande sätt som går att variera.

Åå bra inspo! Älskar matlådor. Jag och min partner har köpt på oss ungefär 20 st 0,5 l-lådor (perfekt till en portion tycker jag om man proppar dem) och så försöker vi alltid få EN matlåda i alla fall varje gång vi lagar mat. Eftersom det alltid ligger så många i frysen då behöver en aldrig äta samma sak två dagar i rad! Då blir det nästan alltid roligt att välja matlåda. Trevlig tisdag. 🙂

Vilken bra grej! Det ska jag börja tänka på ibland också, tyvärr har vi en rätt liten frys så vi har sällan plats i den.

Åh vilken bra inspo! Ska klart spara detta i hjärnbanken! 😀

YES paj är helt klart bästa matlådematen! en ser alltid fram emot matlådan när en har paj med sig 😀

Exakt! Jag gjorde två pajer igår så är rätt pepp på min nästa låda!

men wow vad mycket gott!! vad bra mattips! och paj är ju så himla bra som matlåda 🙂

Tortellini i sås är verkligen min bästa mat att laga när jag inte hinner/vill/orkar laga annan mat. Äter det sjukt ofta (typ igår). 🙂 Så gott och smidigt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.