2014-12-11

Första dagen på Island

Iceland day 1
I fredags åkte jag, mamma och Philip till Reykjavík och Island. Vi lämnade ett grått och brungrönt Stockholm och möttes av ett vitt vintrigt landskap. (Naturligtvis under detta molntäcket, men det var ändå rätt likt faktiskt.)

Iceland day 1
Julbelysningen är så mycket mer än i Sverige tycker jag. Hela områden snackar ihop sig och pyntar på samma sätt. Lägenheter färgkoordinerar så att hela huset ska se enhetligt ut och det är liksom okej att gå all in. Extra fint blir det ju förstås när det är massa snö på marken.

Iceland day 1
Vi kom hem till amma och afi (mormor och morfar på isländska, kan liksom inte kalla dem något annat) sent på fredagskvällen. Min morbror hade skaffat en selfie-stick. Självklart skulle vi testa den! Svinbra grej egentligen ju.

Iceland day 1
På lördagen tog min kusin, Margrét med oss på en tur runt i Reykjavík. Vi började med Kolapotið som en en superstor loppis och en liten saluhall där du kan köpa massa isländsk mat. Här blandades liksom allt från torkad fisk och sur haj med stickade islandströjor, antika böcker och gamla kläder.

Iceland day 1
Iceland day 1
Iceland day 1
Sen gick vi till Harpa som är Reykjavíks opera och konserthus. Själva huset är av stål och glas och det var rätt mäktigt och fint att gå där inne. Och utsikten från huset går inte av för hackor heller.

Iceland day 1
Iceland day 1
Iceland day 1
Speglar i hela taket och står en rätt gick det alldeles utmärkt att ta en gruppbild.

Iceland day 1
Iceland day 1
Ljuset, ja det lilla ljuset som faktiskt visar sig typ max tre timmar per dag, var himla fint så vi gick ut från Harpa och tog kustvägen bort till…

Iceland day 1
Sólfar som är en skulptur och en hyllning till solen.

Iceland day 1
Iceland day 1
Självklart passade vi på att ta lite klassiska turistbilder.

Iceland day 1
Och den här gifen var jag bara tvungen att sätta ihop. Vi var sinnessjukt osynkade när vi skulle fota hoppbilden, men den här när mamma är i luften och gör en variant av fågeldansen är ju sjukt kul.

Iceland day 1
Iceland day 1
Sen efter en god lunch gick vi vidare till Hallgrímskirkja.

Iceland day 1
Och åkte upp i tornet för att titta på utsikten.

Iceland day 1
Iceland day 1
Rätt fin stad tycker jag. Och sen drog snön in över stan igen. Det gäller verkligen att hålla koll på vädret för det växlar fort som tusan och att passa på att göra saker när det är bra.

Alltså vad jag älskar att vara här!

0

Kommentera

gud gud gud gud gud gud gud så fint. Och gif:en alltså – älskar älskar älskar den.

Haha! Ja, gif:en är ju rätt fin alltså <3

alltså de två sista bilderna! herregud så vackert. och hallgrímskirkja kommer jag faktiskt ihåg att jag besökte på min lilla tre dagarstripp till island för fyra år sedan. måste tillbaka! otroligt bra stad, lagom stor, väldigt modern/hipp men ändå så… speciell. får alltid den känslan när jag är på en ö iofs, haha. kan du någon isländska förresten?

Vad kul! Ja, men staden är verkligen en mix av allt. Japp, jag pratar flytande isländska 🙂

Åh vad härligt (kallt, men härligt) det ser ut! Superfina bilder!

SÅ FINT *__* åh måste måste dit. operan påminner lite om oslos opera, också väldigt modern och precis vid vattnet med liknande utsikt. ser ut som att du har det helt fab.

Ja, det kanske påminner lite om Oslos opera nu när du säger det. Fint som snus är det i alla fall!

Alltså Island är ju fantastiskt och min största dröm när det gäller resmål just nu. Men min favoritbild är verkligen den med selfiesticken. SÅ bra :’D

vill så himla gärna dit snart! aldrig varit och fattar verkligen inte vaaarför.

Åh hallå vad fint! Fint ljus, fin stad, fin ljulbelysning, fin kyrka, fin opera, fin solhyllning och fint bara!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.