2014-08-19

Världens största basilikablad 2.0?

Worlds largest basil leaf?

Jag har i flera år odlat min egna basilika på balkongen och tycker det är nästan det enda en behöver odla. (I alla fall om en, som i mitt fall, bara har en balkong på 1,5 kvadrat.) Basilika är alltid bra att ha och har du basilika kan du göra egen pesto som typ är det bästa som finns. I år var jag något senare än vanligt att både så och plantera om mina plantor, men det verkar ha funkat ändå. När vi kom hem från Halmstad möttes jag av sjukt stora basilikablad och blev genast pepp och började fundera på om de kanske till och med skulle kunna bli större än bladen förra året som då (enligt mina googlingar) var världens största basilikablad.

Worlds biggest basil leaf?
Worlds largest basil leaf?
Worlds largest basil leaf?
Bladen är liksom sjukt stora allihopa, men det största är drygt 20cm långt och 17cm brett. Vilket enligt mina beräkningar är världsrekord. Har för övrigt skickat in till Guinness rekordbok, bara för att.

Worlds largest basil leaf?
Worlds largest basil leaf?
Även om det lite bar emot att klippa av dem och frysa in så är det ju så värt, för fatta vilken pesto jag kan göra av det här!

0

Kommentera

Alltså, evigt imponerad av ditt basilikaodlande!

Haha! Tack! Det bästa är att det är rätt kul också.

haha, jävlar! grym du är!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.