2014-06-12

Favorit i repris – Gör din egen blomkrans

Snart är det midsommar med allt vad det hör till så jag tänkte att det skulle passa bra med ett favorit-i-repris-inlägg. En DIY-guide på hur du gör din egna blomkrans.

Jag använde gamla ljusmanschetter som jag hittade för en billig peng på myrorna och några gamla från mina föräldrar. Man kan ta vilka plastblommor som helst egentligen. Efter bilden kommer beskrivningen hur du gör.

DIY Flower Garland

Du behöver:
– Plastblommor i olika former och storlekar
– Tjock aluminumtråd
– Blomtråd eller tunn ståltråd
– Sidenband
– Tång eller sax

Gör såhär:
Mät ut hur stort ditt huvud är och knipsa av aluminiumtråden, fäst ihop till en ring. Linda sidenbandet runt så det täcker hela kransen. Välj ut vilka blommor du ska ha och ryck, knipsa eller klipp dem så de är en och en. Sätt fast blommorna på kransstommen. Jag stack både igenom tråden genom blommorna och virade runt skaften. Fortsätt med nästa blomma. Jag tyckte det var enklast att använda flera korta bitar blomtråd i stället för en enda lång. Fortsätt att fästa blommor och blad tills du är nöjd.

Trevlig midsommar!

0

Kommentera

Bra idé! Kul när det är billigt och återbruk!

Ja, visst blir det extra kul då 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.