2014-03-19

Lite av vardagsrummet och ett omgjort IKEA-bord

Här kommer en liten glimt av vardagsrummet. Vi köpte en ny soffa som också är en bäddsoffa. Perfekt för långväga gäster och betydligt trevligare än våran gamla luftmadrass som mot slutet även läckte ut luft.

Men det jag mest ville visa är soffbordet. Vi köpte ett VITTSJÖ soffbord på IKEA som vi spraymålade med guldspray och bottenplatten klädde vi in med dekorplast med marmorutseende. Det blev så himla bra tycker jag och väldigt enkelt.

Gold and marble IKEA hack table
Gold and marble IKEA hack table
Gold and marble IKEA hack table

Jag har också gjort en lite utförligare guide över hur jag gjorde bordet.
Den hittar du här: DIY – Soffbord i guld och marmor, IKEA hack

0

Kommentera

åh vad kul att se! Ser ju dessutom strålande ut. Slår ett slag för soffan då den står i vårt vardagsrum också. faktiskt as-bra bäddsoffa!

Tack! Kul att höra att det är en bra bäddsoffa, den ska invigas på torsdag av första nattgästerna så jag hoppas den håller måttet.

Blev ju ett superfint soffbord! önskar att jag var så där pysslig..

Tack snälla!

Åh, så fint ni har det!!

Tack 🙂

Sahar

Fyfan va du är duktig! Det är precis ett sånt soffbord jag har letat efter. Vad använde du för spray? Och vart köper man dekorations plast!? Riktigt snyggt, bra jobbat 🙂

Tack! Jag köpte mitt spray på Panduro. Och dekorplasten hittade jag där också. Det fanns två olika strukturer att välja på om du vill ha carraraliknande plast. Hoppas du hittar.

Sprayfärgen färgade av sig något till en början när jag drog fingret på bordet. Kan vara bra att veta 🙂 Lycka till!

Amanda Widing

Hej!
Gud vilket snyggt bord! Är så sugen på att göra samma sak! Hur många sprayflaskor behövde du till att fixa bordet?

Tack för grym inspiration!

Tack snälla! Jag behövde bara en sprayflaska, men det vara ganska precis att det räckte. Jag köpte 1 meter dekorplast och bredden funkade fin. Sen hade jag några cm över på varje sida och det räckte fint.
Lycka till!

Amanda Widing

Och förresten, hur mycket dekorplast behövdes? OCh räckte den ibredd?

Sofie

Hej!

Hur gick du tillväga när du sprayade bordet? 🙂 sprayade du i omgångar och hur lång tid lät du det torka? Testade att spraya ett par krukor i metall för ett tag sedan men blev inte alls bra, massa fläckar osv. Men det där såg jättesnyggt ut!

Jag skruvade ihop bordet först och sprayade ca 20-30 cm från själva bordet. Jag gjorde alla sidor jag kom åt i ett svep. Sen lät jag det torka över natten och sprayade de andra sidorna. Jag tror tricket är att inte vara för nära när man sprayar, så att det inte blir blött och rinnigt.
Lycka till nästa gång du testar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.