2012-09-06

Halsbandspyssel

Jag fick en idé om att jag skulle göra ett halsband i samma stil som ni vet dom där grejerna i håret som alla som åkte på solsemester kom hem med, som jag för övrigt var avundsjuk på. Dels för att de fick en så fin grej i håret som kändes så exotisk och dels för att de fick åka på solsemester. Hur som helst. Jag pysslade ihop det och så här gjorde jag.

Beskrivning under bilden.

DIY Wrap Necklace Guide

Du behöver:
Garn i olika färger
Rep
Bra lim, jag använde Karlssons klister
Tång
2 st avslutningshylsor
1 st lås
2 st metallringar

Gör såhär:
Först tar du repet och klipper det i tre olika långa längder, mät runt halsen hur långt du vill att halsbandet ska bli. Knyt i hop garnet med en knut och sätt den i ena änden av repet. Börja snutta en färg runt repet och sätt de andra trådarna under så att de göms.

Fortsätt snurra och byt färg när du känner för det. Snurra, snurra, snurra tills du snurrat in hela repet. Gör likadant på de två andra.

Klicka i en klick lim i ena avslutningshylsan, kläm in de tre garninlindade repen. Det kan vara lite knepigt men det går med lite envishet. Fäst de andra ändarna i den andra avslutningshylsan. Låt limmet torka.

Sätt i hop metallringarna med låset och avslutningshylsan.

KLART!

 

0

Kommentera

Fint det blev!

Jättefint! Snart kommer min guide till enkla makrame-armband =)

Ja! Vad kul med en guide, är superpepp på att lära mig knyta.

amagad! skitfint.

Steff

Vad snyggt! Vad använde du för slags garn?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.