Nu har jag varit tvåbarnsmamma i tre veckor. Kan knappt fatta det samtidigt som det är väldigt påtagligt att det är mycket fokus på den nya bebisen. Hade glömt hur mycket sömnen blir helt rubbad och jag får väl erkänna att möjligheten till sovmorgon inte riktigt är samma sak den här gången. Nu har vi ju dessutom vår lilla väckarklocka = Edda som vaknar pigg och vill ha frukost 05.30 på morgnarna. Har absolut varit mer utvilad i mitt liv än vad jag är nu…

Men i alla fall. Vi spolar tillbaka i tiden till när det var dags för förlossningen. Så här kommer min förlossningsberättelse. En helt annan grej än förra gången. Och varning för långt inlägg. Scrolla förbi om du inte är ett dugg intresserad. Vet inte varför men känns lite läskigt (?!) att skriva ett sånt här inlägg.

Jag var beräknad till den 17 april, men har nog känt att det kanske inte skulle bli då eftersom Edda föddes en dag innan BF. Så tänkte att det kanske skulle bli något liknande nu. Och det blev ju det. 3 dagar före beräknade datumet.

Lördag 10/4

På kvällen fick jag helt plötsligt regelbundna sammandragningar. Jag började klocka bara för sakens skull. Och för att Philip insisterade på det. Först med 10 min mellanrum sen 8 min och 7 min. Jag hade inte särskilt ont. Men kände att det var väldigt regelbundet ändå. Vilket det ju var. Men satt mest och stickade och kollade på TV och kände att om jag kan göra det ganska obesvärat är det väl inte dags än. Gick och la mig. Kunde somna och när jag vaknade nästa morgon var sammandragningarna borta.

Söndag 11/4

Sammandragningar av och till hela dagen. Men inte så att det gjorde ont eller nåt. Har blivit van att mer eller mindre varje dag ha sammandragningar så tänker väl egentligen inte så mycket på dom.

Måndag 12/4

Rätt lugnt. Men sammandragningar av och till. Vi åkte till en lekpark med Edda för att hitta på något i vår karantän-tillvaro. Jag kollade mest på när Philip och Edda lekte runt.

Tisdag 13/4

Värkar som gjorde ont. Det började kanske runt 16-17 tiden. Inte så regelbundet, men men ändå ganska. Det var värkar/sammandragningar var 6, 5, 4, 3 min i blandad kompott. Men hyfsat tätt ändå.

Gör alla vanliga grejer. Lyckas lägga Edda tom. Har väl ca fyra värkar som verkligen känns undertiden jag lägger henne.

Kommer ut till Philip vid 19.30 typ. Börjar klocka värkarna jag har för det känns rätt mycket nu.

Ringer SÖS kl 21.50 och pratar med dom. Är rätt lugnt just då med mina värkar. Och dom avtar exakt när vi pratar. Men när vi lagt på kommer dom igång igen. Hanterbara. Men känns absolut.

Försöker sova lite. Går inte. Slappnar mest av och har värkar ca var femte min. Börjar tveka på när jag kände sparkar sist så går upp för att kissa och dricka vatten. Kände att det rörde sig där inne så blir lite lugnare och går och lägger mig igen.

Onsdag 14/4

Det går ju inte alls att sova och värkarna är påtagliga nu. Klockan 00.49 ringer jag SÖS igen och säger att jag vill komma in. Precis som förra gången när Edda föddes fick jag höra att det är fullt på SÖS. Så jag får vänta på att dom ringer tillbaka och säger vart vi ska åka.

00.55 får vi veta att vi har plats i Södertälje.

Ringer vår kompis Joel som kommer förbi och ska sova här och ta Edda till förskolan nästa morgon. Såklart vaknar Edda av en dröm eller att hon känner på sig att något är på gång. Vi passar på att berätta att vi ska in och ”hämta hem lillasyster”. Joel säger hej till Edda.

Philip försöker lägga Edda. Men hon håller fast i honom och kan inte sova. Fattar ju verkligen det ändå! Jag försöker hantera värkar samtidigt som jag ändå känner att vi behöver åka in.
Det funkar tillslut att Joel tar Edda och vi kan packa det sista i väskan och åka.

01.40 på väg till Södertälje förlossning! Vi kommer fram strax efter 02 och Philip får vänta utanför undertiden jag läggs in för observation innan dom kan avgöra om jag får skrivas in eller inte.

02.42 ligger själv i ett rum och ska kontrolleras om jag får stanna eller inte. Philip får vänta utanför. Det visar sig att jag är 4-5 cm öppen och BM gör en hinnsvepning. Värkarna gör ont. Men är hanterbara.
03.00 Philip får komma in och BM säger att hon kommer tillbaka om ca 2h för att undersöka och säger att det finns en viss sannolikhet att vi måste åka hem igen.
03.10 tappar upp ett bad.
Ligger i badet till 04.20 men känner att jag vill upp ur badet nu för det gör för ont. Här någonstans gick också vattnet när jag låg i badet. Men fattade nog inte då. Ber Philip att kalla på barnmorskan för nu är värkarna nåt heeeeelt annat än det var innan. Och när jag har kommit upp ur badet känner jag hur skönt det var att ligga i badet. Känner mig typ 20 kg tyngre när jag går upp ut badet och allt gör så mycket ondare. Känner att det börjar trycka på. Ordentligt. Säger ”jag måste nog bajsa” och det var dom magiska orden för barnmorskan säger då: ”NEJDU! Kom med till britsen. NU!!” Mitt i en värk, som absolut är en krystvärk, sliter hon med mig till britsen och nu är det bråttom. Hej och hå. 8 cm öppen och nu är det dags att föda barn!
Fattar typ noll och har såååå ont. Glömmer stundtals av hur jag ska andas och att jag inte ska panika. Men ibland lyckas jag hitta lugnet och andas lugnt och stilla. Det gör så jävla ont, rent ut sagt. Här är allt lite ett töcken, men jag kör 50/50 blandning på lustgasen som jag absolut inte minns hur jag ska andas i. Skriker nåt slags avgrundsvrål mitt i allt detta och känner mig lite i chock.
04.41 bebisen ute.
Och här släpper ALLT. Så sjukt hur man ena sekunden kan ha så ont till att nästa inte känna nåt typ. Och helt plötsligt har jag en bebis i min famn. Både Philip och jag är i chock. Vi hade ju inte ens blivit inskrivna och här ligger jag med en bebis.
Sen hänger vi kvar och äter den traditionella förlossningsbrickan. Limp-mackor, varm choklad och pommac. Hur kan det smaka så gott?!
Och helt plötsligt finns det inte en stor mage länge. Tycker kroppen är så jäkla ball som kan göra detta. Otroligt tacksam för den. Tack lilla kropp.
Och här ser ni två lite kaxiga tvåbarnsföräldrar. Som saknade Edda så mycket och då allt såg bra ut efter alla kontroller valde vi att åkta hem redan vid lunch. Betalde 11 h parkering. Effektivt barnafödande absolut.
Och här får jag nog sluta nu. Tänkte inte alls att det skulle bli så långt och detaljerat. Men nu blev det så.
♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
54

Blomstermoln av torkade blommor är något som jag tycker är himla fint. Dom finns i massa olika former och utföranden och är väldigt fina som dekoration på exempelvis ett bröllop. Men det behöver ju inte bara vara något som man har på en fest vid ett tillfälle. Jag skulle absolut vilja förespråka att ha det hemma som en fin detalj i ett rum. Kanske över matbordet, på ett ställe med högt i tak eller någon annanstans för den delen. Jag har trott att det är lite svårt att göra ett eget och att jag måste vara florist för att få till det. Men nej, det behöver man ju verkligen inte vara! Det var så mycket lättare än jag trodde. Så häng med när jag visar hur jag gjorde mitt blomstermoln!

DIY Blomstermoln

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲▲△

Du behöver:

Gör såhär:

Börja med att förbereda alla blommor. Jag ville få lite färg i mitt blomstermoln. Så jag sprayade helt enkelt brudslöja med sprayfärg. Bara det blev sjukt effektfullt och jag kände att jag absolut skulle kunna ha det som en bukett hemma. Tänk på att skydda underlaget och omgivningen när du sprayar och bäst är att spraya utomhus då sprayfärgen, särskilt No Limit, luktar lite. Låt färgen på blommorna torka.

Om du har med några strån kan det vara bra att spraya dom med lite hårspray, på så sätt ”fjunar” dom inte av sig. Och vill du hellre spraya dom i någon färg är det enkelt gjort. Här kan du se en guide på hur man gör det.

Nu ska vi göra själva stommen till blomstermolnet. Det gör du enkelt av en bit kycklingnät. Gör en liten rulle som du fäster ihop med en järntråd/metalltråd. Böj in kanterna lite så det blir som en rundad form. Då sticker du dig inte och så kan du dessutom sticka in blommor från sidan också.

Knipsa av små buketter av dina blommor, jag började med brudslöjan. Vill du kan du bunta ihop dina buketter med floristtejp, men det är inget måste. Stick in i kycklingnätet lite kors och tvärs. Fyll på runt hela cylindern och har du andra sorters blommor så kan du varva med dem. Jag tycker det kändes lättast att jobba med de mindre blommorna först för att täcka nätet och sen ta de större.

Så här ser det ut efter ett tag. Blommor kors och tvärs! Har du möjlighet att hänga upp ditt blomstermoln när du jobbar så gör det. På så sätt kan du backa bak några meter och se hur allt ser ut på håll. Jag hängde upp den med nylontråd i ett vädringsställ.

Börjar ju ändå att likna nåt!

Sen är det bara att fortsätta och sticka in dina blommor allteftersom. Det kan bli lite trångt att få plats med alla, men med lite lirkande går det fint. Här någonstans har jag ingen aning om vad jag håller på med. Har jag gjort ett Corona-virus eller är det ett blomstermoln?

Fortsätt peta och fyll på med blommor och strån tills du har täckt hela nätet och känner dig nöjd.

Sen är blomstermolnet klart! Det här molnet flyttade in på Eddas rum och hänger i taket.

Ett tips på vägen: Jag jobbade med torkad brudslöja då jag helt enkelt inte hann göra det här när blommorna var färska. Det funkar alldeles utmärkt! Men nackdelen är att det lätt ramlar av lite blommor när man håller på att göra själva blomstermolnet. Jag kan tänka mig att man håller blommorna mer intakta om man gör det här när blommorna är färska. Tur för mig att jag hade en hjälpreda som var peppad på att dammsuga upp det som ramlat ner.

Det var så kul att göra ett blomstermoln! Häftigt att låta något växa fram undertiden man skapar.  Materialet får helt enkelt styra hur det blir. Och det är en väldigt befriande process tycker jag.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Foto: Hanna Skoog

I snart tre år har jag bloggat här på JWHF, ett mycket fint och färgglatt hörn av internet. Jag kan tycka att mycket är väldigt likt varandra när jag scrollar runt bland bloggar och på instagram. Många har lite samma uttryck och det är en viss typ av estetik som är ”rätt”. Här kom JWHF in som en frisk fläkt tycker jag och var lite mer bullrig och högljudd än mycket annat. Men nu från slutet av maj kommer JWHF inte att uppdatera startsidan med redaktionellt innehåll längre och efter det så kommer bloggarna att fasas ut och flyttas härifrån. Läs mer om det här.

Och jag ska erkänna att det känns väldigt vemodigt att lämna den här platsen och alla grymma blogg-kollegor som faktiskt finns här. Men allt har sin tid och jag förstår verkligen att Christin tagit det här beslutet. Det finns en styrka i att våga avsluta saker också.

Men vart jag hamnar sen eller hur, det vet jag verkligen inte. Är öppen för förslag! Ska jag flytta tillbaka till egen domän? Ska jag flytta ihop med några andra? Någon portal? Eller nåt annat? Jag ska erkänna att fokus just nu har legat mer på bebisen än att fundera på det här. Men det måste ju tänkas på. Tiden får utvisa vad det blir.

Bloggen är ju kvar här på JWHF ett litet tag till. Och självklart får ni veta vart det bär av sen!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

24

I onsdags morse den 14/4  kl 04.41 föddes hon här. Namnet har vi inte riktigt landat i än, men det kommer väl snart. På ett sätt känns hon så självklar, men samtidigt så undrar jag ibland vem det är som har kommit till oss. Plötsligt är vi en familj på fyra personer. Kan inte förstå det samtidigt som jag verkligen gör det. Men nu är hon här!

I morgon blir hon en vecka och det kanske är först nu jag har landat lite i vad som hänt. Själva förlossningen gick från noll till hundra och när hon väl skulle ut gick det fort. Med tanke på att allt gick bra känns det okej att det gick så fort, nästan skönt faktiskt. Men både Philip och jag var lite i chock när vi ena stunden var hemma och jag kände att jag kanske hade ringt lite för tidigt till förlossningen, men med facit på hand så var hon ju ute ganska exakt 3 timmar efter att vi åkt hemifrån. Så det var nog lika bra att vi åkte när vi åkte.

Jag skrev aldrig ner min förlossningsberättelse med Edda. Det blev bara liksom inte av. Men nu försökte jag göra det då jag faktiskt har känt att det är synd att den inte finns nedskriven. Och eftersom allt gick snabbt var det liksom inte så mycket att komma ihåg.

Det var himla fint att se Edda med sin lillasyster. Hon vill klappa, krama och ha henne i knät hela tiden. Även om det är ett tag kvar så känns det så coolt att dom kommer leka med varandra framöver. Det känns så mäktigt.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

49

Just det, en påsk har passerat! Vad händer med tiden alltså? Den går så fort. (Och ändå i snigelfart, för än har inget barn kommit och jag har ju varit gravid i en evighet.) I alla fall. Vi kollar vad som hände under påsken. Eller kanske mest vad jag tog bild på från i påskas.

Solen! Det var så underbart hur närvarande den var över påsk. Älskar ljuset som flödar in i lägenheten på morgnarna.

Vi hade knappt plockat fram något påskpynt, men så fick jag ett ryck när Philip hämtade hem Edda från förskolan på skärtorsdagen. Eftersom jag ju jobbar med Panduro hade jag fått hem lite material för att kunna påskpyssla – bland annat dom här fjädrarna. Och på kanske 20 min hade jag gjort den här påskiga kransen. Tycker den blev väldigt fin i sin enkelhet. Jag har inte haft fjädrar hemma på många många år för jag tycker att det finns så mycket annat man kan använda istället för fjädrar. Men nu hade jag dom här och Panduro har hårda regler för var deras fjädrar kommer ifrån så jag förlitar mig helt på det. Att fjädrarna är schyssta fjädrar. Men, det skaver lite i mig att ens använda dom. Men. Ja. Nu är det så. Får behålla och återanvända dom här resten av mitt liv.

Så bakade jag drömrulltårta. Pappa har alltid bakat drömrulltårta under större delen av min uppväxt och jag hade ett sånt sug efter lite nostalgi-fika. Inte dumt!

Jag köpte faktiskt hem lite svenska tulpaner när jag var på ICA, behövde påska till det hemma och hitta något glädjande i att vi från och med påsken gick in i förlossnings-karantän. Vi håller framförallt Edda hemma från förskolan så hon inte ska dra med sig någon förkylning eller annat. Och så träffar vi så lite folk vi bara kan.

Trots karantän får vi ändå handla mat. Och en och annan fika på udda tider när det inte är så mycket annat folk i rörelse. Som glass från Lundbergs i Gröndal. Kommer bli fler därifrån framöver. Som vanligt. Älskar deras glass.

Tog pistage och smörkola den här gången. Kan nog vara den bästa pistageglassen som finns.

Testade ett filter på instagram. Alltså. Det är så sjukt. Är genuint glad att jag inte är yngre i den här tiden av filter. Fattar ju att folk blir knäppa och får helt orimliga krav på sig själva. Blir också mörkrädd av att se hur jag skulle kunna se ut med lite fillers och grejer.

Och det var nog det. Inte så himla påskig påsk kanske. Men himla fin ändå med mina bästa personer. Nästa påsk hoppas jag väl att vi kan fira med lite mer familj också.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

15
Alkoholfri Aperol Spritz

Sol ute, gatorna börjar sopas rena från grus och det liksom bara spritter i vårkänslorna. Längtar så efter att få sätta mig på en uteservering med några vänner efter en veckas jobb. Ett äkta ska-vi-ta-en-drink-efter-jobbet-sug infinner sig absolut i min kropp nu. Och ni vet den där känslan när man inte riktigt har några planer för kvällen heller, utan att man kanske går och äter en god bit mat också. Sen får kvällen liksom fortsätta i den stilen.

Meeeen nu är verkligheten cirka sju tusen mil därifrån. Jag är supergravid och det pågår en pandemi här i världen så alkohol, umgås i grupp eller att driva runt på stan mellan olika restauranger och barer är rätt så uteslutet. Fast en liten alkoholfri drink hemma är det liksom noll fel på. Fick tips av min kompis Sanna att göra en alkoholfri Apperol Spritz. Enklare och godare blir det knappt.

Alkoholfri Aperol Spritz

  • Alkoholfritt gott bubbel (typ någon Odd Bird t.ex.)
  • Sanbitter
  • Apelsinskiva som pynt om man vill
  • Is

Det finns säkert någon gyllene ratio mellan dom här. Men säg kanske att det är 1/3 sanbitter och 2/3 bubbel. Philip och jag brukar dela på en liten flaska sanbitter till varsin drink. Om det är något slags riktmärke. Tjoffa i en skiva apelsin om du har hemma. Känns lite festligare med det. Ja, och is såklart också. Då blir det riktgt kallt och gott!

Har verkligen ett enormt sug efter svalkande drycker just nu. Kanske en craving? Känns i alla fall skönt att jag har lämnat feferoni-stadiet där jag kunde äta hur många som helst på raken.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Jag jobbar ju med det svenska tapetföretaget Photowall och har gjort det i över två år tror jag. Jag skriver trendrapporter och gör olika slags artiklar och DIY’s till deras sajt bland annat. Och jag inser ju att jag är alldeles för dålig på att visa upp vad jag gjort. För jobbet görs ofta superlångt i förväg innan det kommer ut och då glömmer jag liksom av att berätta om det när det väl är ute. Men i alla fall! Här är mitt senaste jobb för dem och då visar jag två enkla tips på hur man kan fixa till hemmakontoret.

Dels ett enkelt och om jag får säga det själv himla smart fix. Att göra ett skrivbordsunderlägg av tapet. Går på i princip ingen tid alls och funkar kanon som musmatta dessutom!

Eller så kan man fläta läckra förvaringskorgar av tapet!

För att se hur man gör – kolla in artikeln hos Photowall här: Snygga till hemmakontoret med två enkla DIY

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

I onsdags var jag på förlossningen och skulle göra ett vändningsförsök. Tack för all pepp både här och på instagram. Jag var rätt nervös faktiskt. Det blev liksom så mycket mer verkligt att åka till sjukhuset och få den där CTGn på magen och allt sånt. Det var en evighetslång väntan innan läkaren kom in och väl satte igång. Den där bricanylen som man får innan för att livmodern ska slappna av var sådär lagom härlig. Hjärtklappning deluxe. Och själva vändningen gick på första försöket och allt gick bra. Tack och lov! Men det var en ganska sjuk känsla att känna hur något förflyttas inuti magen på det sättet.

Efter det var jag rätt skakis hela dagen och orkade inte mycket mer än att kolla Trädgårdstider i soffan innan Edda kom hem från förskolan. Så glad att allt gick bra och än så länge har det inte kommit nåt barn heller. Så vi får väl se när det är dags för det. 12 dagar kvar till BF nu.

Och nu har vi alla gått in i karantän så Edda blir hemma tills bebisen kommer. Det blir både mysigt och utmanande. Heheh.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

28
Gravidleggings från Boob – här (adlink)

Träffade min barnmorska igår. Bebisen ligget tydligen med huvudet upp, så imorgon är vi inbokade på vändningsförsök. Och genast blev allt lite mer verkligt. Det ska komma ett barn. Och det kan typ hända imorgon. Eeeh. Men högst troligen så gör det nog inte det. Jag orkar liksom inte googla för mycket på vad det innebär utan förlitar mig på den informationen jag fått från min BM och så får vi ta det därifrån. Är absolut nervös över hela den grejen och hoppas det inte är för obehagligt bara.

Jag inser att jag nog strutsat mig igenom den här graviditeten litegrann. Tänker att allt löser sig och försöker lägga så lite tid på att oroa mig över något. Det känns bra på ett sätt, men när jag liksom insåg att det ska till en förlossning också så fick jag ärligt talat lite panik. Kommer jag veta när det sätter igång? Vad ska jag ens göra? Hur andas man?! Men en sak i taget. Hoppas att vändningsförsöket imorgon går bra, att bebisen väntar nån vecka till innan den vill ut på riktigt och att jag bara kan känna ett lugn och en trygghet i att allt på riktigt kommer gå bra. Och att det sen gör det också naturligtvis.

Ni kan väl hålla tummarna för mig imorgon och tänka bra tankar?

Undertiden försöker jag slappna av och varva ner så gott det går. Den här slow TV sändningen från vulkanutbrottet i Geldingadalur på Island går varm här hemma. Känns lugnande att titta på lavan som sprutar ut ur vulkanen.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

25

Påsken är en högtid som är så himla härlig tycker jag. Vår, härliga färger och massa gott att äta! Jag och Edda har påskbakat lite och gott loss på Panduros bak-sortiment. För Panduro har massa grejer för den baksugna. Dels gjorde vi (mest jag i och för sig) cake pops. Inte att underskatta tycker jag! Perfekta små söta munsbitar att smaska på.Antingen kan man ju äta dom som dom är, eller så kan man dekorera påsktårtan med eller lägga ner i påskägget. Och sen har Edda och jag gjort marsipanfigurer också! Det är verkligen perfekt för barn att vara med och göra. Som att leka med lera men lyxen att man får äta figurerna sen!

Men vi börjar med mina cake pops. Jag fokuserade på ett enkelt recept för att kunna lägga mer krut på pyntet.

Cake pops med Ballerina, grundrecept

ca 20 st

Mixa kexen fint i en matberedare. Blanda i färskosten och rulla till bollar eller önskad form. Här är väl egentligen grunden. Sen sticker man i en klubbpinne och doppar i smält choklad. Jag testade att klä in några av mina figurer i marsipan och det gick ju prima! Man kan också använda sockerpasta till det skulle jag tro.

Sånt som kan vara kul eller bra att ha för en snygg dekor

Det är lite lurigt att få cake popsen att sitta kvar på pinnen, men ett toppenknep är att man ställer in cake popsen i frysen i 30 min – 1 timme. Sen smälter man choklad, sticker ett hål i sin cake pop med klubbpinnen som du sen doppar i den smälta chokladen och sticker ner i din cake pop. På så vis så stelnar chokladen snabbt och gör att den sitter kvar bättre på pinnen när man ska servera och äta dom.

In med dina cake pops i kylen och se till att dom håller sig kalla när du jobbar med dem. Blir dom för varma kan dom falla i sär. Under tiden är det perfekt att fixa övrig dekor. Jag ville förutom att göra några klassiskt runda göra några lite påskigare. Kycklingar, morötter, ägg och påskharar fick det bli. Alla detaljer som ska bli dekor gjorde jag i sockerpasta då det är väldigt lättformat. Till hjälp finns det dekorationsverktyg som är bra att ha när man formar och skulpterar.

Men så kan man ju också naturligtvis hitta perfekta verktyg i kökslådorna. Som en vitlökspress till exempel. Perfekt att göra lite morotsblast av!

Sen är det dags att doppa cake popsen i choklad. Jag använde vit choklad som jag smälte i micron och sen färgade in i den färg jag ville ha med färgpulver. Här kan man faktiskt också blanda fram egna nyanser som man vill ha. Jag gjorde en orange till morötterna med en gul och en röd färg.

Sakta men säkert växte mina cake pops fram. Alla små deltaljer limmade jag på med ätbart lim.

Det är absolut lite pilligt om man ska göra en massa olika figurer. Men visst bli det fint?! Extra levande blir det ju om man målar på kinder med färgpulver. Det är bara att måla på med en livsmedelspensel. Och så för det där extra gulliga, knyt dit en rosett av satinband.

Om du ska göra många cake pops skulle jag nog rekommendera att bara göra klassiska runda. Då blir det mer på löpande band. Doppa i choklad, strössla på strössel eller glitterpulver och knyt en liten rosett. Så fint och gott!

Och så ett litet smakprov! MVG!

Det kan hända att cake pops hade sin storhetstid typ 2014, men nääe, dom är absolut underskattade tycker jag. Så gulligt och festligt ändå! Och gott tycker jag. Dom gör ju alla kalas lite kalasigare faktiskt.

Pyssla marsipanfigurer med barnen

Vi fortsätter bakandet, men nu kallar jag in min lilla assistent Edda också. Dags för marsipanfigurer!

Edda älskar att leka med lera och att göra marsipanfigurer är ju nästan exakt samma sak. Bara det att man kan äta dom också. Men det visste inte Edda när vi började. Och det var nog tur, för när hon förstod att marsipan är något man äter var det svårt att sätta stopp. Hehe. Så behöver man ju egentligen bara marsipan för att vara igång.

Vad jag kom på i efterhand var att skulle haft lite majsstärlekse på bordet när vi kavlade och formade marsipanen, för den fastnade lite lätt i bordet när Edda pressade och tryckte på den. Men äsch, inte gjorde det så mycket i det stora hela.

Edda gjorde en liten kyckling helt själv, jag bara gjorde en egen parallellt så fattade hon hur hon skulle göra. Och jag antar att jag som mamma är extra partisk, men alltså! Kan det vara den gulligaste lilla kycklingen (badankan) ni sett?!

Dom här färdiga sockerögonen gjorde verkligen alla små figurer lite mer levande.

Att bara blanda lite olika färger och göra ägg eller som den här gröna grodan gick snabbt och var kul. Allt blev liksom något så fort det kom ögon på.

Här någonstans talade jag om för Edda att man kunde äta marsipanen. Sen sa det slurk och den gröna grodan var ett minne blott. Övriga små figurer fick räddas undan för att ätas vid ett senare tillfälle.

Kan verkligen rekommendera att göra påskiga marsipanfigurer tillsammans med era barn! Så mysigt och kul påskpyssel.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Ikväll ska jag hålla i en workshop! Det var år och evigheter sen sist pga en viss pandemi. I och för sig är det här en digital workshop. Men det kvittar lite och jag tycker det ska bli superkul! Det är Studieförbundet Vuxenskolan i Skåne som har en Skapardag för sina cirkelledare i Skåne och Blekinge. Och jag har blivit tillfrågad att hålla i en av flera workshops. Jag har tänkt så länge på om jag skulle styra upp lite workshops digitalt, men har inte tagit tag i det riktigt då andra jobb än egna projekt har varit mitt fokus. Så det var verkligen perfekt när den här förfrågan trillade in i min mailkorg!

Ikväll ska vi i alla fall göra två sorters pappersblommor. Dels sånna här på bilden ovan, men också blommor av vanligt lite tjockare papper. Det är något med våren som får mig att vilja göra pappersblommor alltså. Inför förra påsken gjorde jag påskliljor och nu dom här. Mmm, tänk när hela världen blommar utanför fönstret. Snart är vi där!

Och det här är typ det sista lite större uppdraget jag har innan bebisen kan komma. Så efter ikväll borde jag nog tänka lite på att fixa med sånt som man kanske borde göra när det ska födas ett barn. Men det får bli sen.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4

Jag fyller tydligen år nästa vecka. 23 mars! Minns förra året när typ hela världen stod still. Covid-19 hade precis kommit till Sverige och allt var så osäkert. Kan säga att det blev inte mycket till firande då. I år blir det ju inte heller det. Dels pga pandemin såklart. Men också för att vi ska hålla oss i lite karantän inför förlossningen. Men jag tänkte verkligen försöka baka en tårta. Eller köpa en. Får se vad orken mäktar med.

Men om jag skulle få önska mig lite materiella saker till min födelsedag så kommer här en önskelista på sånt som jag är sugen på nu.

Jäskorg från Sebastien på Söder
Jäskorg till bröd. Vet inte alls om en rund eller avlång är bäst, men nu när jag har börjat baka med surdeg känner jag att jag absolut behöver en. Vet knappt vilken storlek jag borde ha. Men det finns ju en himla många olika korgar (adlinks) på marknaden.
Snittkniv till bröd. När vi ändå är inne på bakning vore det ju kul att kunna snitta bröden lite snyggt också. Har kört på mina vanliga knivar hittills, men dom är liksom inte vassa nog.
Oh, fishy print – Midis x Jenny o Jens
Oh, fishy print. Har inte kunnat släppa det här fina printet, Oh, fishy  som Christin och Jenny o Jens har tagit fram tillsammans. Har inte en given plats för det just nu, men tänker att det skulle jag ju lösa.
Tekoppar. De tekoppar som vi har här hemma lämnar en del att önska. Visst, inget fel på min Spice Girls mugg som jag fick när jag fyllde 10 år. Men ibland hade jag uppskattat att få dricka te ur något mer vuxet. Kanske något handgjort, eller så vore det fint att fylla på med dom här från iitalas Teema-serie (adlink) som vi har som vårt vardagsporslin.
Koel Magazine
Prenumeration på Koel Magazine. Följer Koel magazine på instagram och allt är bara sååå fint. Håller man på med något garnrelaterat hantverk så är det här dregel-material-delux! Man kan också köpa loss gamla nummer digitalt och det finns så mycket fint!
En stil. Alltså, är det något som det här Corona-året och graviditeten har gjort med mig är det att jag totalt har tappat allt vad stil heter. Behöver ett par nya vårskor, men vet liksom inte ens vad jag vill ha för typ. Har lite tappat mig själv. Önskar liksom att någon bara skulle styra upp mig och säga åt mig vad jag ska klä mig i.
Lite Kalabalik AW 2020
Smycken. Alltså hade jämt massa ringar, örhängen och halsband för några år sedan. Men nu har jag bara en liten kedja runt halsen och sen liksom inget mer. Saknar att kunna styra upp mina vanliga kläder med det där lilla extra som smycken ändå gör. (Men först kanske jag måste hitta min stil?!) Tänker att jag skulle kunna hitta något fint hos WOS eller Lite Kalabalik till exempel.
♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
18