Sponsrat av Panduro

2021-02-28

DIY makramé ampel

Jag gillar verkligen projekt som man kan jobba lite på när det finns tid och man inte behöver dra fram tusen olika grejer eller avsätta en halv förmiddag för. Stickning är en typsik sån grej och det är även makramé! Jag har inte knutit supermycket tidigare, men varje gång jag gör något så tycker jag verkligen att det är så kul! I somras gjorde jag en väggbonad som hänger nere i stugan och nu var det dags att knyta ett nytt projekt. Panduro har nämligen fått in ett färdigt kit för att knyta en egen ampel och det är precis vad jag har gjort.

I kitet ingår det du behöver för att göra din egna ampel och en beskrivning över hur du ska göra den. Och som ni ser så behövs det ju inte så mycket grejer. Det är liksom snöre, träkulor och en träring som är det huvudsakliga. Vill man kan man också använda sig av en makramékrok för att lättare kunna hålla koll på sitt garn. Jag tyckte faktiskt att det här projektet var så pass enkelt att göra utan kroken, att jag kommer hellre att spara den till framtida projekt. Men det är nog en smaksak också.

Vi kikar lite närmare på knutarna i det här projektet.

LARK’S HEAD KNOT

ALTERNATING SQUARE KNOT

SQUARE KNOT

HALF SQUARE KNOTS

Och det är liksom det man behöver kunna. Och många av knutarna är varianter av samma. Så ett kanonbra nybörjarprojekt skulle jag säga! Och är man osäker så finns det hur många YouTube-klipp på diverse knutar, bara att kolla upp!

Och efter alla de här knutarna har man vad man behöver för ampeln. Sen är det bara att sätta ihop den.

I med en härlig växt eller en blomma så är du klar!

Vi har väldigt höga fönster här hemma så ampeln passar perfekt där tycker jag. Sorry not sorry att det blev ännu mer grönt i fönstret. Annars tycker jag det är himla fint att hänga amplar från taket lite mer inne i rummen, det ger lite mer liv tycker jag.

Panduro har också massa inspiration om du är sugen på att knyta mer makramé. Här hittar du den: Makarmé – inspiration

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4

Det är så sjukt, men snart är vi liksom en till i familjen. Om det var svårt att greppa att det skulle komma ett barn när jag var gravid med Edda så måste jag ändå säga att det här känns liksom ännu mer diffust. Jag vet ju vad det liksom innebär och har gjort det en gång tidigare så att säga, men det är som att jag inte fattar det. Jag har inte alls samma koll på mina gravidappar som sist, så när jag gick in i en av apparna här om dagen och ser hur få dagar det är kvar till BF så får jag lite svindel. Nu är det 50 dagar kvar. URSÄKTA MIG?! Det är skitsnart vill jag skrika till mig själv. Sen får vi väl se om och hur mycket jag går över tiden. Eller om jag inte gör det. Med Edda gjorde jag ju inte det. Födde en dag innan BF vilket var rätt skönt. Då slapp jag den där väntan som verkar så jobbig. Men vi hade å andra sidan fullt upp med att köpa och sälja lägenhet samtidigt…

Om det är något jag har gått all in den här graviditeten så är det sköna kläder! Jag har liksom haft noll lust att ha på mig saker som sitter oskönt. Tacka vet jag leggings och stora tröjor eller t-shirts. Jag vill verkligen slå ett slag för gravidleggingsen från Boob. Har två stycken. I svart och i leo. (adlinks) och jag bokstavligen bor i dem. Inget som stramar åt eller stör på något vis.

Annars mår jag faktiskt ganska bra mitt i allt. Är alltså i v33 nu. Eller, jag är så osmidig, springer och kissar flera gånger per natt, det sparkas inifrån och jag måste gå sjukt långsamt för att inte få sammandragningar. Jobbigast är absolut att krångla på en nej-sägande och trotsande snart 3 åring alla tusen lager kläder innan förskolan. Längtar så till varmare väder och en mindre gravid kropp.

Jag funderade på det här med cravings och då tänker att jag inte alls har så konstiga gravidgrejer för mig, men så kom jag att tänka på mängden peperoni jag har ätit senaste veckorna. Snacksar absolut på dem som om det vore godis. Det är ju inte helt normalt inser jag nu. Så absolut en gravidcraving. Vad man har för sig alltså. 7 veckor kvar bara…

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Som nyårslöfte eller ett mål inför 2021 har jag satt att jag ska sticka något helt eget och göra ett mönster av det. Är otroligt naiv i att jag tror att jag kan göra det mesta när det kommer till skapande. Men samtidigt så är det det som också får mig att våga testa (och misslyckas) men därmed också lyckas göra en hel del grejer. Hur svårt kan det vara?! är en återkommande fras i mitt huvud. Så under julen och ledigheten där la jag orimligt mycket tid på att sticka en provlapp. I vanliga fall lägger jag kanske 20 min på en. Nu ägnade jag två veckor!

Ja, ni hör ju! Men, jag provade olika tjocklek på stickor och olika sätt att göra en resårkant på. Men det blir verkligen helt olika beroende på vilka stickor man stickar det på. Här har jag testat med 5or och 10or. Efter en massa funderande och bollande med mamma och Stina landade jag i nåt. Och nu har jag påbörjat själva grejen! Det är absolut ett vinter-plagg så håll tummarna för att jag blir klar när det fortfarande är liiiite kallt ute. Annars får jag väl se det som att jag är väldigt tidig istället och är redo när oktober / november smyger sig på i slutet av 2021…

Vet inte om det är bara jag som har nördat ner mig så i stickningen nu, men är det inte en himla fin struktur på den här lilla biten? Tror det är pärlresår som själva strukturen kallas. Stickar i alla fall det räta varvet med bara räta maskor och aviga sidan med en rät och en avig maska. Fint ju!

Återkommer framöver när jag kommit lite längre med själva grejen, för nu är det mest en lång rektangel. Det känns ju inte så himla bärbart som plagg kanske. Men det ska det bli!

Är ni fler än jag som stickar? Kan ni inte berätta vad ni stickar på nu då? Eller om ni precis har börjat och vad ni tycker om det?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

16

En stor fördel med att ha en mamma från ett annat land är att jag kan ta del av en massa roliga isländska traditioner. En sån kul (och kanske lite knäpp) tradition är den isländska semmel-dagen. Det vill säga Bolludagur. Och den är av en händelse idag! (Alltid måndagen före fettisdagen.) Så för mig blir det semlor hela veckan. Och det är inget jag är ledsen för. För jag älskar semlor!

Jag har skrivit ett längre inlägg om den isländska semlan här (inklusive recept såklart!) och den egen-pysslade smisk-pinnen som man använder som redskap för att få äta så många semlor (bollur) som möjligt.

 

Och imorgon är det fettisdag och den svenska semlan i centrum. Förra året körde vi diverse semmeltester på Snickeriet, men nu när jag aldrig är på kontoret längre så blir det ju inte heller semlor från söders alla bagerier. Otroligt tråkigt. Saknar sällskap, semlor och söder!

Semlor!

Som tur är har vi rätt bra semlor här i förorten också. Bäst är den från Söderbergs. Och nu får jag nog sluta drömma om semlor och fortsätta att jobba lite.

Hoppas ni får en fin semmel-vecka!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10

En tanke slog mig här om dagen. Hur hade det varit om allt var som vanligt förutom att jag inte hade barn exakt nu? Alltså, hur hade jag och Philip hanterat den här pandemin? Vad hade vi gjort? Hur hade en typisk dag sett ut och så vidare? Jag kan inte låta bli att leka lite med tanken där. Av någon anledning väljer jag att se ganska ljust på en pandemi-tillvaro utan barn. Jag tror absolut att jag hade haft sååå mycket mer tid och ork till att göra grejer, men så behöver det ju inte alls vara. Men jag vill gärna se det så. Så vi låtsas.

En del av mig känner att jag säkert hade utvecklat diverse intressen. Jag ser framför mig hur jag hade bakat ännu mer än jag gör idag. Jag hade garanterat börjat experimentera med surdeg och jag tror att vi båda lagt mer tid på att laga roligare mat. Testa nya recept och så. Jag ser framför mig att jag hade haft ett städat hem hela tiden. Jag hade legat i fas med att tömma diskmaskinen och allt sånt. Självklart hade jag kollat massor på serier och film också. (Man kan ju inte hitta på grejer hela tiden.) Kanske hade vi betat av ett gäng klassiker som varit osedda alltför länge. Jag hade absolut stickat minst lika mycket som jag gör idag, kanske unnat mig lite helgstickning mitt på dagen en lördag. Mmmm, vilken dröm!

Möjligheterna känns liksom oooooändliga utan barn och jag hade säkert kommit ut på långa härliga promenader. Naturligtvis skiner solen också på de här promenaderna. Jag hade stannat på bageriet och köpt med mig en bulle eller två. Suttit på en parkbänk och lyssnat på fåglarna. Mmmm. Tränat hade jag hunnit med också. Utomhus träning eller hemmaträning. Jag hade säkert varvat båda beroende lite på känsla och humör. Absolut.

På ett sätt känns det som att med barn blir man lite tvingad till att ha fasta rutiner på ett annat sätt. Är Edda hemma är det ganska mycket samma sak alla dagar. Vi vaknar tidigt, äter frukost, går ut och leker i en park eller gör något annat utomhus. Äter lunch i rimlig tid, ser till att handla och allt sånt. (Även om kylskåpet gapar rätt tomt emellanåt pga att vi inte orkar styra upp oss.) Så jag tror att vardagen är så mycket mer vardag med barn mitt i en pandemi. Eller jag tänker i alla fall att det blir så.

Men sen kan jag väl också tacka Edda för att jag har någorlunda rutiner och en vardag nu mitt i den här konstiga vardagen. Kanske hade jag totalt slöat ner mig och bara ätit chips och kollat Netflix utan barn? Vad vet jag?!

Men låt mig drömma lite och tänka att jag hade varit en power-version av mig själv. Tänk om alltså. Så imponerad av mitt barnfria pandemi-jag!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

21

Vi började ju med projekt fixa pysselhörna till Edda förra helgen. Och nu är det klart! Det blev ett gulligt litet hörn till Edda där hon kan sitta och rita, klippa och pyssla med vad hon än vill göra. Här kan man se rummet i original-kaos. Och vi bestämde oss tillslut för att ha pysselhörnan i ett hörn och inte mitt i rummet som vi funderade på ett tag. Men alltså, så bra det blev!

En liten återblick på hur hörnet såg ut innan ↑

Och sen kikar vi på resultatet! ↓

Visst blev det fint?!

Det mesta till den lilla hörnan är återbruk faktiskt. Stolen och träskivan hittade jag på Returfynd (en toppenbra tjänst som Stockholm Vatten och Avfall har där man kan hämta grejer gratis som andra har slängt. Så istället för att fullt fungerande saker slängs så kommer de till användning.) Anslagstavlan kommer från min farmor och färgen är gamla slattar som blev kvar från när vi målade köket när vi flyttade in. Konsten på väggen står Edda för sen innan och den ena burken med pennor är de här ljuslyktorna som vi gjorde i höstas.

Jag delade processen på hela fixet i Stories på min instagram, och fick så många frågor om vad färgen heter som jag har målat vägg och snickerier i. Så lika bra att ta det nu på en gång. Det är färgen Anemon 656 från Beckers. (NCS 2007-Y72R)

Pysselhörna

Tycker det blev himla fint att måla in ett hörn, det skapade liksom ett rum i rummet. Kanske att vi sätter upp en liten lampa på väggen, en ljusslinga och fixar någon mer hängande förvaring på väggen eller något för alla teckningar. Men det får växa fram efter Eddas behov.

Vad tyckte Edda då? Jo, hon blev så glad när hon såg sitt lilla hörn. Och när hon skulle somna igår sa hon till mig.

– Mamma, titta mitt skrivbord! Jag tycker om det!

Alltså. Jag smälte absolut. Värt allt!

Pysselhörna

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

19
  • Just wanna view more of
  • Home

I somras skaffade vi en större säng till Edda och sen dess har hennes rum varit väldigt ofärdigt. Vi har liksom inte kommit överens med hur vi ska ha det och hur allt ska få plats typ. För det första är rummet ganska så avlångt. Rummet är nästan 5 meter djupt, men bara drygt 2 meter brett. Sen är det inte heller helt rektangulärt utan går liksom ut och blir bredare efter typ halva rummet. Och vi har väldigt högt i tak också. 3,10 i Eddas rum. Så det är ju mycket rymd att jobba med. Men det kräver lite tankeverksamhet. Och det är exakt vad vi har gjort i helgen. Jag tänkte att det skulle bli ett snabbfix, men som vanligt när Philip och jag börjar vrida och vända på en möblering testar vi verkligen ALLT innan vi bestämmer oss. Men då vet man ju att det är ett genomtänkt beslut i alla fall.

I alla fall, det här började med att jag har tänkt att det skulle vara himla fint med en liten skrivbordshörna där inne där hon kan rita, pyssla, leka med lera och sånt. Så i fredags fick jag tag på en perfekt träskiva och en liten stol som skulle funka perfekt som skrivbord. I mitt huvud hade jag några olika idéer på var lilla pysselhörnan skulle vara, men det är ju alltid lättare att faktiskt flytta saker och känna och se.

Men vi kollar först på vad vi har att jobba med. Kolla så gulligt! Vi slipade till och rundade hörnen på träskivan för att det inte skulle vara så vassa kanter. Sen målade vi allt i en färg vi hade hemma sen innan.

Edda var otroligt pepp på att få hänga med ner i snickerboa (hobbyrummet i föreningen) och få slipa och måla sitt nya skrivbord. Västen valde hon själv att ha på sig. Fråga mig inte varför…

Häng med på work-in-progress nu! Här ser man hur smalt rummet är och hur det går ut lite mer där längst bort. Sängen gör sig verkligen bäst om den får stå mot långsidan av rummet så att säga. Annars upplevs rummet bara ännu smalare och längre. Vi har haft sängen till vänster och har nog landat i att det är bästa platsen ändå. Så sätter vi hennes klädskåp till höger, fast vi monterar det uppe på väggen. Här testade vi känslan av att ha skrivbordet lite mer mitt i rummet. Typ där lilla stolen står. Man skulle kunna ha det både till höger och till vänster. Men det är inte helt givet ändå.

Och såhär var rummet från andra hållet innan vi gjort nåt. Med klädskåpet väldigt provisoriskt nere på golvet. För övrigt, välkomna till vårt vardagsstök. Här är det 0% styling eller fix på bilderna i inlägget. Allt i en enda provisorisk röra. Men hey – det är livet.

Efter att ha flyttat den här trapp-liknanade leksaksförvaringen (TROFAST, från IKEA) ca hundra gånger så landade vi ändå att den får stå kvar lite såhär ut från väggen istället för längs med. Då känns inte rummet lika avlångt och man får liksom två kvadratiska rum i rummet. Även om det blev himla mycket ljusare när den stod upp mot väggen. MEN!

Då kan man liksom ha ett litet hörn här som verkligen blir ett pysselhörn. Vi har lite väggfärg kvar från köket som är samma som vi målade skrivbordsskivan i. Så vi tänkte att man skulle måla ett hörn där i hörnet. Lite hängande förvaring för pennor, färger och annat pyssel. Kanske en liten lampa eller en ljusslinga typ. Och så flyttar man om det som hänger på väggen. Det borde väl bli bra? Eller har någon nån annan idé?! Speak up!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

18
  • Just wanna view more of
  • Home
Petit jardin - Terrarium

I början på december var jag med på en digital workshop som Petit Jardin ordnade. Det var ca 1 timmes Zoom-häng där jag och ett gäng andra deltagare tillsammans gjorde terrarium för växter. Ett slutet ekosystem som tar hand om sig själv. Himla smidigt om man vill ha gröna växter men inte orkar hålla på. Och för min del perfekt att få lite mer grönska i vår stora platsbyggda hylla. För det här ekosystemet vill inte stå i gassande solljus utan ha lite mer lagom av allt.

Petit jardin - Terrarium

Det är som sagt nästan två månader gammalt och det verkar ta hand om sig fint utan att jag gör något. Det lilla trädet har visst dragit iväg lite, så jag klippte av den längsta grenen. Såklart har jag ju glömt av vad det berodde på när växten växte på såhär mycket. Men det känns fint att få följa utvecklingen av mitt terrarium.

Petit jardin - Terrarium

Så nu bor den här i vår hylla bland legobilar, böcker och massa udda prylar.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9
  • Just wanna view more of
  • Home

Jag behövde ta en bild på mig och Edda till en tidningsartikel som ska publiceras snart. Det var lättare sagt än gjort alltså. Philip stod bakom kameran och jag försökte locka Edda till att vilja vara med på bild tillsammans med mig. Hon både bet mig i näsan, kinden och pussades hårt och intensivt. Det här med att bara ta en bild rätt upp och ner när vi båda kan titta in i kameran var inte helt lätt alltså.

Mutade absolut med två clementiner för att få till bilden. Tur att hon är ganska lättflörtad vad gäller mutor ändå. Och det tillhör faktiskt ovanligheten att det är jag och Edda som är med på en bild tagen med den stora kameran. Jag brukar vara den som är bakom kameran i dom lägena. Så verkligen ett sällsynt tillfälle.

Men tar man tillräckligt många bilder blir väl alltid någon bra.

Och tillslut blev det en bild där vi båda var i synk och relativt i fokus. Får jag tycka att vi är himla gulliga?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

25

Jag tror att jag knappast är ensam om att ha handdukar hemma som, helt ärligt, är lite trista, som med tiden har tappat färg, eller liksom konstant känns lite smutsiga fast att de är helt rena och kommer ur tvättmaskinen. Det är ju verkligen inget fel på handdukarna, mer än att de är liksom lite tråkiga. Så istället för att köpa nytt kan man ju enkelt ge dom ett nytt liv. Genom att färga om! Det är enkelt och gör en enorm skillnad utseendemässigt. Plus att vi sparar på miljön genom att inte köpa nytt då det går åt mer vatten för en nyproducerad handduk än att färga om.

Här har vi helt vanliga handdukar. Dom rosa är liksom konstant lite gråa vilket inte känns så kul. Och sen dom gråa som fått på sig lite blekmedel. OBS! det står på förpackningen att det inte går att färga över blekta områden, men jag kunde inte låta bli att testa ändå! Kanske blir det bättre än innan? Testar man inte så vet man ju inte. Eller hur?

Färga om gamla handdukar

Du behöver:

  • Gamla handdukar, lakan, sängkläder eller kläder som tappat färg, blivit solkiga eller bara något som du vill ge nytt liv åt.
  • Dylon Pod, textilfärg
  • Tvättmaskin

Det man ska tänka på innan man färgar om textilier är att läsa noga på förpackningen om vad som gäller för material och hur mycket färg som går åt. I mitt fall här har jag färgat om handdukar och några klädesplagg (mer om dom längre ner) i bomull. Polyester till exempel går inte att färga vilket gör att tråden som man har sytt i plaggen med inte färgas. Det kan såklart vara en schysst detalj om man färgar något helt annat än ursprungsfärgen, men hur som helst är det bra att ha i åtanke.

Jag tog alla mina rosa, trista handdukar och vägde dom innan så jag visste hur mycket färg som skulle gå åt. Jag använda Dylon Pod textilfärg för tvättmaskin och det var sjukt smidigt att färga om handdukarna. Bara att förtvätta och sen öppna den lilla färg-poden innan du stoppar in den med tvätten direkt i tvättmaskinen och kör ett fullt program på maskinen. Men allt sånt här står på förpackningen, så följ råden där. Jag använde två förpackningar för att färga mina handdukar som vägde knappt 1,5 kg.

Sen får tvättmaskinen göra jobbet.

1-2-3 så hade mina trista handdukar fått ett nytt liv! Som ni kan ana så var det polyestertråd i handdukarna så den färgades inte. Men det stör mig noll! Färgerna jag använde är Smoke Grey för gråa handdukar, Olive green till dom vita och Plum Red för dom rosa. Resultatet blev verkligen jämnt och fint. Och hur gick det då med de där blekta fläckarna på de gråa handdukarna? Alltså, jag kunde bara hitta en blekt fläck som jag kunde ana av supermånga. Så det tycker jag är ett bra betyg. Även om det inte täcker till hundra procent och dom inte rekommenderar att man ska göra det. Men så mycket bättre än innan i alla fall. Och om det kan ge ett lite längre liv åt handduken är det ju toppen!

Ett riktigt lyft för handdukarna här hemma skulle jag vilja säga! Nu behöver jag inte heller skämmas för att de ser smutsiga ut fast att jag vet att dom är rena.

Färga om barnkläder

Färga om fläckiga barnkläder

Och när jag ändå var i farten tog jag fram jag kläder från Edda som har fått ett gäng fläckar på sig av något roligt som hon gjort på förskolan. Har försökt det mesta men fläckarna försvinner inte. Så jag ville se om det gick att rädda på något vis.

Färga om fläckiga barnkläder

Och visst! Efter en omgång med den olivgröna färgen så blev det ju så mycket bättre! Här får sömmarna vara en detalj bara.

Färga om fläckiga barnkläder

Och det lilla trycket som fanns höll sig fint. Synar man tröjan med lupp kan man se att det varit fläckar här under. Men jag är så nöjd över att kunna använda tröjan lite till utan att det känns som om jag skickar Edda med smutsiga kläder till förskolan. Och Edda var stormförtjust när hon såg att hennes tröja blivit grön. Win-win!

Färga om fläckiga barnkläder

Andra sätt att färga textilier

Och man behöver ju faktiskt inte bara färga hela plagg utan man kan leka ganska mycket med olika tekniker och färg. Vill man göra batik, ombre eller en dip dye färgningar finns Dylon handfärg, då färgar man för hand i ett färgbad. Med den här metoden kan man också färga garn. Och OM jag har blivit peppad på det! Tänk vilken grej att färga sitt egna garn och sen sticka något av det. Men det tar vi en annan gång!

Sen kan man såklart också måla på plaggen, som jag gjorde med den här t-shirten som jag både målade och broderade

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Då använde jag mig av en akvarell-textilfärg. Den är tunnflytande och himla härlig att jobba med. Den funkar på vita/ljusa tyger och går också fint att använda till ombre, dip dye, tie dye och akvarellmålning på tyg.

Det finns verkligen så mycket man kan göra med plagg och textilier som kanske ser lite trista ut,  Panduro har massa inspirationsguider om man kollar under Textildekoration. Kanske är 2021 året då din nya hobby är textilfärgning?

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Vi är redan i slutet på januari och 2021 har verkligen tagit fart, men jag tänkte att vi skulle backa bandet en liten stund och kika på vad som har varit mina mest lästa inlägg här på bloggen under 2020. Jag gillar verkligen statistik och att kika tillbaka på vad som har delats och lästs, sen skulle jag säkert kunna vara bättre på att göra någon slags analys av det också. Men ja, det kanske kommer en annan gång. Hur som. Vi börjar bakifrån och räknar ner till det mest lästa inläggen under 2020.

10. Jag är gravid, igen

Kanske inte helt förvånande att ett sånt här breaking news inlägg kommer med på listan. Och kul att ni är så många som är intresserade av att läsa lite om graviditeten. Det här kommer ju aldrig bli en gravid eller mamma-blogg om jag känner mig själv rätt. Men jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och tankar. Plus att det är fint att veta att ni är fler som också är gravida. Då känns det fint att få dela resan med er digitalt nu när man inte kan träffa andra gravida pga pandemi.

9. Jag stickar en slipover

 

Holiday Slipover - Work in progress

2020 har verkligen varit ett stickår för mig. Och ett år av västar. Nackdelen är väl att stickning är slow fashion deluxe så därför har ju alla modekedjor hunnit släppa så många olika slags västar innan jag har förverkligat alla mina västdrömmar. Såg någon som redan nu ratade västen och tyckte den var ute, men nä. Jag tycker det är och kommer förbli ett genialt plagg! Särskilt om man får sticka en själv.

8. Plötsligt händer det ändå

Remake blomjacka

Otippat att det här inlägget kvalade in på listan faktiskt. Men här bloggade jag om ett projekt som legat orört i pysselskåpet sen 2016/2017. Det krävdes bara en pandemi och tristess för att jag skulle få tummen ur!

7. IKEA hack VITTSJÖ – soffbord i blått och marmor

IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Jag gjorde om vårt soffbord som jag hackat en gång förut. Tycker för övrigt soffbord är så svåra och vet inte alls vad vi ska ha hemma. Så det gamla får fortsätta tjäna oss i några år till. Är så glad för den här enkla uppdateringen som gjort bordet betydligt med vi och passar så mycket bättre hemma hos oss.

6. Nålfiltning och nåltovning – hur gör man?

Nålfiltning eller nåltovning - Guide

En nybörjarguide om hur man nåltovar/nålfiltar. Jag var som besatt i början av förra året. Jag gjorde små djurhuvuden, olika grönsaker och massa annat. Blir faktiskt sugen nu på att göra en babymobil eller lite hängen till babygymmet.

5. DIY blomjacka – för livets kommande fester

Jag var så less på Corona och saknade att träffa folk, få gå på fest och allt sånt. Det var helt enkelt dags att ta tag i mitt ofärdiga projekt som legat i pysselskåpet i en evighet och göra en extra allt jacka. Sen har jag inte kunnat använda den eller så på någon fest alls. Men! Any day som Corona behagar att försvinna och jag får gå på fest så!

4. Upcycla dina gamla vaser med betongfärg

UPCYCLE - Måla betongfärg på en loppisfyndad vas

Ett snabbt och enkelt sätt att ge trista vaser ett nytt liv. Älskar strukturen som blir av den här tjocka betongfärgen.

3. Växtfärga tyg med avokado

Växtfärga tyg med avokado

Att färga tyger med kryddor, skal och växter är näst intill beroendeframkallande. Det är så häftigt att se hur man kan trixa och fixa själv med typ matrester. Jag färgade små band som jag knöt fast i vårt påskris. Blev så fint istället för fjädrar. Kommer absolut ha det i år också.

2. Nattjäst källarfranska

Som jag har bakat under 2020. Bröd. För mig har det varit lite som terapi. Och lyxen att äta nybakat på morgonen är liksom maximal. Jag har tre recept jag varvar och den här nattjästa källarfranskan är så god. Måste bakas!

1. Twisted candle DIY och varför jag inte kommer göra ett eget

Mitt mest lästa inlägg under 2020 var faktiskt det här. Ett inlägg jag skrev när jag inte kunde hålla mig längre. För den hysterin kring folk som gjorde egna snurrade ljus var helt sjuk. Jag tror många bara blint hakar på en fin trend och kanske inte var så medvetna om problematiken med det. Så i något slags informerande och ett sätt att hantera min frustration på kom det här inlägget till. Fint att sånt också uppskattas.

Och det var de 10 mest lästa inläggen från bloggen under 2020. Undrar vad jag kommer blogga om under 2021? Jag hoppas i alla fall att kunna fylla den här platsen med massa inlägg under året. Har ni några önskemål eller tankar så är det bara att hojta till! Vill verkligen få den här platsen att vara en plats där vi tillsammans ska trivas.

 

15

Hej från en corona-klädd (aka nåt mjukt och luftigt som mer eller mindre hänger framme) och gravid person i vecka 27 (!!!) Och vips hade jag visst gått in i vecka 28 innan jag hann publicera det här… Att vara gravid med barn nummer två är verkligen något helt annat.

När jag var gravid med Edda tog jag en bild i veckan på min långsamt växande mage. Det här är de första och enda bilderna… Hoppsan! Jag kan sakna det där härliga med att konstant fundera på vem det är som finns i min mage och som ska komma in i vår familj. Nu har det snarare varit så att jag har fått påminna mig själv om att jag är gravid.

Eller, inte riktigt påminna mig, för jag har verkligen mått extremt dåligt den första perioden, dygnet runt av illamående i nästan två månader. Och det är inget man liksom inte märker av kan jag meddela! Tröttheten har varit ännu mer och intensivare än förra graviditeten. Så nog har jag vetat att jag är gravid. Men så fort jag var förbi det där och kände mig lite mer som mig själv så har det bara flutit på. Tiden flyger verkligen fram och jag har ingen större koll på vilken vecka jag är i.

Det kanske låter provocerande i vissa öron, men att ha fullt upp med ett annat barn och dessutom befinna sig i en pandemi som gör att jag inte har behövt hålla låg profil eller förhålla mig massa saker pga att jag är gravid har gjort att allt bara flyter på. I en drömvärld hade jag gått på gravidyoga eller något annat anpassat och unnat mig diverse innan vi blir en till. Men det har liksom inte gått nu. Det är mer fokus på att få allt att rulla på och gå ihop.

Jag hör ju hur tråkigt och praktiskt det låter. Men så är det just nu. Och än är det verkligen inte över. Jag vet att det är många långa veckor kvar nu fast att jag har kommit in i tredje trimestern.

Sen blev jag himla osäker på om jag ens ska blogga något om graviditeten, är någon ens intresserad? Vem bryr sig egentligen tänkte jag? Men så vet jag att jag verkligen uppskattade själv allt jag skrev ner om graviditeten med Edda. Men om ni är peppade på att höra om min graviditet delar jag gärna den med er. Kan ni inte i så fall ge ett litet hjärta eller lämna en kommentar typ? Kanske är det fler som också är gravida här? Vore fint att känna sig lite mindre ensam i den här Coronabubblan.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

70