Klippa papper - Dnilva

Jag hamnar alltid på golvet när jag ska jobba. Det spelar ingen roll om jag har ett stort bord framför mig, jag liksom gillar att sprida ut mig med alla saker och sitta i någon slags märklig, helt säkert oergonomisk ställning att jobba från. Kanske att jag får en bättre överblick då. Så, precis här på golvet, vid mitt skrivbord, i min arbetshörna satt jag mer eller mindre hela dagen igår. Jag har fixat och förberett inför att jag ska åka upp till Umeå och spela in ett nytt avsnitt av Go’kväll. Temat är adventspyssel och jag ska visa olika slags adventsstjärnor som en kan göra själv. Så ikväll hoppar jag på nattåget igen och tuffar norrut mot Umeå.

Men först, idag ska jag packa det sista och förhoppningsvis hinna styra upp lite andra puckar inför kommande jobb.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Att måla om möbler är kanske det enklaste och lättaste tricket i boken för att få något att få nytt liv. Jag vet att jag verkligen inte är först med den här upptäckten, men det tål att upprepas! För det är faktiskt så bra. Den stolen som jag har i min arbetshörna är en gul pinnstol (tror den kommer från någon loppis från början) som jag fick med mig hem från Kristin och Marco för flera år sedan. Den stod i deras hall och de skulle göra sig av med den. Den var ommålad och såg lite trött ut. Men jag tog den på axeln och knatade hem mycket glad över min nya stol.

Stolen har följt med mig i flera år och jag tycker verkligen om den, så som man kan tycka om en stol. Men suget på att måla om har alltid funnits där. Jag har för övrigt ett konstant sug att måla om saker, men det är sällan jag kommer till skott ändå. Men! Nu var det dags! Stolen skulle få en ny kostym.

Jag har ett tag varit sugen på att plocka in koboltblått hemma. Och det kändes helt givet att stolen skulle få en blå kostym! Och sen kanske någon liten detalj i persika. Men först grundarbetet!

Måla om en stol - Dnilva

Det går att göra ett väldigt grundligt grundarbete och slipa stolen jättenoga och skrapa färg, men jag ville få det gjort relativt snabbt och det var helt ok att det syns att den är ommålad och hemmafixad. Så jag gick snabbt över stolen med sandpapper och ruggade upp ytan som skulle målas.

Sen på med grundfärgen! Jag antar att det hade gått lika bra att bara måla med färgen på en gång, men för mig kändes det bra att få en nytt rent lager med jämn färg som jag kunde jobba utifrån. Visst är stolen rätt fin i vit också? Men nix, vidare till nästa steg och FÄRG!

Måla om en stol - Dnilva

Kolla vilken härlig färg! Jag använder mig av Panduros Furniture Paint – Blue. En burk räckte gott och väl till två strykningar på den här stolen. Perfekt att jag har lite kvar som jag kan måla något annat med!

Måla om en stol - Dnilva

Jag målade först med pensel för att kunna komma åt överallt, det är ändå en pinnstol så det blir en del skrymslen och vrår. Sen avslutade jag med en roller för jag ville ha den strukturen istället för att ha synliga penseldrag.

Här någonstans kände jag att det vore kanske fint att bara ha överdelen målad i blått och så resten under i typ vit, eller nåt annat kul. Det finns så många sätta att måla om möbler på. Det bästa är att försöka låta stolen visa vägen för vad du ska göra. Då blir resultatet bäst tycker jag. Om en kollar riktigt noga på den högra bilden här ovanför så kan man se att det är en liten cirkel som är nedsjunken i stolen. Den cirkeln får i den här stolens fall visa mig vägen för vad jag ska göra med den.

Måla om en stol - Dnilva

Nämligen en målad sittdyna i en svag persiko-ton. Här tog jag bara hobbylack gloss i färgen light beige. Cirkeln skissade jag först upp genom att rita av en tallrik. Sen fyllde jag i med pensel och gick så nära kanten jag kunde på fri hand. Cirkeln är inte perfekt, men det tycker jag inte gör nåt alls.

Måla om en stol - Dnilva

Och såhär blev min ommålade stol! Det var verkligen ett snabbt fix som gav stor förändring. Och jag känner att den här stolen kommer få slitas med tiden och åren, sen är det bara att måla om igen om jag får feeling.

Och som en sista del i förändringen lyxar jag till med nya möbeltassar under stolen. Jag älskar verkligen känslan av att skjuta en möbel som är ny-tassad! Mmmm, det gäller att glädjas åt de små sakerna!

Måla om en stol - Dnilva

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10
Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

Min bästa sysselsättning på kvällarna nu: att sticka. Just nu håller jag på med en tröja i en nästan fluorescerande gul. Garnet är tjockt och det går så sjukt snabbt att sticka! Och när det går fort är det extra kul. Jag har till och med försummat min sömn för att få sticka. Hehe.

Det är så himla avkopplande att sticka och jag har bara tagit de här bilderna och några snabba på min telefon. Och vet ni, det är så skönt. Jag som annars fotar alla mina projekt under tiden jag gör dem eftersom det är en del av mitt jobb. Men ibland kan det bli ett himla dokumenterande att jag glömmer liksom av det rofyllda i skaparprocessen. Så de gånger jag faktiskt bara gör utan att dokumentera alla steg är så himla befriande.

Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

Tröjan är ett stick-kit, Nolita sweater från We Are Knitters. Man får alltså allt material i ett fint litet kit. Sen är det bara att sätta igång och sticka sin egna tröja. De har massa olika typer av kits, tröjor, handdukar, mössor, filtar med mera. Jag gjorde ett jobb åt dem för några veckor sedan på en pressdag som deras PR-byrå ordnade. Jag live-stickade under själva eventet och lät alla gäster som ville prova sticka själva. Den typen av uppdrag var helt i min smak. Sitta och sticka på arbetstid och peppa andra att också sticka. Kul!

Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

Och appropå att sticka ska jag iväg på junta-helg med min syjunta. Syjuntan #tvåpunktnål, älskar vårt namn. Vi har hyrt ett hus som vi ska vara i. Hänga, sticka, handarbeta och snacka skit. Och lite god mat och ett glas vin. Så välbehövligt just nu!

Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
Avokadoträdet flyttar in i köket

Jag har bestämt mig. Jag tänker måla om vårt köksbord! Har nog haft tankar och planer på att måla om bordet i flera år om jag ska vara ärlig. Men så har jag tänkt att det är typ opraktiskt att göra och att det kommer bli repigt. Men vad gör det om det blir repigt eller skavt? Inget ju! Vårt köksbord är ett gammalt IKEA bord som vi har bytt till oss via vårt gamla bytesrum i en tidigare förening. Tyvärr saknar det en iläggsskiva, men det rymmer ändå lätt 8 personer om vi drar ut det från väggen.

Med andra ord är det ett ultimat bord att mixtra lite med och faktiskt så är det ”bara” att måla om det igen om det inte känns rätt från början.

Men den viktigaste frågan är faktiskt vilken färg jag ska måla bordet i. Och jag är sjukt sugen på färg! Frågan är bara vilken det blir. Har tänkt på allt från den här gröna jag målade byrån jag gjorde i Superskaparna, till en kornblå färg, eller en mörkare lite aubergine-lila färg.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Ända sen jag såg JWHF-reportaget från Malin Leths lägenhet i Malmö har jag dreglat på det här bordet. Sjukt fint! Och en superfin färg! Gröna bord är alltid fint ändå. Och jag tror ändå att grönt skulle funka med färgerna vi har hemma nu.

Så mitt i sökandet efter inspiration på andra bord hittade jag att Jenny som också bloggar här på JWHF har haft det här fina lila bordet hemma hos sig! Av en händelse är det Jenny som fotat båda målade borden, fint när en inte behöver gå över ån efter vatten så att säga. Att inspirationen finns nära till hands.

Och apropå inspiration, vet du någon som har målat sitt bord och som är fint? Känner att jag vill få lite fler idéer. Eller så ska jag bara göra det och känna efter sen. Vilken färg tycker du jag ska måla vårt bord i?

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4
  • Just wanna view more of
  • Home

Den senaste tiden och den här veckan alltså! Stundtals har jag trott att jag både ska gå sönder både utanpå och inuti kroppen. Sen har jag känt mig som en liten blöt pöl på golvet. Jag har upprepat mantrat ”kliv, kliv, överlev”. Jag orkar inte ens gå in på närmare detaljer, men det är värt att påminna mig själv om att överlever är just det jag gör. Förutom det så har detta hänt den senaste dryga veckan ↓

⋑ Edda har haft livets första kräksjuka. Besparar er detaljerna dock.

⋑ Jag har gått en kurs i Lettering med Sofie från Fia Lotta Jansson Design, rekommenderas!

⋑ Jag har släpat vinterdäck, åkt med Edda til verkstan och druckit automat-choklad under tiden någon annan bytt däck åt oss.

⋑ Jag prioriterade att få åka ut till Lina på Ingarö och hänga med härliga pysselvänner och bara vara när allt inombords kändes som att det skulle brista. Note to self, det är absolut värt att ta mig den tiden!

⋑ Jag har stansat tapeter till ett juluppdrag jag gör åt Photowall.

⋑ Varit hos tandläkaren och än en gång blivit påmind om att jag verkligen borde bli bättre på detta med tandtråd.

⋑ Hängt i föreningens hobbyrum och målat om en stol, mer om det snart.

Och med den här listan känner jag att detta nu är ute ur systemet och att snart är det en ny vecka och nya tag. För även om allt har varit väldigt mycket så har jag landat och kommit över ytan. Skönt.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11
DIY Babymobil svan - Dnilva

Jag har ju inte visat er Eddas babymobil med en svan som jag gjorde för ett tag sedan. Hrrrm, en mindre evighet sedan om man tittar på hur stor Edda har blivit sen dess. Men ni vet, tiden räcker inte till och livet kommer emellan. Men jag tänker att det är bättre sent än aldrig ändå. För den här mobilen var superlätt att göra och blev himla fin!

DIY Babymobil svan - Dnilva

Den som är uppmärksam känner kanske igen svanen från förra julen när jag gjorde en vintrig stumpstake när jag spelade in julfilmer med Panduro. Efter julen kände jag att svanen absolut behövde ett nytt hem resten av året. Så svanen fick flytta in till Edda!

DIY Babymobil svan - Dnilva

Eftersom svanen var så himla fin som den var så fick den utgöra själva mitten. Som bas använde jag en mobilstomme i vit metall och som fluff runt trädde jag ullkulor på en grov tråd. Sen är det bara att trä på kulorna i det mönster du vill.

DIY Babymobil svan - Dnilva

Den är sjukt kul att pilla och dra i. Synd att den inte håller helt för det bara tycker Edda.

DIY Babymobil svan - Dnilva Edda

Här var för övrigt första gången Edda tog napp typ. Hon vägrade den i över 6 månader och vägrade också att ta flaskan vilket gjorde mitt liv och att jobba heltid till en större utmaning. Men här, när jag skulle fota henne, då fattade hon tycke för nappen minsann. Slut på sidospår!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Idag är det Halloween och även om vi har i Sverige firar det lite utspritt med fester både helgen före och efter, vilket jag inte tycker gör något. Då blir det mer av den bästa maskeradhögtiden som finns! Jag älskar verkligen att klä ut mig och tycker det är kul att klura på olika smarta sätt att klä ut mig på gärna så billigt som möjligt och med sånt som jag har hemma i mina lådor. Årets utklädnad blev en gullig pumpa som du kan se mer av här. Men jag tycker ändå att vi kan dyka ner i arkivet och titta på några favoriter på det lite läskigare temat.

Clownen Pennywise

Halloween costume - Pennywise the clown IT

Pennywise, ni vet Clownen från filmen DET är alltid läskig och obehaglig. I år släpptes även Kapitel 2, så det känns som en aktuell utklädnad. Kragen har jag gjort av kaffefilter och hur jag gjorde kan du se här: Clownkrage av kaffefilter

Självlysande skelett

Halloween skelett - Dnilva

Ett skelett, visst finns det många färdiga skelettkostymer att köpa, men låt mig slå ett slag för att måla din egen! Det gjorde jag här. Och jag räknar mig faktiskt inte till dem som kan måla, så knäppt att jag ens försökte mig på det. MEN! Det jag vill säga är att på håll, i lite mörker och med självlysande detaljer så ser det mesta bra ut! Rota fram ett gammalt underställ eller leggings och en långärmad tröja och kladda på! Jag tog en vit akrylfärg bara, men tror att textilfärg håller ännu bättre. Se mer av min skelettdräkt här

Mumie

Halloween mumie - Dnilva

En av mina billigare utklädander faktiskt. Som bas har jag ett vitt linne och vita strumpbyxor från garderoben. Över det några gasbindor och en gammal tyllgardin doppade i te för den lite skitiga känslan.

Halloween mumie - Dnilva

Vira in dig själv i bandaget, sminka ansiktet och knasa till håret så har du en mumie! Och börjar bandaget hänga allteftersom kvällen går så gör ju inte det nåt. Det blir bara ännu mer effekt! Ett stalltips är att tänka ut hur du ska kunna hantera eventuella toalettbesök. Jag löste det med tyllgardinen och ett par extra trosor utanpå så att jag hade nåt att fästa mitt bandage i. Mer om min mumieutklädnad kan du läsa här.

Clown

Halloween clown - Dnilva

Och så har vi clownen, en karaktär som är läskig för många, jag kan ändå känna att jag gillar clowner och är inte nödvändigtvis rädd för dem. Clownen är en väldigt tacksam grej att klä ut sig till också. För en clown kan ju se ut på så många olika sätt. Här hastade jag ihop en utklädnad med en gammal hatt, en peruk och en tyllkjol för barn som jag använde som krage.

Sådär! Det var några favoriter från en någorlunda nutid, minns den tiden jag pluggade och alla temafester vi hade. Det var så kul! Synd att jag inte klär ut mig lika ofta längre.

Ha en fin Halloween nu!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4
No carve halloweenpumpa - Pumpa med ballong

Pumpor är i sig otroligt fina och sätter genast stämningen för både höst och Halloween. Även om jag gillar dem helt naturella så är det alltid kul att få sätta sin personliga prägel på dem. Så är du ute i sista minuten inför Halloween så tänkte jag dela med mig av jordens troligtvis snabbaste fix. Klä pumporna i ballonger! Ja visst, det går supersnabbt och ser ut som om du har doppat pumporna i färg. Men här är det istället noll torktid plus att har du pumporna utomhus får du ett skydd på köpet.

Snabbaste pumpan utan att karva

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Du behöver:

  • Pumpor i olika, men små, storlekar
  • Ballonger
  • Sax
No carve halloweenpumpa - Pumpa med ballong

Det är nästan självförklarande, men vi tar en förklaring ändå, för sakens skull.

Mina pumpor är mellan ca 10-17 cm stora på bredden. Till dem använde jag mig av ballonger som är steget större än den vanliga ballongen. En vanlig ballong är 28 cm och den jag använde är 40 cm. Men hittar du små pumpor funkar en vanlig ballong alldeles utmärkt.

Du klipper bara av själva svansen på ballongen, som på bilden. Beroende på hur mycket effekt du vill ha kan du såklart klippa mer eller mindre. Sen trär du ballongen över din pumpa. KLART!

No carve halloweenpumpa - Pumpa med ballong

Den här snabba och lätta halloweenpumpan gjorde jag i Go’kväll från den 29/10. Avsnittet kan du se här.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

5
Go'kväll Halloween Anna María Larsson
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Hej från Go’kväll studion! I kvällens program (18.45 på SVT1, eller på SVTplay) kommer jag att visa lite enkla tips inför Halloween. Det blir pumor i massa olika färger och former. För även om Halloween är en lite mörk och läskig högtid i många fall tycker jag att det också kan vara lite färgglatt och roligt!

Go'kväll Halloween Anna María Larsson & Pia Herrera
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Förutom pumpor gör jag en schysst krans av ”dikesbös”. Alltså sånt som inte ser mycket ut för världen men blir fint när man gör något av det. I det här fallet, vissna ormbunkar, tistlar och lite rönnbär. Pia är programledare och vilken kul dag vi hade! Ann Söderlund och Sanna Lundell berättar om sin nya bok och Monica Lindgren och Fransesca Quartey ger oss streamingtips. Fullt ös i studion, hoppas det märks och känns i rutan också.

Och så slänger jag in några snabba bilder från bakom kulisserna. Jag tänker alltid att jag ska planera och ha hunnit fixa i ordning så pass att jag ska kunna ta det lite lugnt innan sändningen, men jag tror jag jobbar bäst med kniven mot strupen. För så blir det jämt på nåt vänster ändå.

Ses i rutan!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5

Välkomna in i vad som tidigare kallades Bourgogne-hörnet hemma hos oss. Det kanske låter som en härlig plats för ett glas vin, men missta er inte! Det är mitt pyssel/arbetshörn som förut kallades så. Varför är en befogad fråga och det enkla svaret är för att Philip en dag blev så less på att se allt stök och bök som har legat och blivit en monster den senaste tiden och helt enkelt tog ett rött tyg och hängde över skiten.

Ja men ni ser ju vilket kaos ↑, jag fattar att Philip bara stängde in det bakom ett skynke. Inte för att det blev så himla mycket bättre kanske…

Så en söndagkväll för några veckor sedan fick jag ett ryck och smsade mamma och pappa om de var lediga och pepp på att komma och hjälpa mig att RENSA nästa morgon. Jag ville nämligen överaska Philip med att hinna städa och rensa en dag han var på jobbet. Jag skulle dessutom hämta Edda och han skulle vara borta på kvällen vilket gjorde att jag hade precis hela dagen. Tur var det, för det tog sin tid, men känslan av att ha fått i ordning är magisk! Jag har alltid haft bra koll på mina saker var de finns även om det är superstökigt, men nu är det liksom en lättnadskänsla ända in i själen.

Arbetshörna, Dnilva Arbetshörna, Dnilva

Nu är det ett färgglatt hörn med ordning och reda! Jag har blandat förvaringen med sånt jag hade hemma, med lite nya lådor från IKEA.

Arbetshörna, Dnilva

Mina anteckningsblock och små lådor för all tejp, lim, häftklamrar, häftstift med mera.

Arbetshörna, pappers och tapetförvaring - Dnilva

Jag har massa tapet och papper som behöver förvaras på nåt sätt och en stor korg kändes som den perfekta förvaringen.

Arbetshörna, Dnilva

Mitt broderi från The Folklore Company med mitt påhittade citat ta mig jösses fick stå i hyllan för det är lite ”ta mig jösses” över att det här hörnet äntligen kom i ordning. En dags jobb så var flera månaders huvudvärk och ångest borta. Så himla värt!

Och Philip, ja han blev minst sagt överraskad! Han stannade upp och på riktigt gapade när han såg förändringen. Det känns fint att kunna överraska honom.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12
  • Just wanna view more of
  • Home
Höstkrans

Hej från nattåget upp till Umeå! Jag ska dit igen och jobba med Go’kväll. I skrivande stund sitter jag och äter godis i min sovkupé och går igenom morgondagen och allt jag ska säga + göra under inspelningen. Själva programmet sänds först på tisdag, men det bandas imorgon. Det blir ett avsnitt med tips på sånt du kan göra själv inför Halloween. I packningen har jag säkert 20 kg pumpor som jag har förberett hemma och en liten skog med vissna växter som jag ska göra nåt lite finare av. Trenden med torkade växter är otroligt tacksam, det är bara att stövla ut i första bästa skog/dike och plocka allt som ser fint eller kul ut. Kolla bara vilken mumsig färgskala i bilden här ovanför. Det är en del av vad jag har med mig här på tåget. Men mer om detta i Go’kväll på tisdag.

Jag har varit så taggad på den här resan upp och ner till/från Umeå. Jag får två nätter av förhoppningsvis ostörd sömn. (Megajinx på den nu då…) Sist det hände minns jag inte ens. Som småbarnsförälder ser jag detta som rena lyxsemestern faktiskt. Det kan även hända att mina förväntningar på resan är något orimliga då jag tänkt att jag ska hinna göra så mycket. Allt ifrån att sticka på Eddas byxort till att rensa hela datorn och skriva massa blogginlägg. Tills jag sen inser att det nog är smart att också sova på tåget då jag lämnade Stockholm vid 21.12 och är framme i Umeå 06.13. Värt att notera är att jag i vanliga fall lägger mig vid 22 typ så jag har ju redan nu passerat läggdag. Nåja!

Håll tummarna för mig att jag har tagit med mig allt jag skulle ha med. Eller håll tummarna för att jag inte har glömt mer än jag redan nu har kommit på att jag glömt kanske jag borde säga. För jag har redan kommit på en sak som blev kvar hemma.

Tack och godnatt från sovvagnen på SJ Nattåg Tåg 92.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

Jag har alltid älskat att klä ut mig och att få med enkla medel förvandla mig till något annat. Halloween är som alla vet maskeradälskarnas högtid och helt plötsligt är det socialt accepterat att åka kollektivtrafik utklädd till mumie, skelett, bläckfisk eller vad nu en skulle vilja klä ut sig till. Något som jag aldrig tidigare har klätt ut mig till, men som faktiskt är extremt halloweenigt är en pumpa. Och det är precis vad jag har gjort nu.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Jag gillar att försöka ta sånt jag har hemma och vara lite finurlig när det kommer till det jag ska klä ut mig till. Det går såklart att köpa färdiga dräkter, men det är lite roligare att klura och greja själv! Dels billigare, roligare för fantasin och bättre att ta en runda på second hand och se vad som går att använda eller kanske göra om med enkla medel och sen komplettera med några grejer för en komplett look.

I den här månadens samarbete med Panduro har jag gått loss bland deras maskeradsmink och fixat årets halloweenkostym – Pumpan! Panduro har massa smink som är toppen att blanda och gå loss med. De har till och med läskiga linser. Jag skippade linserna den här gången då jag tyckte att pumpan jag klädde ut mig till var mer av den snälla karaktären. Men, ska jag vara något läskigt skulle jag absolut addera ett par för maximal effekt!

Klä ut dig till en pumpa

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Du behöver

Det enda jobbet du behöver göra är den gröna tyllkragen och lilla knoppen på huvudet. Knoppen på huvudet som är själva stjälken på pumpan. Den gör du genom att ta piprensare och snurra fast på diademet.

Sy en tyllkrage

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Själva tyllkragen finns det flera sätt att göra. Jag klippte tyllet på mitten/längden och sydde ihop de två halvorna till en 4 meter lång bit. Vik sen på mitten/längden igen och sy en raksöm med så långa stygn du bara kan på en symaskin. Sen är det dags att rynka allt. Då tar du tag i undertråden och drar försiktigt i den. Då rynkas tyget. Här får man vara lite försiktig så att man inte sliter av tråden. Har du inte en symaskin går det precis lika bra att rynka med en nål för hand genom att trä upp och ner genom hela tyget. Eller så kan du sy en kanal och ha i en resår och sen dra ihop. Gör var du känner dig mest bekväm med.

Jag sydde sen fast den rynkade tyllen på ett sidenband så att jag kunde knyta fast det runt min hals. Det var lite knöligt och blev inte det vackraste jag skapat, men i ärlighetens namn så syns det faktiskt inte så mycket under allt tyll.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

När alla detaljer är klara är det dags för sminket. Jag ville vara en pumpa, men ändå mig själv om ni är med på vad jag menar. Jag gillar nämligen att trots att jag är utklädd till en pumpa eller vad det kan vara så vill jag känna mig fin. Så jag försöker alltid att blanda min vanliga sminkning (om än att den är lite mer maxad) med det jag klär ut mig till. Ta en fuktig svamp och blanda den orangea och röda ansiktsfärgen. Sen är det bara att dutta i ansiktet. Jag körde fokus på panna och ner till kindbenen och in mot näsan. Ta mest rött längst ut i kanterna och fadea det successivt.

Gör läpparna och näsan orangea. Rita dit en jack-o-lantern näsa med svart eyeliner. Maxa på med smink runt ögonen och avsluta med att glittra till ansiktet. Vill du kan du spraya lite grönt i håret. Eller orange, kunde i ärlighetens namn inte bestämma mig för vad jag skulle ta.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Sen är det bara att bege dig ut i verkligheten och lajva pumpa! Jag sprang på en mini-pumpa som för den som hängt med fler år kanske känner igen dräkten från när Philip hade den på sig (något tightare på honom dock).

Såhär i efterhand inser jag också att den här dräkten funkar minst lika bra om en ska klä ut sig till en oompa loompa från Kalle och chokladfabriken. Nåja! Toppen med återbruk ju!

Scrollande pumpa halloween

Och jag kunde inte låta bli att ta med den här bilden. En pumpa som scrollar lite bara. Som pumpor brukar göra.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Mer Halloween-inspiration

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8