Idag tänkte jag tipsa om en realityserie. Har inte tipsat om särskilt mycket i den kategorin innan. Men kan meddela att jag ändå sett desto mer reality. För det är nåt visst att få följa människor även om det i många fall är kurerat och lite justerat pga att det är en TV produktion. En av de senaste serierna jag följt och plöjt är The Circle som finns på Netflix.

The Circle handlar om ett gäng personer som flyttar in i varsin lägenhet i ett och samma hus. Deltagarna träffar aldrig varandra utan de kan bara kommunicera med varndra genom ”The Circle” som är en typ av socialt nätverk som är röststyrt via flera TV apparater som finns i deras lägenheter. Deltagarna får skapa sig en profil i The Circle och det är genom gruppchatter, utmaningar och privata konversationer som de ska skapa en uppfattning om varandra och baserat på den ranka sina motståndare. De som är mest populära blir influencers och de måste blocka andra deltagare som inte längre får vara med i spelet. Sist kvar i tävlingen vinner 100 000 dollar.

Alltså, detta är så intressant och fängslande på flera sätt. Det är ytligt, absolut. Baserat på fördomar och föreställningar om hur vi tror att vi har bäst chans att lyckas bland annat. Philip och jag totalt plöjde detta. Det finns så många lager i serien trots sin ytlighet. För eftersom deltagarna inte träffas kan man vara precis vem som helst. Så vem är fejk, vad är fejk och vem kan man lita på?

Hur löjligt det än låter så tror jag att jag gick igenom hela mitt känsloregister när jag kollade på serien. Jag har skrattat, skämts, gråtit och blivit underhållen. Det är cliffhangers och himla spännande trots att det är en realityserie. Till en början tänkte jag mest OMG vilken casting, sjukt överdrivet och amerikanskt, men jag måste ändå säga att jag tycker att de hittat många väldigt bra och fina personligheter.

Så, nu ska jag inte babbla på mer om detta. Se The Circle!

The Circle är från början ett brittiskt TV format som har sänts i 2 säsonger på Channel 4.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

1

Helgen som var kändes på något vis extra bra. Vi gjorde inget särskilt egentligen. På lördagen fixade vi lite ärenden, vattnade blommor hos min lillebror, åt lunch på IKEA, tittade på TV och verkligen inget märkvärdigt. Framåt eftermiddagen fick vi ett litet ryck och kollade med mamma och pappa om inte Edda kunde få sova hos dom i Uppsala. Det gick fint och Edda var pepp att hälsa på mormor och morfar. Så på typ 20 minuter var vi färdigpackade och satt hela gänget i bilen. Vi körde dit och vinkade av Edda innan vi vände hem igen. Philip och jag åt en romantisk middag på tu man hand såhär en dag efter alla hjärtans dag. Eller romantisk var det väl kanske inte. Vi tog varsin burgare på Max medan vi laddade bilen på en snabbladdare, vi har ju en elbil nuförtiden och innan vi ens ätit upp maten kunde vi köra hemåt igen.

Vardagsrum - Dnilva

Själva anledningen att vi lämnade Edda i Uppsala var att vi ville få söndagen på oss att städa och veckohandla. Jag hör ju hur det låter, pre-småbarnsföräldern inom mig hade fnissat. Jag fattar inte hur folk gör som hinner med allt sånt här en vanlig jobbvecka. Jag tycker att jag konstant plockar undan och funderar på vad vi ska äta till mat. Och precis när det är undanplockat är det dags för nästa måltid osv i all evighet!

På sista tiden har vi legat så himla mycket efter. Jag avskyr verkligen den känslan. Så kanske är det därför som helgen kändes extra bra. Extra bra för att vi liksom hann ikapp från att ha legat så mycket efter i flera veckor. Aaaaaah!

Vardagsrum - Dnilva

Vårt vardagsrum har ändrats om så himla många gånger sen vi flyttade in i september 2018. Jag tror knappt att jag har hunnit fota det varje gång. Såhär såg det i alla fall ut i november 2018. Själva rummet är liksom ganska stort så det går att flytta soffan 360°. Ett fint lyxproblem egentligen. Och vi har inte bytt ut några möbler alls utan flyttar mest runt det vi har. Så tänker jag att vi liksom kan känna in oss i vad som känns bra.

Vardagsrum - Dnilva

Lampor och tavlor får vara lite huller om buller när vi känner in. Eller så säger jag att det får vara så för att jag inte har orkat att ändra nåt. Det får ta sin tid. Så, här har ni vårat vardagsrum, totalt ostylat med stökiga hyllor, de hann vi verkligen inte få ordning i när Edda var borta och extremt snygga barnlås på skåpen. Men märk väl att det ändå är städat. Inga oönskade prylar framme, det är dammtorkat på de flesta ytorna och golvet är dammsuget. Bara det är en total fröjd för mitt sinne!

Fler inlägg hemifrån oss

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
Ordning och reda - Dnilva i Mama

Minns ni min rensarutmaning som jag hade 2018? Om inte så kör vi en snabb repris: Jag skapade en utmaning för mig själv att rensa inom ett område varje månad under 1 års tid. På så sätt skulle det bli bättre ordning hemma och vi skulle göra oss av med sånt som vi inte använder och som någon annan kan ha mer nytta av. Family Living skrev ett reportage om mig och min rensning i nummer 1/2019. Och i december 2019 frågade tidningen Mama om de kunde få återpublicera artikeln. Självklart sa jag! Och i några dagar till så finns numret med mig ute i butik.

För det här med att rensa och städa är något som jag vet att jag mår bra av. Kanske en no-brainer ändå… Men jag har lite svårt för att komma till skott. Jag kan vara en extremt stökig person, särskilt när jag jobbar med ett projekt. Då jobbar jag gärna på golvet och sprider ut mig precis överallt. Men mitt sinne mår bra av ett mer ordnat och organiserat hem. Då blir jag mer lugn och mår bättre. (Det kanske egentligen gäller oss alla.)

Konsten att städa - Marie Kondo

Vid det här laget känner väl alla till Marie Kondo och jag hade faktiskt inte hört talas om henne när jag gjorde min rensarutmaning för första gången. Men mycket är faktiskt lite likt även om hon har ett litet annat tillvägagångssätt. Nu har hennes populära bok Konsten att städa (adlink) kommit i en ny uppdaterad utgåva. Och jag tänkte friska upp mitt städminne och läsa boken. Har hittills plöjt alla Marie Kondo avsnitt på Netflix. Och säga vad man vill om henne, men jag tycker hon är extremt gill-vänlig!

Så nu kanske jag ska ta tag i min rensarutmaning igen i en kombination med Marie Kondos filosofi så hoppas jag att jag kan få lite mer ordning på allt. Även om det känns som en omöjlig kombination med en 1,5 åring som är expert på att röja runt och stöka ner. (Skyller dock inte allt på Edda, både Philip och jag stökar ner vår beskärda del också.) Sitter just nu och blickar utöver hur tre dagars vabbande ser ut. Tre IKEA-kassar med nytvättade kläder, pappersbitar, klossar och enstaka strumpor i en härlig färgmix som ser ut som att det precis lagts av en konfettibomb i finalen på melodifestivalen. Men en sak har jag ändå lärt mig att det är så mycket lättare att hålla ordning om varje sak har en plats.

Ordning och reda - Dnilva i Mama

4 tips för att städa med barn enligt Marie Kondo

 • Ge leksakerna egna hem: Låt barnet ge leksakerna en egen plats, ett hem som de vill återvända till när leken är slut.
 • Skapa en berättelse av städningen. Berätta för barnet vad det är ni gör, varför ni gör det och vad nästa steg blir för att skapa förståelse.
 • Gör städningen lekfull. Kombinera lek med städning redan när barnet är så litet att det just lärt sig gå och visa hur leken blir roligare om det är städat.
 • Tänk över de ytor du använder till förvaring av barnsaker, såsom blöjor och kläder. Det är enklare att hålla rent om ytan är effektivt använd.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Det finns hemlagade pizzor och så fins det hemlagade pizzor. I helgen gjorde vi den senare varianten och de här pizzorna får nog kvala in på listan över de absolut godaste pizzorna jag någonsin ätit. Wow! Med några små enkla knep blev pizzorna helt magiskt bra och jag bara längtar tills nästa gång vi gör dem igen.

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

Första knepet är en bra deg. Antingen kan man göra den själv. Minns att vi gjorde en himla bra deg när vi var i Italien och hyrde hus med pizzaugn. Men nu var det lite mer ont om tid och vi hade inte möjlighet att kalljäsa hälften av degen i ett dygn innan och allt sånt. Då kan man faktiskt likaväl köpa en deg! Stefan (som bör få all kredd för hela den här matlagningen, inköp, idé och det mesta av utförandet faktiskt), tog en tur förbi Meno Male och köpte med sig tre stycken färdiga degar.

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

En grej jag lärde mig var att man ska trycka ut all luft från degen typ såhär. Men man ska inte trycka ut luften från kanterna. På så sätt får du fluffiga kanter och inte lika fluffig deg i mitten. Logiskt ändå.

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

Sen gjorde vi tre olika pizzor. Två Pizza Bianco med pesto som bas och en klassisk Margherita. Lägger recept till dem längst ner i inlägget om någon är sugen. Vi lyxade verkligen med bra råvaror och det är väl kanske det som gör själva skillnaden att det blir lite godare. Så värt ändå om man har möjligheten.

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

För att få till de här supergoda pizzorna hemma finns ytterligare ett knep. Och det är en typ av pizzasten, men det här är mer som en platt gjutjärnsplatta. Den hade Stefan med sig och vi värmde upp den på spisen först så den var sjukt varm. Sen la vi själva pizzorna på den en och en och gräddade dem i en ännu varmare ugn. Max värme, vilket är 250°C på vår vanliga ugn. Då räckte det med bara några minuters gräddande innan de var klara.

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

Så åt vi allt detta goda och drack ett supergott Brunello di Montalcino till. Tack för mig! Vilken pangkväll! Planen var att vi också skulle spela ett spel, Viticulture (Tips! sjukt bra spel!!) efter maten. Men vi sa att vi gör det en annan gång så snackade vi bara istället. Himla fint det också i all sin enkelhet.

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

3 supersmarriga hemlagade pizzor

En klassisk Margherita

 • Tomatsås
 • Mozzarella
 • Basilika*

Pizza Bianco 1

 • Pesto
 • Mozzarella
 • Rostade pinjenötter*
 • Lagrad pecorino*
 • Goda oliver*
 • Ruccola*
 • (för köttätare kan man ha på några skivor prosciutto om man vill också)*

Pizza Bianco 2

 • Pesto
 • Mozzarella
 • Stekt Karl Johan-svamp*
 • Rostade pinjenötter*
 • Lite lagrad pecorino*
 • Ringla på lite olivolja*
 • Tryffelsalt*

*Lägg på när den är färdiggräddad

Hemlagad pizza - så gör du bästa pizzan hemma

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5

Jag har aldrig varit särskilt bra på att sätta upp mål. Jag har sällan haft tydliga drömmar om hur jag vill att min framtid ska vara eller se ut. Jag har oftast flutit med och låtit tillfälligheter styra ganska mycket. Visst kan jag dagdrömma en hel del. Men det är liksom på ett lite mindre plan. När jag var i Villa Strömsfors fick vi alla deltagare varsin Livsjournalen. En kalender för livsplanering. Livsjournalen är så himla fin! Det är Emma @whatdecoratesmyday och Maria @dailymanifesto som har gjort ett helt fantastiskt jobb att göra den här boken/kalendern. Hanna @hanbot står för den superfina formgivningen. Allt i en fantastiskt fin mix.

Livsjournalen kalender - Dnilva

Det är alltså en kalender att fylla i och planera livet med. Ett verktyg där jag tydligt kan se hur jag fördelar min tid, få djupare insikter om vem jag är, drivkrafter, syfte och passion. Hjälp att också se vad jag faktiskt gör och på så sätt känna tacksamhet av det jag redan har. Med mera. Den har så mycket som jag önskar att jag gjorde och tänkte på. Bara tiden att reflektera kring de här sakerna är något som jag typ aldrig har gjort. Men jag är egentligen övertygad om att det är bra. När jag gick på Hyper Island för tusen år sen ungefär var reflektion typ halva grejen. Vi reflekterade jämt och utvärderade. Jag kan ju tycka att jag borde tagit med mig det lite mer i livet.

Livsjournalen kalender - Dnilva

Även om det är en lite tröskel för mig att ta mig tiden att sitta ner och fundera kring de här sakerna så har jag nu i några veckor liksom tvingat mig att göra det. Och jag ska tvinga mig lite till. För hittills har jag faktiskt känt mig lite stoltare över mig själv. Och om det skulle vara den enda vinningen jag får så är det ändå så sjukt värt! Ser fram emot att följa vår lilla resa som vi åker ut på min Livsjournalen och jag.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
Foto Sebastian @nilssebastian

En grej som är lite festligt med sociala medier är ändå inblicken en kan få i folks liv och hem. Extra kul är det när man har en relation till exempelvis ett hus innan det blev ett hus en kunde följa i sociala medier. Nu blev det kanske lite luddigt, men såhär va. En av mina bästa kompisar när jag växte upp var Hanna. Hanna bodde i någon kilometer från mig i en gammal skola (har för mig att det var ett missionshus också någon gång i tiden). Deras hus var helt magiskt och med en stor härlig trädgård med en ENORM syrenberså som jag minns doften av så tydligt när vi lekte i den. Just nu bor influencern Arijana Heinrici med familj i huset. Så jag har kunnat smyga in i min barndoms minnen genom hennes blogg och instagram. Hon har ändrat om och renoverat en hel del sen Hanna bodde där. Men minnena! Huset är nu till salu och hade jag haft 9 miljoner över hade jag absolut övervägt att köpa huset. Även om det är lite konstigt kanske att köpa sin kompis barndomshem på nåt sätt.

Vi spelade spel i salen, sov över i bäddsoffan i Findus (Hannas katt) rum. Lyssnade på högläsning av morfar prosten i biblioteket och spelade couronne vid flygeln. Käkade Sundborn punch och gungade högt i gungorna i stora björken på framsidan.

Vi kan väl kika på lite bilder från när jag var liten och hur det ser ut nu.

Huset är sig rätt likt, men punchverandan har blivit större och balkongen ovanför är borttagen. Men den blåa dörren är kvar precis som förut. Björken har sågats ner, men stubben finns i alla fall kvar. Som jag älskade att gunga i det trädet. Här delar Hanna och jag på ena gungan. Gillar ändå min stil med virkad mössa och hängselbyxor. Den här bilden är från sommaren 1996 tror jag. Min kusin María  (den rödhåriga i gungan) och mormor hälsade på oss. Mina kusiner fick resa ensamma med mormor från Island när de var 5 år. Fin grej.

Julbak hos Hanna

Såhär såg köket ut någon gång i mitten på 90-talet när vi hade julbak med våra familjer. pappa och Hannes gör marsipanfigurer.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian
Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Och såhär ser köket ut idag.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Där i luckan bredvid vedspisen, under mixern. Det var Buster koja, Hannas hund. Där låg han och sov på en randig trasmatta. Men då var det blått nertill och inne i skåpet/hyllorna. Sen var det brunt /träfärgat upptill och på väggen till höger.

Julbak hos Hanna

Köksbordet är i alla fall på exakt samma ställe då som nu.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Men det ser aningen annorlunda ut.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Det här var Findus rum. Och rummet där vi spelade Super Mario 64 från en bäddsoffa. Nu är det ett arbetsrum.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian
Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Och här hade vi högläsning av morfar prosten. Men det såg såklart inte ut såhär då.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian
Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Salen, det mäktigaste rummet i huset. Här där soffan står nu fanns det ett långbord som måste vart typ 10 meter långt. Där fikade vi när det var kalas och spelade sällskapsspel. Hanna hade så sjukt många spel. Det var alltid kul att komma hem till henne och spela.

Hos Hanna 2007

Ni ser ju så mycket spel som fanns. Då var en del av salen upphöjd, det där bakom spelhyllorna. Den här bilden är från sommaren 2007, när jag var hemma från Piteå och hälsade på.

Foto Sebastian @nilssebastian

Nu är golvet i samma höjd över hela salen. Och exakt här där bilden är tagen stod en flygel. Hanna och jag gick och spelade piano hos samma pianolärare. Hanna var helt fantastiskt duktig på att spela. Jag tyckte att annat i livet var roligare. Förlåt mamma och pappa för att mina pianolektioner mest kostade pengar och att jag aldrig riktigt lärde mig att spela trots all tid jag la ner.

Huset i Högby
Foto Sebastian @nilssebastian

Det här var utsikten från Hannas rum, och där kan ni också se var björken var en gång i tiden. Och där ute på åkrarna går cykelbanan som vi cyklade på till och från skolan varje dag.

Jag har sagt så många gånger att jag aldrig skulle vilja flytta tillbaka till där jag är uppvuxen, men jag ser verkligen lyxen i den uppväxt jag hade. Cykla till kompisar, ha nära till naturen och att kunna leka i skogen.

Jaja, vill slå ett slag för det här huset om du har 9 miljoner + över. Här finns annonsen hos mäklaren och här ligger det på hemnet.

Tack Jana för att du har låtit mig uppleva lite av min barndom på nytt genom att blogga och instagramma ♡

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9
 • Just wanna view more of
 • Home

Nålfiltning är ett kul hantverk där du med hjälp av särskilda nålar med små jack/hullingar kan skulptera ull. Kanske har du också hört namnet nåltovning, båda funkar och är namn för samma sak. Jag har tänkt att det här skulle vara en superkomplicerad grej att göra, men vet ni, det är faktiskt inte så klurigt när en väl har satt igång. Så här kommer en liten guide på hur man nålfiltar eller nåltovar (kalla det vad du vill) och vad jag lärt mig som total nybörjare.

Nålfiltning eller nåltovning - Guide

Kolla noga så ser man hullingarna i nålarna, det är de som gör att fibrerna i ullen tovas ihop. Vanligast är att använda en och en nål, men ska du jobba på större projekt kan en sån här hållare till filtnålarna vara bra att ha, då kan du använda 4 nålar samtidigt.

Det här behöver du för att komma igång med nåltovning

Nålfiltning eller nåltovning - Guide
 • Filtnål/filtnålar (finns i olika tjocklekar beroende på vad du ska göra, ju finare desto mindre hål och finare detaljer kan du göra)
 • Nålplatta (Något att ha under ditt projekt. Köper du ett kit med filtnålar så kommer en liten platta med i lådan, ska du göra ett större projekt kan en extra, något större vara bra att ha. Det funkar dock också bra med en bit skumgummi.)
 • Kardad ull, Nepal Wool är handkardad lammull som finns i flera färger och storlekar

Det här är det du egentligen klarar dig på för att sätta igång. Men det kan vara bra att också ha:

 • Ullkulor, funkar bra som stomme eller detaljer som ska filtas fast
 • Styrolitkulor, bra som stomme för större projekt så går det åt mindre ull
 • Hållare till filtnål, perfekt om du ska göra något större, fler nålar = effektivare filtning

Börja såhär

Då är det dags att sätta igång med nålfiltningen. Jag började med att göra små djurhuvuden på styrolitkulor. Jag tänkte att jag skulle göra en hel skog och dess invånare. Som sagt, vill du använda dig av bara ull går det lika bra, men vill du spara lite på materialet och utgå från en rund form är det bra att utgå från en ullkula eller en styrolitkula som bas. Täck då in din kula och börja filta.

Forma det du vill göra och bygg på allteftersom. Filta genom att sticka din nål upp och ner i ullen tills du känner att den går ihop sig och blir fastare. Fyll på med mer ull och skapa din form. Blir det fel eller för mycket är det bara att dra bort. Jag finputsade även kanterna lite lätt med en sax där det behövdes.

Lägg till detaljer i andra färger och filta fast genom att sticka många gånger. Jag tvivlade många gånger på vägen att det skulle bli något, men sakta men säkert växer din form fram. Öronen gjorde jag löst för sig och filtade sen fast i huvudet. Ta lite ull i taget och bygg på allteftersom.

För att täcka skarvar är det bara att lägga till lite mer ull och filta. Jag tycker att det var lättare att ta mindre bitar ull och göra fler gånger, då kände jag att jag hade mer kontroll på själva formen.

De små detaljerna som ögon och näsa använde jag en finare nål till. Köper du ett blandad kit får du med 3 nålar i olika grovlekar. Tänk på att om du ska göra massa fina detaljer är det bra om ullen under är ganska fast, annars finns det risk att, i det här fallet, ögonen försvinner in i själva huvudet.

Nålfiltning i en form

Det finns massa olika sätta att nålfilta/nåltova på. Har du till exempel en pepparkaksform kan du placera din ull i formen och på så sätt skapa fina figurer och formar. Tänk att göra flera hjärtan, cirklar eller annat och göra en girlang av till exempel. Vill du göra en egen form är det lätt och snabbt gjort av ett hålband. Kapa och forma efter gen fantasi.

Det går också jättebra att filta på en bit tjockare filt, då kan du göra en väggbonad eller tavla till exempel. Då ”målar” du med ullen och skapar en bild på så sätt. Det här har jag kvar att prova, men vet att min mormor har en tavla i den här tekniken hängande på sin vägg.

Möjligheterna är verkligen många, men mitt tips är att bara prova göra något så du kan känna in materialet först och främst. Sen när du vet hur det beter sig är det bara fantasin som sätter gränser. Tänk på att nålarna är ganska tunna och kan gå av om du sticker dem snett eller dunkar i mot något hårt i fel vinkel. Men sånt händer! I alla fall mig. Och nålarna är riktigt vassa också så håll lite koll på dina fingrar och små barnhänder.

Lycka till med nålfiltningen!

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

Välkomna in i Eddas rum, jag vet inte om jag egentligen har visat så himla mycket från hennes rum. De första 9 månaderna hade vi rummet som ett jättestort förråd. Hon behövde ändå inte det. Men vi behövde däremot förvaringen någonstans. Men så i somras styrde vi upp allt. Vi hade redan målat, så det handlade mest om att styra upp och möblera. Och flytta in hennes säng från vårt sovrum.

Så det har vi gjort, och här i hennes lilla läs och myshörna har en alfabetsposter fått flytta in. ABC Flower Safari Poster som Gina på Willowday gjort. Så himla fin! Visserligen är det ett engelskt alfabet, men lika bra att lära Edda engelska nu också. Hon har ju ändå två alfabet som hon varvar. Det isländska och det svenska så då kan en ju likaväl stoppa in ett tredje.

Själva alfabetet är gjort i kartong. Varje bokstav har ett djur och en blomma kopplad till sig på samma bokstav. Djuret är dessutom gjort i just den blomman. Ja det är så många fina lager att det inte är klokt. Se bara på Daisy Dog, Hydragena Hedgehog, Lilac Lama, Peony Pig, Ranuculus Rabbit osv

Postern vann jag i en tävling som Pysselbolaget ordnade i samband med att de fyllde 8 år! Är så glad att jag vann för den passar perfekt i Eddas rum!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
 • Just wanna view more of
 • Home
Kreativ kickoff på Villa Strömsfors

I fredags kom jag hem från två härliga dygn på en kreativ kickoff i sagolika Villa Strömsfors. En kickoff för frilansare ordnad av Katrin Bååth och Malin Lindner. Vi var ett härligt gäng på 14 deltagare, alla olika och inspirerande kvinnor i liknande situationer. För det är faktiskt himla ensamt ibland att vara egenföretagare. Så i slutet av förra året bokade jag in mig på detta. Lite för att unna mig något att förra året var avklarat och för att kicka igång 2020!

Jag tog tåget tidigt i onsdags morse och här, innan jag ens kommit till centralen kunde resan faktiskt redan ha slutat. Jag lyckades nämligen låsa in mig på tunnelbanestationen i Hägerstensåsen på grund av min eviga nyfikenhet. Drabbades av panik i några minuter men blev räddad av en kvinna i grevens tid innan tåget kom. Vi behöver inte gå in på närmare detaljer än så. Men ja, det var spännande och jag hann precis möta upp Helena på tåget enligt plan. Detta kunde faktiskt gått hur som helst.

Kreativ kickoff på Villa Strömsfors

Helena och jag var först på plats i Villa Strömsfors av alla deltagare. Det var helt perfekt, då fick vi nämligen lite extra tid att tassa omkring i den här magiska platsen innan alla andra kom och allt skulle sätta igång. Själva Villan är byggd 1908 och renoverades mellan 2014-2016 till dagens prakt. Läs mer om Villa Strömsfors här.

Hela helgen (som ju faktiskt bara kändes som en helg, men egentligen var onsdag-fredag) var vi själva i huset vi deltagare. Där vi varvade ett schema med föreläsningar och workshops plus samtal, bastubad, vin, häng och matlagning. Vi var indelade i matlag och lagade vår egen mat på plats i det stora köket. Det var helt perfekt faktiskt. Precis så som vi brukar göra när vi har hyrt hus i Italien tidigare år. För det är verkligen något härligt med att vara ett gäng vänner (nya och gamla) och bo och laga mat tillsammans.

Kreativ kickoff på Villa Strömsfors

Den här lilla verandan, var en favorit hos mig. Jag skulle så gärna ha något sådant i mitt framtida hus. Bra ljus, stora fönster perfekt för odling och högt i tak. Och detaljerna, elementen var små konstverk i sig. Ser ni det vackra mönstret?

Kreativ kickoff på Villa Strömsfors

Rummen alltså! På några ställen fanns till och med originaltapeterna bevarade, så häftigt. Det kändes verkligen så fint och varsamt renoverat i hela Villan.

Här i stora salen/matrummet tillbringade vi nog mest tid.

Så dök resten av gänget upp och vi satte oss till bords för lunch och presentationer av oss alla. De flesta var helt nya ansikten för mig och det är alltid så inspirerande och kul att träffa nya människor. Även om jag ofta kan bli ganska så reserverad i nya sällskap till en början och mer avvaktande och inkännande än framåt.

Kreativ kickoff på Villa Strömsfors

Det är alltid kul att vara i sällskap där många, om inte alla, är måna om det där lilla extra, fixa de där detaljerna som gör det fint eller extra mysigt. Varje måltid hade en fin dukning och maten var vackert upplagd oavsett om det var frukost, mellis, lunch, fika eller middag. Bara det är inspirerande.

Det är något extra fint med att tassa upp till en uppdukad gemensam frukost. Maten och våra gemensamma måltider var det jag fotograferade mest. Det blir alltid så. Men maten är ju faktiskt så central i mitt liv i alla fall. Och jag älskar när det är sådär extra fixat vid en måltid.

Vi varvade snack om personligt varumärke, foto, ekonomi och att hitta sitt varför med lite mer hands on uppgifter som att tänka budget och att smyga runt i huset och fotografera ännu mer än vad jag redan hade gjort. Inser trots det att det är så många rum som aldrig fastnade i min kamera.

Jag och Karin bodde i rum 5. Tapetserat med tapeten Diana från Sandberg. Helena tyckte att det här rummet var mest jag och så kanske det är. Perfekt matchat i så fall ju! Vi hade ett superstort badrum också, som troligtvis var större än min första lägenhet. Men det fick jag ingen bild på. Alla rummen i Villa Strömsfors var unika och i olika stilar. Så himla fina, och badrummen var nästan ännu finare. De blev liksom kronan på verket.

Det här var Helena och Linneas badrum. Jag hade gärna checkat in där för ett eftermiddagsbad samtidigt som jag spanat ut över trädgården eller bara legat och tittat upp i himlen.

Här tog Matrina, Katja, Helena och jag en liten promenad runt ägorna. Jag kan bara föreställa mig hur vackert allt är när det är grönt och blommar i alla rabatter. Jag hoppas jag kan komma tillbaka och få se det någon gång.

Strax ovanför huset låg detta övergivna växthuset med ett superavancerat bevattningssystem. Jag kan tänka mig att det varit sjukt vackert när det begav sig. Nu var det vackert på ett annat sätt i sin avskalade och övervuxna prakt.

När jag kom hem i fredags kväll var jag minst sagt ganska så slut. Det kändes som om hjärnan var full av sås, men på ett bra sätt. Jag har mycket att ta tag i framöver och utveckla mitt företagande med. Jag är pepp på framtiden och vad 2020 kommer att ge mig, eller vad jag skapar av det rättare sagt. Det är nog det som är fint och samtidigt läskigt med att vara egen. Att det är upp till mig mer eller mindre.

Så tack alla för den här fina helgen i Villa Strömsfors. Här är resten av gänget som var i Villan: Katrin Bååth, Malin Lindner, Marlene/Fru Vintage, Helena Lyth, Linnéa/Linneas skafferi, Anna Kubel, Jasmina Bylund, Johanna Gilan, Elin Ihreborn, Martina Söderhielm, Katja Palmdahl, Leila Bavcic, Jessica Fogelström/Katani, Ia Sjöqvist, Karin Röse, Linnea Lindstedt.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

Tack helgen som var, du var himla fin på massa olika sätt. Vi tittar på några murriga mobilbilder som får beskriva den.

Jag och Philip lämnade över Edda till mina föräldrar som tog med sig henne till Uppsala. Edda skulle få sova över hos dem en natt. Utan oss! En liten milstolpe uppnådd i vårt föräldraskap ändå. Att Edda får åka själv på sleep over hos sin mormor och morfar. Kul för Edda, kul för mina föräldrar och kul för oss. Win, win, win!

Philip och jag skulle nämligen ut och äta. Tillsammans. Utan barn. Med Sandra och Johannes. Så himla trevligt! Vi åt deras avsmakningsmeny på 7 rätter. Så himla kul, härligt, gott och välbehövlig att få göra något som vi annars gjorde innan Edda föddes. Det är lätt att glömma av hur livet ändå såg ut för bara en liten stund sedan.

Det knäppaste var ju att vi vaknade själva hemma i lägenheten. Jag vaknade naturligtvis ändå strax efter kl 06. Men det har jag alltid gjort i alla år, så det är inte nytt. Men den här gången kunde jag välja att somna om en liten stund. Det var längesen det hände. Även om vi inte tog sovmorgon till längre än 8 så var det så lyxigt. Sen gick vi upp, gjorde frukost och åt framför På Spåret som vi missade kvällen innan.

Vi har föresten möblerat om. Igen. Har nog gjort det en miljard gånger sen vi flyttade in. Vi har vridit soffan åt exakt alla håll som går. Och vid varje ny placering känns det toppen, men så tänker vi att vi ska känna lite på det innan vi fixar i ordning allt. Och så blir det lite provisoriskt, ett tag innan vi får feeling igen. Tänkte jag skulle visa er lite bättre och också typ be om hjälp, för jag tror jag vet vad jag tycker, men det vore kul att höra vad ni tänker också. Men det om det.

Efter frukosten packade jag ner julen för den här gången. En himla blandning av julpynt i vår gran, men mest guld och rött egentligen. Mycket är sånt jag har gjort själv. Som smällkaramellerna jag gjorde i Go’kväll, julgranshängen som jag gjorde till Dessertmästarnas jul, guldiga julkulor jag gjorde för flera år sen i Monthly Makers. Och nytt för i år är kristyr-Edda. Rätt gullig va!?

Så åkte vi till Uppsala och hämtade hem Edda igen. Hon hade haft det så himla kul! Och så passade jag på att hälsa på min farmor Hedvig med Edda.

Tack för mig helgen! Nu väntar en kul vecka. Idag var jag på Stora Trenddagen, imorgon är det Formex och på onsdag åker jag på Kreativ Kickoff!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
DIY tapetsera en spegel - Photowall

Ni vet väl att det går att tapetsera en spegel. Alltså på själva spegelglaset. Visst gör det det och det kan bli en ganska kul effekt för att fixa till en helt vanlig spegel. Det här jobbet gjorde jag för Photowall när jag skrev artikeln – 5 smarta DIY-idéer du kan göra med sånt du redan har hemma

Tapetsera på en spegel

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲▲△△△

Du behöver:

 • Spegel
 • Tapet
 • Tapetklister
 • Sax

Gör såhär:

Bestäm vad du vill tapetsera på spegeln och klipp ut önskad form. Jag skar ut en form till både träramen och spegelytan. Fördela tapetklister på baksidan av tapeten och tryck fast på önskad plats. Har du en ruggad yta på träramen kan du behöva mer klister än om du har en helt slät yta. Fastnar inte tapeten direkt kan du antingen klämma fast den med en klämma eller lägga en tyngd på medan klistret torkar.

Lycka till!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4
Edda och frukosten

Idag är det onsdag fast det känns som måndag. Igår kickade vardagen igång igen och jag känner på mig att det är först nu, början på det här året, som vi verkligen kommer få känna på det här med vardag. På riktigt. Hösten har varit tuff här hemma hos oss och kanske kommer jag kunna prata om det här på bloggen, eller så gör jag inte det. Jag jobbade min första dag hemifrån igår och även om huvudet kändes som sirap så fick jag lite gjort ändå. Har inte alls hunnit strukturera upp jobbet nu framöver utan jonglerar med femton bollar på en gång som jag försöker hålla koll på vad som ska göras och när. Just nu funkar det, men i längden är det inte ett vinnande koncept.

I nästa vecka åker jag på Kreativ Kickoff tillsammans med ett fint och peppigt gäng frilansare. Ser väldigt mycket fram emot det och tänker att jag innan den ska ha tänkt lite och ha någon slags plan för året som kommer och mitt företagande.

 

Edda och frukosten

Det konstigaste är ju att lämna Edda på förskolan igen, vi har ju hängt så otroligt mycket nu över lovet och det är häftigt att se hur hon utvecklas precis hela tiden. Men jag kan lugnt säga att vi alla är nog glada över att hon får leka av sig ordentligt med kompisar på dagarna. Både jag och Philip har börjat få slut på idéer på vad vi kan hitta på efter alla turer med lera, kurragömma, bygga torn, stapla klossar, måla, gunga och springa runt.

Men tack för ett himla fint lov även om jag inte på något sätt är utvilad eller redo för att sätta igång vardagen. Men det är bara att göra.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

17