Parning film

I april var jag på bio med Philip. Första och enda bion sen Edda föddes. Då såg vi filmen Parning, en så himla fin film, eller det är en dokumentär faktiskt. Från början skulle det bli en dokumentär om 18-25 åriga digital natives som dejtade på nätet. De skulle skype-intervjuas och filma sitt liv baserat på intervjuerna. Men! Pga tillfälligheter så kommer den att handla om två av dessa 90-talister. Edvin och Naomi. De intervjuas via video-chatt en gång i veckan och regissören får tillgång till hela deras digitala liv. Mail, Tinder, Skype, Instagram, Facebook, Snapchat – ALLT! Och via materialet som de filmar själva får vi följa Edvin och Naomi nära och ärligt.

Alltså det är en superfin skildring av nutiden och relationen mellan två människor.

Parning film

Och nu äntligen finns Parning på SVTplay! Den är 1,5h lång så perfekt att se vilken kväll som helst egentligen.

Naomi och Edvin träffas, blir förälskade och en oväntad men intensiv relation tar sin början. Men var går gränsen mellan kärlek och vänskap – och måste den definieras? En nutida kärlekshistoria som kastar dig rakt in i den känslomässiga berg- och dalbana det innebär att vara 20. I filmen utspelas kärlek, sex och framtidsdrömmar mitt i en digital revolution där det är lika lätt att träffa en partner som att ladda upp en ny selfie på Instagram. Parning ger en intim inblick i två unga människors tankar, känslor och telefoner under ett år. Det blir en nyfiken lek på en gränslös marknad där allt är möjligt.

Se ParningSVTplay

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3

Nu är det visserligen två veckor sedan, men jag tänkte att jag ändå skulle visa lite från när jag var med i Go’kväll sist. Den här gången tipsade jag om hur du kunde återbruka gamla ljusstumpar och göra nya ljus av dem. Pia var programledare, Hundcoachen Fredrik Steen middagsgäst och Bob Hund stod för musiken! (Hundtemat var totalt.) Programmet kan du se här, om du vill i några veckor till.

Ni som läst bloggen kanske sett att jag gjort ljus av gamla ljusstumpar tidigare. Det är ett kanonbra återbruk och perfekt att göra något med de där stumparna som blir över. Ett supermysigt höstpyssel eller att göra till jul. Ja, det jag vill säga är bara gör det vetja!

Jag gjorde två olika doftljus med doftolja i. Varav det ena ljuset satte jag i rosmarinkvistar för extra god doft! Gör du ett liknande tänk då på brandrisken och att alltid ha koll på ditt ljus etc etc. Här använde jag en gammal barnmatsburk och ett äpple i guld som en gång i tiden hade just ett ljus i sig.

Så gjorde jag också ett färgat ljus i olika skikt. Jag färgade ljuset med pigmentfärg, smälte och gjorde de olika skikten i tre omgångar. En kul effekt som man kan leka fram all möjliga former på.

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Sen måste vi bara kolla lite extra på de här ljusen som fanns i rekvisitaförrådet på SVT. Ursäkta mig men har ni set nåt så konstigt, pampigt, märkligt, knasigt? Vet inte om ni ser hur stora de är egentligen, men ljusstaken som de är i är ändå en stor pjäs. Jämför bara med de vanliga ljusen bredvid.

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Vagnen kirrad innan inspelningen. Jag kan inte låta bli att tycka det finns vissa likheter mellan den här vagnen och vagnen som tjock-TV i skolan stod på. Ni vet den som rullades in när man skulle få kolla på TV på lektionstid. Nostalgin ändå!

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Och så tycker jag vi ska ägna en kort stund åt att se hur himla fint Ida (@nordic_remake) har gjort det uppe vid medverkande-logerna. Det är en enorm skillnad från hur det såg ut innan. Förut var känslan 90-tals kontor. Och nu är det norrländsk-skandinavisk-lugn och harmoni! Fint!

Nästa gång jag är tillbaka i studion är oktober. Då ska jag prata Halloween!

Andra inlägg om min medverkan i Go’kväll

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5
 • Just wanna view more of
 • DIY
Edda börjar förskolan

I onsdags började vi att skola in Edda på förskolan. Det är stort alltså! Hon har blivit så stor. Så i tre dagar har jag varit med henne från 9.30 till efter mellanmålet som är ca 14. Hon äter på porslinstallrik och dricker ur riktiga glas (med varierat resultat visserligen). Hon har alla tre dagarna somnat på en madrass bland flera skrikande barn. Det är så himla konstigt med tanke på att hon i princip bara har kunnat sova i vagnen på dagarna. Det är så fint att få följa henne och se hur hon hela tiden utvecklas och blir en egen liten person.

Edda börjar förskolan

Edda har klarat sig galant, men första dagen på inskolningen kände jag bara kaos alltså. Mest för att jag fick så sjukt lite information. Jag kände att det var knappt någon som pratade med mig/oss. Jag är en person som behöver information och tydliga ramar. Annars känner jag att nåt fattas och jag kan bli otroligt störd på det. Första intrycket är så viktigt för mig. Men Edda och jag hängde på allt de alla andra gjorde och det har gått toppenbra. Så nu med tre fulla dagar i bagaget känns allt mycket bättre även för mig.

Edda är fasen en sån himla stjärna! Jag tvekar inte en sekund på att hon kommer gilla att hänga med andra barn och att det här med förskola kommer vara toppen för henne. Trots att hon inte kan prata och berätta vad hon vill. Men, hon kan säga MER! och räcka fram tallriken när hon vill ha mer mat. Och det känns som en bra grej att kunna för då vet jag att hon kommer be om mer mat om hon är hungrig i alla fall.

Sen får vi se hur jag hanterar den första lämningen när hon ska vara där själv. Hehe. Jag hoppas att det är jag som kommer ta den hårdast av oss två i alla fall.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

14
Go'kväll - Anna Maria Larsson

En sjukt kul grej som jag inte har berättat är att före sommaren fick jag ett himla kul mail från redaktionen på Go’kväll. De ville boka in mig för att vara med i programmet i höst. Fyra gånger ska jag komma och tipsa om enkelt och smart skapande för hemmet. I våras gästade jag programmet två gånger (här och här) och jag är superglad att de ville ha tillbaka mig nu i höst! Första gången är redan ikväll!

Go'kväll - Anna Maria Larsson

Jag vet inte om jag har sagt det, men att få vara med i Go’kväll var nåt jag länge liksom skojade med Philip om. Som om det skulle hända liksom. Jag har varit och är otroligt dålig på att sätta upp målbilder för mig själv. Men att få vara en återkommande profil i ett sånt klassiskt program är något jag tidigare bara drömde om och nu när jag är där/här, något som jag faktiskt är sjukt stolt över! Jag vill verkligen inte skryta eller så, mer liksom ge mig själv en klapp på axeln att jag har kommit hit. För när man jobbar själv som jag gör så finns det inga kollegor som kan ge mig beröm och pepp efter ett bra genomfört jobb. Och jag är så dålig på att fira framgångar. Jag tittar bara längre fram istället för att njuta i nuet.

Nog med svammel nu. Håll tummarna för att det går bra för mig idag! Det är live on tape vilket innebär att vi spelar in allt i ett svep som om det vore live. Så inga omtagningar eller misstag är tillåtet. Vill ni titta när det sänds så är det kl 18.45 på SVT1, annars finns det på SVTplay strax efter. Jag länkar såklart till klippet när det finns uppe.

Uppdatering: Här kan du när jag gör nya ljus av ljusstumpar i Go’kväll

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

21
Punch needle - Bokstavstavla

Som ni vet är jag såld på punch needle, det här fiffiga verktyget som man typ broderar supersnabbt med. Du trär nålen och punchar/sticker den ner i en väv, monks cloth. På så vis skapas det öglor som blir den här härliga texturen. Det går snabbt också att se resultat vilket känns väldigt belönande för ett hantverk som i många fall tar tid att göra. Nu har Panduro släppt en ny punch needle-nål och en väv som är enkla att jobba med. Jag har haft en annan nål sen tidigare men jag är så peppad på Panduros! Jag har riktigt djupdykt i materialet och skapat ett gäng grejer. Vi kikar!

Punch needle - Bokstavstavla

En av sakerna jag har gjort är ett litet E till Eddas rum. En snabb och enkel prydnad för väggen. Här ser ni hur själva nålen ser ut. Den här nålen tar lite grövre garn, alternativt så funkar det att använda ett dubbelt garn som jag har gjort här. Jag använder mig av Panduros egna garn i merino mix. Det finns i så många härliga färger.

Ser ni vilken gosig struktur det har?

Punch needle märke på jacka

Punch needle - Märke på jacka

Eftersom det är smått beroendeframkallande att brodera med en punch needle så kunde jag inte hejda mig utan gjorde även en regnbåge som jag fäste bak på Eddas jacka. Då det faktiskt bara är öglor som sitter förhållandevis löst i väven kan det vara bra att fästa baksidan med hjälp av antingen vliselin som du stryker fast, eller så kan man säkra genom att sätta texttillim på baksidan. Och här sitter det ju extra säkert i och med att det sitter fastlimmat även på själva jackan.

Ursäkta mig med hur fint! Mvh en smått partisk mor.

Det går verkligen att göra så mycket fint och roligt med en punch needle. Jag fick i uppdrag av Panduro, utanför vårt samarbete som vi har här på bloggen och min instagram att göra hantverket till då själva punch needle nålen lanserades. Då gjorde jag bland annat den här tavlan med en liten växt. En variant av svärmorstunga kanske?

Punch needle - Dnilva för Panduro

Den gjorde jag på fri hand, men annars tycker jag det är bra att skissa upp det du vill göra genom att rita direkt på väven. Det här är för övrigt ett så bra hantverk att göra av garnrester. Tänk en abstrakt grej med bara massa olika färger i diverse former. Fint och kul!

Hoppas du känner dig inspirerad att testa punch needle.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Plocka svamp

Hörni! Nu är säsongen här! Jag pratar såklart om skog och svampsäsongen. Och förra helgen hängde även Edda med på livets första skogsutflykt. Jag, Philip, Edda och Stefan begav oss ut tidigt lördag morgon. Det är absolut bästa tiden tycker jag. Då har svamparna hunnit växa till sig under veckan och man är tidigt ut i skogen före resten av Stockholm. För bor man där det är tätbefolkat gäller det att hinna ut till svamparna innan någon annan gör det så att säga.

Plocka svamp

Enligt nyheterna och mitt instagramflöde verkar det vara ett bra kantarellår men däremot lite mindre av Karl-Johan. Men alltså, vi hittade typ inga kantareller. Däremot hittade vi ett gäng Karl-Johan och sjuka mängder av diverse soppar. Så nu fyllde vi på förrådet med blandsvamp som vi har torkat.

Plocka svamp

Vi köpte med oss fika från Fru Marias Bak och stannade två gånger för paus och energipåfyllning. Edda gillade verkligen konceptet av fika i skogen. Det känns lovande för framtiden!

Vi har fått låna en bärstol av några kompisar och det var en total succé! Edda sitter på bästa plats med bra utsikt och hon kan slumra till när hon vill det.

Måste bara avsluta med den här megagulliga bilden på oss. Eller är jag bara otroligt partisk i frågan? Tack skogen för den här gången, vi kommer tillbaka!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

15
DIY Back to school - Photowall

Hallå igen efter en tids tystnad. Jag har nog haft någon slags semester, föräldraledighet, livet, behov av lugn och att stänga av. Har fortfarande semester eller är föräldraledig egentligen. (oklart vad som är vad om jag ska vara helt ärlig.) Vi är inne på sista veckorna nu, för sen börjar Edda förskolan. !!! Men mer om det senare. Eller mer om allt senare egentligen. Idag tänkte jag bara riva av plåstret och säga att jag är tillbaka här med att visa ett jobb jag gjorde i början av sommaren för Photowall som har kommit ut nu. För nu är skolstarter, inskolningar och jobb mer eller mindre snart igång för de flesta. Sensommaren är här och en tid av rutiner men också fortsatt njut är framför oss. En fin tid ändå! Men jag vill inte hävda att sommaren riktigt är slut än.

DIY Back to school - Photowall

Hur som helst. Jobbet jag gjorde för Photowall är ett DIY med ett back to school-kit, ett litet kit med anteckningsbok, bokmärke och pennor piffade med tapet! Ett himla enkelt och snabbt sätt att få en personlig prägel på skolmaterialet. Och visst är det något visst med att ha nya pennor, anteckningsböcker och allt sånt? Åh, jag känner verkligen doften och känslan av en ny penna!

Här är en film jag gjorde där du kan se steg för steg hur du kan göra ditt egna kit!

Här kan du läsa min artikel hos Photowall: Gör dig redo för skolstarten med ett färgglatt och snyggt skolkit

DIY Back to school - Photowall

Hörs snart igen!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6
Resin med alcohol ink av Dnilva för Panduro

Visst är det något alldeles speciellt med sånt som liknar galaxer och rymden? Jag kan inte sluta att fascineras av det i alla fall! Den effekten kan du också få fram genom att gjuta resin med alcohol ink i. Så häng på i min experimentverkstad där jag testar resin för första gången.

Jag har länge velat testa att använda resin, men har i ärlighetens namn dragit mig lite för att göra det. Det känns lite krångligt och det är viktigt att använda både skyddshandskar och att vara på en väl ventilerad plats, så tänk på det innan du sätter igång. Många brukar gjuta in torkade blommor eller andra föremål i resin. Men jag var sugen på att göra något annat. Nämligen att prova att blanda i alcohol ink, enligt mina efterforskningar verkar det inte finnas ett svensk namn på det. Men jag gissar att det är bläck baserat på alkohol. Det används kanske främst på ett särskilt papper, men varför inte testa ha i det i resin?

Resin med alcohol ink av Dnilva för Panduro

Alcohol ink i resin – gör så här

Svårighetsgrad:
▲▲▲△△

Tidsåtgång:
▲▲△△△ 
+ 24 h för att resinen ska härda

Gjut resin med färg

Du behöver:

Gjut resin med färg

Blanda resin enligt anvisningarna på förpackningen. Var noga med att följa alla steg, häll upp resin i din form. Om det blir mycket luftbubblor i resinen kan man använda en värmepistol för att ta bort luftbubblorna (såvida du inte vill ha luftbubblor i ditt slutresultat). Men här måste du vara försiktig så att det inte blir för varmt. Droppa i några droppar av alcohol ink.

Gjut resin med färg

Droppa vidare och blanda olika färger. Jag försökte att hålla mig till färger som liknade varandra i färgskalan, där jag tog flera olika färger blev det orange av någon anledning. Jag vet inte exakt vad det berodde på, men kan vara värt att tänka på att det kan bli det.

Droppa i dropparna och vänta en stund innan du droppar i nästa. Då hinner färgen reagera och går ihop sig. Det blir faktiskt sjukt häftiga och väldigt förtrollande effekter.

Sen är det bara att vänta och vänta. Resinen jag använder ska härda i 24h. Och det är såååå svårt att låta bli att pilla och titta. Så det tar inte superlång tid egentligen att göra något i resin, det är mest väntan som tar tid.

Jag var sugen på att testa om det gick att göra en nästan rund i och med att jag hade en rund form. Det funkade förvånansvärt bra. Det blev bara en svag rand där formarna möttes, men jag tror det går att slipa till på något sätt. Måste bara googla mig fram till hur jag ska göra i så fall.

Resin med alcohol ink av Dnilva för Panduro

Och såhär blev dom! I den blå/lila med vitt blandade jag faktiskt i lite vit acrylic ink tillsammans med resin som jag swirlade i innan jag droppade alcohol ink. Och i den uppe till höger hade jag i lite glitter. Den längst ner är det bara alcohol ink i.

Resin med alcohol ink av Dnilva för Panduro

Baksidan, eller det som ligger uppåt när du gjuter kan också bli rätt häftigt. Där är färgerna mer intensiva. Ganska förtrollande, eller hur?!

Resin med alcohol ink av Dnilva för Panduro

Visst blev det himla häftigt? Det här var nog absolut inte sista gången jag gjorde något med resin. Tänk er en stor ring med detta på toppen! Ska bara hitta den perfekta ringstommen först 😛

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10

Det här med att Edda vaknar okristligt tidigt på morgnarna har ändå sina fördelar. En dag hade vi ätit frukost, skrivit handlarlista, åkt till coop och handlat mat för hela veckan samt hunnit förbi Biltema och köpt ny lampa till baklyktorna och spolarvätska innan klockan var 9. Och en dag stack jag ut och sprang en runda så fort Edda somnat för sin första sovstund.

Det var min första löprunda på över 1,5 år. Har varit så rädd för att springa efter graviditeten. Byggt upp katastroftankar i huvudet och tänkt att jag måste låta kroppen läka helt. Eller så har det varit en ursäkt för att inte springa.

Det kan ha att göra med att jag lyssnade på Anders Hansens sommarprat och blev då ännu mer övertygad om att jag måste röra på mig. Röra på mig för att må bra. Både i kropp och knopp.

Nu ska jag bara se till att hålla i detta mer än en gång. För oj vad jag har saknat detta!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Att Edda har fyllt 1 år känns så sjukt. Jordens klyscha men, var har tiden tagit vägen? Jag fick nämligen en fråga om hur vi firade Edda när hon fyllde år. Och vad vi gav i present samt vad hon fick från andra. Och naturligtvis kan jag berätta om det! Bara det att det har tagit ett tag innan jag har hunnit sätta mig ner och skriva ner det. Men hur som helst. Kanske kan det inspirera eller ge någon idé till fler som har 1 åringar att fira!

Edda fyllde år den 17:e juni och vi höll ett litet kalas för henne två dagar innan då det var en helg. Helt ärligt var jag rätt stressad över själva kalaset eftersom jag hade orimliga förväntningar på mig själv och ville att kalaset skulle vara perfekt med allt vad det innebär. Fick för mig att hennes första kalas liksom sätter ribban för kommande kalas i livet och om jag misslyckas med det så är allt förstört för resten av hennes liv. Ingen press här inte. Men så larvigt! Edda kommer högst troligt inte ens att minnas det här kalaset. Så. Ja. Dumt, men likväl så fanns känslan där.

 

Trots mina orimliga förväntningar så var ändå Philips och mitt ledord att hålla det enkelt. För tid är en bristvara i våra liv. Vi bjöd våra familjer och Eddas närmsta kompisar hem till oss där vi bjöd på fika. En tårta, moccarutor och fruktspett gjorde vi. Min mamma bakade två sorters småkakor och sen hade vi klämmis och krokbuffé för de minsta gästerna. Minimalt med fixande (nåja, tårtan var ett ganska stort projekt), men det räckte gott och väl.

Jag hade gjort lite pynt till kalaset och är så glad att jag gjorde och grejade med detta en bra stund i förväg, det skulle lätt kunna bli en riktigt stressfälla annars.

Edda fick massa fina presenter, men den bästa presenten var att amma, min mormor, kom ända från Island och firade Edda. Det var i alla fall min bästa present.

Andra presenter Edda fick var skalbyxor, sommarklänningar, böcker, frukt och grönsaker i trä, hink & spade-kit, badleksaker, klossar som ger ifrån sig djurläten om man bygger ihop dem rätt, mjukisdjur, asfaltskritor, en ärvd jacka som en av Eddas äldre kompisar vuxit ur (så fint och smart att ge vidare något som tidigare varit gillat), typ så. Vi gav vår present på hennes födelsedag, två dagar senare. Så den avslöjar jag inte riktigt än.

Amma och min morbror Ágúst med Edda.

Det var verkligen fullt ös och fullt hus på kalaset. Folk satt där det fanns plats både inne och ute. Otroligt skönt att det var fint väder! Har alltid varit så avundsjuk på folk som fyller år på sommaren och kan fira utomhus. Mvh en som är född i mars…

Så var det dags för själva riktiga födelsedagen. Edda väckte oss, som vanligt. Men jag sprang ut i köket och hämtade ett litet ljus som jag satte i en majskrok. Det var såklart superspännande att det kom ett levande ljus in i sovrummet. Det blåstes ut med hjälp av oss och sen gick vi upp och ut till vardagsrummet där hennes present väntade.

I övrigt så var lägenheten maxad med ballonger från kalaset och den här jätteballongen från Panduros Confetti-kollektion som jag fyllde med konfetti var en riktig hit! Så kul att leka med!

Ett superstort paket! Vad kan det vara?!

Jo! Ett litet kök som matchar vårt kök! Det är IKEAs barnkök DUKTIG som vi hittade på Blocket! Vi la en bevakning och sen dök det här upp som hade förutom köket massa tillbehör till. Jag hade naturligtvis storslagna planer på att göra ett kul hack och sätta min prägel på köket, men dels så passade köket himla bra in mot vårt riktiga kök och så var det det där med tid. Det får kanske bli framöver.

Succé och en får till och med plats i korgen som kan dubbla som båt!

Framåt lunch kom mina föräldrar och amma och Ágúst till oss. Amma och Ágúst skulle bo hos oss resten av tiden de stannade i Sverige. Så vi lagade lunch som vi åt ute på uteplatsen, och när lunchen var uppäten och vi hade vinkat hejdå till mamma och pappa gjorde vi om vår uteplats till poolområde och hade ett litet poolparty för Edda.

Så hängde vi mest och hade det himla bra! Både kalas och födelsedag blev faktiskt riktigt fina. För jag vet ju att det inte spelar någon som helst roll egentligen med hur mycket pynt, vilka servetter eller om tårtan är helt perfekt. Jag tror i alla fall att Edda var supernöjd!

Stort tack alla som firade vår Edda!

Fler inlägg från kalaset

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9
Wallhanging for kids room by Dnilva

Den här väggdekorationen i undervattenstema är gjord av en tapet! Det är ett jobb jag gjorde till Photowall som jag jobbar tillsammans med under året. Jag blev helt förälskad i illustrationerna på tapeten Galapagos Blue. Superfina och detaljerade illustrationer som jag direkt kände skulle göra sig perfekt som en väggdekoration till Eddas rum.

Förutom att göra själva DIYet så har jag gjort en film där du kan se steg för steg hur du kan göra om du vill göra en egen. Se hela artikeln hos Photowall.

Extra tack till Edda som hjälpte till lite i slutet av filmen ♡

FLER DIY TILL BARNRUMMET

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4
Sommarbruschetta Chez Wood

Det här hörni är en riktig fröjd för sommarsmaklökarna. En sommarbruschetta gjord efter ett recept av Sofia Wood. Det är även första receptet i matklubben – Chez Wood som hon också har startat.

Såhär tolkade jag det! Originalrecept hittar du hos Sofia här.

Sommarbruschetta med pepparrot

4 portioner

Ingredienser:

 • 200 g Philadelphia pepparrot
 • Zesten av 1 citron, riven
 • knappt 400 g svenska småtomater
 • 1 schalottenlök, fint hackad
 • 1/2 dl persilja, fint hackad
 • 1,5 msk rödvinsvinäger
 • 4 skivor gott surdegsbröd, ca 2 cm tjocka
 • 1/2 liten vitlöksklyfta
 • Olivolja
 • Flingsalt
 • Färskmalen svartpeppar

Rör ihop Philadelphiaosten och citronzesten. Salta och peppra efter smak. Låt stå.

Dela tomaterna (nästa gång jag gör detta kommer jag dela tomaterna i mer slantliknande bitar, jag upplevde att de halkade av bruschettan när jag bara halverade dem) och blanda med schalottenlök, persilja, rödvinsvinäger, 2 msk olivolja och generöst med salt och peppar. Låt dra och ställ åt sidan.

Stek brödskivorna i resterande olivolja. Brödet ska bara stekas gyllene och krispigt på ena sidan,  den andra sidan ska lämnas mjuk för att kunna suga upp optimalt mycket av de goda safterna från tomaterna.

Gnid ett par drag av vitlöksklyftan över den stekta sidan av brödet och lägg sedan upp dem på ett stort fat, en tallrik eller en skärbräda. Klicka på en sked av Philadelphiaosten på den mjuka sidan av brödet, och bred ut med baksidan av skeden. Ett tjockt lite jämt lager är godast så att du verkligen känner stinget från pepparroten. Fördela tomater och den goda dressingen över brödskivorna och toppa sedan med vårlöken. Avsluta med lite salt och peppar.

Sommarbruschetta Chez Wood

Mitt recept skiljer sig lite från Sofias, dels tog jag en genväg och köpte färdig Philadelphia med pepparrot istället för att riva ner färsk. Jag gissar att det är snäppet godare att använda färskriven, men det funkade utmärkt med färdig också. Sen ska det också vara stekt vårlök i originalreceptet. Tyvärr glömde jag den! Så, den fick jag äta för sig efter jag var klar. Nåja, det var himla gott ändå!

Det här är absolut en rätt jag kommer göra fler gånger i sommar. Tomat och pepparrot var verkligen en trevlig kombo.

Vill du se vad de andra som lagat tyckte om rätten dyk in bland kommentarerna i det här inlägget.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6