Det har minst sagt varit lite mycket nu den sista tiden. Min farmor dog, vi har haft begravning för henne, Edda har varit sjuk i otaliga omgångar = VAB, vi åkte en sväng ner och träffade Philips fullvaccinerade föräldrar, vi har firat mamma som fyllt 70 år och livet pågår liksom samtidigt. Jag har massor att blogga om men ingen tid att blogga. Typ så.

Och helt plötsligt blev det juni och sommarlov och semester närmar sig. Vilket vi knappt hunnit planera. Syrénen är överblommad och jag blir ärligt talat stressad när folk skriver vår bästa tid är nu till höger och vänster.

Men allt rullar på. Har två jobb som jag ska hinna med innan det blir sommar och ledighet på riktigt. Bloggen ska också få ett nytt hem!! Mer om det snart, håller på med dom sista detaljerna där! Hoppas ni hänger med!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5

Jag har ju vetat om att den här dagen ska komma förr eller senare. Egentligen har det varit på väg att hända så många gånger. Som den där gången du tog bussen från Tierp för att komma på mitt kalas. Men så blev du sjuk på väg i bussen. Minns inte om det var hjärtat eller nåt annat. Eller som när nåt annat hände, men du skulle bara fixa disken innan ambulansen kom och hämtade dig. Och som när du fick en stroke dagen efter att mormor dog. Eller när vi precis hade begravt mormor på Island och dom ringer pappa mitt i natten för att berätta att du hade ramlat och slagit dig.

Förlåt att jag inte minns alltid vad det var i din kropp som hände. Är jag ett dåligt barnbarn för det? Men det jag visste var att du är envis, och inte alls redo att lämna än. För du kom alltid tillbaka. Lika pigg som vanligt.

Men inte den här gången.

Nu var det dags. Och jag är så glad för min egen skull att jag hann hälsa på dig en sista gång. Och att du fick träffa lillasyster. Och att du kom ihåg att vi hade varit där. För även om minnet hade börjat svika dig så kom du ihåg att vi var där. Tack.

Jag kommer aldrig glömma maten du lagade åt oss när vi hälsade på. Dina perfekt bakade drömmar, fläskfilén i brunsås med potatis och gelé. Din hemmagjorda saft. Eller som när Hannes och jag skulle sova över och du hade gått till Konsum och köpt min favoritost just då. Glimminge Port Salut. Eller alla gånger du skickade vykort på min namnsdag. Hur du svarade i telefonen med ett lugnt och skånskt ”Jaa?”.

Du hade humor och vi kunde alltid skoja med varandra. Du hade nåt busigt i blicken och jag önskar så att jag hade fått lära känna dig som ung. Och inte bara som min farmor. Även om det räcker gott och väl. För du var världens bästa farmor.

Alla julaftnar vi firade tillsammans och hur du varje år blev precis lika lurig i blicken när vi skulle ta reda på vem som fått mandeln i gröten. Tack för allt farmor. Tack.

Jag hoppas Google aldrig uppdaterar sin street view och att du alltid får stå under ditt Ingrid Marie äppelträd i din basker utanför huset i Tierp. 98+ är ingen dålig ålder och jag är så otroligt tacksam för all tid vi fick tillsammans. Nu får du äntligen träffa farfar igen efter så många år i från varandra.

Tack och jag älskar dig farmor Hedvig.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

35

Lite såhär ser det ut när jag jobbar undertiden lillasyster sover. Hon vill helst vara på mig eller väldigt nära. Och lyckan i att det funkade att hon var uppe på bordet intill mig samtidigt som jag jobbade och gjorde babymobilen till henne. Även om det är otroligt mysigt med en liten bebis så uppskattar jag verkligen de gånger jag har två lediga händer och får någonting gjort när hon sover.

För jag är en raslös person. Att sitta still har aldrig passat mig särskilt bra. Så jag behöver påminna mig själv om att den här tiden då hon är på eller mot min kropp största delen av dygnet faktiskt är övergående så försöker jag att hitta lugnet och njuta av hur nära hon är. För jag vet att det här är en så extremt kort period. Så vi får hitta balansen.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

21

Sponsrat av Panduro

2021-05-28

Gör en gullig babymobil

Jag vet inte vad det är med mig och babymobiler. Men jag tycker det är dels väldigt gulligt och också (kanske framförallt) väldigt roliga att göra. Man kan faktiskt sätta ihop lite vad som helst som man hänger i en grupp så blir det fint. Och så är det en himla tacksam publik man gör det till. Bebisar är alltid fascinerade av nåt som hänger och dinglar ovanför dem. WIN WIN!

Så med en ny bebis här hemma behövdes det absolut en till babymobil! Och det är en väldigt fin grej som man kan göra och ge bort i present till någon som ska få eller som har fått barn.

Gullig babymobil med regnbågar och djur

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

Egentligen kan man ju göra en babymobil lite som man vill med vad man vill. Gör något gulligt, häng i ett snöre och knyt fast i en mobilring så är du i princip hemma. Min babymobil har kaniner, lamm och regnbågar tillsammans med ett gäng ullkulor i pastelliga färger. För enkelhetens skull har jag delat vilket material du behöver under varje del av mobilen.

Regnbågar

Klipp en liten bit av den piprensaren som du vill ha längst in i regnbågen och böj på mitten. Fortsätt att klippa bitar som är något längre än den föregående så att det räcker runt den första i en båge. Gör med alla färger och limma sen ihop med limpistol eller hobbylim. Jag föredrar limpistol då det torkar snabbt, men tänk på att vara noga så det inte blir en massa limkladd eller trådar.

Klipp sen ut ett moln x2 i filt och fyll med lite vadd. Sy ihop med nål och tråd. Sy till sist i regnbågen i molnet.

Fäst ett tunt snöre i regnbågen och trä på några små ullkulor ovanför. Gör så många sånna här regnbågshängen som du vill ha. Jag har tre i min.

Garnkaniner

Panduro har dom här fina pompom-bollarna som redan är färdiga i flera olika färger. Jag använde två stycken till varje kanin där jag klippte till en av bollarna så den blev mindre och mer lik ett huvud. Självklart kan man göra egna pompom-bollar också med hjälp av pompom-verktyg.

Klipp ut kaninöron i filt. Och limma ihop med limpistolen. Jag gjorde också små tassar på kaninerna av garnspillet när jag klippte till huvudet. Då tog jag bara klippet och rullade ihop till små bollar som jag också rullade ihop med lite hobbylim.

Fäst nos, öron och ögon på kaninen. Jag använde små pärlor som ögon. Men ta vad du har hemma. Trä på på ett snöret och blanda upp med ullkulor.

Ulliga lamm

Måla en vit frisyr med hobbyfärg på den större träkulan som ska bli till huvud på lammet. Rita dit ögon och mun med en penna. Klipp ut öron i vit filt, klipp som en droppe, och limma ihop i själva spetsen. Limma fast öronen på lammets huvud och fäst på en vit pompom-boll. Limma sist fast fyra små träkulor som händer och fötter på lammet.

När du har gjort alla figurer som du vill ha i din mobil är det dags att montera ihop allt. Varva djur/regnbåge med ullkulor och fäst till sist i din mobilring. Jag använde mig av den inre träringen på en sybåge. Men här kan du självklart ta precis vad som helst. Alltifrån lite grövre pinnar till metallringar funkar ju!

Häng upp och låt en bebis testa! Här hemma fick den fullt godkänt och det kändes så himla fint att hon tycker att nåt jag har gjort är roligt.

Själv tyckte jag att den blev väldigt gullig också! Och man kan ju variera den precis som man vill ha den.

Från och med nu blev det absolut mycket roligare att byta blöja än det ha varit innan. Nu när det finns något roligt att titta på.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Livet just nu: Jag tar hand om barn och sover. Eller försöker sova. Tar alla chanser jag kan. Så kommer jag på mig själv att säga till Philip ”nä, nu börjar det bli rätt sent va…?!” när klockan närmar sig nio… Så att blogga, sticka och kolla TV blir liksom inte av. Och bara det att det här inlägget har tagit mig veckor att slutföra… Känner mig så otillräcklig.

Förutom att jag nedprioriterat ovanstående grejer gör jag ju ändå saker på dagarna. Skulle ju gå under annars. Så här kommer en klassisk tömning av mobilbilder med tillhörande text.

Våren pågår ju för fullt utanför fönstret. Eller är det sommaren som är här och knackar på rent av? Från en dag till en annan så blev alla löv gröna. Och träden har blommat. Eller blommar. ÄLSKAR det. Kan inte låta bli att alltid fota blommande träd. Och visst har det här rosa fluffet något alldeles särskilt?

Den mesta av tiden går såklart åt att hänga med henne här. Hon har inte fått ett namn än och i den här takten är det väl Skatteverket som kommer avgöra vad hon heter tillslut. Vi har några namn vi velar mellan och som vi testar, men mest kallar vi henne lillasyster. Visste ni att om man inte skickat in namnpapperna inom utsatt tid så tilldelas barnet ett namn. En liten del av mig tycker det verkar rätt spännande, men så fick jag höra att det var de vanligaste namnen man får. Då kändes det helt plötsligt inte alls lika spännande.

Fick en leverans från Fresh.Land med ekologiska tomater och apelsiner. Apelsinerna skär jag i bitar och äter med gaffel. Tomaterna äts som godis eller som här på en bruschetta.

Det är absolut något annat med två barn än bara ett. Vissa nätter väcker dom varandra och livet känns stundtals som en parodi. Ständigt steget efter och jag vet ju att det kommer bara bli intensivare. Men så finns det stunder som den här. När Edda säger hur mycket hon älskar sin lillasyster. Innan jag vet ordet av kommer dom kunna leka med varandra. Det är fint.

En dag åkte vi till Drottningholm på utflykt. Så gick vi bort till Kina slott. Tycker det är så himla fint.

Noll ärende där och inga krav, bara att springa runt i nya miljöer blir ett äventyr.

Jag fortsätter att baka bröd. Dom här nattjästa frukostfrallorna är så enkla och goda.

Och så har vi öppnat upp uteplatsen för i år. Korv i bröd ute är mycket godare än att äta korv i bröd inomhus.

Hoppas vi hörs snart igen. Har ändå saker jag vill berätta, ska bara försöka hitta tiden.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

28

Nu har jag varit tvåbarnsmamma i tre veckor. Kan knappt fatta det samtidigt som det är väldigt påtagligt att det är mycket fokus på den nya bebisen. Hade glömt hur mycket sömnen blir helt rubbad och jag får väl erkänna att möjligheten till sovmorgon inte riktigt är samma sak den här gången. Nu har vi ju dessutom vår lilla väckarklocka = Edda som vaknar pigg och vill ha frukost 05.30 på morgnarna. Har absolut varit mer utvilad i mitt liv än vad jag är nu…

Men i alla fall. Vi spolar tillbaka i tiden till när det var dags för förlossningen. Så här kommer min förlossningsberättelse. En helt annan grej än förra gången. Och varning för långt inlägg. Scrolla förbi om du inte är ett dugg intresserad. Vet inte varför men känns lite läskigt (?!) att skriva ett sånt här inlägg.

Jag var beräknad till den 17 april, men har nog känt att det kanske inte skulle bli då eftersom Edda föddes en dag innan BF. Så tänkte att det kanske skulle bli något liknande nu. Och det blev ju det. 3 dagar före beräknade datumet.

Lördag 10/4

På kvällen fick jag helt plötsligt regelbundna sammandragningar. Jag började klocka bara för sakens skull. Och för att Philip insisterade på det. Först med 10 min mellanrum sen 8 min och 7 min. Jag hade inte särskilt ont. Men kände att det var väldigt regelbundet ändå. Vilket det ju var. Men satt mest och stickade och kollade på TV och kände att om jag kan göra det ganska obesvärat är det väl inte dags än. Gick och la mig. Kunde somna och när jag vaknade nästa morgon var sammandragningarna borta.

Söndag 11/4

Sammandragningar av och till hela dagen. Men inte så att det gjorde ont eller nåt. Har blivit van att mer eller mindre varje dag ha sammandragningar så tänker väl egentligen inte så mycket på dom.

Måndag 12/4

Rätt lugnt. Men sammandragningar av och till. Vi åkte till en lekpark med Edda för att hitta på något i vår karantän-tillvaro. Jag kollade mest på när Philip och Edda lekte runt.

Tisdag 13/4

Värkar som gjorde ont. Det började kanske runt 16-17 tiden. Inte så regelbundet, men men ändå ganska. Det var värkar/sammandragningar var 6, 5, 4, 3 min i blandad kompott. Men hyfsat tätt ändå.

Gör alla vanliga grejer. Lyckas lägga Edda tom. Har väl ca fyra värkar som verkligen känns undertiden jag lägger henne.

Kommer ut till Philip vid 19.30 typ. Börjar klocka värkarna jag har för det känns rätt mycket nu.

Ringer SÖS kl 21.50 och pratar med dom. Är rätt lugnt just då med mina värkar. Och dom avtar exakt när vi pratar. Men när vi lagt på kommer dom igång igen. Hanterbara. Men känns absolut.

Försöker sova lite. Går inte. Slappnar mest av och har värkar ca var femte min. Börjar tveka på när jag kände sparkar sist så går upp för att kissa och dricka vatten. Kände att det rörde sig där inne så blir lite lugnare och går och lägger mig igen.

Onsdag 14/4

Det går ju inte alls att sova och värkarna är påtagliga nu. Klockan 00.49 ringer jag SÖS igen och säger att jag vill komma in. Precis som förra gången när Edda föddes fick jag höra att det är fullt på SÖS. Så jag får vänta på att dom ringer tillbaka och säger vart vi ska åka.

00.55 får vi veta att vi har plats i Södertälje.

Ringer vår kompis Joel som kommer förbi och ska sova här och ta Edda till förskolan nästa morgon. Såklart vaknar Edda av en dröm eller att hon känner på sig att något är på gång. Vi passar på att berätta att vi ska in och ”hämta hem lillasyster”. Joel säger hej till Edda.

Philip försöker lägga Edda. Men hon håller fast i honom och kan inte sova. Fattar ju verkligen det ändå! Jag försöker hantera värkar samtidigt som jag ändå känner att vi behöver åka in.
Det funkar tillslut att Joel tar Edda och vi kan packa det sista i väskan och åka.

01.40 på väg till Södertälje förlossning! Vi kommer fram strax efter 02 och Philip får vänta utanför undertiden jag läggs in för observation innan dom kan avgöra om jag får skrivas in eller inte.

02.42 ligger själv i ett rum och ska kontrolleras om jag får stanna eller inte. Philip får vänta utanför. Det visar sig att jag är 4-5 cm öppen och BM gör en hinnsvepning. Värkarna gör ont. Men är hanterbara.
03.00 Philip får komma in och BM säger att hon kommer tillbaka om ca 2h för att undersöka och säger att det finns en viss sannolikhet att vi måste åka hem igen.
03.10 tappar upp ett bad.
Ligger i badet till 04.20 men känner att jag vill upp ur badet nu för det gör för ont. Här någonstans gick också vattnet när jag låg i badet. Men fattade nog inte då. Ber Philip att kalla på barnmorskan för nu är värkarna nåt heeeeelt annat än det var innan. Och när jag har kommit upp ur badet känner jag hur skönt det var att ligga i badet. Känner mig typ 20 kg tyngre när jag går upp ut badet och allt gör så mycket ondare. Känner att det börjar trycka på. Ordentligt. Säger ”jag måste nog bajsa” och det var dom magiska orden för barnmorskan säger då: ”NEJDU! Kom med till britsen. NU!!” Mitt i en värk, som absolut är en krystvärk, sliter hon med mig till britsen och nu är det bråttom. Hej och hå. 8 cm öppen och nu är det dags att föda barn!
Fattar typ noll och har såååå ont. Glömmer stundtals av hur jag ska andas och att jag inte ska panika. Men ibland lyckas jag hitta lugnet och andas lugnt och stilla. Det gör så jävla ont, rent ut sagt. Här är allt lite ett töcken, men jag kör 50/50 blandning på lustgasen som jag absolut inte minns hur jag ska andas i. Skriker nåt slags avgrundsvrål mitt i allt detta och känner mig lite i chock.
04.41 bebisen ute.
Och här släpper ALLT. Så sjukt hur man ena sekunden kan ha så ont till att nästa inte känna nåt typ. Och helt plötsligt har jag en bebis i min famn. Både Philip och jag är i chock. Vi hade ju inte ens blivit inskrivna och här ligger jag med en bebis.
Sen hänger vi kvar och äter den traditionella förlossningsbrickan. Limp-mackor, varm choklad och pommac. Hur kan det smaka så gott?!
Och helt plötsligt finns det inte en stor mage länge. Tycker kroppen är så jäkla ball som kan göra detta. Otroligt tacksam för den. Tack lilla kropp.
Och här ser ni två lite kaxiga tvåbarnsföräldrar. Som saknade Edda så mycket och då allt såg bra ut efter alla kontroller valde vi att åkta hem redan vid lunch. Betalde 11 h parkering. Effektivt barnafödande absolut.
Och här får jag nog sluta nu. Tänkte inte alls att det skulle bli så långt och detaljerat. Men nu blev det så.
♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
62

Blomstermoln av torkade blommor är något som jag tycker är himla fint. Dom finns i massa olika former och utföranden och är väldigt fina som dekoration på exempelvis ett bröllop. Men det behöver ju inte bara vara något som man har på en fest vid ett tillfälle. Jag skulle absolut vilja förespråka att ha det hemma som en fin detalj i ett rum. Kanske över matbordet, på ett ställe med högt i tak eller någon annanstans för den delen. Jag har trott att det är lite svårt att göra ett eget och att jag måste vara florist för att få till det. Men nej, det behöver man ju verkligen inte vara! Det var så mycket lättare än jag trodde. Så häng med när jag visar hur jag gjorde mitt blomstermoln!

DIY Blomstermoln

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲▲△

Du behöver:

Gör såhär:

Börja med att förbereda alla blommor. Jag ville få lite färg i mitt blomstermoln. Så jag sprayade helt enkelt brudslöja med sprayfärg. Bara det blev sjukt effektfullt och jag kände att jag absolut skulle kunna ha det som en bukett hemma. Tänk på att skydda underlaget och omgivningen när du sprayar och bäst är att spraya utomhus då sprayfärgen, särskilt No Limit, luktar lite. Låt färgen på blommorna torka.

Om du har med några strån kan det vara bra att spraya dom med lite hårspray, på så sätt ”fjunar” dom inte av sig. Och vill du hellre spraya dom i någon färg är det enkelt gjort. Här kan du se en guide på hur man gör det.

Nu ska vi göra själva stommen till blomstermolnet. Det gör du enkelt av en bit kycklingnät. Gör en liten rulle som du fäster ihop med en järntråd/metalltråd. Böj in kanterna lite så det blir som en rundad form. Då sticker du dig inte och så kan du dessutom sticka in blommor från sidan också.

Knipsa av små buketter av dina blommor, jag började med brudslöjan. Vill du kan du bunta ihop dina buketter med floristtejp, men det är inget måste. Stick in i kycklingnätet lite kors och tvärs. Fyll på runt hela cylindern och har du andra sorters blommor så kan du varva med dem. Jag tycker det kändes lättast att jobba med de mindre blommorna först för att täcka nätet och sen ta de större.

Så här ser det ut efter ett tag. Blommor kors och tvärs! Har du möjlighet att hänga upp ditt blomstermoln när du jobbar så gör det. På så sätt kan du backa bak några meter och se hur allt ser ut på håll. Jag hängde upp den med nylontråd i ett vädringsställ.

Börjar ju ändå att likna nåt!

Sen är det bara att fortsätta och sticka in dina blommor allteftersom. Det kan bli lite trångt att få plats med alla, men med lite lirkande går det fint. Här någonstans har jag ingen aning om vad jag håller på med. Har jag gjort ett Corona-virus eller är det ett blomstermoln?

Fortsätt peta och fyll på med blommor och strån tills du har täckt hela nätet och känner dig nöjd.

Sen är blomstermolnet klart! Det här molnet flyttade in på Eddas rum och hänger i taket.

Ett tips på vägen: Jag jobbade med torkad brudslöja då jag helt enkelt inte hann göra det här när blommorna var färska. Det funkar alldeles utmärkt! Men nackdelen är att det lätt ramlar av lite blommor när man håller på att göra själva blomstermolnet. Jag kan tänka mig att man håller blommorna mer intakta om man gör det här när blommorna är färska. Tur för mig att jag hade en hjälpreda som var peppad på att dammsuga upp det som ramlat ner.

Det var så kul att göra ett blomstermoln! Häftigt att låta något växa fram undertiden man skapar.  Materialet får helt enkelt styra hur det blir. Och det är en väldigt befriande process tycker jag.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Foto: Hanna Skoog

I snart tre år har jag bloggat här på JWHF, ett mycket fint och färgglatt hörn av internet. Jag kan tycka att mycket är väldigt likt varandra när jag scrollar runt bland bloggar och på instagram. Många har lite samma uttryck och det är en viss typ av estetik som är ”rätt”. Här kom JWHF in som en frisk fläkt tycker jag och var lite mer bullrig och högljudd än mycket annat. Men nu från slutet av maj kommer JWHF inte att uppdatera startsidan med redaktionellt innehåll längre och efter det så kommer bloggarna att fasas ut och flyttas härifrån. Läs mer om det här.

Och jag ska erkänna att det känns väldigt vemodigt att lämna den här platsen och alla grymma blogg-kollegor som faktiskt finns här. Men allt har sin tid och jag förstår verkligen att Christin tagit det här beslutet. Det finns en styrka i att våga avsluta saker också.

Men vart jag hamnar sen eller hur, det vet jag verkligen inte. Är öppen för förslag! Ska jag flytta tillbaka till egen domän? Ska jag flytta ihop med några andra? Någon portal? Eller nåt annat? Jag ska erkänna att fokus just nu har legat mer på bebisen än att fundera på det här. Men det måste ju tänkas på. Tiden får utvisa vad det blir.

Bloggen är ju kvar här på JWHF ett litet tag till. Och självklart får ni veta vart det bär av sen!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

25

I onsdags morse den 14/4  kl 04.41 föddes hon här. Namnet har vi inte riktigt landat i än, men det kommer väl snart. På ett sätt känns hon så självklar, men samtidigt så undrar jag ibland vem det är som har kommit till oss. Plötsligt är vi en familj på fyra personer. Kan inte förstå det samtidigt som jag verkligen gör det. Men nu är hon här!

I morgon blir hon en vecka och det kanske är först nu jag har landat lite i vad som hänt. Själva förlossningen gick från noll till hundra och när hon väl skulle ut gick det fort. Med tanke på att allt gick bra känns det okej att det gick så fort, nästan skönt faktiskt. Men både Philip och jag var lite i chock när vi ena stunden var hemma och jag kände att jag kanske hade ringt lite för tidigt till förlossningen, men med facit på hand så var hon ju ute ganska exakt 3 timmar efter att vi åkt hemifrån. Så det var nog lika bra att vi åkte när vi åkte.

Jag skrev aldrig ner min förlossningsberättelse med Edda. Det blev bara liksom inte av. Men nu försökte jag göra det då jag faktiskt har känt att det är synd att den inte finns nedskriven. Och eftersom allt gick snabbt var det liksom inte så mycket att komma ihåg.

Det var himla fint att se Edda med sin lillasyster. Hon vill klappa, krama och ha henne i knät hela tiden. Även om det är ett tag kvar så känns det så coolt att dom kommer leka med varandra framöver. Det känns så mäktigt.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

50

Just det, en påsk har passerat! Vad händer med tiden alltså? Den går så fort. (Och ändå i snigelfart, för än har inget barn kommit och jag har ju varit gravid i en evighet.) I alla fall. Vi kollar vad som hände under påsken. Eller kanske mest vad jag tog bild på från i påskas.

Solen! Det var så underbart hur närvarande den var över påsk. Älskar ljuset som flödar in i lägenheten på morgnarna.

Vi hade knappt plockat fram något påskpynt, men så fick jag ett ryck när Philip hämtade hem Edda från förskolan på skärtorsdagen. Eftersom jag ju jobbar med Panduro hade jag fått hem lite material för att kunna påskpyssla – bland annat dom här fjädrarna. Och på kanske 20 min hade jag gjort den här påskiga kransen. Tycker den blev väldigt fin i sin enkelhet. Jag har inte haft fjädrar hemma på många många år för jag tycker att det finns så mycket annat man kan använda istället för fjädrar. Men nu hade jag dom här och Panduro har hårda regler för var deras fjädrar kommer ifrån så jag förlitar mig helt på det. Att fjädrarna är schyssta fjädrar. Men, det skaver lite i mig att ens använda dom. Men. Ja. Nu är det så. Får behålla och återanvända dom här resten av mitt liv.

Så bakade jag drömrulltårta. Pappa har alltid bakat drömrulltårta under större delen av min uppväxt och jag hade ett sånt sug efter lite nostalgi-fika. Inte dumt!

Jag köpte faktiskt hem lite svenska tulpaner när jag var på ICA, behövde påska till det hemma och hitta något glädjande i att vi från och med påsken gick in i förlossnings-karantän. Vi håller framförallt Edda hemma från förskolan så hon inte ska dra med sig någon förkylning eller annat. Och så träffar vi så lite folk vi bara kan.

Trots karantän får vi ändå handla mat. Och en och annan fika på udda tider när det inte är så mycket annat folk i rörelse. Som glass från Lundbergs i Gröndal. Kommer bli fler därifrån framöver. Som vanligt. Älskar deras glass.

Tog pistage och smörkola den här gången. Kan nog vara den bästa pistageglassen som finns.

Testade ett filter på instagram. Alltså. Det är så sjukt. Är genuint glad att jag inte är yngre i den här tiden av filter. Fattar ju att folk blir knäppa och får helt orimliga krav på sig själva. Blir också mörkrädd av att se hur jag skulle kunna se ut med lite fillers och grejer.

Och det var nog det. Inte så himla påskig påsk kanske. Men himla fin ändå med mina bästa personer. Nästa påsk hoppas jag väl att vi kan fira med lite mer familj också.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

15
Alkoholfri Aperol Spritz

Sol ute, gatorna börjar sopas rena från grus och det liksom bara spritter i vårkänslorna. Längtar så efter att få sätta mig på en uteservering med några vänner efter en veckas jobb. Ett äkta ska-vi-ta-en-drink-efter-jobbet-sug infinner sig absolut i min kropp nu. Och ni vet den där känslan när man inte riktigt har några planer för kvällen heller, utan att man kanske går och äter en god bit mat också. Sen får kvällen liksom fortsätta i den stilen.

Meeeen nu är verkligheten cirka sju tusen mil därifrån. Jag är supergravid och det pågår en pandemi här i världen så alkohol, umgås i grupp eller att driva runt på stan mellan olika restauranger och barer är rätt så uteslutet. Fast en liten alkoholfri drink hemma är det liksom noll fel på. Fick tips av min kompis Sanna att göra en alkoholfri Apperol Spritz. Enklare och godare blir det knappt.

Alkoholfri Aperol Spritz

  • Alkoholfritt gott bubbel (typ någon Odd Bird t.ex.)
  • Sanbitter
  • Apelsinskiva som pynt om man vill
  • Is

Det finns säkert någon gyllene ratio mellan dom här. Men säg kanske att det är 1/3 sanbitter och 2/3 bubbel. Philip och jag brukar dela på en liten flaska sanbitter till varsin drink. Om det är något slags riktmärke. Tjoffa i en skiva apelsin om du har hemma. Känns lite festligare med det. Ja, och is såklart också. Då blir det riktgt kallt och gott!

Har verkligen ett enormt sug efter svalkande drycker just nu. Kanske en craving? Känns i alla fall skönt att jag har lämnat feferoni-stadiet där jag kunde äta hur många som helst på raken.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Jag jobbar ju med det svenska tapetföretaget Photowall och har gjort det i över två år tror jag. Jag skriver trendrapporter och gör olika slags artiklar och DIY’s till deras sajt bland annat. Och jag inser ju att jag är alldeles för dålig på att visa upp vad jag gjort. För jobbet görs ofta superlångt i förväg innan det kommer ut och då glömmer jag liksom av att berätta om det när det väl är ute. Men i alla fall! Här är mitt senaste jobb för dem och då visar jag två enkla tips på hur man kan fixa till hemmakontoret.

Dels ett enkelt och om jag får säga det själv himla smart fix. Att göra ett skrivbordsunderlägg av tapet. Går på i princip ingen tid alls och funkar kanon som musmatta dessutom!

Eller så kan man fläta läckra förvaringskorgar av tapet!

För att se hur man gör – kolla in artikeln hos Photowall här: Snygga till hemmakontoret med två enkla DIY

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13