Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Trenden med torkade växter, strån och diverse gräs som ses i var och varannans hem nu för tiden är helt i min smak. Det känns hållbart att inte köpa en massa influgna blommor från världens alla hörn till fredagsbuketten som ändå inte står särskilt länge. Då är de torkade växterna betydligt mer långlivade. Toppen för mig som till exempel inte alls kommer ihåg att snitta om eller byta vatten på mina blombuketter de gånger jag har några. De här stråna och torkade växterna är superfina att ha bara som de är, men vill en fixa till dem lite roligare är det enkelt gjort med lite sprayfärg! Det är nämligen precis vad jag ska visa er idag. Jag har testat Panduros nya sprayfärg No Limit. Vi kikar!

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Jag har sprayat två olika typer av strån. De första är de här något fluffigare varianten. Det är väl något slags vass eller gräs skulle jag tro.

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Den andra varianten är två sorters ax. Gissar att det är vete och korn. Även om jag tog samma färger så blev det ganska olika känsla. Men nu tycker jag vi kikar närmare på hur jag har gjort.

Spraymåla torkade växter

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲▲△△△

Du behöver:

 • Torkade växter som ex blommor, strån, gräs, pinnar etc
 • No Limit sprayfärg (jag använde primer, papaya och dusty orange)

Bra att ha: plasthandskar och skyddspapp

Spraymåla torkade blommor - No Limit Spray Panduro

Gör såhär:

Några saker att tänka på när du sprayar. Se till att ha väl ventilerat runt dig när du sprayar. Det luktar rätt stark. Spraya tunna lager färg, det blir ett jämnare resultat då. En flaska räcker till ca 0,5-1 m².

Att spraymåla är ett himla bra sätt att förändra något snabbt och enkelt. Det är i princip bara att spraya ett jämt lager och låta torka. Så täck marken eller golvet med skyddspapp, tidningar eller en kartong. Innan du börjar spraya, skaka flaskorna med färg i 3 min och ta bort den lilla röda säkerhetsspärren under korken. Men allt sånt står tydligt på flaskorna. Nu kör vi!

Spraymåla torkade blommor - No Limit Spray Panduro

Jag valde att använda primer innan jag sprayade mina strån. Den ger en gråvit nyans och hjälper färgen att fästa bättre. Så vill du också använda primer, börja spraya med den.

Spraymåla torkade blommor - No Limit Spray Panduro

När primern är torr är det bara att spraya loss med färg. Det roligaste, för här ser du verkligen resultat snabbt! För ett så jämt resultat som möjligt spraya korsvis och när du vänder riktning, gör det utanför föremålet. Annars kan det blir extra mycket färg i vändningarna.

Låt torka och spraya alla sidor. Vissa saker är lättare att hålla i när du sprayar medan andra är lättare att låta ligga ner på en plan yta. (De fluffiga röda stråna var lättare att hålla i handen till exempel.)

När alla vinklar och vrår är täckta med färg är du klar! Tjoffa ner i en vas, kruka eller liknande och njut av dina färgade strån.

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Såhär blev mina ax. Vetet sprayade jag med färgen papaya, och kornen (jag tror det är korn i alla fall) med färgen dusty orange. Känner ni igen vasen föresten? Det är en av vaserna jag gjorde till Go’kväll. Helt perfekt till sånna här långa strån faktiskt.

Och såhär blev vassen/gräset eller vad det nu är. Det tycker jag verkligen blev härligt och jag kan lätt tänka mig att ha sånna här strån i alla möjliga färger. Bara att matcha tepeter eller väggfärg.

Jag blev riktigt sugen på att fortsätta spraya andra växter. Jag kan tänka mig att grenar, pinnar och diverse torkade blommor är superfint också. Så nu är det vad jag spanar efter på mina barnvagnspromenader. Torra grejer i fina och spännande former redo att hamna under sprayflaskan.

 

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

När min farmor Hedvig flyttade från sitt hus för några år sedan så hittade jag två fotade filmrullar som hade legat oframkallade i många många år. De skulle egentligen slängas, men jag kittlades av tanken att det eventuellt kunde vara en dold skatt med riktiga guldkorn. Så jag tog de här filmrullarna, la dem i mitt kylskåp och… lät dem ligga.
I typ fem år!

Filmrullarna har flyttat med mig i minst en flytt och i slutet på förra året satte Philip en deadline på rullarna. Att om jag skulle göra något med dem så fick det hända NU, annars skulle han slänga dem. Och om något ger mig eld i baken är det en deadline. SÅ! Jag tog äntligen tag i detta och lämnade in rullarna på framkallning. Nu ska ni få se vad som fanns på rullarna.

Här är min pappa i slutet på 50-talet borde det vara. Han står framför deras bil, en svart Volvo PV444 (tror vi, för visst står det 444 där mellan midjan och armen?). Och OM det är den bilen så köpte de den ny 1955 för 5500kr. Extra fint är att man kan se farfar i speglingen på lacken när han tar bilden.

Här är min farfar, farmor, farbror och pappa någonstans i Kirunatrakten en sommar, troligtvis 1963.

 

Farmor, pappa, mormor Anna (alltså, min farmors mamma) och min farbror på stranden i Ystad-trakten, borde vara sommaren efter, alltså 1964.

Och så några bilder från huset i Onslunda där mormor Anna och morfar Axel bodde. Vilken lycka ändå att det gick att få fram de här bilderna. Trots att de legat orörda så länge.

Den här tiden var det verkligen ett helt annat sätt att fota på. Inget slösmattrande här inte. Ja, med tanke på att det är flera år mellan bilderna. Kameran åkte bara fram vid speciella tillfällen och du hade en chans på dig att få en bra bild. Gillar ändå kontrasten i bilden där min farfar sitter i bar överkropp och resten av gänget finklädda vid förmiddagskaffet. Helt klart ett värt fototillfälle!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

10

Fredag och Snickeriet-dag! Jag jobbar ju halvtid just nu och har mer eller mindre gjort det sen oktober. Det är verkligen en perfekt mix att hänga hemma med Edda några dagar och sen jobba övriga. Just nu delar vi upp så att jag jobbar måndagar + torsdagar och varannan fredag. Så gör Philip tvärt om. I början var det lite fler jobbdagar hemifrån på grund av att Edda inte kunde dricka ur flaska och jag vill självklart inte låta mitt barn gå hungrigt. Duh! Men sen hon blev 6 månader har hon helt fattat grejen med flaska och dessutom började hon äta smakportioner då. Och nu funkar det riktigt bra, bara några eftermiddagar som ballar ur och hon ropar ma-ma-ma-ma-ma. Då är det tur att jag bara är några stationer bort med tunnelbanan.

Fredag Snickeriet - Dnilva

När jag är på Snickeriet så ser dagarna ganska lika ut. Jag börjar med att ta av mig mina vinterkängor och sticker ner fötterna i de här fluffiga kontors-tofflorna. Vi har nämligen ett helt gäng av dem här på kontoret. Vi fick dem på ett event som Rusta hade. Det är absolut inte min stil och jag skulle inte gå runt i dem hemma. Men det är något med att få sticka ner fötterna i dem på kontoret som gör att jag kommer in i jobb-läge.

Fredag Snickeriet - Dnilva

Sen slog jag mig ner vid ett skrivbord och skrev blogginlägg, mailade, planerade kommande DIY, roddade med Larsson och Lyth inspelning som Helena och jag hade i måndag. Yes, vi är snart tillbaka efter vårt uppehåll. Har ni några önskningar eller förslag på vad ni skulle vilja se, så hör av er till oss.

Fredag Snickeriet - Dnilva

Så var det dags för lunch! Shakshuka, älskar ordet! Och tycker rätten är helt ok. Funkar toppen som matlåda. Jag är en matlådeperson, ni som läst bloggen ett tag kanske minns kanske Matlådans år 2015? (En grej jag kom på för att peppa mig själv att ha matlåda till jobbet. Jag hade matlåda med mig varje dag i ett helt år och dokumenterade det. Läs mer om det här.) En sjuk grej som jag hittade när jag googlade just Matlådans år var att 2017 så instiftade ICA Matlådans dag den 23 mars. Och den 23 mars är min födelsedag!! Lite sjukt väl? Jag kanske ska bli ansiktet utåt för matlådan? Inte mig emot. Har dessutom gjort ett Larsson och Lyth avsnitt med matlåde-hacks som ni kan se här. Nåja, det om matlådor.

Efter maten gjorde jag det sista på min regnbåge, fotade den och skrev blogginlägget. Sen smattrade jag vidare på datorn innan jag packade ihop, köpte med mig sushi och åkte hem till min familj för att kolla på premiären av Bäst i Test. ÄLSKAR det programmet och önskar att jag en dag ska få göra alla testerna eftersom det känns föga troligt att jag skulle få en inbjudan till att vara med i programmet.

Idag ser nog dagen ganska så lik ut. Jag hänger på Snickeriet och knapprar på datron, men mellan 14-15 tänkte jag ta mig till Mynttorget för Klimatstrejken. Ses vi där?

Ha en fin fredag och helg!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

7
Tareq Taylor + Hemtex - Pressfrukost
Foto: Presskontakterna

I går morse trotsade jag snöslasket, packade ner Edda i vagnen och begav mig till Rosendals Trädgård för en mysig pressfrukost som Hemtex hade bjudit in till. Ute var det snöblandat regn i sidled, men i växthuset var det varmt och ombonat. Ett fint dukat långbord stod redo och min mage kurrade precis lagom. Jag hade hoppats att Edda skulle sova sig igenom frukosten, men när vi klev på spårvagnen vid T-centralen så ser jag hur en armé av lågstadiebarn kommer springandes mot dörrarna samtidigt som de skriker och viftar med armarna. Jahapp, det var den sömnen. Men, det gjorde faktiskt inget. Edda var på sitt bästa mingelhumör och var allmänt pepp.

Tarex Taylor var där och berättade som sitt samarbete med Hemtext. Han visade upp och pratade om produkterna som han har tagit fram. Det var allt från koppar i den perfekta mellanstorleken mellan en kaffekopp och en tekopp, vaser, skålar, ljustakar, dukar, handdukar, förkläden, grillvantar och det geniala – disktrasa på rulle. En superfin kollektion där det verkligen kändes att Tareq hade varit engagerad i.

Tareq Taylor + Hemtex - Pressfrukost
Foto: Presskontakterna
Tareq Taylor + Hemtex - Pressfrukost
Foto: Presskontakterna
Tareq Taylor + Hemtex - Pressfrukost
Foto: Presskontakterna

Runt borde satt det så många inspirerande personer. Vid mig hade jag bland andra Sara Che och Isabelle Håwi som hade med sin dotter Freja som bara är några veckor äldre än Edda. Och mitt emot mig satt Tea med sin son Love som är en månad yngre än Edda. Fint med bebishäng!

Efter frukosten bjöds det också på småkakor och HE-LL-O vad goda dom var. Fick ett akut sug att baka klassiska småkakor och ha dem stående framme i burkar. Ni vet så man kan gå och plocka en och en kaka när sugen kommer. Hur länge de nu skulle kunna ligga de där burkarna utan att bli helt uppätna, det är en annan femma. Men visst både fint och gott?

Anna María och Edda
Foto: Presskontakterna

Så packade jag ner Edda i vagnen igen och vadade vidare ner på stan. Tack för mig Tareq, Hemtex och Presskontakterna ♡

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

17

 

Punch needle - Dnilva

Punch needle stavas min nya besatthet. Det är ett supersnabbt sätt att, typ, brodera på. Du tar helt enkelt den här magiska nålen och sticker ner i ett tyg. Sen skapas det öglor på baksidan av tyget och magiska kreationer kan växa fram. Varning, det är sjukt beroendeframkallande och går fort!

Punch needle - Dnilva

Mitt första punch needle verk blev en regnbåge! Men helt klar är jag faktiskt inte. Jag ska fortsätta lite till på den här, men då ska jag brodera dit en text innan den är klar. Det ska nämligen bli en present till en speciell liten person. Men mer än så kan jag inte säga, för då blir det ingen överraskning för hen.

Det finns flera olika sorters punch needle, smala nålar och så tjockare varianter, som min. De finns de som ser ut som pennor i plast och så finns det trävarianter. Beroende på hur tjock nål du har behöver du olika tjocka garn. Och du kan både skapa raka sömmar eller som jag har gjort en fluffig matta. Det är bara att välja vilken sida som ska vara utåt. Min undersida har raka sönnar. Så egentligen är det här fluffiga avigsidan på hela alltet. Här ovanför kan en se skillnaden mellan de olika lägena på nålen. Ju längre pinnen är där fram, desto större öglor / fluff blir det.

Punch needle - Dnilva

Här hade jag nålen på näst största läget och fick då öglor som är ca 1 cm höga. Så fint och fluffigt ju!

Jag funderade lite på punch needle heter på svenska, men har inte hittat rätt än, någon som vet? Min gammelmormor gjorde detta förr och på isländska ska det tydligen heta att flossa (men kanske stavas flosa) och ja. Flossa är ju en helt annan grej, försök googla fram något annat än den där dansen. Så dött lopp där. Jag tänker att sånna här nålar ligger säkert hemma hos hur många pensionärer som helst runt om i landet.

Jag villhöver verkligen ha fler nålar. En tunn för fint garn och så en mellanstorlek hade varit perfekt komplemet till den stora jag har.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

36
Baka isländska semlor - Bolla
Den isländska semlan, bolla, tillsammans med bolluvöndur

Idag är det bolludagur! Det är den isländska motsvarigheten till den svenska fettisdagen. Den infaller alltid på måndagen före fettisdagen, så lyx mig som måste äta semlor två dagar i rad. Hehe. Däremot så skiljer sig den isländska semlan lite från den svenska. Den isländska varianten är en lite fluffigare bulle fylld med sylt + grädde och toppad med glassyr (oftast choklad). Under hela min uppväxt föredrog jag faktiskt den isländska varianten. Men på senare år har jag gillat den svenska semlan med mandelmassa mer och därför struntat i att baka den isländska. Men i år fick jag ett sug och kände att jag såklart måste baka dem. (Recept längre ner i inlägget.)

Sen kom jag också att tänka på den roligaste traditionen som hör till bolludagurinn, nämligen bolluvöndinn. Den ser lite ut som en jättestor skinkpinne, en pinne dekorerad med kräppapper i olika färger. Den här pinnen, bolluvöndurinn, tar barnen och smyger upp med tidigt på morgonen innan föräldrarna har vaknat, in i sovrummet för att smiska sitt offer (förälder eller annan person) samtidigt som en ropar Bolla! Bolla! Bolla! Lyckas en smyga upp och smiska sitt offer innan hen är vaken får man så många bollur (= semlor) som man hann med antal smiskningar. Helt rinligt ändå! Det här minns jag var så kul när jag var liten.

Gör din egen bolluvönd

Du behöver:

 • Någon form av pinne
 • Kräppapper i olika färger
 • Sax (gärna en mönstersax med sicksack-mönster)
 • Limpistol

Beskrivning efter bilden

Bolluvöndur DIY

Gör såhär

Klipp av en lagom bit kräppapper. Här kan du justera storleken på pinnen och mängden fluff efter varandra. Det är superlätt att lägga till om du vill ha mer. Jag använde mig av 4 st bitar i olika färger som totalt var 75 cm långa och 20 cm höga av varje färg.

Vik dubbelt och klipp sedan jack nästan hela vägen med mönstersaxen som är 1-2 cm breda. Det är inte så noga med avståndet mellan dem. Kom bara ihåg att spara en oklippt bit längst ner för att kunna fästa pappret på pinnen.

Vira kräppapper runt pinnen så att den får ett snurrmönster. Det får du genom att klippa två smalare remsor och snurra runt pinnen. Fäst ändrarna med en klick smältlim.

Dags att göra själva fluffet. Börja högst upp på pinnen. Ta en av dina färdigklippta längder och fäst med lite lim och snurra sen runt pinnen. Snurra tight och jobba långsamt nedåt. Byt färg och upprepa tills du täckt lite mer än halva pinnen. Klart!

Bolludagur, Bolla - Isländsk semla

Bullrecpetet på den isländska bollan (semlan) påminner om den franska petit choux. På isländska heter det vatnsdeigsbolla och översatt till svenska är det en vattendegsbulle (låter kanske inte superfrestande, men ja.). Degen är en deg utan jäst. Detta pga att det var så fattigt förr och jäst var en otrolig lyx. Men i dag brukar islänningarna köpa färdiga bullar med jäst från bageriet och fylla hemma om man vill ha jästvarianten. Men här kommer alltså receptet på den isländska vatnsdeigsbollan som ändå är den mest klassiska.

Vatnsdeigsbolla – recept

Ca 10 stora eller 18 små

 • 1 1/2 dl vatten
 • 75 g smör
 • 2 ägg
 • 75 g vetemjöl
 • knivsudd hjorthornssalt

Sätt ugnen på 200°C. Smält och koka upp vatten och smör i en kastrull, det ska bli varmt men inte koka. Ta av kastrullen från plattan och ha i vetemjölet. Rör noga så alla klumpar försvinner.

Ställ tillbaka på plattan med lite värme. Fortsätt att röra/vispa tills det blivit något som kan liknas en degklump som typ sitter ihop. Ta av från plattan och låt svalna något.

Ha i hjorthornssaltet och ett ägg i taget. Rör eller vispa ihop. Fyll en sprits med degen och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper.

In i ugnen och öppna den absolut inte de första 15 min, då kan bullarna sjunka ihop vilket blir trist. Grädda till de är gullenbruna. Ca 20 min eller längre beroende på storlek.

När bullarna är klara, skär av toppen och fyll med sylt av valfri sort (jordgubb, hallon, svartvinbär, ta vad du gillar) och grädde. Dekorera toppen med glassyr. Jag brukar blanda florsocker, kakao och några droppar vatten.

Bullarna är godast samma dag som de är bakade.

Recept Isländsk semla

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

14
Grädde + Anemon - Beckers

Välkomna in i ett svårfotograferat hörn av vår lägenhet! Det är öppningen mellan vardagsrummet och en korridor/passage som leder till Eddas rum och vårt sovrum. Själva väggen som delar av de båda rummen är riktigt tjock, 40 cm för att vara exakt. Så själva öppningen där blir ganska maffig. När vi målade och fixade med lägenheten kände vi att vi ville göra något lite extra med öppningen. Så vi målade insidan av öppningen i en färg. Nu valde vi att ta samma färg som på själva boxen i köket. (Mer om färgerna i vardagsrum / kök kan du läsa här: Två nyanser av rosa.) Jag tycker det blev så bra!

Grädde + Anemon - Beckers

I vissa ljus syns det inte så mycket men ibland, när solen ligger på, syns det betydligt mer. Och färgskillnaden blir extra tydlig från korridoren där vi har målat väggarna i en gräddvit färg. Färgen heter just Grädde (606 från Beckers) också och är sådär gul-vit-varm som vispgrädde är.

Grädde + Anemon - Beckers

Philip har pratat om att han är pepp på att måla om öppningen lite då och då. Bara för att det är lätt och snabbt gjort för att få en liten förändring. Men vi får väl se hur ofta den kommer byta färg i slutändan. Om jag ska gissa så tippar jag på att den kommer vara rosa ett tag till.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

19
 • Just wanna view more of
 • Home
Go'kväll - Anna Maria Larsson

I kväll går faktiskt lite av en dröm i uppfyllelse. Eller jag har nått en målbild snarare. För sen jag startade eget och har jobbat med DIY och skapande har jag drömt om att få vara en expert på mitt område. Ni vet den personen som morgonsoffan, nyheterna , TV ringer när något i branschen händer. Nu är jag kanske inte hela vägen där, än. Men personligen så är jag superglad och stolt över att jag då och då får frågan om att medverka i TV-program där jag får vara just en expert. Och ikväll gästar jag något så folkligt som Go’kväll, kl 18.45 på SVT1. (Se avsnittet här.) Just Go’kväll är faktiskt dessutom ett av de programen jag har i smyg fantiserat om att jag skulle få vara med i en vacker dag. Och nu är jag det!

I programmet tipsar jag om saker du kan göra med överblivet klinker, kakel och mosaik-ark. För visst är det inte bara jag som har diverse plattor liggandes i förråd och källare? Jag tror att de flesta som har renoverat ett kök eller badrum har någon platta liggandes. Så dags att få lite användning för dem och göra något roligt!

Go'kväll - Anna Maria Larsson

Såhär ser det ut bakom kulisserna utanför själva studion. Här förberedde jag alla delar och detaljer innan sändningen.

Jag hade med mig diverse kakel, klinker och mosaik. Både sånt jag förberett sen innan och sånt som jag gjorde på plats i studion. Jag visar hur du enkelt kan göra en vas av en cylindervas och ett ark mosaik. En serveringsbricka av överblivien klinker och kökshandtag. Och så enkla underlägg till glas, kastruller eller något annat av kvadratiskt kakel. Möjligheterna är många!

Go'kväll - Anna Maria Larsson
Bild: SVT

Det går fort i TV och jag hade lätt kunnat prata på om allt ännu längre. Det ska bli så spännande att se vad jag egentligen sa under inspelningen. Klockan 18.45 på SVT1 alltså. Eller på SVT play. Kika där så får ni se allt jag gjorde. Andra medverkande i programmet är Marianne Ahrne och Peter Jöback.

Go'kväll - Anna Maria Larsson

En sista grej bara. Kolla in min loge som jag fick!!! Och utanför var mitt namn skrivet på en skylt. Ändå så himla lyxigt att ha en egen loge! Nu hängde jag där i max 3 minuter, men ändå. Jag hade en loge. Check på den!

Se avsnittet här

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

24
Bau - Normann Copenhagen - Dnilva

Här hemma har vi verkligen anammat det här med slow inredning (är i gott sällskap av Helena som pratar mycket om detta), för fort går det inte med varken att få klart några rum eller att packa upp de där sista flyttkartongerna. Jag skyller ständigt på att Edda tar min uppmärksamhet, men i ärlighetens namn vill jag inte ta förhastade beslut och tänker gärna på saker flera varv. Så även om vi faktiskt bott i lägenheten i 5 månader så låter vi det gå lite långsamt med inredningen. Det får växa fram baserat på våra behov hellre än att skynda fram något som vi sen inte gillar.

En sak som fått växa fram är vad för taklampor vi ska ha och behöver. Så en dag snubblade jag bokstavligt talat över en taklampa som är ett DIY-kit. Ingen vidare övertalningskampanj behövdes där utan det stod liksom skrivet i stjärnorna att det var den som skulle flytta hem till oss. Det är Bau från Normann Copenhagen (adlink) i de större modellen om någon är nyfiken.

Bau - Normann Copenhagen - Dnilva

Det var lite som att bygga ihop de där dinosaurieskeletten i trä som finns. Hannes hade ett sånt när vi var små. Rätt fint att ha i Eddas kommande rum när vi har kommit till den punkten i vår slow inredning. Hur som helst! Lampan hänger numera i taket och långsamt, långsamt faller bitarna på plats. Bild på lampan när den hänger uppe kommer!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

18
 • Just wanna view more of
 • Home
LANY - Berns

Förra lördagen hände något otroligt sällsynt i mitt liv. Jag var utanför mitt hem efter klockan 18! Kan ändå tyckas rätt så standard för många, men sen Edda kom och hon har fått lite mer fasta rutiner så har mina kvällsaktiviteter i princip raderats. Så när Sanna sa att hon ville gå på en konsert och undrade om jag ville följa med var jag inte svårövertalad!

Jag har inte lyssnat mycket på LANY alls innan jag var på konserten, har väl hört deras hits, men inte så mycket mer. Däremot har jag fortsatt lyssna efter. För sån är jag, jag lyssnar i perioder och jag lyssnar mycket och intensivt på låtar och eller band. Philip är den som får säga till att vi nog ska byta låt eller musik efter samma sak sjuttioelva gånger. Hehe.

Det var så himla fint att få komma ut och iväg en stund. Ta en drink, se folk, prata ostört och sånt. Jag kände verkligen hur jag törstade efter att få hitta på något som mitt gamla jag. Sanna har också fått barn bara några veckor innan Edda föddes så det kändes extra fint att dela det här med henne. Även om vi säkert pratade om våra barn ca 50% av tiden. Men skönt då att göra det med någon som förstår en.

Just det, konserten var bra också om någon undrade.

Och i min jackficka hade Philip smugit ner en frukt & mandel. Fint!! Sanna och jag delade på den på vägen till tunnelbanan när vi skulle hem. Så var jag hemma en stund efter 23 och det var en alldeles lagom lite utflykt.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

17

Har ni också noterat hur den röda, jag menar tomatröda stolen har ploppat upp lite här och var den senaste tiden? På instagram dyker den titt som tätt upp i olika hem. Och på både Formex och Stockholm Furniture Fair såg jag flera stolar i den pigga röda färgen. Låt oss kolla lite närmare. Vi börjar med några spaningar från instagram!

Den tomatröda stolen - Trend 2019
Bilder i collaget från @sofia_wood, @johannaikulla, @etthemstockholm, @vardagskonst

Första bilden kommer från Sofia Wood och hennes kök. Hon har delat på stories att hon målade om sina köksstolar till tomatrött och även pratat om den tomatröda stolen i ett avsnitt av Billgren Wood podden. Sofia är en bra ambassadör för den röda stolen och jag tror att många inspirerats av henne. Andra bilden kommer från Johanna i Kulla och hennes hem. Några som har varit med och satt stilen för de röda stolarna tror jag absolut är det intima lyxiga lilla hotellet Ett Hem. Här en bild från deras kök och de röda Tati stolarna från Gärsnäs. Eller som Sandra med kontot Vardagskonst har, en tomatröd barnstol. Så fint!

Får ni inte också lite Carl och Karin Larsson feeling på de här röda stolarna? Och köket i Lilla Hyttnäs? Är det ett sammanträffande att det 2019 är ett minnesår för Carl Larsson då det var 100 år sedan han dog? Jag vet inte det.

På både Formex och Stockholm Furniture Fair noterade jag flera röda stolar. Här i två av flera utställnigsmiljöer. Förutom det var det flera företag som har uppdaterat sina kollektioner med just röda stolar. Som till exempel Brdr. Krüger som har tagit fram en röd variant på sin F chair.

Nu känner jag faktiskt att jag skulle vilja ha våra gamla röda stolar (IKEA PS SÅGA) som vi hade när vi bodde i Hornstull för ett gäng år sedan. Så här såg de ut i vårt kök i mäklarannonsen när vi sålde lägenheten. Ångrar lite att vi ställde ner dem i bytestummet i förra lägenheten nu. Tror de hade varit en fin kontrast till våra rosa väggar. Men kanske har någon annan fått användning för dem nu och är supernöjd med de perfekta tomatröda stolarna. Hoppas!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

21
 • Just wanna view more of
 • Home
Fredagsbuketten

Fredag och jag tänkte för omväxlings skull realtidsblogga. Just nu är jag i Uppsala hos mamma och pappa. Edda och jag kom hit igår och kommer stanna hela helgen. Av flera anledningar egentligen.

 1. Philip är i fjällen med några kompisar så då passar vi på att hitta på något annat än att bara vara hemma.
 2. Det är kul att träffa mamma och pappa.
 3. Något har hänt i min rygg vilket gör att jag knappt kan böja mig = ont och extremt opraktiskt att vara själv med en 7-månaders bebis som håller på att lära sig krypa. Därav extra bra att vara hos mamma och pappa.
 4. Jag kan få lite avslastning och dessutom hinna jobba lite. Återigen toppen att vara hos mamma och pappa.
Fredagsbuketten

Den här fina färgglada buketten fick jag igår när jag var på Öppet hus som PerPR ordnade. Jag köper väldigt sällan blommor hem, men blir seriöst så glad av att ha blommor i en vas. En sån perfekt färgglad blandning. Den var i princip gjord för att passa in hemma i det väldigt rosa kök som vi ändå har. Rosa tavla, rosa stolar, rosa vas och även om det ser ganska vitt ut är faktiskt vägen också rosa. Ingen aning när allt blev så rosa. Men jag gillar det!

 

Fredagsbuketten

Eftersom jag åkte till Uppsala igår fick såklart blommorna följa med mig hit. Mamma och pappa blev superglada över att jag kom med en blombukett, det händer inte varje gång jag kommer på besök ska sägas. Så de här blommorna har på bara lite drygt ett dygn gjort först mig glad som njöt av dem hemma och nu mamma och pappa som kan njuta av dem i en vas hos sig. Och jag får också njuta av dem här. Win, win, win!

Ha en fin fredag och helg!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

17
 • Just wanna view more of
 • Home