Jag har alltid älskat att klä ut mig och att få med enkla medel förvandla mig till något annat. Halloween är som alla vet maskeradälskarnas högtid och helt plötsligt är det socialt accepterat att åka kollektivtrafik utklädd till mumie, skelett, bläckfisk eller vad nu en skulle vilja klä ut sig till. Något som jag aldrig tidigare har klätt ut mig till, men som faktiskt är extremt halloweenigt är en pumpa. Och det är precis vad jag har gjort nu.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Jag gillar att försöka ta sånt jag har hemma och vara lite finurlig när det kommer till det jag ska klä ut mig till. Det går såklart att köpa färdiga dräkter, men det är lite roligare att klura och greja själv! Dels billigare, roligare för fantasin och bättre att ta en runda på second hand och se vad som går att använda eller kanske göra om med enkla medel och sen komplettera med några grejer för en komplett look.

I den här månadens samarbete med Panduro har jag gått loss bland deras maskeradsmink och fixat årets halloweenkostym – Pumpan! Panduro har massa smink som är toppen att blanda och gå loss med. De har till och med läskiga linser. Jag skippade linserna den här gången då jag tyckte att pumpan jag klädde ut mig till var mer av den snälla karaktären. Men, ska jag vara något läskigt skulle jag absolut addera ett par för maximal effekt!

Klä ut dig till en pumpa

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Du behöver

Det enda jobbet du behöver göra är den gröna tyllkragen och lilla knoppen på huvudet. Knoppen på huvudet som är själva stjälken på pumpan. Den gör du genom att ta piprensare och snurra fast på diademet.

Sy en tyllkrage

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Själva tyllkragen finns det flera sätt att göra. Jag klippte tyllet på mitten/längden och sydde ihop de två halvorna till en 4 meter lång bit. Vik sen på mitten/längden igen och sy en raksöm med så långa stygn du bara kan på en symaskin. Sen är det dags att rynka allt. Då tar du tag i undertråden och drar försiktigt i den. Då rynkas tyget. Här får man vara lite försiktig så att man inte sliter av tråden. Har du inte en symaskin går det precis lika bra att rynka med en nål för hand genom att trä upp och ner genom hela tyget. Eller så kan du sy en kanal och ha i en resår och sen dra ihop. Gör var du känner dig mest bekväm med.

Jag sydde sen fast den rynkade tyllen på ett sidenband så att jag kunde knyta fast det runt min hals. Det var lite knöligt och blev inte det vackraste jag skapat, men i ärlighetens namn så syns det faktiskt inte så mycket under allt tyll.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

När alla detaljer är klara är det dags för sminket. Jag ville vara en pumpa, men ändå mig själv om ni är med på vad jag menar. Jag gillar nämligen att trots att jag är utklädd till en pumpa eller vad det kan vara så vill jag känna mig fin. Så jag försöker alltid att blanda min vanliga sminkning (om än att den är lite mer maxad) med det jag klär ut mig till. Ta en fuktig svamp och blanda den orangea och röda ansiktsfärgen. Sen är det bara att dutta i ansiktet. Jag körde fokus på panna och ner till kindbenen och in mot näsan. Ta mest rött längst ut i kanterna och fadea det successivt.

Gör läpparna och näsan orangea. Rita dit en jack-o-lantern näsa med svart eyeliner. Maxa på med smink runt ögonen och avsluta med att glittra till ansiktet. Vill du kan du spraya lite grönt i håret. Eller orange, kunde i ärlighetens namn inte bestämma mig för vad jag skulle ta.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Sen är det bara att bege dig ut i verkligheten och lajva pumpa! Jag sprang på en mini-pumpa som för den som hängt med fler år kanske känner igen dräkten från när Philip hade den på sig (något tightare på honom dock).

Såhär i efterhand inser jag också att den här dräkten funkar minst lika bra om en ska klä ut sig till en oompa loompa från Kalle och chokladfabriken. Nåja! Toppen med återbruk ju!

Scrollande pumpa halloween

Och jag kunde inte låta bli att ta med den här bilden. En pumpa som scrollar lite bara. Som pumpor brukar göra.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Mer Halloween-inspiration

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6
Pumpor
Photo by Kerstin Wrba on Unsplash

Oktober är lika med höst och höst är lika med Halloween! Just nu är jag mitt uppe i förberedelserna inför att jag ska upp och gästa Go’kväll igen, sänds 29 oktober. Den här gången är det just Halloween jag ska prata. Tankarna bubblar och jag tror att jag kommer fokusera på pumpor och nåt litet till. Så just nu består dagarna av att fylla huvudet med pumpor och idéer på pumpor. Och det finns så mycket fint och kul en kan göra! Här är mitt Halloween-pinterestboard fyllt med sånt jag inspireras av.

Men, en av de viktigaste frågorna är ändå var jag får tag på de bästa pumporna! Då vill jag gärna ha förutom den klassiska orangea Halloweenpumpan några andra sorter, gärna de där lite grönare, de med djupare fåror och de som är lite mindre. Ja, men en variation helt enkelt. Drömmen är ju pumpor som på bilden här ovanför. Så himla fina!

Det är kanske någon av er som sitter inne på ställen, som säljer fina pumpor i bra kvalité? Kanske någon handelsträdgård, lokal odlare eller liknande i Stockholmstrakten? Tipsa mig gärna!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3

Idag ska jag iväg på frukost! Jag ska gå på #klimatfrukost närmare bestämt. Idag är temat klimat och kids. Vi ska prata framtid och nästa generation. Jag ser fram emot ett spännande panelsamtal där jag får lära mig massa nytt och som bonus få träffa bra folk och äta frukost. Men mer om det senare.

Gör skillnad - Från klimatångest till handlingskraft

Personerna bakom #klimatfrukost har nämligen också skrivit en bok. En viktig (och extremt snygg om jag får tillägga) bok. Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft (adlink) heter den. Och det är i princip en handbok hur du som privatperson kan ställa om till ett mer hållbart liv. För vi måste inse fakta. Vi kan inte fortsätta blunda och leva som vi alltid har gjort. Naturligtvis behövs det stora drastiska åtgärder från storföretagen, men du och jag kan också göra skillnad. Och det är precis vad boken berättar om.

Gör skillnad - Från klimatångest till handlingskraft

Boken är sjukt snyggt formgiven vilket får mitt designer-hjärta att klappa lite extra. Men det hjälper också till att göra informationen i den, som ärligt talat kan vara rätt tung – vi pratar ändå mänsklighetens överlevnad liksom, lite mer förståelig och begriplig. Det är tankeställare, handfasta tips och råd blandat med uttalanden från experter och krönikor. Allt i en superfin blandning.

Maria Soxbo, Emma Sundh, Johanna Nilsson - Gör skillnad!
Maria Soxbo, Emma Sundh, Johanna Nilsson – Gör skillnad!

Hurra för en superfin och bra bok! Är stolt och glad att jag har lärt känna alla tre författarna med tiden. Jag minns för ett år sedan hur Maria, Emma och Johanna satt på Snickeriet och hade sina klimatklubben-möten när jag satt inne och jobbade med mitt. Jag kände verkligen att där ute i rummet intill kokar det av förändring och power, och SOM det har gjort! Hurra för er och det ni gör!

 

Bokrelease Gör skillnad!

Boken har funnits ute i ca en månad och i början av september var jag också på releasefesten för den. Den hölls på Bee Urban en vacker oas full med blommor, bikupor och takodlingar mitt i Stockholm. Jag hade ingen aning om att detta magiska fanns!

Bokrelease Gör skillnad!

Nu är det frukost som gäller och jag ser fram emot att bli lite klimatsmartare efter den och varje dag. För tillsammans kan vi göra skillnad!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

2
Rosenskära - Dnilva

Vi har ju en uteplats som hör till lägenheten. Den är guld värd! Den är inte superstor men ändå tillräcklig för att vi ska kunna sitta ute och äta plus att vi har haft möjlighet att odla lite av varje. Jag har alltid gillat att odla och är du nyfiken på hur det sett ut andra år så kolla in kategorin balkongodling här. Tidigare när vi bara har haft balkong så har jag klämt in så mycket jag bara kan då jag verkligen gillar att få ha känslan av en liten miniträdgård. Och nu i år satsade vi även på att ha lite blommor ute. Och inte bara fullt fokus på sånt som är ätbart. Det har varit en sån lyx att kunna plocka buketter och ställa inne i en vas under någon månads tid.

Höstskörden från uteplatsen

I helgen var det perfekt höstväder och vi satte igång att röja upp och skörda allt som vi odlat under säsongen. Vad har vi haft då? Jo! Tomater, gurka, lite olika örter, rabarber, rosenskära, luktärter, dahlia och en ledsen björnbärsplanta som just nu ger 4 bär som jag hoppas hinner mogna. Det här var det sista lasset vi plockade av och tomaterna låter jag mogna inne. Min farfar brukade alltid kapa tomatplantan och hänga den upp och ner inne för att de skulle mogna, men jag brukar faktiskt plocka av tomaterna och låta mogna i en skål. Funkar fint det med. Och lägger du ett äpple vid dem går det snabbare.

Höstskörd

Gurkor (Marketmore 76)  har vi fått sjukt många av. De är lite taggiga och har ganska grovt skal, men de är sjukt goda och har en liten syrlig smak. Jag har alltid trott att man behöver växthus för gurka, men vi har odlat det flera år och det är både fint och kul att få en bra skörd.

Edda har ÄLSKAT att vi har tomater. Hon har nog ätit ca 85% av dem. Det svåraste har varit att inte plocka dem innan de är mogna dock. Nästa år tänker jag att Edda kan få egna plantor att ta hand om. För hon har verkligen gillar att påta och peta ute i krukorna. Och framförallt att äta allt! MEEEEEEEER ropar hon!

Höstskörden från uteplatsen

Så plockade jag av de sista rosenskärorna (Vega Mixture) ute innan vi klippte ner allt. Det blev en riktigt mäktig sista bukett som jag tänker njuta ordentligt av. Och två små tappra luktärter kunde jag plocka in också. Luktärterna blev ingen vidare succé det här året, men jag har lite frön kvar i frysen som jag tänkte försöka mig på igen nästa år.

Alltså jag älskar att påta ute på uteplatsen. Och det räcker precis lagom nu när jag inte har en egen trädgård. Tack för i år fina uteplats! Eller jag vet inte om vi är klara än, blev lite pepp på att sätta nåt fint för höst/vintern. Men jag har ingen aning vad det skulle kunna vara.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5
Avokadoträdet flyttar in i köket

Vi har ett avokadoträd som bott hos oss i tre år skulle jag tro. Hade ett annat som jag satte från en kärna, men en dag knall och fall så dog det bara. I samma veva fyllde jag år och Hannes, min bror gav mig en ny planta att vårda ömt. Naturligtvis har jag gjort det och den lever och frodas! Nu har den flyttat in som granne till köksbordet.

Avokadoträdet flyttar in i köket

Just nu är det lite trångt där och om vi är 6 personer som ska få plats runt bordet behöver vi skjuta bordet mer in i rummet, men gör vi det nu så hänger både tavla och lampa inte centrerat, så det får vara lite trångt just nu. Så kan vi känna in om avokadon ska få bo där på riktigt. Och så får avokadoträdet chansen att känna efter om den skulle trivas på sin nya plats. Jag hoppas det.

Undrar om det någonsin kommer komma avokados på trädet också. Har läst att det kan göra det efter 5 år. Men innan dess tror jag att det ska klippas. Men när det ska göras har jag inte den blekaste aning om och jag vet inte heller hur jag ska beskära avokadoträdet. Är det någon som har koll på hur jag borde göra?

Avokadoträdet flyttar in i köket

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3

Sponsrat av Björn Axén

2019-09-26

Nya hösthåret!

Den här hösten är verkligen en förändringens tid. Edda börjar förskolan, jag och Philip går tillbaka från att jobba halvtid och vara hemma med Edda halvtid till att jobba heltid igen. Nya rutiner, mer vardagslunk och det berömda livspusslet är igång. Jag har dessutom känt mig så otroligt vilsen rent stilmässigt och mitt hår har bara vuxit sig långt. Så pass att till exempel Linda inte ens kände igen mig när vi sågs för ett tag sen. Haha! Men! nu har jag äntligen varit och klippt mig! Som vanligt klipper jag mig hos Björn Axén, låt oss se förvandlingen!

Plus att klippa sig blir en liten ursäkt för att strössla ut bilder på mig själv i orimliga mängder. Sorry not sorry. Om inte jag lägger ut bilder på mig själv, vem ska göra det då?

Anna María långt hår, före klippning

Alltså ser ni så långt hår jag hade! Har nog inte fattat det ens, ser mig själv som en korthårig person. Uppenbarligen inte här!

Anna María långt hår, före klippning

Denna MANEN alltså! Mitt hår har verkligen mått toppen av graviditet + amning kan jag säga. Väntar dock på raset som borde komma när som helst och att jag ska tappa det mesta som jag har hört att typ alla gör. Nåja, här är bildbevis på att jag minsann hade långt och fylligt hår en gång i mitt liv i alla fall.

Klippning - Björn Axén

Hej från frisörstolen! Idag var jag på salongen på Birger Jarlsgatan 33. Malin Alwin hade saxen redo och hade klurat lite på klippningar. Jag visste att jag ville göra en förändring, men inte om jag ville klippa det superkort direkt. Nu när jag ändå hade sparat ihop lite längd skulle vi ju likaväl kunna göra en mellanstegs-frisyr. Så efter lite prat om mitt hår och olika alternativ kom vi fram att vi skulle göra en schysst mer grafik nacke, men behålla lite mer längd och volym i luggen så att jag skulle kunna ha en lite stökigare frisyr som jag mer eller mindre bara kan svepa bakåt och åt sidan.

Klippning - Björn Axén

Hejdå håret! Vi klippte nog av närmare 20 cm. Tro det eller ej. Jag tror det knappt, men jovisst!

TA-DA! Visst blev det en enorm skillnad! Färgen är min egna och vi gjorde ingenting med den. Men det känns ändå som att håret har fått tillbaka livsgnistan på nåt vis.

Och en vass och skarp nacke. Och håret både ser och känns så mycket tjockare!

Jag är så himla nöjd! Nu ska jag lära mig att föna det lika fluffigt och härligt som Malin gjorde bara.

LÄS MER

Alla mina frisyrer, 2005-2015

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12
  • Just wanna view more of
  • Style
Rosenskära

Den här buketten plockade jag från vår uteplats i fredags innan jag hämtade Edda på förskolan. Jag må verkligen inte ha internets blommigaste uteplats eller kunna plocka maffiga trädgårdsbuketter i oändlighet, men att skrapa ihop denna är jag otroligt nöjd med! Vintersådde en påse med rosenskära (vega mixture tror jag det var) på inrådan av Hanna Wendelbo och jisses som det har blivit lite av ett monster på vår uteplats. Ganska länge såg det mest ut som enorm dill eller morotsblast, men nu när jag kan plocka buketter likt den här är allt förlåtet!

Sen petade jag ner några kvistar humle som vi har som insynsskydd också. Det blev en perfekt spretig och lagom yvig bukett tycker jag.

Rosenskära

Så en fredagsbukett på en måndag får det bli. Är peppad på veckan som kommer faktiskt, började med en riktig surkart som bara legat och väntat på att bli gjord i morse. Min bokföring. Jag gick igenom typ hela årets kvitton och nu är jag i fas mer eller mindre. En sån skön känsla!

Fin vecka till er alla.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5
  • Just wanna view more of
  • Home
DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Är det något jag värdesätter högt är det bra leksaksförvaring. Stora behållare/lådor/korgar att bara skyffla ner Eddas leksaker i. För himmel vad snabbt det kan gå från städat till kaos! Extra kul är det att välta ut precis allt tycker Edda. Men en sak som också är kul är att plocka i saker i andra saker. Perfekt kombo faktiskt! Så jag har sytt en leksaksförvaring i hålad filt som jag också har broderat på.

Den här hålade filten är ett superkul material som är nytt i Panduros sortiment. Den är 2 mm tjock och kommer i ark som är 80×80 cm stora. Finns i tre färger, beige, grå och mörkgrå. Vill du också sy en förvaringskorg, fortsätt läs så visar jag hur du gör.

Leksaksförvaring i hålad filt

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Du behöver:

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Börja med att klippa den hålade filten på mitten, sen på mitten igen (bara den ena). Då har du en lång remsa som är 80×40 cm och två 40×40 cm. Klipp ut en cirkel av den ena 40×40 cm kvadraten. På så sätt får du minimalt med spill och en rejäl förvaringskorg.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Sen sydde jag ihop den långa biten med den sista kvadraten. Jag gjorde vanliga korsstygn, men det kan man ju göra vilken söm man vill.

Sen sydde jag ihop botten med den långa delen på symaskin. Tänk på att sy en liten bit i taget och hela tiden se till att cirkeln och den långa kvadraten ligger så nära kant i kant det går. Då får du en snygg söm.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Sy hela vägen runt, vänd på korgen och sy ihop den sista kanten med korsstygn. Självklart kan du också sy ihop allt på symaskin om du inte vill ha synliga sömmar. När du har din förvaringskorg i ett stycke är det bara att gå loss och dekorera den. Jag gjorde langettstygn på toppen av korgen med zpagettigarn. Larsson och Lyth har föresten gjort en video på hur du syr den sömmen. Här kan du se det avsnittet. Och TOYS skrev jag med efterstygn. Och så en liten tofs som fick hänga där i sidan.

Sen är det såklart fritt fram att sy och dekorera hur mycket som helst. Det svåra är att sluta faktiskt!

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Vi fyllde korgen med diverse mjukisdjur och min docka Bruce Wayne (japp, hon är namngiven efter Batman min största idol när jag var liten) som Edda också har fattat tycke för.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Men roligast av allt var nog att gömma sig i den. Perfekt lagom storlek för Edda!

Och lyckan och ljudet Waaaaoooooouuuw när hon såg att det fanns en tofs på!

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Tofsen har jag gjort i Panduros Merino Mix garn som jag sen har snurrat upp för extra fluffig effekt.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Nu hoppas vi på att Edda kommer älska att plocka i saker i den här korgen så att rummet håller sig någorlunda städat då och då i alla fall.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Fler DIY’s till barnrummet

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Punch needle - Dnilva för Panduro

Troligtvis har ingen missat hur kul jag tycker det är med punch needle. Jag pimpade ju en jacka till Edda, som ni kan se här. Även om det vore riktigt smidigt att kunna puncha (oklart om det är ett ord, men från och med nu är det ett ord tycker jag) direkt i jackan så brukar jag göra som ett litet eget märke som jag sen fäster på plagget, i det här fallet jackan.

Så det du gör är att skapa din design på en duk uppspänd i en broderibåge. Jag använder en duk, monks cloth, från Panduro tillsammans med deras punch needle för garn. Jag tycker att tyget fransar sig en del så jag brukar sy en raksöm på symaskinen runt duken så att det inte ska fransas. När jag gjorde den här regnbågen sydde jag även en raksöm runt ytterkanten på själva regnbågen också, typ 1,5 cm. Superbra för då fransades det inte och det var lätt att klippa ut och göra mitt ”märke”.

Punch needle - Dnilva för Panduro

Såhär ser baksidan ut. Så limmar jag in kanterna med vanligt textillim. Tryck till med fingrarna och lägg i press. OBS, blir lite kladdigt, men hellre kladd på fingrarna än att det ska kladda på garnet.

För att fästa märket på jackan smeta på textillim på baksidan av märket och placera på jackan. Lägg i press.

Punch needle - Dnilva för Panduro

Och såhär blev det! Mamma fick agera modell. Min mamma är för övrigt min sensei / mästare / guru i ALLT när det kommer till handarbete. Det min mamma inte kan är inte värt att veta, typ. Så tack världens bästa mamma för all kunskap du lärt mig och att jag fått dina gener i finurlighet och hantverksskicklighet!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Parning film

I april var jag på bio med Philip. Första och enda bion sen Edda föddes. Då såg vi filmen Parning, en så himla fin film, eller det är en dokumentär faktiskt. Från början skulle det bli en dokumentär om 18-25 åriga digital natives som dejtade på nätet. De skulle skype-intervjuas och filma sitt liv baserat på intervjuerna. Men! Pga tillfälligheter så kommer den att handla om två av dessa 90-talister. Edvin och Naomi. De intervjuas via video-chatt en gång i veckan och regissören får tillgång till hela deras digitala liv. Mail, Tinder, Skype, Instagram, Facebook, Snapchat – ALLT! Och via materialet som de filmar själva får vi följa Edvin och Naomi nära och ärligt.

Alltså det är en superfin skildring av nutiden och relationen mellan två människor.

Parning film

Och nu äntligen finns Parning på SVTplay! Den är 1,5h lång så perfekt att se vilken kväll som helst egentligen.

Naomi och Edvin träffas, blir förälskade och en oväntad men intensiv relation tar sin början. Men var går gränsen mellan kärlek och vänskap – och måste den definieras? En nutida kärlekshistoria som kastar dig rakt in i den känslomässiga berg- och dalbana det innebär att vara 20. I filmen utspelas kärlek, sex och framtidsdrömmar mitt i en digital revolution där det är lika lätt att träffa en partner som att ladda upp en ny selfie på Instagram. Parning ger en intim inblick i två unga människors tankar, känslor och telefoner under ett år. Det blir en nyfiken lek på en gränslös marknad där allt är möjligt.

Se ParningSVTplay

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Nu är det visserligen två veckor sedan, men jag tänkte att jag ändå skulle visa lite från när jag var med i Go’kväll sist. Den här gången tipsade jag om hur du kunde återbruka gamla ljusstumpar och göra nya ljus av dem. Pia var programledare, Hundcoachen Fredrik Steen middagsgäst och Bob Hund stod för musiken! (Hundtemat var totalt.) Programmet kan du se här, om du vill i några veckor till.

Ni som läst bloggen kanske sett att jag gjort ljus av gamla ljusstumpar tidigare. Det är ett kanonbra återbruk och perfekt att göra något med de där stumparna som blir över. Ett supermysigt höstpyssel eller att göra till jul. Ja, det jag vill säga är bara gör det vetja!

Jag gjorde två olika doftljus med doftolja i. Varav det ena ljuset satte jag i rosmarinkvistar för extra god doft! Gör du ett liknande tänk då på brandrisken och att alltid ha koll på ditt ljus etc etc. Här använde jag en gammal barnmatsburk och ett äpple i guld som en gång i tiden hade just ett ljus i sig.

Så gjorde jag också ett färgat ljus i olika skikt. Jag färgade ljuset med pigmentfärg, smälte och gjorde de olika skikten i tre omgångar. En kul effekt som man kan leka fram all möjliga former på.

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Sen måste vi bara kolla lite extra på de här ljusen som fanns i rekvisitaförrådet på SVT. Ursäkta mig men har ni set nåt så konstigt, pampigt, märkligt, knasigt? Vet inte om ni ser hur stora de är egentligen, men ljusstaken som de är i är ändå en stor pjäs. Jämför bara med de vanliga ljusen bredvid.

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Vagnen kirrad innan inspelningen. Jag kan inte låta bli att tycka det finns vissa likheter mellan den här vagnen och vagnen som tjock-TV i skolan stod på. Ni vet den som rullades in när man skulle få kolla på TV på lektionstid. Nostalgin ändå!

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Och så tycker jag vi ska ägna en kort stund åt att se hur himla fint Ida (@nordic_remake) har gjort det uppe vid medverkande-logerna. Det är en enorm skillnad från hur det såg ut innan. Förut var känslan 90-tals kontor. Och nu är det norrländsk-skandinavisk-lugn och harmoni! Fint!

Nästa gång jag är tillbaka i studion är oktober. Då ska jag prata Halloween!

Andra inlägg om min medverkan i Go’kväll

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
  • Just wanna view more of
  • DIY
Edda börjar förskolan

I onsdags började vi att skola in Edda på förskolan. Det är stort alltså! Hon har blivit så stor. Så i tre dagar har jag varit med henne från 9.30 till efter mellanmålet som är ca 14. Hon äter på porslinstallrik och dricker ur riktiga glas (med varierat resultat visserligen). Hon har alla tre dagarna somnat på en madrass bland flera skrikande barn. Det är så himla konstigt med tanke på att hon i princip bara har kunnat sova i vagnen på dagarna. Det är så fint att få följa henne och se hur hon hela tiden utvecklas och blir en egen liten person.

Edda börjar förskolan

Edda har klarat sig galant, men första dagen på inskolningen kände jag bara kaos alltså. Mest för att jag fick så sjukt lite information. Jag kände att det var knappt någon som pratade med mig/oss. Jag är en person som behöver information och tydliga ramar. Annars känner jag att nåt fattas och jag kan bli otroligt störd på det. Första intrycket är så viktigt för mig. Men Edda och jag hängde på allt de alla andra gjorde och det har gått toppenbra. Så nu med tre fulla dagar i bagaget känns allt mycket bättre även för mig.

Edda är fasen en sån himla stjärna! Jag tvekar inte en sekund på att hon kommer gilla att hänga med andra barn och att det här med förskola kommer vara toppen för henne. Trots att hon inte kan prata och berätta vad hon vill. Men, hon kan säga MER! och räcka fram tallriken när hon vill ha mer mat. Och det känns som en bra grej att kunna för då vet jag att hon kommer be om mer mat om hon är hungrig i alla fall.

Sen får vi se hur jag hanterar den första lämningen när hon ska vara där själv. Hehe. Jag hoppas att det är jag som kommer ta den hårdast av oss två i alla fall.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

15