Hallå från ommålningen av nya lägenheten. Oj alltså vad det är ett tungt jobb att göra själva med en 3-månaders bebis. No shit Sherlock! Såklart hade vi räknat med att det skulle vara lite slitigt, men det är ändå lätt att tänka att det är en enkel sak att göra. Att måla om. Det ska ju bara upp lite färg. Ja, visst. Det och en hel massa förarbete som är både segt och trist. Men ändå så viktigt att göra ett bra förarbete för slutresultatet.

Att välja vilka färger vi ville måla nya lägenheten i har varit en både lång och kort process på samma gång. Lång för att vi har tänkt på det ända sedan vi köpte lägeheten i juni. Ni vet, scrolla Pinterest efter inspiration, spara bilder på instagarm, bläddra i inredningstidningar och kolla in hemma hos reportage med mera. Men det är en så himla abstrakt grej ändå. En liten lapp med en färg på kan se ut på ett visst sätt i färgaffären, på en bild på pinterest eller på instagram. Men när det kommer till att få upp färgen på väggen hemma kan det verkligen ändra sig. Det är så svårt att veta med ljus och alla saker en bör ha i åtanke. Så.

Till en början kollade vi ut en färgskala som vi gillade. För någonstans måste en ju börja. Jag plockade ut ett gäng favoriter som susat förbi mitt synfält på internet. De här fyra hemmen inspirerades vi bland annat av. Men sen när det väl kommer till kritan handlar det nog bara om att köra. Varje gång vi har målat om hemma har färgvalet (alltså valet av nyans) bara blivit när en av oss i något slags uppgivet stönande säger : ”Sådär, nu taaaar vi bara en färg! Kör på! Det blir bra!” Ja, precis så blev det även den här gången. Vi plockade på oss ett gäng provburkar färg som kändes, typ, bra. Sen hem och måla, tänka, känna och fundera.

 

Här är en liten kik in i vårt sovrum. Fönstrena är stora som sjutton och det är högt i tak vilket gör att allt ser ganska så litet ut på bild. Visst, rummet är något smalare än vårat förra sovrum, men det var å andra sidan väldigt stort. Samtidigt blir det också en utmaning att inreda ett smalare rum och få det att ändå kännas luftigt. Här kan ni dessutom ana färgen som vi tillslut valde i sovrummet. Vad tror ni, grön eller grå?

 

Vardagsrummet / köket ville vi ha i någon rosa ton. Här hade jag kunnat köpa miljoner provburkar, men vi nöjde oss med tre och valde två av färgerna tillslut. Färgen kändes så stark först när den bara var som små rutor på väggen, men när allt var klart så måste jag säga att det nästan var lite klent ändå. Här inspekterar Edda och jag några av de ungefär 748 hålen som fanns i väggarna. Det gick åt en hel del spackel kan jag tala om.

Hur det blev och exakt vilka färger vi valde tar vi senare. Men jag kan redan nu avslöja att det blev himla bra!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

32
  • Just wanna view more of
  • Home

Inlägget innehåller adlinks och genom att du klickar på dem får jag några öre per klick.
Så klicka gärna loss vetja! 🙂 

Bädda snyggt i sovrummet

(adlinks)
Påslakan i kanelbrun | Påslakan i mörkblått | Påslakan i grönt | Påslakan i grått

Långsamt kommer vi framåt hemma och lägenheten går från att vara kaos till att bli något som mer kan liknas vid ett hem. Sovrummet är än så länge otroligt luftigt möblerat och vi håller på att klura ut vad mer än säng och garderober vi ska ha där. Jag har länge varit sugen på att mysa till vår säng. Fler kuddar, överkast och mer hotellig känsla liksom. Ett steg i att hotellifiera sovrummet tänker jag är att se över vilka sängkläder vi har. Just nu är jag helt såld på höstiga och lite murrigare varianter. Gärna i lin, linne eller riktigt skön bomull. De här påslakanen ovan föll jag extra för. Gillar verkligen färgerna.

En annan grej jag tror gör stor skillnad för en hotelligare känsla är massa kuddar. Men hur många ska/kan en egentligen ha? Och sover folk med dem uppe vid huvudändan av sängen eller plockar man bort dem innan läggdags? För personligen fattar jag inte grejen med att sova på massa kuddar. Jag tycker det blir lite knöligt och stökigt. Jag vill ha en (ganska platt) kudde att ha huvudet på när jag sover. Och den ska fluffas enligt konstens alla regler innan jag lägger mig. Då är jag nöjd.

Nu ska vi fixa frukost och se vad den här söndagen kan bjuda på. Kanske packa upp en kartong eller två? Hoppas du får en fin söndag!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 
☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

14
  • Just wanna view more of
  • Home

Livet just nu alltså, det går i 180 och äntligen börjar jag se ljuset i tunneln. Det här med måla om lägenhet och flytta med en 3 månaders bebis är helt klart påfrestande för både kropp och psyke. Här om dagen dokumenterade jag en hel dag med ett foto i timmen mitt i allt stök. Häng på!

07:00 Började min dag med att ge Edda lite frukost på sängen.

08:00 Kläder på och redo för en fullspäckad dag med packning av kartonger på schemat. Har en ny favorittröja. En helt himla vanlig t-shirt egentligen. Men med dold amningslucka! Perfekt för mig som lever i jeans och t-shirts. Från Boob. Finns här på 30% rabatt också (adlink).

 

09:00 Frukost i koaset! Feng shuin i lägenheten den sista tiden har väl varit lite si sådär om jag säger så.

10:00 Häger lite med Edda och inspekterar flyttkartongerna. Hon gillar för övrigt näckrosbladet jag sydde! Yay!

 

11:00 Packar vidare med hjälp av Edda i selen. Hurra för att ha händerna fria och samtidigt kunna bära henne alltså!

12:00 Dags för lunch för Edda. Här är ett historiskt ögonblick! Edda dricker mjölk från en pipmugg! Vi har kämpat med diverse flaskor i flera veckor, men inget förutom mitt bröst verkar duga. Men pipmugg verkar vara något som kommer kunna funka för den här damen. Även om mycket spills och att hon inte riktigt fått in snitsen än så gör vi framsteg. Philip gav henne det mesta så fick jag också testa att mata från muggen. Nu får vi öva lite till bara så kommer jag kunna vara ifrån Edda när det behövs.

 

13:00 Lunch för oss. Jag mixade ihop en ramslökspesto och kokade pasta. Gott!

14:00 Packandet fortsätter! Håll tummarna för att jag slagit in allt ordentligt i skyddspapper så att det är helt när vi packar upp det.

 

15:00 Blöjbyte!

16:00 Här kanske en inte tror att det har gått en timme, men det har det. Blöjbyte igen och klädombyte pga olycka…

 

17:00 Har en låda med CD-skivor och gamla bilder. Bilderna vill jag spara, men CD-skivorna har jag knappt en dator som kan läsa. Så jag fick ta fram den gamla datorn med CD-läsare och mata in skiva för skiva. Såhär såg jag och Emma ut när vi tog studenten en regnig dag i juni 2005!

17:30 Var tvungen att smyga in den här bonusbilden, men så himla gulliga mina två favoriter är va?! Viktigt ändå med läs-pauser i flyttpackandet!

 

18:00

18:00 Kvällsbad för Edda! Älskar vårt ihopfällbara badkar!

 

19:00

19:00 Mamma och jag Face Timeade med mormor på Island!

Sen var det mörkt i lägenheten då vi redan har plockat ner taklampan då den behövdes i nya lägenheten. Hehe. Så här slutade min otroligt spännande dag med flyttpackning! Som i och för sig kanske mest ser ut som en dag då vi hängde med Edda. Men så är det, det går inte vidare snabbt att flyttpacka med en 3 månaders bebis om någon trodde det.

Och idag går flyttlasset till nya lägenheten! Det ska bli obeskrivligt skönt att snaaaart vara igenom detta.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

41

 

Stora Influencerpriset 2017

Nu är det dags att nominera för årets upplaga av Stora Influencerpriset som Influencers of Sweden ligger bakom. Jag hade äran att få bli nominerad i kategorin ”Årets Kreatör” förra året. Tyvärr vann jag inte, men jag blev så himla glad av att vara nominerad.

Det finns ett helt gäng olika kategorier att nominera i. Tycker du att jag platsar i någon kategori skulle jag bli hemskt glad om du ville nominera mig. Till exempel skulle det vara kul att försöka få revansch i samma kategori som jag blev nominerad i förra året. ”Årets Kreatör” som: Tilldelas en anmärkningsvärt kreativ influencer inom exempelvis foto, film, DIY eller likvärdigt.

Tänker också att Larsson och Lyth skulle passa in som nominerade i den kategorin. Hur som helst. In och nominera dina favoriter här!

Dnilva – Stora Influencerpriset 2017

En mäktig grej på förra årets gala var, att jag dagen innan galan hade fått reda på att jag var gravid. Så hela galakvällen var jag i nåt slags töcken och gick runt och bar på en fin hemlis. Så att jag inte vann just där gjorde liksom inte så mycket när jag visste att jag skulle vinna nåt större i slutändan!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10

Idag, den 9:e september är det val här i Sverige. Jag kommer självklart att rösta! Jag ser det som min plikt och ett privilegium att få möjligheten att göra det. Vilken lyx det är ändå! Att få rösta. Tänk alla som har kämpat för att just du och jag ska få rösta, vara med och påverka och forma vårt samhälle. För vi kan alla vara med och påverka vilken typ av samhälle vi vill leva i. Det är sant! Så mäktigt ändå! Ett sätt att påverka är att rösta.

Jag kommer gå till val och välja ett parti som värnar om ALLAS lika rättigheter, tar klimatet på allvar och för ett Sverige där mina barnbarn kan växa upp och känna sig trygga. Jag röstar för ett medmänskligt och humant Sverige. Vet du inte vad du ska rösta på än så finns det massa olika valkompasser att göra, partiledarutfrågningar att se på bland annat SVTplay och radioprogram att lyssna på, men gör det snabbt i så fall då du ska rösta idag! Kanske finns det inte ett parti som tycker exakt som du. Strunt samma, välj ett parti som du tycker ligger närmast dina egna värderingar! Det är precis som med en kompis eller partner, ni tycker kanske inte alltid lika. Men i det stora hela brinner ni för samma frågor.

Seså! Ut och rösta med er! För att vi kan och får.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

16

Sensommaren och hösten är lika med sködetider och tid för att äta goda grejer tänker jag. Just nu blir det tyvärr inte mycket kulinariska rätter för min egen del då vi är mitt uppe i att måla om nya lägenheten och fixa inför flytten. Men en får väl drömma! Och jag har verkligen ätit och gjort goda grejer genom åren, så med ett litet dyk i bloggarkivet hittade jag fem goda grejer jag önskar jag hade tid att göra nu!

fikonmarmelad på färska fikon

Fikonmarmelad på färska fikon

Sjukt enkelt och så gott! Perfekt på ett kex med en god ost och kanske en glas vin.

 

Torkade äppelringar

Torkade äppelringar

Vilket äppelår det är i år alltså! Torkade äppelringar är verkligen ett så bra snacks tycker jag. Go koncistens och stillar nåt slags sug. Toppen att ha i müsli dessutom!

 

Koka egen ketchup - Dnilva

Koka egen ketchup

Jag tycker alltid det är kul att testa göra de där vanliga grejerna själv. Det var inte alls så lurigt att koka ketchup. Så har du massa tomater tycker jag absolut du ska testa!

 

Baka goda kanelbullar | Dnilva

Världens godaste kanelbullar

Kanelbullar kan en ALDRIG få för många av. Det här receptet är seriöst världens godaste. Tar dock himla lång tid att göra, men lätt värt!

 

Nutella filled pancakes by Anna María

Nutellafyllda pannkakor med kanelstekta äpplen

Pga himla gott!

Alltså smarr! Blev visst sjukt hungrig nu, men under själva målningen och flyttpackandet får jag nöja mig med hämtmat och kanske nån micromatsrätt i nya lägenheten. Är ändå rätt pepp på att ha micro nu framöver, det har vi inte haft på snart 10 år!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10

I fredags fick vi nycklarna till lägenheten! Följer du mig på instagram (@dnilva) så har du kanske redan sett en liten film från lägenheten och att vi har köpt massa färgprover. Nu är vi igång liksom!

Vi hängde på låset till färgaffären i lördags morse. För vi skulle köpa med oss ett gäng provburkar för att kunna måla upp och testa innan vi gör det riktiga köpet. Det tycker jag alltid är sjukt värt att göra, köpa provburkar och testa hur färgen beter sig i olika ljus i rummet. Fick faktiskt ett tips när jag lyssnade på Blogga i Bagis som gästade Emelie Sundbergs podd Inredningspodden – Hemma hos. Det tipset var att du kan måla lite större träskivor i den kulören du vill testa. Då är det lätt att dels flytta runt skivan i olika delar av rummet och en behöver inte bo med stora färgrutor på väggarna i flera dagar/veckor innan en har tid att måla. Smart tycker jag! Eftersom vi inte bor i nya lägenheten än så målar vi direkt på väggen den här gången dock.

Lägenheten är en stor 3:a med ett stort och rymligt kök/vardagsrum som har en halv vägg som delar av dem. Perfekt för att dölja all eventuell disk som kan komma (garanterat) att ligga framme. Två sovrum och en slags passage där vi tänker ha en liten kontorsdel. Plus hall där du kommer in och toa/badrum.

Igår ägnade vi hela dagen åt förarbete. Bort med gammal plugg, spackla igen hål och göra en bra grund inför målningen. Är det nåt jag har lärt mig av alla gånger jag målat om är det att förarbetet är det absolut viktigaste för ett bra resultat. Det är tråkigt, absolut. Men VÄRT att lägga extra tid på.

Sådär! Dags att sticka bort till nya lägenheten och fortsätta. Häng med på Stories på instagram (@dnilva) för lite mer frekventa uppdateringar!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

19
  • Just wanna view more of
  • Home
Norrvikens trädgårdar

Här om veckan när det fortfarande var stekhett ute och vi var kvar nere i Påarp åkte vi en dag på utflykt till Norrvikens trädgårdar i Båstad. Jag hade aldrig varit där förut, men hört talas om det från lite olika håll. Nu var jag extra peppad på att åka dit eftersom Hanna har fyra svävande blomstermandalas hängandes i trädgården.

Norrvikens trädgårdar

Med mig som sällskap hade jag såklart Philip och Edda, men även Philips föräldrar var med. Vi började med att promenera genom en härlig fruktallé till tonerna av klassisk musik. Ganska mäktig entré ändå!

Allt i trädgården kändes otroligt pampigt! Väldigt osvenskt dessutom. Det kändes snarare som om vi var i södra Europa på något maffigt slott. Vi var rätt hungriga så vi gick mer eller mindre raka vägen till restaurangen för lite lunch.

 

Norrvikens trädgårdar

Vi satt ute under trädkronorna på baksidan av orangeriet och kikade ner i den Japanska trädgården. Lunchen var ett mindre konstverk med alla sina färgglada komponenter. Sån här mat blir jag glad av!

Norrvikens trädgårdar

Näckrosorna blommade för fullt och jag måste ändå säga att jag tycker jag lyckades helt okej med min lekmatta i form av näckrosblad + blomma som jag sydde till Edda när hon låg i magen. Finns ändå någon likhet va?

Norrvikens trädgårdar

Naturligvis hann vi också kika på Hannas blomsterpill! De här Koi-fiskarna var nog min favorit om jag måste välja en. Hanna har dessutom bloggat om processen när hon gjorde dem och sånt är alltid kul att läsa om tycker jag.

Norrvikens trädgårdar

Efter ett amningspass nere i Japanska dalen och ett sista blöjbyte ute i det fria hoppade vi in i bilen och körde vidare runt på Bjärehalvön innan vi åkte hem igen till andra sidan Laholmsbukten. Fin dag och en fin utflykt!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

I mitten av september är det dags för oss att flytta till en ny större lägenhet. Just nu är alla väggar i lägenheten vita. Det vill vi ändra på direkt när vi flyttar in! Nu ska vi våga ha färg! Det har ändå varit en resa där vi långsamt har utvecklats till att vilja ha färg. Naturligtvis är vi påverkade av trender som är och har varit. Från vår kritvita lägenhet i Hornstull där vi knappt gjorde något av rädsla. Till lägenheten i Hägerstensåsen (där vi bor nu) som har lite färg på väggarna, men i ärlighetens namn är det rätt svaga färger. Så nu i den här nya lägenheten tänker vi ta nästa steg.

Det har ändå varit en process, att våga färg. Mycket tack vare att det är en trend att ha färg på väggarna. Tack för det säger jag, det gör det lättare för oss att våga. Det finns otroligt mycket fina hem att inspireras av på instagram och bloggar. Här är fyra som jag verkligen gillar och tänker att jag gärna tar efter vad gäller färger.

Floras rosa sovrum

Flora Wiström sovrum
Foto: Flora Wiström

Färgerna som Flora har på sängkläderna och väggarna tilltalar mig massor. Den här rosa färgen känns som en varm ton av rosa och både Philip och jag är sugna på att måla ett av rummen i någon rosa nyans. Kanske denna?

 

Blogga i Bagis beiga toner

Blogga i bagis - sovrum
Foto: Blogga i Bagis

Beiga toner tycker jag också känns så härligt. Och den här gul/beiga tonen känns väldigt härlig. Frågan är nara vilket rum den skulle passa bäst i?

Studio Elwas rosa rum

Studio Elwa - sovrum
Foto: Elin Wallin

Elins rosa sovrum tycker jag också är så fint. Särskilt med sänggaveln i rotting. Men såklart också den här rosa tonen. Frågan är bara vilken nyans som skulle funka bäst i nya lägenheten?

Emma Wallméns gröna sovrum

 

Hej från sovrummet 👋🏻

A post shared by EMMA WALLMÉN (@emmawallmen) on

I något av rummen är jag också väldigt sugen på att ha en grön färg. Tycker att en Emmas sovrum är en dröm! Både i stil, styling och färg. Just nu tänker jag nog att vi ska ha ett grönt sovrum. Men det kan ändra sig.

Jag känner att de här färgerna symboliserar rätt bra den känsla som vi är sugna på att ha i nya lägenheten. Vad tror ni? Är det någon färg jag har missat som borde få vara med i skalan?

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

18

I måndags lämnade vi Halmstad bakom oss och fortsatte E6an söderut till Malmö. En minisemester på semestern! Eftersom vi ändå var nära Malmö så kändes det givet att passa på att träffa (nästan) hela Just Wanna Have Fun gänget som bor här nere.

MJs med JWHF

Vi checkade in på MJs i ett superfint rum, med en enorm säng och de största kuddar jag någonsinn sett. Hej hotellsäng! Vi instellerade oss i rummet och firade med godis och lite bubbel.

MJs med JWHF Jag och Edda på MJs

Edda passade på att vila en stund innan vi tog en liten sväng nere på stan för att hitta nåt litet att äta. Tycker att Malmö alltid känns så mycket utomlands, det är verkligen en enorm skillnad från Stockholm. Stämningen, folket, stilen och känslan. Jag gillar verkligen Malmö. Här skulle jag absolut kunna tänka mig att bo. Exakt samma känsla som sist Philip och jag var i Malmö.

MJs med JWHF

Så kom vi tillbaka till rummet och det var dags att göra mig klar inför middagen med JWHF-gänget! Hela gänget samlades uppe på vårt rum där vi hängde en liten stund innan det var dags att gå ner till MJs restaurang för middag. Philip och Edda stannade kvar uppe på rummet.

Vi åt supergod mat och det var så kul att hänga med Agnes, Linn, Kajsa, Lina och Christin. Bara Emelie som saknades så hade alla bloggare här på JWHF varit med. Jag tycker det är så kul att ha bloggkollegor på samma ställe på internet till skillnad från att ha haft min egen sida och skött allt själv i alla år. Ser fram emot nästa häng med gänget!

Strax innan desserten fick jag ett sms av Philip att Edda var vrålhungrig (och inte alls hade velat äta från flaskan med bröstmjölk som vi hade förberett sen innan) så jag tog hissen upp till rummet för att ge henne lite mat innan jag åkte ner igen för att fortsätta middagen. Just nu håller vi på att föröska få Edda att kunna äta även från en flaska. Just så att jag ska kunna komma iväg en stund för en middag, jobb eller vad det nu kan vara och att Philip och Edda kan få hänga bara dom. Vi har krigat på en hel del och gör små små små framsteg hela tiden, men mitt bröst är fortfarande det bästa som finns.

MJs med JWHF

Nästa morgon vaknade vi så utvilade som en ny familj nu kan vara med uppstyckad sömn. Edda var hyfsat nöjd över hotellsängen och önskade en sån till sitt framtida rum. Gärna med ännu fler och större kuddar. Vi får tänka på saken tror jag…

Frukost på MJs i Malmö

Dags för frukost! Älskar hotellfrukostar och den på MJs var helt i min smak. Fin lokal att sitta i och massa gott att välja på. Har en frukostbuffé massa frukt och grönsaker är jag i princip nöjd. Men en bra yoghurt (fanns allt från bäryoghurt till havregurt och allt där emellan), gott bröd (sjukt många sorter att välja på), koffeinfritt te och en croissant så är jag såld. Tyvärr hann jag inte med våfflan då vi hade en tid att passa, får ta den nästa gång.

MJs med JWHF

Så packade vi ihop våra grejer och stack på ett kul möte på Panduro. Det gäller att passa på när jag ändå var i krokarna. Det var ett superbra möte och går allt i lås har jag en kul jobbhöst framför mig! Tack för mig Malmö! Vi ses absolut igen!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

23

Jag har länge tänkt att jag skulle skriva ett inlägg om den där hektiska veckan i mitten av juni när allt hände. Och nu äntligen har jag haft tid att sitta ner och skriva ihop det. Så här kommer en kort (men lång) redogörelse för vad som hände när vi köpte en lägenhet, födde barn och sålde vår lägenhet på 6 dagar.

Fyra dagar innan Edda föddes (en onsdag) så köpte vi lite hastigt och lustigt en ny lägenhet. Vi har velat fram och tillbaka länge om vi skulle flytta nu när vi blir en till i familjen, men så kom vi klokt nog fram till att det var bäst att stanna där vi bor nu eftersom det är en hel del rodd med att flytta och att det nog bara var dumt att göra det med en bebis. Meeeeen, saker ändrar sig och så dök den här lägenheten upp. Vi ägnade timtal med att ringa banken, räkna på kalkyler och se så allt skulle gå ihop ekonomiskt. Vi fick ihop det och vi fick dessutom en egen visning på lägenheten då vi hade missat den när den officiella visningen var.

Foto: Pernilla Sjöholm

Men efter att vi hade dragit i alla trådar så kändes det lite väl stressigt ändå, jag var höggravid och vi skulle i så fall dessutom behöva sälja vår lägenhet helst innan sommaren och innan jag skulle föda (då med 5 dagar kvar till BF). Allt kändes som att det gick lite för snabbt och så dumt att kasta sig in i något när vi inte har en blekaste aning om vad för liten person som skulle komma och dessutom inte ens veta när.

Men så gick vi och kollade på lägenheten i alla fall. Både Philip och jag såg framför oss hur vi skulle kunna bo där och hur skönt det skulle vara med att slippa kånka vagn tre trappor utan hiss, den här lägenheten ligger på bottenvåningen med en stor uteplats. Perfekt att rulla in vagnen på. Så, ja, vi köpte den! Precis tvärt emot allt förnuftigt vi hade kommit fram till innan. Jaja…

Samma kväll som vi köpte lägenheten kom en mäklare hem till oss som skulle hjälpa oss med försäljningen av vår lägenhet. Jag var rätt säker på att jag skulle gå över tiden då jag kände mig så himla vanlig och inte hade några som helst känningar på att nåt var på gång. Vi bestämde att vi skulle jobba snabbt och försöka få till en visning på lägenheten redan på söndagen samma vecka. Så fullt fokus på att städa och få visningsfint hemma! Skulle vi inte sälja lägenheten efter den visningen skulle vi fota och köra hela kitet med hemnet och så vidare.

Jag försökte städa och plocka bäst jag kunde, men som gravid i v40 var det inte det lättaste. Mamma och pappa lovade att de skulle komma och hjälpa oss på lördagen, det kändes skönt. Men på fredag kväll började jag känna täta sammandragningar, de gjorde inte ont alls, men de var liksom många och regelbundna. Jahapp, ska det börja nu tänkte jag? Innan jag gick och la mig ringde jag mamma och pappa och förvarnade. Skulle vi behöva åka in under natten lovade de att komma och städa ändå när vi var borta. Vi ville inte gärna behöva ställa in visningen på söndag. Men mitt kontrollbehov var inte så pepp på att de skulle fixa med stylingen av lägenheten så jag tänkte att jag får väl hålla ut.

På natten vaknade jag några gånger med lite starkare värkar, eeeh, var det nu det skulle hända?! Det blev lördag morgon och mamma och pappa kom till oss, mina värkar hade blivit fler och kändes betydligt mer. De var regelbundna för att sen avta och sen bli mer regelbundna igen. Jag satt mest på en stol eller i soffan och klockade värkar samtidigt som mamma, pappa och Philip sprang fram och tillbaka i lägenheten och städade inför visningen nästa dag. Island och Argentina spelade mot varandra så jag kunde ”njuta” av fotboll, värkar och att få lägenheten städad. Super!

Min värkar blev mer och mer intensiva och nu kände jag att jag inte kunde stanna hemma en sekund till. Jag ringde till SöS som vi hade valt, men det var fullt. Jahapp, vi fick istället plats på Karolinska i Solna. Där och då bestämde vi att städningen fick vara klar, nu skulle vi åka in och föda barn! Samtidigt som vi kastade ner det sista i BB-väskan ringde vi på hos våra grannar och lyfte in spjälsängen hos dem då den inte alls passade in för visningen. Det var intensiva minuter och fy vad jag hade ont. Mamma och pappa vinkade av oss och vi åkte mot förlossningen!

Jag mitt i en värk och en övertaggad Philip precis innan vi åker in till förlossningen

Vi var på plats strax efter 17 och 01.35 på söndag morgon den 17e juni föddes Edda!!

På söndagseftermiddagen ringde mäklaren (som hade fått en extranyckel till lägenheten) och berättade hur visningen hade gått. Förhoppningsvis skulle någon av de som var på plats vara intresserade och villiga att lägga ett bud. Både Philip och jag var väl mitt i ett töcken och vi satt väl mest och stirrade på Edda och försökte intala oss att det här var vår dotter. Men bara några timmar senare, på söndag kväll ringer mäklaren och säger att vi har ett bud från ett par av dem som var på visningen. Vi tar det! Vi bestämmer att vi ska skriva kontraktet på tisdagen när vi förhoppningsvis är hemma igen, alternativt att Philip får åka och skriva på medan jag hänger med Edda.

Och så blev det, vi lämnade BB på måndag kväll och åkte hem med vår dotter, sån sjuk känsla! Och på tisdagen stack Philip iväg och skrev på kontraktet med en fullmakt från mig. Och vips så hade vi köpt lägenhet, fött barn och sålt lägenhet på 6 dagar. Det går fort i hockey…

Och i mitten av september är det dags för flytt, så nu har vi fullt upp med att tänka ut och planera vilka färger vi ska måla om i. Många beslut men framför allt pepp, för såhär i efterhand blev det så bra! Ibland gäller det bara att åka med.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

57
Morgondopp

I måndags svämmade mitt flöde över av höst. Det kändes som om varenda kotte hade bestämt sig för att ”nu börjar jag jobba och då är hösten här”. Det var pepp över stickade tröjor, kyligare temperaturer och att få hänga inomhus. STOPP! SLUTA! ville jag bara skrika rakt ut. Men jag nöjde mig med att beklaga mig högljutt för Philip istället.

Sommar

Jag kan köpa att det är en slags försvarsmekanism som kickar in bara för att en går tillbaka till jobb och rutiner. Men höst är det banne mig inte! Har för mig att det är exakt såhär en vanlig klassisk svensk sommar brukar vara! Enligt kalendern blir det inte höst förrän september och meteorologisk höst är det först när dygnsmedeltemperaturen sjunker och är under 10 plusgrader men högre än 0°. Enligt SMHI brukar dessutom hösten normalt anlända 29 september till Stockholm som ett exempel. Så NEJ! Det är inte höst.
Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Tycker att Julia skriver fint om det här i sin krönika. Läs den och njut av sensommaren! Det tänker jag i alla fall göra. Jag ska fortsätta bada, äta frukost, lunch och middag utomhus, njuta av solnedgångar, åka på utflykter och fortsätta trycka i mig glass ett bra tag till!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 
☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
21