Sponsrat av Panduro

2019-12-12

En Nisse har flyttat in!

Nissedörr Panduro - Dnilva

Kolla! En Nisse har flyttat in hos oss. Jag har bara hört hur hen stökat runt, men aldrig sett något med egna ögon. Jag antar att hen stannar i alla fall fram till jul. Men vi får se hur länge hen blir kvar. Välkommen hit säger jag hur som helst.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Med tanke på hur många Nissedörrar jag sett på instagram så måste de vara extra aktiva i år. Men jag fattar verkligen det. Det här är verkligen hur kul som helst att greja med. Att bygga upp en liten miniatyrvärld som sen får ett eget liv. Jag gick förbi Panduro för att botanisera bland deras alla dörrar och miniatyrer. Visst var jag kanske lite sent ute, men jag var ändå sjukt pepp på så mycket kul material det fanns för att bygga upp den här lilla mini-världen med. Jag föll för Nisse-dörren med veranda. Sen kompletterade jag med en sparkstötting, träskor och ett kit med staket.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Jag målade allt med matt hobbylack som verkligen är en strålande färg, den torkar supersnabbt och det är bara att blanda fram den nyansen du vill ha. Det svåraste var att bestämma vilken färg alla delar skulle ha och att blanda tillräckligt mycket.

Jag tror att den här Nissen var lite sugen på mer färg. Först tänkte jag hålla det klassiskt med vitt och grått, men så hade Nissen blandat till en grön färg. Jaja, det var bara att lyda och måla huset.

En rosa dörr ville hen också ha. Okej tänkte jag och målade vidare.

Så blev det gula karmar och en gul trapp. Jag tror Nissen fick lite Carl Larsson-feeling. Inte mig emot, det känns uppfriskande med ett litet hus med massa färg.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Träskorna fick juldekor och en liten grankvist fick bli dörrmatta. Kransen på dörren gjorde jag av ett snöre som jag gjorde en knut på och sen limmade fast granbarr med limpistolen. De röda bären i kransen målade jag dit med hobbylack.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Jag passade också på att kika in i Niessens hus. Där på andra sidan dörren fanns en annan värld fylld av snö. Undrar om det är där Nissen bor när hen inte är hos oss, jag antar det.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

8

Jag saknar lite de där vardagliga uppdateringarna här. När jag bara pratar lite om vad som händer mer än att jag visar saker jag gör bara. Sånt tycker jag alltid är extra kul att titta tillbaka på. Eller är det bara jag? Nu hann ingen svara på det så jag tar mig friheten att skriva just precis ett sånt inlägg. Så här kommer 7 bilder från telefonen på saker som hänt senaste tiden.

Tvåpunktnål - Juntanhelg

I mitten av november var jag iväg med min syjunta Tvåpunktnål på juntan-helg! Vi hyrde ett litet hus och handarbetade, åt gott och drack vin under 24 intensiva timmar. Har ju inte ens bloggat om det! Det får det bli ändring på! Den helgen var alldeles för mysig för att den ska förbli obloggad. Här är i alla fall bild på en del av min utomordentliga junta! Fasen så fint!

Så har jag varit en sväng till Riddarholmen. Anledningen – julbord med mina frilanskollegor från Snickeriet! För tredje året i rad har vi ätit julbord på Riksarkivet. Och det kan man ju verkligen kalla för en tradition. Fint och gott är det! Maffigaste avslutningen är deras godisrum. Är du inte mätt innan så blir du det efter en (tre) turer där!

Sveriges smalaste trottoar

Snön kom till Stockholm! Följer du mig på instagram (@dnilva) så kanske du känner igen den här trottoaren. Det måste ju vara Sveriges smalaste trottoar. Brukar dela med mig av årstidsskiftningarna där. Eller mer kanske Stories på trottoaren lite då och då. Är otroligt fascinerad över hur smal den är. Kan inte vara mycket mer än en skollinjal bred. Det gäller ej att få möte om jag säger så.

I lördags åkte vi hela familjen en sväng till Uppsala för att hälsa på Emma och hennes familj. De bor i Narnia, typ. Vi möttes av ett helt vitt landskap och solen höll precis att gå ner när vi hoppade ur bilen. Så otroligt fint! Edda är också fin! Och gullig!

Så blev det första advent och jag hade storslagna planer på att hinna med massa aktiviteter som innefattade mys och härligheter. Men så hände livet. Edda brände sig på spisen så det blev akuten och att ta hand om lilla handen istället. Maktlösheten som kommer när ens barn gör illa sig alltså! Men Edda är en himla stjärna, hon skötte sig strålande och har knappt klagat på ont i handen. Nu håller jag tummarna för att allt fortsätter att läka bra.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11
Julstjärna av papperspåse - Dnilva

Julstjärnor är ju ett himla klassiskt inslag i julen och dem kan du naturligtvis göra själv! Den här julstjärnan av papperspåsar gjorde jag till Go’kväll när jag gästade dem och visade hur du kan göra egna adventsstjärnor. Se mer här: Adventsstjärnor i Go’kväll. Jag la ut den här på min istagram och ni var flera som ville få en närmare beskrivning av hur jag gjorde. Så här kommer den! Fråga om det är något ni undrar över!

Julstjärna av papperspåsar

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

 • Papperspåsar/godispåsar (mina är 12,5 x 19 cm och jag använde 9 st)
 • Sax
 • Håltång
 • Limstift
 • Ljusslinga i LED som inte blir varm

Beskrivning efter bilderna

Börja med att klippa till dina papperspåsar genom att runda dem upptill. Vill du få en exakt rundning, hitta något runt föremål och rita av. Typ en tallrik eller nåt annat. Gör din dekor med hjälp av en håltång. Jag gjorde ett mönster på fri hand. Har du pappersstansar med figurer kan det ju vara fint att använda t ex en som ser ut som en stjärna eller så. Klipp till och håla alla dina påsar. För just den här stjärnan behövde jag 9 st påsar. Men prova dig fram. Ibland behövs det färre och ibland fler beroende på hur stor själva påsen är.

Limma ett ”T” på din papperspåse. Limma på botten och ett streck upp i mitten. Lägg på nästa påse och limma ett ”T” igen tills du har lagt alla dina påsar på hög och limmat ihop.

Nu är det dags för att göra själva hålet för ljusslingan. Rita en cirkel, det är inte petnoga att den blir exakt rund. Det går lika bra med en kvadrat egentligen. Skär eller klipp ut så du har ett hål genom alla påsarna. (Vill du kan du göra själva hålet innan du har satt ihop påsarna, det borde funka lika bra det.)

Veckla ut din stjärna och trä din ljusslinga (tänk på att ha en som inte blir varm bara!) så det kommer en eller flera lampor i varje stjärnspets. Jag har bara lagt mina lite huller om buller typ. Jag tycker det blir ett fint ljus då.

Antingen kan du limma ihop den sista biten av stjärnan med lim eller så kan du till exempel sätta två små magneter på insidan av pappret, då kan du lätt ta bort dem och packa ner stjärnan snyggt i en låda till nästa år när julen är slut.

Jag hängde upp min stjärna i en fiskelina.

Julstjärna av papperspåse - Dnilva

Och självklart kan man använda typ vilken påse som helst. Jag gjorde en variant med genomskinlig cellofan i Go’kväll som jag tyckte blev himla läcker!

Adventsstjarna Go'kväll - Anna Maria Larsson

Gå loss bland pappers och godispåsar och lycka till med dina stjärnor!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5
Go'kväll 26 november 2019
Foto: Matilda Sandberg/SVT

I tisdags var jag med i Go’kväll igen! Jag fick hänga med det här härliga gänget i studion! Jag visade hur du kan göra egna adventsstjärnor av avfallspåsar, kopieringspapper och godispåsar bland annat. Göran Everdahl och Fransesca Quartey film- och streamingtipsade och Linda Olofsson intervjuade Sissela Kyle. Himla mysigt alltså!

Pyssel på nattåget till Umeå

Men vi tar det från början! Kvällen innan inspelningen hoppade jag på pysseltåget, eh jag menar nattåget, upp till Umeå. Hade lyxen att ha egen kupé så kunde förbereda stjärnor samtidigt som jag kollade på Filip och Mona på SVTplay.

Så efter en natt där jag tror att jag sov, någon timme i alla fall, var jag framme i Umeå strax efter 06. Hann med en hotellfrukost där jag träffade Totte, en kompis, som egentligen bor i Östersund, men han hade varit på ett jobb i Umeå kvällen innan. Satte nästan min croissant i halsen när jag såg Totte stå och ta äggröra vid buffén. Men så kul att få frukostsällskap.

Sen vidare bort till SVT och Go’kväll-studion.

 

Inför inspelningen är det sjukt mycket fix. Jag och rekvisitören fixar och bygger upp min station i studion bland annat. Den här gången fick jag jobba vid ett stort eget bord istället för att hänga i köket vid de andra. Jag tycker det blev himla fint där man ser alla stjärnorna och alla varianter.

Adventsstjarna Go'kväll - Anna Maria Larsson

Den här guldstjärnan gjorde jag bland andra. Den ser så himla avancerad ut tycker jag, men är verkligen lätt. Eller den är lätt att göra, men inte lätt att få att se lätt ut i live-TV utan omtagningar.

Så visade jag avfalsstjärnan också. En stjärna gjord med kompostpåsar. Den här blev riktigt pampig och hänger faktiskt uppe här hemma. Det blir årets adventsstjärna helt enkelt.

Adventsstjarna av avfallspåse Go'kväll - Anna Maria Larsson
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Så tack Stockholm Vatten och Avfall för julpyntet!

Adventsstjarna Go'kväll - Anna Maria Larsson
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Så visade jag också dragspelsvarianten som är så enkel. De två stora som hänger där bak gjorde jag förra året men hann liksom aldrig visa dem. Perfekt att återanvända mina egna grejer. Och snöstjärnan som jag håller i gjorde jag med cellofan-godispåsar. Jag tycker den blev sjukt effektfull och ser ut som en snöflinga. Jag tänker att jag ska göra några till och hänga upp i Eddas rum. Tror det kan bli fint.

Här kan du se programmet om du vill.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

14
Adventskalender - Lyckokaka

Med en vecka kvar till 1 december tänkte jag vi skulle kika på en adventskalender som jag satte ihop förra året. Själva kalendern har små juliga meddelanden istället för massa onödiga paket och prylar. Antingen kan man ge bort tjänster eller roliga hittepå. Men jag vill också slå ett slag för att adventskalendern kan vara en liten extra skjuts för att kicka igång det mysiga med julen. Att träffas, umgås, pyssla, baka och göra mysiga aktiviteter tillsammans. Så här kommer en lista på 24 juliga saker du kan fylla din adventskalender med.

Adventskalender - Lyckokaka
 1. Filmkväll med en julig film
 2. Laga en extra god och julig middag
 3. Vinterpromenad med fika
 4. Vi bakar lussebullar
 5. Vika julstjärnor
 6. Baka pepparkakor
 7. Dekorera ett pepparkakshus
 8. Ta fram granen och pynta den
 9. Bind en julkrans
 10. Koka knäck
 11. Gör smällkarameller och fyll med nåt gott!
 12. Slå in julklappar
 13. Tänd massa ljus och lyssna på julmusik
 14. Gör egna julkort och posta till någon snäll
 15. Gör en snö eller islykta och tänd
 16. Gör kristyrfigurer med gamla foton eller bokmärken
 17. Se om en julkalender från tidigare år
 18. Gör en tomte
 19. Bjud in till glöggfika
 20. Ordna en julmustprovning
 21. Sätt ihop den ultimata julspellistan
 22. Åk skridskor
 23. Koka varm choklad och ta med ut i skogen
 24. Plocka fram massa pysselmaterial och julpyssla
Adventskalender - Lyckokaka

För att göra kalendern använde jag mig av vaxpaper som jag stansade ut med en cirkelstans som jag sedan limmade ihop.

Adventskalender - Lyckokaka

En limplutt uppe i mitten. När den sitter ihop peta in ditt meddelande och förslut genom att nypa ihop de två sidorna. Kolla gärna in den här filmen som jag gjorde tillsammans med Panduro förra året för en mer detaljerad beskrivning.

Adventskalender - Lyckokaka

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Varje år är det samma visa tycker jag. Det är sommar och så blir det tre dagar höst, sen vips är allt grått och nu ska det julpyntas och stökas. Poff bara! Nästa vecka är det liksom december. Det är galet vad tiden går fort ändå. Och de kan vara stans äldsta klyscha men den är ju sann! Någon av de där tre dagarna när det var höst plockade jag på mig ett fång med vissna ormbunkar och gjorde den här kransen som jag också visade upp i Go’kväll när jag var där och pratade Halloween. Vissna ormbunkar är så himla fint!

Och den här kransen hänger fortfarande hemma och ser precis lika vissen ut som den gjort hela tiden. Jag funderar på att byta det där svarta sidenbandet mot ett rött och lägga till lite röda rönnbär och några fler ormbunkar så tänker jag att det är en prima julkrans, väl?

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Jag tycker verkligen den här trenden med torkade, vissna och trötta växter är toppen. Bara att knata ut i skogen eller i väggrenen och leta fynd. Dessutom behöver de ingen tillsyn alls. Så i väntan på vårens och sommaren alla dikesbuketter eller för den delen trädgårdsbuketter så går det liksom att njuta av närodlade blommor ändå. Det är fint. Och hållbart.

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Kransen är verkligen superenkel att göra. Fäst bara lösa grenar med en tunn ståltråd. Sen fäste jag lite torkade tistlar och trädde orangea rönnbär på en ståltråd som jag snurrade runt hela kitet. Jag tycker verkligen att de här orangea rönnbären är så himla fina. Blev superimpad första gången jag såg dem, men nu är de så vanliga runt där jag bor att jag har svårt att hitta vanliga röda. Stora problem för en pysslare som mig.

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Och apropå torkad ormbunke, kolla så fint Elin @studioelwa har gjort i sitt kök med torkad ormbunke. En mäktigt magiskt fin takkrona!

Läs vidare:
Mer om när jag gästade Go’kväll och gjorde den här kransen

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

2
Klippa papper - Dnilva

Jag hamnar alltid på golvet när jag ska jobba. Det spelar ingen roll om jag har ett stort bord framför mig, jag liksom gillar att sprida ut mig med alla saker och sitta i någon slags märklig, helt säkert oergonomisk ställning att jobba från. Kanske att jag får en bättre överblick då. Så, precis här på golvet, vid mitt skrivbord, i min arbetshörna satt jag mer eller mindre hela dagen igår. Jag har fixat och förberett inför att jag ska åka upp till Umeå och spela in ett nytt avsnitt av Go’kväll. Temat är adventspyssel och jag ska visa olika slags adventsstjärnor som en kan göra själv. Så ikväll hoppar jag på nattåget igen och tuffar norrut mot Umeå.

Men först, idag ska jag packa det sista och förhoppningsvis hinna styra upp lite andra puckar inför kommande jobb.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Att måla om möbler är kanske det enklaste och lättaste tricket i boken för att få något att få nytt liv. Jag vet att jag verkligen inte är först med den här upptäckten, men det tål att upprepas! För det är faktiskt så bra. Den stolen som jag har i min arbetshörna är en gul pinnstol (tror den kommer från någon loppis från början) som jag fick med mig hem från Kristin och Marco för flera år sedan. Den stod i deras hall och de skulle göra sig av med den. Den var ommålad och såg lite trött ut. Men jag tog den på axeln och knatade hem mycket glad över min nya stol.

Stolen har följt med mig i flera år och jag tycker verkligen om den, så som man kan tycka om en stol. Men suget på att måla om har alltid funnits där. Jag har för övrigt ett konstant sug att måla om saker, men det är sällan jag kommer till skott ändå. Men! Nu var det dags! Stolen skulle få en ny kostym.

Jag har ett tag varit sugen på att plocka in koboltblått hemma. Och det kändes helt givet att stolen skulle få en blå kostym! Och sen kanske någon liten detalj i persika. Men först grundarbetet!

Måla om en stol - Dnilva

Det går att göra ett väldigt grundligt grundarbete och slipa stolen jättenoga och skrapa färg, men jag ville få det gjort relativt snabbt och det var helt ok att det syns att den är ommålad och hemmafixad. Så jag gick snabbt över stolen med sandpapper och ruggade upp ytan som skulle målas.

Sen på med grundfärgen! Jag antar att det hade gått lika bra att bara måla med färgen på en gång, men för mig kändes det bra att få en nytt rent lager med jämn färg som jag kunde jobba utifrån. Visst är stolen rätt fin i vit också? Men nix, vidare till nästa steg och FÄRG!

Måla om en stol - Dnilva

Kolla vilken härlig färg! Jag använder mig av Panduros Furniture Paint – Blue. En burk räckte gott och väl till två strykningar på den här stolen. Perfekt att jag har lite kvar som jag kan måla något annat med!

Måla om en stol - Dnilva

Jag målade först med pensel för att kunna komma åt överallt, det är ändå en pinnstol så det blir en del skrymslen och vrår. Sen avslutade jag med en roller för jag ville ha den strukturen istället för att ha synliga penseldrag.

Här någonstans kände jag att det vore kanske fint att bara ha överdelen målad i blått och så resten under i typ vit, eller nåt annat kul. Det finns så många sätta att måla om möbler på. Det bästa är att försöka låta stolen visa vägen för vad du ska göra. Då blir resultatet bäst tycker jag. Om en kollar riktigt noga på den högra bilden här ovanför så kan man se att det är en liten cirkel som är nedsjunken i stolen. Den cirkeln får i den här stolens fall visa mig vägen för vad jag ska göra med den.

Måla om en stol - Dnilva

Nämligen en målad sittdyna i en svag persiko-ton. Här tog jag bara hobbylack gloss i färgen light beige. Cirkeln skissade jag först upp genom att rita av en tallrik. Sen fyllde jag i med pensel och gick så nära kanten jag kunde på fri hand. Cirkeln är inte perfekt, men det tycker jag inte gör nåt alls.

Måla om en stol - Dnilva

Och såhär blev min ommålade stol! Det var verkligen ett snabbt fix som gav stor förändring. Och jag känner att den här stolen kommer få slitas med tiden och åren, sen är det bara att måla om igen om jag får feeling.

Och som en sista del i förändringen lyxar jag till med nya möbeltassar under stolen. Jag älskar verkligen känslan av att skjuta en möbel som är ny-tassad! Mmmm, det gäller att glädjas åt de små sakerna!

Måla om en stol - Dnilva

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10
Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

Min bästa sysselsättning på kvällarna nu: att sticka. Just nu håller jag på med en tröja i en nästan fluorescerande gul. Garnet är tjockt och det går så sjukt snabbt att sticka! Och när det går fort är det extra kul. Jag har till och med försummat min sömn för att få sticka. Hehe.

Det är så himla avkopplande att sticka och jag har bara tagit de här bilderna och några snabba på min telefon. Och vet ni, det är så skönt. Jag som annars fotar alla mina projekt under tiden jag gör dem eftersom det är en del av mitt jobb. Men ibland kan det bli ett himla dokumenterande att jag glömmer liksom av det rofyllda i skaparprocessen. Så de gånger jag faktiskt bara gör utan att dokumentera alla steg är så himla befriande.

Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

Tröjan är ett stick-kit, Nolita sweater från We Are Knitters. Man får alltså allt material i ett fint litet kit. Sen är det bara att sätta igång och sticka sin egna tröja. De har massa olika typer av kits, tröjor, handdukar, mössor, filtar med mera. Jag gjorde ett jobb åt dem för några veckor sedan på en pressdag som deras PR-byrå ordnade. Jag live-stickade under själva eventet och lät alla gäster som ville prova sticka själva. Den typen av uppdrag var helt i min smak. Sitta och sticka på arbetstid och peppa andra att också sticka. Kul!

Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

Och appropå att sticka ska jag iväg på junta-helg med min syjunta. Syjuntan #tvåpunktnål, älskar vårt namn. Vi har hyrt ett hus som vi ska vara i. Hänga, sticka, handarbeta och snacka skit. Och lite god mat och ett glas vin. Så välbehövligt just nu!

Nolita sweater We Are Knitters - Dnilva

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
Avokadoträdet flyttar in i köket

Jag har bestämt mig. Jag tänker måla om vårt köksbord! Har nog haft tankar och planer på att måla om bordet i flera år om jag ska vara ärlig. Men så har jag tänkt att det är typ opraktiskt att göra och att det kommer bli repigt. Men vad gör det om det blir repigt eller skavt? Inget ju! Vårt köksbord är ett gammalt IKEA bord som vi har bytt till oss via vårt gamla bytesrum i en tidigare förening. Tyvärr saknar det en iläggsskiva, men det rymmer ändå lätt 8 personer om vi drar ut det från väggen.

Med andra ord är det ett ultimat bord att mixtra lite med och faktiskt så är det ”bara” att måla om det igen om det inte känns rätt från början.

Men den viktigaste frågan är faktiskt vilken färg jag ska måla bordet i. Och jag är sjukt sugen på färg! Frågan är bara vilken det blir. Har tänkt på allt från den här gröna jag målade byrån jag gjorde i Superskaparna, till en kornblå färg, eller en mörkare lite aubergine-lila färg.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Ända sen jag såg JWHF-reportaget från Malin Leths lägenhet i Malmö har jag dreglat på det här bordet. Sjukt fint! Och en superfin färg! Gröna bord är alltid fint ändå. Och jag tror ändå att grönt skulle funka med färgerna vi har hemma nu.

Så mitt i sökandet efter inspiration på andra bord hittade jag att Jenny som också bloggar här på JWHF har haft det här fina lila bordet hemma hos sig! Av en händelse är det Jenny som fotat båda målade borden, fint när en inte behöver gå över ån efter vatten så att säga. Att inspirationen finns nära till hands.

Och apropå inspiration, vet du någon som har målat sitt bord och som är fint? Känner att jag vill få lite fler idéer. Eller så ska jag bara göra det och känna efter sen. Vilken färg tycker du jag ska måla vårt bord i?

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4
 • Just wanna view more of
 • Home

Den senaste tiden och den här veckan alltså! Stundtals har jag trott att jag både ska gå sönder både utanpå och inuti kroppen. Sen har jag känt mig som en liten blöt pöl på golvet. Jag har upprepat mantrat ”kliv, kliv, överlev”. Jag orkar inte ens gå in på närmare detaljer, men det är värt att påminna mig själv om att överlever är just det jag gör. Förutom det så har detta hänt den senaste dryga veckan ↓

⋑ Edda har haft livets första kräksjuka. Besparar er detaljerna dock.

⋑ Jag har gått en kurs i Lettering med Sofie från Fia Lotta Jansson Design, rekommenderas!

⋑ Jag har släpat vinterdäck, åkt med Edda til verkstan och druckit automat-choklad under tiden någon annan bytt däck åt oss.

⋑ Jag prioriterade att få åka ut till Lina på Ingarö och hänga med härliga pysselvänner och bara vara när allt inombords kändes som att det skulle brista. Note to self, det är absolut värt att ta mig den tiden!

⋑ Jag har stansat tapeter till ett juluppdrag jag gör åt Photowall.

⋑ Varit hos tandläkaren och än en gång blivit påmind om att jag verkligen borde bli bättre på detta med tandtråd.

⋑ Hängt i föreningens hobbyrum och målat om en stol, mer om det snart.

Och med den här listan känner jag att detta nu är ute ur systemet och att snart är det en ny vecka och nya tag. För även om allt har varit väldigt mycket så har jag landat och kommit över ytan. Skönt.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11
DIY Babymobil svan - Dnilva

Jag har ju inte visat er Eddas babymobil med en svan som jag gjorde för ett tag sedan. Hrrrm, en mindre evighet sedan om man tittar på hur stor Edda har blivit sen dess. Men ni vet, tiden räcker inte till och livet kommer emellan. Men jag tänker att det är bättre sent än aldrig ändå. För den här mobilen var superlätt att göra och blev himla fin!

DIY Babymobil svan - Dnilva

Den som är uppmärksam känner kanske igen svanen från förra julen när jag gjorde en vintrig stumpstake när jag spelade in julfilmer med Panduro. Efter julen kände jag att svanen absolut behövde ett nytt hem resten av året. Så svanen fick flytta in till Edda!

DIY Babymobil svan - Dnilva

Eftersom svanen var så himla fin som den var så fick den utgöra själva mitten. Som bas använde jag en mobilstomme i vit metall och som fluff runt trädde jag ullkulor på en grov tråd. Sen är det bara att trä på kulorna i det mönster du vill.

DIY Babymobil svan - Dnilva

Den är sjukt kul att pilla och dra i. Synd att den inte håller helt för det bara tycker Edda.

DIY Babymobil svan - Dnilva Edda

Här var för övrigt första gången Edda tog napp typ. Hon vägrade den i över 6 månader och vägrade också att ta flaskan vilket gjorde mitt liv och att jobba heltid till en större utmaning. Men här, när jag skulle fota henne, då fattade hon tycke för nappen minsann. Slut på sidospår!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7