Det är konstiga tider nu och det är inte för inte som uttrycket i dessa tider används flitigt. Men i nödlägen blir ju folk i allmänhet mer kreativa. Man måste lösa saker på andra sätt än man alltid har gjort och jag tänker att det är ganska bra. Att vi utmanas att tänka nytt och tänka om.

En sån där tänka nytt och tänka om grej fick jag vara med på idag. Jag var nämligen bjuden på digital pressvisning av Ciqola Carpets. Det var himla fint ordnat. Elin (@studioelwa) och Rebecca (@inredningsdetaljer) hade stylat superfint hemma hos Elin och det var där de också livesände pressvisningen ifrån. Sjukt kul att ”få komma hem” till Elin i det här fallet och se lite mer hur hennes hus hänger ihop. Inför pressvisningen fick jag också ett litet bud skickat till mig med mattprov (man vill ju känna på grejerna!), en superfin dörrmatta och ett litet stay home kit. Så bra löst ändå när man inte kan ses. Dubbelbra för min egen del då Edda var hemma från förskolan. Så när jag kollade på mattor på länk tittade Edda på Bolibompa-pyssel.

Och så mattorna då. Ja, men vi kikar på några favoriter. Sjukt fint stylat och fotat av Elin och Rebecca.

Zarah ryamatta - Ciqola carpets

Ryamattan Zarah vars design som inspirerats från Himalaya gillade jag verkligen. Påminner på något sätt om en matta vi hade hemma när jag växte upp. Men den är nog egentligen inte särskilt lik, men det var något snällt över mattan i alla fall.

En handknuten silkesmatta (finns bara i ett ex). Tänk er hantverket att göra en sån här matta. Jag är imponerad på så många sätt. Och vilken tid det måste ta att göra! Och den här mattan Tranquil Rosa, med skuret mönster. Fin!

Leah ryamatta nyhet - Ciqola carpets

Nyheten Leah som också är en ryamatta vill jag absolut lägga mig raklång på. Ser ju extremt härlig ut att gå på.

Maja handgjord kelim nyhet - Ciqola carpets

Och det här tyckte jag kändes kul, en matta med olika strukturer. Också en kommande nyhet – Maja, heter den.

Tack Ciqola Carpets, TresPR, Elin och Rebecca för en fin visning.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

1

Nu känner jag verkligen att våren är här på riktigt. Ett tydlig tecken är att jag gärna vill gå klädd i t-shirt (och fryser inte när jag gör det). Visst har vi alla de där vita t-shirtarna som ligger hemma i garderoben som skulle behöva piggas upp med lite färg? Det är superenkelt att upcykla en t-shirt. Möjligheterna är cirka oändliga och det kan dessutom vara en kul grej att göra tillsammans. Antingen med barnen eller några kompisar till exempel. Dessutom funkar det toppen att göra utomhus. Såhär fixade jag till en vit t-shirt med textilfärg och broderi.

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Fixa en vit t-shirt med textilfärg och broderi

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Du behöver:

  • T-shirt (enfärgad tycker jag funkar bäst, men se vad du har i garderoben som kan behöva fixas till)
  • Akvarell-textilfärg (jag använde färgerna grön, turkos, blå, gul, rosa och vallmoröd)
  • Broderigarn i matchande färger
  • Syring
  • Broderinål utan udd (jag väljer en nål utan udd när jag broderar i stretchiga tyg)
  • Pensel
  • Strykjärn (för att fixera färgen)
Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Börja med att planera vad du vill måla. Jag ville skapa något abstrakt med tydliga kanter. Skydda insidan av t-shirten genom att lägga in en plastpåse inne i tröjan. För att veta var jag fick måla la jag ett vitt A4 papper inne i tröjan, på så sätt fick jag en yta att hålla mig innanför eftersom min t-shirt är så pass genomskinlig.

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Textilfärgen jag använde mig av är en akvarell-textilfärg. Den är en vattenbaserad extra tunnflytande textilfärg. Färgen flyter ut ganska lätt så jobba med lite färg på penseln om du inte vill att det flyter ut. Ju tunnare tyg desto mer flyter färgen ut. Blöter du tyget innan kan du skapa massa roliga ombre-effekter eller göra tie-dye (är själv hyfsat sugen på batik med färgen som blev kvar, men det får bli nästa projekt).

Jag valde att måla på torrt tyg med pensel. Och håll tungan rätt i munnen för om färgerna kommer åt varandra så suger de ihop sig snabbt som attan!

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Som ni ser så blev det en liten miss nere till vänster på tröjan där det gröna kom in i det rosa. Men! Det ordnar vi upp i nästa steg. Och så ska det väl synas att det är handgjort, eller vad säger ni?

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

När du har målat klart, fixera färgen enligt anvisningen på förpackningen. Jag gillar verkligen att man ser penseldragen i tröjan. (Och om du vill ha mer pastelliga färger kan du försiktigt skölja tyget innan du stryker på det. Men tänk då på att det kanske är bäst att göra om du bara använder en färg eller är helt ok med att färgerna flyter ihop i varandra. Prova på en liten tygbit först om du vill vara säker.)

Brodera på en t-shirt

Dags för steg 2. Brodera på t-shirten. Jag använder mig av en broderinål utan udd, det är för att jag inte vill sticka hål på tyget utan mer låta nålen glida igenom tyget utan att förstöra det. Spänn upp t-shirten på en syring så är det lättare att brodera. Jag delar upp broderigarnet och använder mig av 2 st trådar när jag broderar (mitt garn har totalt 6 st trådar i sig). På så vis tycker jag det inte ser lika klumpigt ut och passade till det jag gjorde nu.

Måla och brodera på en t-shirt - Upcycle Dnilva

Här är det bara låta fantasin komma på vilka stygn du vill göra. Jag blandade franska knutar med korsstygn, sneda stygn och raka stygn. Det finns så mycket fina varianter av stygn du kan göra. Mitt tips är att drömma dig bort på Pinterest och YouTube och sen bara prova dig fram. Jag valde också att lämna en del färgfält tomma och bara brodera på vissa av dem. Kanske får jag lust att fylla i fler framöver, men jag gillar mixen.

Sådär! Nu är jag redo att möta våren med lite mer färg. Den här tekniken går såklart toppen att göra på andra plagg än bara t-shirts. Allt blir lite finare med lite färg och broderi, eller hur?

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Så var en långhelg förbi. Men ska jag vara ärlig så kändes den inte så mycket som en långhelg. För livet just nu är en långhelg. Kanske lite ofrivillig, men Edda har snart hostat i två veckor så vi kör VAB för hela slanten. Det är verkligen en helt annan sak att försöka jobba och byta av varandra när Edda är hemma. (Jag vet att jag har sagt det förr, men ja.) Jag önskar så för hennes och allas vår skull att hon ska bli fri från hostan så hon kan gå tillbaka till förskolan och Philip och jag kan jobba ordentligt.

Under tiden försöker vi sysselsätta oss så gott det går. Jag är otroligt tacksam för vår lilla uteplats som vi har. Så här hänger vi mest hela tiden. För Eddas pigghet är det ca noll fel på. Jag och Edda gjorde nya såpbubblor då alla våra gamla var slut. Så just nu håller jag på att experimentera mig fram till de ultimata såpbubblorna som man kan göra själv. Gjorde en omgång som funkade helt okej, men jag vill ha dem lite segare så vi kan blåsa riktigt stora bubblor. Jag får återkomma med receptet när jag har hittat den perfekta blandningen.

Hon har lärt sig att blåsa bubblor i alla fall. Så kanske att Edda kan blåsa ut sina ljus på tårtan till tvåårsdagen, som för övrigt närmar sig med stormsteg! Förlåt, men var har tiden tagit vägen? Gah!

Och här kan ni förresten se inspirationen till jackan jag gjorde remaken på i förra inlägget. Edda fick ärva den här fina jackan från min kompis KG! Edda älskar den. Så klart att hon ska ha en till jacka att växa i så småningom.

Håll tummarna för att Edda slutar hosta så att vi kan få lite mer smooth sailing framöver.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Att göra remakes på kläder är en kul sport tycker jag. Antingen kan man gräva i garderoben och göra om plagg som känns tråkiga, för små eller som har gått sönder på ett eller annat sätt. Eller så kan du ta på dig remake-glasögonen och gå på jakt i secondhand-affärer. Jag gjorde det senare. På stadsmissionen hittade jag en stickad tröja som hade lite hål i bålen, men ärmarna var det inget fel på. Och så hittade jag en jeansväst på barnavdelningen. Perfekt material för att göra en jacka kände jag!

Mitt bästa tips när du letar efter plagg att göra om är att ta ordentligt med tid på dig. Kläm och känn på plaggen. Bokstavligen syna sömmarna ordentligt så att du vet vad du har att jobba med. Jag trädde i ärmarna på den stickade tröjan i västen och mätte så att det säkert skulle få plats att sy fast i ärmhålen på västen.

Väl hemma på sybordet (läs golvet) mätte jag och klippte av ärmarna från tröjan. Sicksacka kanterna så att inte tröjan fransar sig. Nåla fast ärmarna där du vill ha dem och sy fast dem i västen. Drömmen hade ju varit att ha en overlock så att det ser riktigt proffsigt ut inne i jackan. Jag sydde fast ärmen med en jeanstråd i samma färg som västen redan hade och följde bara de befintliga sömmarna. Och för att göra en snygg avslutning inne i jackan där ärmen sitter fast sydde jag en raksöm med liten spårlängd och sicksackade där jag klippt av jackan inne i ärmen för att vara säker på att det inte ska fransa sig. Det bör funka.

Och så enkelt var det ändå att göra en jacka.

Edda får växa lite till innan hon kan springa runt och vara cool i den här jackan.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
Skansen - Dnilva

Förra lördagen gjorde vi något ganska ovanligt. Vi lämnade Hägersten och tog bilen in till Djurgården, närmare bestämt Skansen. Vi var först lite osäkra på om det verkligen är okej i dessa tider. Men vi kom fram till att det visst var okej. Vi var alla friska, tog bilen in, höll avstånd till de människorna vi såg och så vidare. Dessutom känns det helt sjukt att Skansen kanske inte kommer klara krisen. Så vi ville supporta på något sätt. Och för familjefriden och sammanhållningen var detta guld! Vi hade en sån himla fin dag.

Jag tycker nog att den lilla rundan runt Skånegården är min favorit. Den är lite avskild och så fridfull på något sätt. Vi började där och var faktiskt nästan ensamma, väldigt skönt. Det är en av fördelarna med Skansen att det är så stort och fast att vi kom precis när de öppnade och det var en del folk som ville in så var det inget vi märkte av när vi väl var inne.

Skansen - Dnilva

När vi gick där bland odlingar och de fina husen kan jag ju säga att längtan efter ett hus var ett faktum. Tänk vad härligt det vore. Kanske romantiserar jag, men just nu hade jag gärna bott i ett hus ute på landet.

Skansen - Dnilva

Philip och Edda spanade på grisar. Edda är riktigt bra på att härma en gris. Eller bra. Det låter som att hon harklar upp en rejäl loska. Imponerad av hennes ljud är kanske mer rätt att säga att jag är.

I rosengården blommade tulpanerna och Philip och jag tog en fika i solen medan Edda sov i vagnen. Sen att hon inte sov särskilt länge är en annan femma. Klart att hon också ville njuta av blomsterprakten.  Jag älskar mitt barn, naturligtvis, men den stunden på dagen när hon vilar. Den stunden älskar jag lika innerligt.

Skansen - Dnilva

Tänk att det här har varit ett sommarhus. Dröm på så många sätt. Så promenerade vi till bilen och körde hem igen. Härligt ändå att komma lite utanför vår lilla bubbla bara för en stund.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11

Jag har ju glömt att visa er här! (Har redan delat lite på instagram @dnilva) Vi har blivit med tavelvägg här hemma. Väggarna har gapat tomma sen vi flyttade in för 1,5 år sedan. Någon tavla här och där i nåt försök att ha nåt på väggen. Men ni vet hur det kan vara. Man kommer liksom aldrig till skott och det är svårt att bestämma sig för vilken känsla man vill ha på väggen och yada yada. Men det behöver ju inte vara svårt egentligen! För när du väl har planerat själva väggen går det snabbt att få en stor förändring i rummet. Och det blev så himla bra.

Sen får jag såklart också tacka att jag kunde få tummen ur lite extra snabbt då det här faktiskt är ett jobb jag gjorde för Photowall där jag skulle göra och skriva en artikel om deras nya sortiment med inramade tavlor.

Jag mixade egna motiv (det till vänster kanske ni känner igen från sommaren 2017 när vi hyrde hus i Italien och bilade på Amalfikusten) med sånna som finns att beställa hos Photowall (Abstract Clouds).

Jag är så himla nöjd med hur det blev. Det blev en helt annan värme och känsla av ombonad här hemma. Och ja, ganska mycket rosa också. Hela vårt vardagsrum är mer eller mindre rosa nu. Varken Philip eller jag vet hur det gick till, men det har bara hänt. Klagar ej över det egentligen.

Motiven jag valde till tavelväggen är (uppifrån vänster och ner): Eget motiv, Melancholy, Abstract Clouds, Prima Ballerina, eget motiv.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12
Petites Mains - My best shopper - Dnilva

Jag har kommit igång med så mycket handarbeten på sista tiden. Jag stickar så fort jag får chansen och på sista tiden har jag börjat virka igen. Jag hade inte virkat sen syslöjden i högstadiet, men blev hooked (pun intended) så att säga. Jag är i full gång med en väska. Det går snabbt och är superkul att virka den.

Jag har gjort ett instagramsamarbete med Petites Mains som är ett helt nytt företag för mig som gör lyxiga DIY boxar. Fick hem en box inför samarbetet och blev positivt överraskad över vilken lyxig känsla det var på allt.

Kan inte låta bli att tänka tanken på hur kul det vore att sätta ihop egna boxar med DIY-kit. Men så handlar ju allt om att komma till skott och göra det också. Är glad att andra gör det så länge och nu ska jag göra klart min väska!

Saknar så min syjunta så himla mycket. Vi kanske kan ses ute och sitta med glesa mellanrum och sticka ihop snart. Det vore fint.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
  • Just wanna view more of
  • DIY
Tulpaner vardagsrum - Dnilva

Det är som dag och natt när Edda är på förskolan. #nojinx, tre knack i bordet och så vidare. Men vilken skillnad det är på vardagen när Philip och jag hinner jobba mot när Edda var snorig, pigg och hemma. Är väl kanske en självklarhet. Men det har varit himla påfrestande att vara så tätt på varandra som vi ändå är nu. Gränsen mellan jobb och ledighet är liksom diffus och det är svårt att skilja på vardag och helg.

Vi har småtjafsat en del och om du följer mig på instagram (@dnilva) har jag redan berättat om att Philip kom hem med en samsbukett. En bukett blommor som betydde att från och med att de kom in i lägenheten skulle vi vara sams. De funkade förvånansvärt bra!

Tulpaner vardagsrum - Dnilva

Mitt humör och mående pendlar upp och ner. Ena dagen känner jag otrolig jobbpepp och vill ta tag i allt! Jag tänker att det är nu jag ska skriva en bok, göra projekten som har varit liggande, rensa upp i mitt materialförråd och så vidare. Så kommer nästa dag och slår mig i magen med självtvivel, ekonomisk panik och noll lust. Jag är ganska övertygad om att jag inte är själv med att känna allt och ingenting. Jag vet inte, men det känns som att mina känslor är så mycket mer nu.

Idag sprang jag mitt på jobbdagen också. Enligt runkeeper är det tredje gången jag springer i år. Som ni förstår är jag en otroligt aktiv löpare. Vill ge mig själv en mental klapp för att jag ändå gjorde det. Påminn mig gärna om att detta är något jag mår bra av. Även om jag just nu mest känner att jag kommer kräkas upp ramslökspeston jag åt till lunch.

Idag var en sån där skitdag i ärlighetens namn, men den får vara slut när dagen är slut.

Och nu innan jag publicerar inlägget har det gått en natt och det känns genast lite bättre. Toppar och dalar som sagt.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

16
Plocka ramslök - Dnilva

Vi har en fin tradition runt månadsskiftet april/maj. Att åka ut till vårt lilla ramslöksställe för att plocka ramslök. Ni lyllosar som bor längre söderut än vad jag gör har era hav av ramslök i de där böljande gröna skogsgläntorna. Jag har bara hittat ett litet men naggande gott ställe. Det räcker i och för sig jättebra för mig.

Det är något visst med att komma ut i naturen. Tack för att jag kan ta mig ut, trots Corona-läget. Bara att få se naturen väckas till liv och alla vårtecken därute. Jag kan för övrigt inte fatta att det redan är maj, 2020 kommer att vara märkligaste året på så många sätt. Tiden är både skev och ur led. Min kropp tänker att det är februari typ. Otroligt märkligt. Men åter till ramslöken.

Ramslök - Dnilva

Den starka vitlöksdoften som kommer mot dig när du hittar ramslök går inte att ta miste på. Mmmmm vad det luktar gott! Nu har vi i alla fall så att vi kan laga lite goda rätter i någon vecka. Förvarar min ramslök i ett glas med vatten i kylskåpet. Och det som inte går åt nu fryser jag in. Har torkat en del tidigare år, men i år skippade jag faktiskt det. Tycker att smaken blir lite för gräsig.
Ravioli med ramslök, riccota, svamp och citron

På kvällen lagade vi en vansinnesgod ravioli. Vi fyllde den med svamp, ricotta, lite pecorino, ramslök naturligtvis och citronzest. Så gott! Toppade med sparris, rostade pinjenötter och ramslökssmör. Typ så.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11
sommar 2019

En grej som jag verkligen saknar från mitt gamla liv (livet innan barn that is) är att jag får stiga upp tidigt på morgonen när ingen annan är vaken och greja. Jag älskar den tiden. När jag fortfarande var anställd och samtidigt hade en del för mig vid sidan om jobbet (Monthly Makers, bloggen, enstaka frilansuppdrag mm) så gick jag alltid upp ganska tidigt. Vaknade av mig själv runt 06, pigg och utvilad (mmmmmm, det var tider det). Då kunde jag sitta själv i en tyst lägenhet, se hur världen vaknar till liv utanför och samtidigt komma ikapp med saker på datorn. Älskade att känna mig i fas över saker och ha hunnit blogga, svara på mail eller skriva nåt innan dagen ens börjat.

Och vet ni, idag hände det. Jag sitter själv i lägenheten och knappar på datorn. Lyssnar jag noga hör jag hur Philip och Edda andas i sovrummet. Det här är en sån himla målbild. Och jag är här nu! En gång i alla fall på snart två år. Alltid nåt! Utanför skiner solen dessutom och fåglarna kvittar. Jag vet inte om ni kan fatta hur underbart detta känns.

Händer detta några gånger till kanske jag dessutom kan njuta lite mer och inte behöva känna en stress att de nog vaknar viiiiiilken sekund som helst.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

11
Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Edda och jag hakar på Pysselbolagets skräpår även den här månaden. För att göra något annat av det som egentligen ses som skräp är bra på så många sätt. Månadens material och tema är TETRA. Av det har Edda och jag pysslat en linbana av gamla tetraförpackningar tillsammans med Pysselbolaget. Ett kul och enkelt pyssel för både små och lite större barn.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Jag tog tre olika storlekar på mina tetraförpackningar, där kan man ju göra lite som man vill, men det var liksom vad som fanns hemma. Skölj ur och kapa av toppen av förpackningarna. Skär ut små fönster så att linbane-passagerarna kan njuta av utsikten från sina små tetra-vagnar.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Limma på papper (som sen ska dekoreras) och skär ut hål där fönstren är. Gör hål i sidorna och sätt dit sugrör som linan sen ska löpa igenom.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Dags att dekorera vagnarna! Det här kan man utveckla hur mycket man vill. Vattenfärg, limma på grejer, glitter, dekorgummi med mera. Ta vad du har hemma och låt barnen vara kreativa!

Dags att montera och hänga upp linbanan. Trä ett snöre genom sugrören och häng upp vagnarna efter varandra. Fyll sen vagnarna med passagerare, spänn fast er och lek loss!

Pysselbolaget - Linbana

Kolla så fin (och något mer estetiskt tilltalande, förlåt Edda) linbana Pysselbolaget gjorde.

Vill du har en utförligare beskrivning av hur du gör linbanan? Kolla Pysselbolagets beskrivning.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Här hemma var det väldigt noga med vilka som fick åka linbanan och vilka som absolut inte fick åka med. Det vi tillslut enades om var att Duplo-gubbarna var bäst. De var lätta att ta i och ur utan att råka fastna i sugröret.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Idag fick linbanan hänga lite kors och tvärs i rummet, men jag ska nog fixa nån upphängning utmed väggen så att linbanan kan vara framme hela tiden utan att den är i vägen.

Tack Pysselbolaget för ännu ett kul och uppskattat pyssel!

Missa inte Pysselbolagets övriga pyssel med tetraförpackningar.

Fler pyssel från skräpåret:

Flanellograf – Tygtavla med ansikte

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Vi har haft vårt soffbord i en mindre evighet. Vi köpte det 2014 när vi flyttade till Hägerstensåsen. Ganska snabbt gjorde jag om bordet så det blev ett bord i guld och marmor. Sen tröttnade jag på det, men visste inte vad jag skulle byta ut det till. Så det har fått hänga med. En kort vända flyttade vi ut det i förrådet, men på något magiskt sätt kom det in igen. Och nu fick det ett nytt uppdaterat utseende som känns lite mer oss och passar in här hemma. Skönt!
IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Och det var faktiskt himla enkelt gjort. Bottenskivan fick åka upp och bli bordsskiva och benen fick en ny färg. Svårare än så behöver det verkligen inte vara. Värt att påminna mig själv om det när saker ligger och är ogjorda i en mindre evighet.

IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Såhär såg bordet ut i original när vi köpte det i början av 2014. Svart metall med en glasskiva på toppen.

Efter första remaken blev det guld och marmor. Benen sprayade jag med guldspray och bottenskivan klädde jag in i dekorplast.

Och nu! Glasskivan är borttagen, bottenskivan med marmor har blivit toppskiva och metallbenen är målade i en klarblå färg. Det känns så mycket finare.

IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

I en drömvärld kanske inte det ultimata soffbordet ser ut såhär. Men jag tycker det känns bra att använda det vi har och inte hålla på att köpa nytt bara för sakens skull. Bordet funkar alldeles utmärkt faktiskt! Och dessutom, Edda härjar runt på det mesta, bygger kojor och har sig. Så att ha ett dyrt designerbord känns ett gäng år bort.

Och hur gjorde jag då? Den här gången bröt jag mot de flesta regler tror jag. Men jag tänkte att jag skulle se det som ett test hur det håller. (Och kanske mest för att jag bara ville få det gjort och inte orkade vänta.) Jag hade en blå färg hemma, (samma som jag målade den här stolen med) som absolut inte är för metall, men jag målade två strykningar med den och det täcker superfint. Sen får vi se hur det håller för slitage.

Men med erfarenhet från första gången jag gjorde om bordet så funkar det och håller superbra med en sprayfärg som funkar på metall. Då behöver du inte grunda med något utan kan köra direkt på. Det blir absolut ett visst slitage över åren, men inget som stör. Skrev ett inlägg om Hur det gick sen med soffbordet så där kan ni läsa mer om hur det hållit över tid.

Fler IKEA hacks:

 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11