2021-04-06

Söndagslistan #1

Alla som känner mig vet att jag är ett stort fan av det förutsägbara och av att veta vad som väntar. Jag ser hellre om en film än ser en helt ny och har väl sett alla säsonger av Girls kanske sju gånger? Minst. Överraskningar? Nej tack, inte för mig! Tänkte således, varje söndag från och med nu, rapportera en veckosammanfattning i listformat. För min egen del ser jag det både som en piska och en morot. En slags njutbar rutin om så vill. Min förhoppning var förstås att det här inlägget skulle komma upp just i söndags men vi får helt enkelt låtsas den här gången. Jag skyller på påsken.

Så. Framförd av mig i C-dur, här kommer den. Söndagslistan.

Veckans bästa: Vad oväntat av mig att säga våren men vad ska jag göra då. Den är verkligen på gång.  Koltrasten som sjunger, de ljusgröna knopparna, en fräknig kind. Planterade om alla mina växter häromdagen med. Tror att de blev glada. De ser glada ut. Nu återstår bara att putsa fönstren och köpa ny spf för solen letar sig längre och längre in i lägenheten.

Veckans sämsta: Min surdeg är död. Jag försökte verkligen rädda den under en veckas tid men den blir bara till en illaluktande sörja vad jag än gör. Den mötte sitt öde i vasken tillslut. Också, och jag säger det bara en gång. Pollen.

Veckans godaste: Solero Exotic är tillbaka. Den spelar i toppligan tillsammans med Sandwich och Twister tycker jag. Letade efter den i flera affärer tills den låg där alldeles snäll och grann inne på Pressbyrån. Dessutom halva priset på alla glassar, jo man tackar, jag tar två! Hann med en påsktallrik också fast jag inte direkt firade. Matjessillen är min favorit.

Veckans kultur: Lyssnade på podden Arkiv Samtal som gästades av Lotta Lundgren häromdagen. I avsnittet spanade de mattrender inför 2021. Höll med om: kyckling i ugn och mer potatis i allmänhet. Sen somnade jag till på min kille och hörde ingenting mer. Min spaning? Piña colada och efterrätter, men det kan också vara rent önsketänkande. 

Veckans natur: Var utomhus i flera timmar i helgen utan att frysa. Hade knappt jacka. Drack kaffe, läste bok, grillade hamburgare, badade i sjö (med tillhörande bastu obs). Sov som en död sen. För mycket frisk luft helt klart.

Puh! Det var det. Nu har vi rivit av plåstret och jag måste skynda iväg till jobbet. Ikväll ska jag påbörja en ny surdeg och äta gulasch tror jag. Blev så sugen, men det kan absolut också bli pasta och frysköttbullar med ketchup. Vi får helt enkelt se.

26

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.