2021-03-16

Vi går live

En blogg! Det var INTE igår. Känns kul. Pirrigt.

Hjälp. Hur gör man då? Jag minns knappt. Sist jag bloggade seriöst var mellan 2008-2011 ungefär. Då hade jag en matblogg som hette matomspunnet och det var roligt ända fram tills det att jag flyttade till ett studentrum i Flogsta och helt slutade att laga mat. Jag levde på mackor och köpte ett minikylskåp enbart för att kunna ha Bregott och mjölk nära till hands utan att behöva gå ut i köket och träffa folk.

En gång när jag fyllde år hade några av personerna som bodde där gjort en tårta till mig. Antagligen som ett sätt att bjuda in mig i gemenskapen, inte vet jag. De knackade i alla fall på och ba happy birthday! och jag ba thank you! Men istället för att föreslå att vi skulle fika tillsammans tog jag tårtan, backade in på rummet och…låste dörren 🙂 

Minutrarna gick och när det till slut tystnat i korridoren smög jag ut och ställde den orörda tårtan på min hylla i det gemensamma kylskåpet. Mitt andra problem, förutom att jag inte ville umgås med födelsedagsgänget, var att jag absolut inte ville äta av tårtan eftersom den såg äcklig ut (färdiga bottnar, hallonsylt, skuren grädde) men jag ville heller inte att de skulle tro att jag var otacksam och låta den stå ouppäten. Det löste jag genom att varje dag låtsas ta rejäla bitar av tårtan så att det skulle se ut som att jag åt av den, fastän att jag egentligen slängde den! Bit för bit såg de alltså, under en veckas tid, tårtan försvinna. 

Fick, till ingens förvåning, aldrig några vänner där och bloggen klappade ihop. Men då var då och nu är nu och alles gut. Tur att man växer till sig. Vill tro att jag skaffat mig lite hyfs sedan dess men jag skulle inte satsa pengar på det. 

De flesta av er som läser det här inlägget har säkert hittat hit via mitt Instagramkonto. Hej hej! Och hej till er eventuella andra också. Ja men ni förstår ju redan var det här barkar. Det kommer mest att bli mat här. Har som sagt några år att ta igen. Hopp i! 

72

Kommentera

Underbart inlägg (och så fin bild). väldigt välskrivet!

chipstillfrukost

Tack snälla! Blir så glad.

Hej och vad kul det ska bli att följa dig här!

chipstillfrukost

tack!!!!

Lisa

Så glad att du börjat blogga! Och gillar verkligen hur du skriver och formulerar dig!

chipstillfrukost

Finaste komplimangen man kan få!

Aaah så kul det ska bli att få ännu mer av dig på internet!!

chipstillfrukost

hoppas du inte blir besviken!

chrissy

Ä N T L I G E N !!!!!!

chipstillfrukost

nervös!!!

V

Vilket flogstahus var det? Utsikten misstänkt bekant…

chipstillfrukost

Kan det ha varit hus 6? Minns knappt!

MK

Älskar dina inlägg på instagram så ser fram emot att få läsa din blogg nu också! 😀

chipstillfrukost

Tack!!!

Lisa

Ska bli så spännande att följa dig! 🙂

chipstillfrukost

Tack snälla! Hoppas du gillar

Ellinor

Haha, tack för ett underbart första inlägg! Ska bli kul att följa dig här 😊

chipstillfrukost

Haha, kul att du gillade och tack själv!

Emelie! SÅ KUL ska det bli att följa dig här <3

chipstillfrukost

Taaack! Så glad att vara med i gänget!

Älskade detta! Ska bli så kul att följa dig här!

chipstillfrukost

Taaack! Känns nervöst och roligt! 😌

Ida

Haha, underbar tårt-story!
Följer inga andra bloggar men den här ska jag nog banne mig läsa 🙂

chipstillfrukost

Men wow vilken komplimang, tack! Hoppas du gillar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.