Body & mind

JUST WANNA READ ABOUT PARENTHOOD

Fittdoktorn resonerar: om föräldrarskap & relation

Att blir förälder är svårt. Det är nämligen så mycket mer än bara ta hand om ett barn och det nya livet är ofta lika underbart som omtumlande. Det är så väldigt enkelt att tappa fotfästet i allt som är nytt. Så, den här texten är till alla er som kämpar med att hitta nya och helt egna vägar att gå på.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL LIFE

Att vara utmattad: intressen, att vilja och att inte orka

Vi är fler och fler som blir utmattade. En komplex sjukdomsbild där det inte finns ett enkelt sätt till hur man blir frisk. Snarare är det en snårig väg där det inte finns några rätt eller fel även om en sak i alla fall är säker - den som är sjuk blir i alla fall inte hjälpt av olika klyschor! Däremot tror vi på kraften att dela med sig och att våga lyfta flera nyanser av hur det är att vara utmattad. Här är Majas väg.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL EMOTIONS

Att handskas med FOMO

Julledigheten är här och FOMO med den. Att drabbas av känslan att man är den enda som missar allt det roliga är kanske julens mest mänskliga känsla. Inga konstigheter men jobbigt såklart, så här är våra bästa tips och trix till hur man inte bara handskas med FOMO utan också ersätter den med vår nya vän JOMO.

Läs mer

Just wanna read

Min kreativitet mår bra av begränsningar

I en värd full av möjligheter lyfter Julia fram tjusningen med begränsningar. Hur kreativiteten faktiskt kan må bra och frodas inom tydliga ramar. För kanske handlar inte möjligheter om att göra vad man vill, utan att helt enkelt om att göra det bästa av det man har.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA READ ABOUT MOTHERHOOD IN A REAL WAY

Fittdoktorn säger ifrån: om det vackra moderskapet

Det tar tid att hitta sin egen rytm i föräldraskapet. Dessutom är det lättare sagt än gjort när man bombarderas av bilder hit och dit om hur livet med barn ska va. Fittdoktorn tar ton och slår ett slag för att det verkligen inte finns några rätt sätt att vara mamma på - bara ditt eget sätt.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT HOW LIFE REALLY IS

Diagnos: ätstörd, ångestig, och så in i helvete normalviktig

Vicky tar ton och sätter emot. Hur kroppen ser ut är inte alltid en reflektion hur man mår, och borde inte vara det heller. Är inte hela poängen att fokus på kroppen ska bort och istället riktas inåt? En modig text som säger ifrån och meddelar en gång för alla; hur man ser ut säger väldigt lite om en person.

Läs mer

Just wanna read about the body and how it works for real

Fittdoktorn om: underlivet efter förlossning

Vad händer egentligen med underlivet vid en förlossning? Vi tycker det är viktigt att våga prata om alla sidor i livet - inte minst olika kvinnofrågor som länge varit tabu. Fittdoktorn tar upp underlivet vid en förlossning på ett sakligt men varmt och personligt sätt. Inga konstigheter, precis så som det ska vara.