Body & mind

JUST WANNA READ ABOUT REAL LIFE

Maja Delborn: om att inte passa in ens när man är sjuk

Hur är det egentligen att vara sjuk i utmattning? Normer, krav, stress och förväntningar driver oss till att bli sjuka, men vad händer sen? Det är lätt att tro att alla är sjuka på samma sätt, eller att det bara finns ett sätt att vara utmattad. Här är vår krönikör Majas fina text om hur det är att känna fel även i sin sjukdom.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL LIFE

Att vara utmattad: intressen, att vilja och att inte orka

Vi är fler och fler som blir utmattade. En komplex sjukdomsbild där det inte finns ett enkelt sätt till hur man blir frisk. Snarare är det en snårig väg där det inte finns några rätt eller fel även om en sak i alla fall är säker - den som är sjuk blir i alla fall inte hjälpt av olika klyschor! Däremot tror vi på kraften att dela med sig och att våga lyfta flera nyanser av hur det är att vara utmattad. Här är Majas väg.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL EMOTIONS

Att handskas med FOMO

Julledigheten är här och FOMO med den. Att drabbas av känslan att man är den enda som missar allt det roliga är kanske julens mest mänskliga känsla. Inga konstigheter men jobbigt såklart, så här är våra bästa tips och trix till hur man inte bara handskas med FOMO utan också ersätter den med vår nya vän JOMO.

Läs mer

Just wanna read

Min kreativitet mår bra av begränsningar

I en värd full av möjligheter lyfter Julia fram tjusningen med begränsningar. Hur kreativiteten faktiskt kan må bra och frodas inom tydliga ramar. För kanske handlar inte möjligheter om att göra vad man vill, utan att helt enkelt om att göra det bästa av det man har.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA READ ABOUT HOW LIFE REALLY IS

Diagnos: ätstörd, ångestig, och så in i helvete normalviktig

Vicky tar ton och sätter emot. Hur kroppen ser ut är inte alltid en reflektion hur man mår, och borde inte vara det heller. Är inte hela poängen att fokus på kroppen ska bort och istället riktas inåt? En modig text som säger ifrån och meddelar en gång för alla; hur man ser ut säger väldigt lite om en person.

Läs mer