Body & mind

JUST WANNA TAKE CARE OF MYSELF

Hitta lä

Att utmana sig själv i all ära men ofta glömmer vi prata om vad man faktiskt behöver för att ens orka ta sig ann en utmaning. Medan prestationer hyllas blir så kallade comfort zones automatiskt något negativt, men den ena kan inte fungera utan den andra! Något vår kloka krönikör och stressterapeut Hanna Bondesson påminner oss om. Att hitta sina trygga platser, fria från starka vindar och uppförsbackar, är helt grundläggande för att orka våga nya saker. Kanske är det sommarens mest brännande fråga till dig själv: var hittar du lä någonstans?

Läs mer

Just wanna read a blog

Just wanna read about real life

Hanna Bondesson: Låt dubbelliven säga hej

Med helgen färskt i minnet och hur underbart det var kommer Hannas nästa krönika som en snäll och smart påminnelse om varför vi borde ta med oss den känslan in i veckodagarna lite mer. Få mer av den där eftertraktade balansen som vi så ofta pratar om, men som lika ofta rinner ut i sanden. Inte en helt enkel övning, men ett steg på vägen är kanske att inse att privatlivet och arbetslivet faktiskt är ett och samma liv.

Läs mer

Just wanna read a blog

Just wanna read about real life

Saker du inte ska säga till någon som är sjuk

Känner du någon som är utmattad och inte vet vad du ska säga? Eller har svårt att förstå? Det är inte nödvändigtvis konstigt, men det stjälper oftast mer än hjälper att ta till klyschor och ihålliga fraser. Ibland behöver det inte vara svårare än att ställa en enkel fråga istället. Något vår krönikör Maja skriver så fint om.

Läs mer

Just wanna feel good

Hanna Bondesson: Vad är rimligt?

Säg hej till vår nya briljanta krönikör Hanna! Som axlat om från kommunikationsexpert till antistress-expert. Med värme och hjärta tar Hanna sig ann en av de mest brinnande frågorna idag: sjukskrivningar kopplade till stress. Hon är utbildad Samtalsterapeut med ACT Stresshantering som huvudfokus. Unik med sin kärleksfulla (och lika nödvändiga som efterlängtade) glimten- i- ögat- approach, som får oss att nyfiket och igenkännande nicka på huvudet medan vi läser. Här kommer hon dela med sig av insikter, tips och enkla verktyg för att tänka om och tänka rätt.

Läs mer

Just wanna read about real life

Fittdoktorn om: missfall

Missfall är vanligt och missfall gör ont och trots att det är ganska vanligt kan man känna sig otroligt ensam. I sin senaste text tar barnmorskan Annika varsamt upp frågor kring missfall och vad det gör med både kropp och själ.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL LIFE

Maja Delborn: om att inte passa in ens när man är sjuk

Hur är det egentligen att vara sjuk i utmattning? Normer, krav, stress och förväntningar driver oss till att bli sjuka, men vad händer sen? Det är lätt att tro att alla är sjuka på samma sätt, eller att det bara finns ett sätt att vara utmattad. Här är vår krönikör Majas fina text om hur det är att känna fel även i sin sjukdom.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL LIFE

Att vara utmattad: intressen, att vilja och att inte orka

Vi är fler och fler som blir utmattade. En komplex sjukdomsbild där det inte finns ett enkelt sätt till hur man blir frisk. Snarare är det en snårig väg där det inte finns några rätt eller fel även om en sak i alla fall är säker - den som är sjuk blir i alla fall inte hjälpt av olika klyschor! Däremot tror vi på kraften att dela med sig och att våga lyfta flera nyanser av hur det är att vara utmattad. Här är Majas väg.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL EMOTIONS

Att handskas med FOMO

Julledigheten är här och FOMO med den. Att drabbas av känslan att man är den enda som missar allt det roliga är kanske julens mest mänskliga känsla. Inga konstigheter men jobbigt såklart, så här är våra bästa tips och trix till hur man inte bara handskas med FOMO utan också ersätter den med vår nya vän JOMO.

Läs mer

Just wanna read

Min kreativitet mår bra av begränsningar

I en värd full av möjligheter lyfter Julia fram tjusningen med begränsningar. Hur kreativiteten faktiskt kan må bra och frodas inom tydliga ramar. För kanske handlar inte möjligheter om att göra vad man vill, utan att helt enkelt om att göra det bästa av det man har.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA READ ABOUT HOW LIFE REALLY IS

Diagnos: ätstörd, ångestig, och så in i helvete normalviktig

Vicky tar ton och sätter emot. Hur kroppen ser ut är inte alltid en reflektion hur man mår, och borde inte vara det heller. Är inte hela poängen att fokus på kroppen ska bort och istället riktas inåt? En modig text som säger ifrån och meddelar en gång för alla; hur man ser ut säger väldigt lite om en person.

Läs mer