Sponsrat av Bookie.nu

2021-04-10

How did you feel reading this book? Bookie.nu rekommenderar böcker från hjärtat.

We do love a good story, don’t we?  

Vi har alltid älskat en bra historia, även om vi numera lever i en tid där små berättelser heter stories och försvinner efter tjugofyra timmar. Vi tittar mer än läser, men ändå, vi fyller vår vardag med historier. Vissa mår vi bra av, andra inte. Vi diskuterar gärna hejvilt effekterna av sociala medier och verkligheten vi matas med genom telefonen. Hur mår vi när vi scrollar på Internet? Vad får ditt adrenalin att pumpa? När dunkar ditt hjärta en gång extra och när kolliderar hjärnspökena? Historierna idag balanserar ofta på en tunn linje av ”inspiration” och ”destruktiv jämförelse”. Hur mår ditt hjärta egentligen efter ögat igenom en story? 

If we read a book, does the story get better? 

Vad händer med oss när historierna kommer från en fysisk bok istället? Vad händer när vi slipper den sociala påfrestningen, tar bort våra egna personligheter ur ekvationen och bara ger oss hän till berättelsen? Det finns många fördelar med att läsa så det borde vara lika naturligt som att få in de där 10.000 stegen om dagen som vi hör så mycket om.  För läser man böcker så ökar man sitt ordförråd, man minskar stress och skapar bättre förutsättningar för en god natts sömn. Vi övar upp vår empatiförmåga, vår analytiska förmåga och i vissa fall så sänker vi till och med vårt blodtryck. Det är de psykiska och fysiska fördelarna med att läsa den bok. 

How does it feel on the inside?

Men vad känner vi när vi läser en bok? Hur mår vi när vi läser en bok? Vad får ditt adrenalin att pumpa? När dunkar ditt hjärta en extra gång? Vad händer med oss när vi läser en historia som stannar kvar i oss flera veckor efter sista sidan är läst, istället för att jagas av en tjugofyra timmars lång timer? 

Why don’t you give it a try 

Tillsammans med den nya bokprenumerationstjänsten Bookie fyller vi hjärtat, själen och sinnen med historier från alla håll och kanter. Eller, i alla fall från från fem olika håll i taget. För precis som man kan följa för många personer på Instagram, kan man tappa bort sig bokhandeln och inte veta vart man ska börja. Det finns helt enkelt för många bra historier att välja mellan.

Bookies redaktion gör det enkelt för oss och sprider book-love genom att plocka ut sina favoriter varje månad. För att sänka tröskeln till mer lästid och skapa mer tid till de skrivna historierna. Utifrån Bookies urval varje månad väljer du själv månadens bok och får den skickad direkt till dörren.

Enkelt och roligt men, framför allt, så fylls livet med livsviktiga nyanser.

April, what do you have in store for me? 

Här kan du läsa mer om Bookies april-böcker och signar du upp dig på en härlig bokprenumeration med vår rabattkod ”JWHF” så får du en extra bok helt gratis (läggs som ett tillgodo på ditt konto och kan utnyttjas under 12 månader).

Happy reading!
And feeling.

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.