2021-03-26

My Style: Petronella

Foto: Christin Clausen-Bruun

 

Vi mötte upp Petronella en solig dag, mitt i Malmö, och pratade stil och kläder. Petronella utbildade sig ursprungligen till beklädnadsdesigner i
Köpenhamn men sadlade om efter några år.  Numera färglägger hon kontorsstolen som medicinsk sekreterare där hon jobbar som chefsstöd. Klok som en bok och inspirerar en till att följa sin egen magkänsla i allt man gör. Och att ha kul med kläder på sitt eget sätt.

 

Foto: Christin Clausen-Bruun

Beskriv din stil med tre ord! 

Färg! Mönster! Kul!

Är mode viktigt? Varför? Eller nej? Inte det? 

Nej mode är verkligen inte viktigt! Inte nuförtiden. Förr har det ju haft en viktig betydelse ibland, tex när korsetten försvann eller när kvinnor kunde börja gå i byxor. Men nu, kul kanske men viktigt nej. 

Jag är ganska lite intresserad av mode men desto mer av kläder. Ett snitt, en färg, ett mönster eller allra helst kombinationen av dessa. Det vore ju att ljuga att säga att jag inte blir påverkad av mode men det är inte så intressant för mig vad som är modernt att ha på sig, jag klär mig i sådant som gör mig glad. 

Foto: Christin Clausen-Bruun

 

”Att vara modig är att göra det som känns rätt”

 

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

Vad innebär det att vara modig?

Att vara modig är att göra det som känns rätt och riktigt trots att man egentligen inte vågar. Så fort du vågar är det inte att vara modig längre, då är det bara så du är. För mig har hur jag klär mig inget med att vara modig att göra, även om många tycker att jag är modig i min klädsel, det är bara så jag tycker om att vara klädd 🙂

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

”Oftast är det ett plagg jag längtar efter”

Foto: Christin Clausen-Bruun

Kan klädkoder vara a good thing eller är det bara trams? 

Nja, mest trams va? Absolut, till en anställningsintervju eller begravning tänker jag väl en extra gång vad jag tar på mig, hur andra kan tolka klädseln, men annars tycker jag bara man ska köra på vad man trivs i.

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

Planerar du dina outfits? Tell us how! 

Absolut! Jag älskar mina kläder och brukar tänka ut kvällen innan vad jag är sugen på att ha på mig nästa dag. Oftast är det ett plagg jag längtar efter och sen fyller jag på runt det vad jag har feeling för, vilka örhängen det var längesedan jag hade osv, haha. 

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

 

”Bas är kanske det tråkigaste jag vet”

 

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

Spelar du med mycket bas i garderoben?

Bas är kanske det tråkigaste jag vet. Jag förstår inte begreppet basgarderob. Förutom underkläder och strumpor då… Jag äger bara plagg jag älskar och sen kombinerar jag dem utifrån känsla och då ger de olika uttryck. Behövs ingen bas för det. Sen tycker ju jag om mönster- och färgmix så kanske därför jag inte känner behovet av en bas. 

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

Hur hittar man stilen egentligen? Måste man ha en egen?

Jättesvår eller jättelätt fråga… För mig är en stil det man trivs i, det man blir glad av och tycker är skönt att ha på sig. Jag kan tycka massor av kläder är supersnygga på andra, men skulle inte själv trivas i dem av olika anledningar, då är de inte min stil tänker jag. Sen vad min stil är mer precist går ju inte att få ner på pränt och det går inte för mig att förklara för någon annan hur de ska hitta sin stil. Det känns bara inuti en själv?  Så ja, alla har väl en egen stil men den behöver ju inte vara uttänkt, det är bara det handen oftast faller på i affären eller i garderoben när du ska välja ett plagg. 

 

Foto: Christin Clausen-Bruun

My Style: from time to time så väljer vi att lyfta fram någon som inspirerar oss lite extra. Med stilen som ett komplement till personligheten. Med en förhoppning att uppmuntra fler att våra att ta plats. Detta var Petronella Hagenfalk. 

24

Kommentera

Annika

Fina bilder, härliga kläder och kloka tankar.

Cay

Waoh! Vilken dotter!🥰

Anneca

Fina bilder, kloka tankar – så inspirerande!

Jessi

Fina färgstarka bilder. Cool kollega. Tänkvärda ord.

Så snyggt och härligt

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.