2021-03-03

Ett blomstrande äventyr

Jahopp, då har jag i skrivandes stund haft min blomsterbutik, Florabaren Stockholm, öppen i ca 2 veckor?! Helt klart det sjukaste, svåraste, roligaste och jobbigaste jag gjort i hela mitt liv! Tänkte idag dela med mig av mina tankar av vad detta äventyr har inneburit hittills för mig och vad jag redan nu kan tipsa vidare om. Vi lär oss av varandra, eller hur?

DRÖMJOBBET

Såklart dök detta drömjobbet upp mitt i livet, våran dotter Bonnie var ett halvår och jag hade inga planer på att börja jobba även fast jag kände i hela kroppen ett stort behov av att få skapa och göra något utöver att ta hand om en bebis hela dagarna. Jag och min man Joppe pratade om hur vi skulle göra om jag fick jobbet, för oss var det en självklarhet att jag skulle ta jobbet om erbjudandet gavs.

 

”Jag kände att jag hade inget att förlora när jag sökte jobbet”

 

Kort sagt om jobbet så utlyste hotellet, där lokalen ligger finns, en person som ska bygga ett butikskoncept från grunden för att sedan driva butiken. Drömjobbet med andra ord! Jag kände att jag hade inget att förlora när jag sökte jobbet, om jag inte skulle få jobbet skulle jag få vara hemma med Bonnie vilket också vore en dröm. Det sista steget i ansökan var att jag skulle pitcha butikskoncept och budget för VD:en på företaget. Var såklart lite nervös, men också ovanligt lugn? Jag hade ju inget att förlora, utan som så klyschig sagt, allt att vinna. 

 

”Jag vill också peppa till att våga vara lite obekväm”

 

VAR SNÄLL MOT SIG SJÄLV

Är otroligt tacksam att jag haft min familj att komma hem till. Annars hade jag nog sovit över i butiken och aldrig känt mig klar eller färdig. När du startar ett projekt se till att ha en sluttid varje dag (viktigt!!). Och hallå, Rom byggdes inte på en dag! Det är bara du som ser vad som inte är klart och inte. Ingen förutom du ser att det är ett hål i taket (ja, det finns et hål i taket i butiken. Jag funderar nästan på att låta det vara så nu för det är lite kul ju!?).

 

”Det är gott att ha en person som kan stötta en”

För allt i världen, var snäll mot dig själv! Låt vissa saker vila. Blev du inte nöjd med en viss grej, gå tillbaka och kolla på det 5 timmar senare. Du tjänar ca NOLL på att vara tuff mot dig själv. Se dig själv som en kompis till dig själv. Du skulle aldrig (hoppas jag?!) säga till en kompis NEJ VA FULT DET BLEV. Ge dig själv konstruktiv kritik som du kan växa av. Utvärdera och fundera på om du kan göra något bättre och isåfall hur?

TA HJÄLP

Vem kom på att ensam är stark?? Tramsigt rent ut sagt. Ta hjälp av vänner, familj och kollegor. Jag själv älskar att få peppa, bolla och att skapa tillsammans med andra som har drömmar. Tänk att någon kan få hjälpa dig och mig med detta tillbaka! En ynnest! Så be folk om hjälp att nå din dröm. Dela din dröm och det kommer kännas mera verkligt, be en kompis kolla med dig en gång i veckan/månaden hur det går? Det är gott att ha en person som kan stötta en. Jag vill också peppa till att våga vara lite obekväm, skriv till någon du ser upp till på Instagram och be om hens input om ditt projekt. Kan vara så nyttigt att få någon annans syn på saker och ting som inte är familj eller en vän.  

ÅTERHÄMTNING

Är återhämtning kanske det viktigaste vi har? Ja! Jag har allt för många vänner och kollegor som missat detta, som jobbat och jobbat för att sedan inte orka mer. Just nu jobbar jag på detta, att hitta mina sätt att återhämta mig på. Det är svårt och kul att vara i starten med en ny butik för det finns så mycket jag vill hinna med och göra. Jag påminner mig skälv om att ta en sak i taget. När ens störta passion i livet blev ens jobb tror jag det är ännu viktigaste med återhämtning. För min del handlar det om att lägga ifrån mig telefonen och stänga av sociala medier när jag kommer hem. Då vill jag umgås och vara med min familj.

 

”Jag lär mig nya saker varje dag, ber om råd och tar hjälp när jag fastnat”

 

Är så oroligt tacksam för detta blomstrande äventyr och det har bara börjat, iiih! Jag lär mig nya saker varje dag, ber om råd av kollegor i branschen när jag undrar något och tar hjälp när jag fastnat. Så kort och gott, var snäll mot dig själv, be om hjälp, dela dina drömmar, återhämta dig och glöm inte att DU ÄR BÄST!

Vi ses i nästa krönika!
Puss och kram!

Sofia

 

5
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Inspirerande & härligt! Tack för att du delar med dig!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.