2021-02-22

MY STYLE: Ebba

Möt Ebba! Kommunikatören som struntar i dammiga, gamla stilregler och klär sig efter lust och humör istället. Läs och inspireras av hur Ebba tänker kring klädkoder, trender och att planera sin outfit.

Är mode viktigt? Varför? Eller nej? Inte det? 

Jag tycker nog det! Om inte annat för att det är ett sätt att uttrycka sig och sin personlighet bara genom det visuella. Jag tror att man kan påverka folks intryck av en såå mycket genom stilen. Det kommer såklart även med en baksida – att man också negativt kan döma andra på grund av klädstil, men jag väljer att se det på den ljusa sidan! Det kan ju också få en att känna sig cool, mäktig, vacker… Och så mycket mer!

Foto: Sandra Bergström

Vad är en trend för dig?

Hmm, svårt! Det blir lätt filosofiskt… Jag ser det som något som vi tillsammans i nuet, uttalat eller i tystnad, kommer överens om är coolt. Det är flytande. Jag gillar att tänka att trender kommer och går för att ge oss alla chansen att testa ut olika stilar och plagg så att kan behålla och ta med oss det vi gillade med trenden “in i framtiden”… Haha, fattar ni vad jag menar? 

Foto: Sandra Bergström

Berätta om några stilregler växte du upp med? Vad tycker du om dem idag? 

Jag har ju alltid vart en lite rejälare tjej, om man säger så… Så de där “såhär ser du smalare ut”-tipsen har man ju haft stenkoll. Hoppas de som är barn idag helt slipper sånt här förlegat trams. Idag skiter jag såklart i det! Liksom hur tråkigt liv? Om man inte kan bära sånt “osmickrande” som mönstrat,  glada färger eller over-size?

Foto: Sandra Bergström

”Jag brukar planera runt ett specifikt plagg”

Foto: Sandra Bergström

Kan klädkoder vara a good thing eller är det bara trams? 

Både och. Jag ser det som något man kan dra nytta av… Till exempel genom att ha en viss typ av kläder på jobbet kan jag påverka vilken uppfattning folk får av mig. Mer kostymigt = mer “seriös”. Färgglatt och mönstrat = kreativ och nytänkande kanske? Men att det finns kläder som är “rätt” och “fel” blir ju en tröskel. Kan man inte reglerna blir de ju svåra att utnyttja. Så i en perfekt värld hade jag såklart önskat att man kunde klä sig hur man vill.

Foto: Sandra Bergström

Planerar du dina outfits? Tell us how! 

Jag gör nog det en del ändå. Under 2020 har det ju inte varit lika aktuellt för en hemmajobbare som jag själv kommit att bli… Men de få gånger man väl får chansen att visa upp sig bland folk, om än på distans, då har det planerats! “Av alla nya plagg jag klickat hem från internet – vilket skall jag passa på att visa?”. Jag brukar planera runt ett specifikt plagg. Om jag valt en tjocktröja klurar jag på möjliga sätt att spexa till det, blir lättast så. Jeans eller kjol? Eller över en klänning? Med en krage under? Kanske en scarf? Vilka smycken? Om det är en klänning blir det ju lättare – då är det bara att dra på sig strumpbyxorna och så voila. Man ska inte underskatta en käck “ett-plagg-outfit”.

Foto: Sandra Bergström

”Jag återkommer oftast till att man nog inte måste ha en egen stil”

 

Foto: Sandra Bergström

Hur hittar man stilen egentligen? Måste man ha en egen?

Alltså, detta tänker jag på så mycket! Jag återkommer oftast till att man nog inte måste ha en egen stil. Vissa dagar känner jag bara “jag skall banne mig klä mig mer tufft från och med nu, som någon cool goth-tjej på film”, men sen står jag där dagen efter och är svintaggad på min mest färgglada eller romantiska outfit. Stil efter humör helt enkelt.

Foto: Sandra Bergström

My Style: from time to time så väljer vi att lyfta fram någon som inspirerar oss lite extra. Med stilen som ett komplement till personligheten. Med en förhoppning att uppmuntra fler att våra att ta plats. Detta var Ebba Thorolvsen. 

26

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.