2021-01-19

Från djupet av mitt hjärta: Möt Rebecca Guve

1. För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!

Åh. Rebecca heter jag. Kanske så trillar det in folk här som följer mig på instagram där jag heter acrumbonyou. Och då vet ni ju redan att jag bakar med surdeg. Men, förutom att baka (med surdeg då), så…. Hmm. Ibland känns det som allt jag gör, eftersom det är den viktigaste delen av mitt liv. Men när jag inte bakar, jobbar jag på förskola och pluggar till förskolelärare. Jag drömmer om ett bageri. Jag älskar att gå upp tidigt på morgonen. Jag gör väldigt sällan saker lagom, antingen gör jag något helhjärtat och lägger min själ i något, eller så gör jag inget alls. Något mellanting finns inte. Heller inte när det kommer till känslor. Om våren och sommaren odlar jag på en kolonilott, nära där jag bor, tillsammans med en vän. Annars? Lagar mat, mycket och ofta, tycker sömn är överskattat och skriver listor på precis allt. 

2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?

SURDEG! Skriker jag rätt ut. Alla mina tankar om surdeg, allt jag lärt mig och vill lära mig. Om mat, allt jag äter och allt jag lagar. Allt jag vill laga. Alla tusen listor om mat som finns i min telefon. Allt som är upp och ner. Min desperata längtan efter sommaren. Om kolonilotten! Om barnen på jobbet. Om alla delar som tillsammans blir Rebecca.

3. Vad är din drömbloggrubrik?

Sommaren, barnen och surdegen.4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?

På min blogg ska det vara lika tryggt, varmt och gott som första koppen kaffe.

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

– Lägga klart mitt 1000-bitars pussel
– Börja läsa Jag for ner till bror av Karin Smirnoff och Still av Emma Hansen.
– Beställa sättpotatis och sättlök, och diverse fröer för odlingssäsongen har ju redan smygstartat.

6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder. Hur hanterar du och tänker kring den pressen?

Jag tänker att skrivandet ska vara lustfyllt, och inte pressat. Ibland har man så mycket som måste ut, och ibland har man mindre, och så är det. För, viktigt för mig är att det jag skriver om, och dem bilder jag visar kommer från mitt hjärta, och har en mening som betyder något. Som väcker en tanke, eller en känsla i någon.

7. Vilka bloggar fastnar du för?

Åh. Bloggar med vackra bilder. Med texter från hjärtat. Där man blandar högt och lågt, men där allt har en mening och där bloggaren och läsarna inte känns långt ifrån varandra. Det genuina och ärliga. Djupa och innerliga.

8. När gapskrattade du senast?

VARJE DAG, på jobbet, med min kollega. Vi skrattar, tramsar och busar hela tiden. Och ibland är vi lite mer allvarliga, eller ja… Vi är ju trots allt 25 och 50 år….

9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!

1. Ha en surdeg i kylskåpet och lär dig lite om den, och hur du bakar med den. Som min surdeg har hjälpt mitt mående. Man bygger under långsikt en livslång relation. Otroligt fint.
2. Inget mörkläggande i sovrummet. Kanske vanliga gardiner eller något bara. Men det bästa som finns är att vakna av ljuset på sommaren. Och på vintern är det ju ändå mörkat dygnets alla timmar.
3. Omge dig själv av barn. Dem ser livet på ett helt annat sätt, och lär en så otroligt mycket. Gör som dem, va som dem, och lek som dem. Gråt som dem gör ibland, högt och mycket tårar, och skratta som bara barn kan göra. Allt blir nytt och spännande då, vackert och helt otroligt roligt.

Du hittar Rebeccas blogg här. 

16

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.