2020-12-23

Skåne Stadsmission – ser det andra inte ser

Vi klickar hem julmaten över nätet, går ner i källaren och hämtar julgranspyntet. Vi klär granen och tänder ljusstakarna i fönstret. Vi längtar efter en riktig jul med mycket snö och dricker en till varm kopp choklad med filten virad runt oss i soffan. Vi planerar när julklapparna ska öppnas och när julmaten ska serveras – före eller efter Kalle?

”Samtidigt blickar andra människor rakt in i akut hemlöshet, fattigdom och missbruk.

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Samtidigt blickar andra människor rakt in i akut hemlöshet, fattigdom och missbruk. De hoppas på en mild vinter så att även de som inte har någonstans att ta vägen ska klara sig. Så att även de ska få komma över till det nya året. De räknar och räknar återigen om de verkligen inte kan mätta en mage till, ge ytterligare ett barn en julklapp och om inte pengarna räcker till åtminstone en frukost till.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Skåne Stadsmission ser det andra inte ser. Därför vill vi lyfta dem. För att de ser människor som lever i akut hemlöshet, fattigdom, missbruk och psykisk ohälsa. De träffar utsatta EU-migranter som försörjer sig på gatorna, papperslösa och ensamkommande.

Dessutom gör de en enorm insats genom att erbjuda samlingslokaler för ungdomar och stöd i form av juridisk hjälp och boende. På mötesplaten Café David serveras det dagligen frukost åt utsatta människor och där finns även möjlighet att sköta personlig hygien och få hjäp med både kläder och skor. På Café David finns även tillgång till kurator och en kreativ verkstad där man kan måla, teckna eller spela musik. De arrangerar desstom regelbundet aktiviteter och utflykter.

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg

 

”På julafton eller någon annan dag.”

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Deras verksamhet drivs till stor del med hjälp av månadsgivare därför behövs deras arbete uppmärksammas. Genom att köpa en frukost, en julklapp eller ett mellanmål hjälper du till att göra skillnad. På julafton eller någon annan dag.

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg

Stötta, bidra och hjälp stadsmissionen i deras arbete. Du kan göra det direkt i deras gåvoshop.

 

 

14

Kommentera

Stort tack för att ni lyfter detta!
/Jenny

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.