2020-12-20

Möt JWHF’s redaktör – Sandra Bergström

Sandra Bergström är JWHF första redaktör! Efter två första snabba år spetsar JWHF sin redaktion genom att välkoma Sandra till teamet. JWHF är en underbar mashup mellan IRL och det digitala. Här skapar vi innehåll utifrån så som faktiskt livet är. Under 2021 kommer vi satsa ännu mer på vår plattform och färglägger internet med inspiration, gemenskap och igenkänning. This is still where the fun stuff happens.

 

Hej Sandra! Hur mår du?  Vad gör du just nu?

Hej! Jag mår bra! Just nu andas jag ut lite efter att ha lämnat ifrån mig ett otroligt roligt uppdrag för RFSL samtidigt som jag packar inför flytten till vår nya lägenhet som sker i februari.

Du är ju JWHF’s nyaste redaktör, berätta vad kommer du göra hos oss?

Jag kommer bland annat ansvara för en del av innehållet till JWHF’s plattform och även rekryterandet av nya bloggare och krönikörer. Jag kommer dessutom stötta upp våra redan befintliga kreatörer, skriva artiklar och arbeta med innehållsplaneringen.

Vad har du för bakgrund inom kommunikation?

Bred, kreativ och spretig. Den sträcker sig bland annat från studier på universitetet till Berghs och vidare till tjänster som copywriter, digital strateg och marknadsförare.

Vad gör du när du inte är på JWHF?

Jag sitter på mitt kontor, dricker starkt kaffe och driver mitt företag Studio Bergström. Gullar med mina barn, dricker kaffe med min man och går på loppisar. Jag botaniserar även gärna i inredningsmagasin, mäklarbilder och spontanmålar våra väggar rätt ofta.

Vad tycker du är riktigt bra content?

Bra content är content som speglar varumärket och har skapats med hänsyn till mottagaren. Det är ärligt, konkret och gärna underhållande eller lärorikt på något sätt. Det är inte framstressat och håller hög kvalitét i både text och bild. Jag brukar tänka att om någon ger av sin tid bör personen får något tillbaka som var värt det.

Vilken arbetsuppgift är din favorit?

Idéarbetet. Jag älskar att spåna fram nya infallsvinklar på ett ämne i början på ett projekt, för då är allting så himla möjligt innan man måste börja avgränsa. Och researchen såklart, den är också kul!

Vad har du jobbat med för kunder tidigare?

Några på den listan är Interflora, Serneke och Rubrik.

Vad är det första du kommer sätta tänderna i hos JWHF?

Först ska jag skriva ett personligt hej till er alla som hänger på den här fantastiska platsen och sen ska jag börja med innehållsplaneringen för 2021.

Kan du ge någon hint om vad vi kommer få se på JWHF under 2021?

Absolut! Förutom artiklar och guider så kommer vi även introducera mer rörligt på sajten. Det blir kul!

Hur har din personliga kärlekshistoria med internet sett ut?

Min och internets kärlekshistoria drog i gång i början av 2000-talet genom olika chattforum och communitys. Idag är internet en av de bästa platserna jag vet. Man kan låna böcker från biblioteket genom nätet, nätverka, träffa nya människor och inspireras av andra. Allt går att hitta på internet – kompisar, kurser, vintagemöbler ja allt. Till och med en äkta hälft. Hehe.

Vad är dina tips för personer som vill jobba med liknande?

1. Våga flytta gränser, våga nätverka och våga fråga om du får vara med på ett hörn och bidra när du ser en möjlighet.
2. Hitta någon som inspirerar dig och som får dig att vilja bli ännu bättre än vad du redan är.
3. Spara alltid allt du gör i en portfolio.
4. Lita på magkänslan.
5. Se dig aldrig som färdiglärd.
6. Våga dela med dig av det du kan för att hjälpa andra i din bransch. Bara ängsliga människor gör tvärtom.
6. Mitt sista men kanske mest värdefulla tips; var schysst. Du har alltid igen det förr eller senare.

Välkommen till redaktionen sandra! Något du vill lägga till eller tipsa om before we go?

Tusen tack! Ja – till er läsare som finns här glöm inte att gå längre bak i arkiven hos bloggarna här. Där finns många dolda skatter. Det är också roligt att se hur många har utvecklats från starten till idag.

Till er som vill bidra med någonting här på JWHF eller har några önskemål om innehåll för 2021 – maila mig på sandra@justwannahavefun.se

Vi hörs!

16

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.