2020-11-09

Det lugna året 2020 och det kommande roliga året.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Att ställa om 

Vi börjar närmar oss slutet av 2020. Det är visserligen några veckor kvar men jag tror det här året har lämnat spår i många av oss på ett sätt som andra år inte gjort. Vi har fått mer tid och vi har blivit fråntagna tid. Vi har varit tvungna att tänka om och ställa om. Vi har saknat nära och kära, känt rädslan slå innanför huden och tillvaron har fyllts med oro. I värsta fall. Men 2020 har också kastat nytt ljus på saker och ting. I bästa fall.

Från början

Så har det verkligen varit för mig, Christin. Jag är en av grundarna till JWHF och jobbar som chefredaktör och bloggar såklart. Och allt annat som hör till att driva en sajt som JWHF för den delen. Jag startade JWHF tillsammans med Lina Andersson våren 2018. Det är en av de bästa sakerna som hänt i mitt yrkesliv hittills – men det är också en av de jobbigaste. Jag är så otroligt glad att jag träffade Lina och att vi en dag på lekplatsen kom på idén till JWHF. Framför allt är jag så glad över att vi sprang med drömmen och faktiskt förverkligade den. Med några års erfarenhet inser jag nu att det är en otrolig bedrift att inte stanna vid bara tanken. Idéer är enkelt. Att genomföra dem är desto svårare.

 

”JWHF är verkligen en ensemble”

 

Vi hade helt klart en vision och kände att JWHF var en plats som behövdes. Vilket ni som följt med oss verkligen bekräftat. Gensvaret har på många sätt varit otroligt. Men med samma gensvar krävdes också väldigt mycket mer tid än vad vi initialt förstod. Tid som vi inte hade lika mycket av och sen början av 2019 har jag haft ensamt ansvar över JWHF. Lina är idag en våra största bloggare här på JWHF, förståeligt, eftersom det egentligen var där JWHF började: kärleken till bloggformatet.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Vår gemenskap  

JWHF är verkligen en ensemble och det är många olika kreativa människor från livets alla delar som bidrar till sidan. Vi längtade efter att fylla internet med fler människor, för vi tror alla av oss har något att berätta. Därför har vi våra personliga krönikor som inspirerar oss, tröstar oss och utbildar oss. Precis som våra fantastiska bloggare där vi på daglig basis får följa med på helt vanliga och ovanliga ögonblick. Här får många ta plats. Dessutom är Jenny Brandt Grönberg, Hanna Skoog och Lina Arvidsson fotografer som bidrar till sajten, Jasmin var med och tog fram JWHF Style Challenge och min kollega Sanna Von Gertten har varit ett otroligt bollplank till mig och JWHF och framför allt har hon utvecklat JWHF’s events tillsammans med mig. En del av JWHF jag innerligt hoppas vi kan återuppta i framtiden när läget med Covid -19 är annorlunda.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

I maskinrummet 

Men samtidigt så är det bara en person som snurrar kugghjulet. Alla mejl, de flesta intiativ, alla samarbeten, mycket av innehållet och alla inlägg uppdateras av mig. Står jag still, så stannar också JWHF av. Under året som gått har inte bara världsläget varit upp och ner, utan jag fick även mitt andra barn. En mix av exeptionella händelser som verkligen krävt en hel del av mig. Det var först när mitt batteri började frenetiskt blinka rött som jag insåg att jag behövde tänka om. Jag räcker inte till.

 

”vi behöver lämna 2020 ifred”

 

När vi startade JWHF var också ambitionen och drömmen att kunna ge sig in i branschen på egna villkor. Mediebranschen är hård medan jag ofta är ömtålig – samtidigt som jag älskar mitt jobb. Jag tycker verkligen detta är något av det roligaste i mitt liv. Men jag vill hålla och är egentligen övertygad om att man kan det även i denna branschen. Även om det, något motsägelsefullt, är lite uppförsbacke på vägen dit eftersom alla andra fortfarande springer väldigt snabbt, under andra förutsättningar. Utan att på något sätt förringa konsekvenserna av Covid -19 så blev en del av mig lättad när allt blev inställt i våras. Det var samma känsla som fick mig att inse att jag var tvungen att jobba om JWHF lite. Visionen är kvar, drömmen är levande och jag är redo att kavla upp armarna igen. Nästa år. Men jag tror helt enkelt att vi behöver lämna 2020 ifred.

Ett nytt tag 

Så, vid nyårsskiftet tar JWHF ett nytt andetag tillsammans med Sandra Bergström. Sandra Bergström blir JWHF’s första officiella co-webbredaktör! Vilket innebär frisk luft i sin bästa bemärkelse. Jag ställer fönsterna på vid gavel nu, för jag tror fortfarande att JWHF behövs på internet och har fortfarande många idéer inom JWHF som jag längtar efter att få se komma till liv. Fler berättelse att lyssna på, nya perspektiv att få, ögonblick att känna och minnen att dela. Jag hoppas ni vill fortsätta med oss på denna färgstarka karusell. Man har roligare tillsammans (även om det är viktigt att vi håller avstånd just nu förstås).

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Var en del av JWHF

Inför det nya året tar vi också emot ansökningar för nya krönikörer. Förlåt till er som inte fått svar från oss än. Inför den nya satningen får man gärna mejla till oss på team@justwannahavefun.se tillsammans med ett arbetsprov, märk mejlet med ”krönikör” i ämnesraden. Till er som undrar om att blogga hos oss så är vi i dagsläget ett slutet bloggnätverk, men skicka gärna din ansökan till team@justwannahavefun.se, vi går igenom ansökningarna löpande. Märk mejlet med ”bloggare” i ämnesraden. Och ni som skrivit till oss om att praktisera; skriv igen! Vi vill kunna erbjuda en rolig, innehållsrik och kvalitativ praktikplats så därför har vi väntat tills det känns möjligt.

JWHF’s content production  

Content är key hos oss. En nästan förlöjligad mening men som ändå stämmer väldigt bra. JWHF är nämligen också sprungen ur kärleken till riktigt bra innehåll och gemenskapen med läsarna. Därför har vi tagit valet att inte ha traditionella annonser utan jobbar enbart med redaktionella samarbeten. Det brukar bli bäst och skapar absolut mest mervärde för läsaren, för oss – och såklart slutligen – kunden. Vi på JWHF skapar och producerar koncept, events och kampanjer utifrån vår filosofi och har en stab av passionerade kreatörer. Vi har samarbetat med exempelvis Bonnier Bokklubbar, Sparbanken Syd, Grandpa Store, Folkuniversitetet och Skåneleden. Vill ni göra roliga samarbeten med oss? Skriv till oss på hello@justwannahavefun.se.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Stay tuned. 

När 2020 har gjort sitt så tar vi nya tag och låter oss svepas med i det nya året. Men misströsta inte för att JWHF går på sparlåga året ut. Vi har fortfarande ett par reportage som kommer att publiceras framöver, det stundar en efterlängtad JWHF Style Challenge och så lanserar vi även internets roligaste nyhetsbrev där JWHF kommer i koncentrerad form men där vi även målar lite utanför konturerna. Skriv gärna upp er här.

Lovar att det blir ännu mer kul!

Kram,
Christin

 

 

 

 

 

 

29

Kommentera

hurra, vad kul! fönstren på vid gavel, såklart, så luften får strömma in. så fint skrivet och formulerat och så spännande att få se vart allt ska ta vägen!

Fia

JWHF är fantastisk och du med. Jag är glad att varit med på en liten snutt av din härliga resa. Ser fram emot vad Sandra ska skapa med dig. Kram & lycka till.

Fint du skriver Christin❤️ Förstår att det är och varit väldigt mycket för dig att ro i land på många sätt, egen hand med JWHF! Fantastiskt arbete du/ni gör/gjort
Kul med Sandra!!! Hoppas vi snart ”får” ses! Stor kram

Jag är väldigt nyfiken på vad JWHF kommer att ta med det kommande året! Lycka till

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.