2020-10-27

Blommor är kul!

Visst älskar vi snittblommor, yes! Ibland kan det känns hopplöst för att dem dör så fort vi bara tar i dem, alternativt tittar på dem eller tänker tanken att ”åh jag ska köpa hem lite snitt”. Stopp och belägg, lovar att varken du eller jag är giftiga och vi ska lösa detta tillsammans. Vi ska få dina snittblommor att överleva minst i 1 vecka och gärna i 2. Jag ger mina bästa tips på hur du man tar hand om dina snittblommor.  Häng med!

tips på hur du man tar hand om dina snittblommor

 

”Lovar att det förlänger hållbarheten och blommorna”

 

Mitt första tips är att alltid köpa snittblommor efter säsong! Mat är godast efter säsong och likaså med snittblommor. Vi behöver inte ha allt hela tiden. Låt oss andas, följa med i säsongen och längta efter dem olika blommorna. Fråga efter blommor i säsong i din blomsterbutik så hjälper dem dig! 

Mina bästa tips för att överleva i denna tuffa värld (för snittblommor) :

1. Nydiskad vas med kallt vatten.
2. Inga blad i vattnet och nya snitt.
3. Undvik direkt solljus och närheten till frukt.

Kort och gott, tre små tips.

Blommor gillar inte smuts, så bästa är att diska vasen du tänkt ha direkt. Kallt vatten till (typ) alla blommor pga ljummet/varmt vatten gör att bakterier bildas fortare i vattnet och blommorna slokar fortare. Rensa bort alla blad så inga blad kommer i vattnet, blad = bakteriefest och vi vill ju ha blomsterfest! Det finns ingen SPF för snittblommor så undvik att ställa dem i direkt solljus. Frukt och blommor får gärna hålla avstånd till varandra pga etylengas som finns i bla frukt. En del blommor är känsligare än andra men bäst att ta det säkra före det osäkra. 

tips på hur du man tar hand om dina snittblommor

 

”du behöver inte slänga hela buketten”

 

 ”Men hallå, jag gör ju allt det där du skrev men mina blommor slokar alltid efter 4 dagar”, kanske du tänker nu? Hemligheten är att göra om stegen ovan, jag veeeeeet att det är kanske topp 3 tråkigaste sakerna i livet att snitta om ens blommor, diska en vas och ge buketten nytt vatten, men lovar att det förlänger hållbarheten och blommorna står garanterat 1 och kanske 2 veckor. Så testa en gång! 

Och psst, vissa blommor slokar ju fortare än andra, men du behöver inte slänga hela buketten för det. När du diskar vasen, byter vatten och snittar om så släng dem blommor som vissnat och omfamna dem blommor som överlevt, sätt dem i små vaser om stjälkarna är korta och njut lite till. Så ut och unna dig lite snittblommor nu i veckan eller till helgen!

tips på hur du man tar hand om dina snittblommor

Puss och kram! /Sofia
Ps. Känns det ändå hopplöst? Köp en torkad bukett det är ju 100% trendigt!

 

 

1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.