Sponsrat av Bonniers bokklubb

2020-09-15

JWHF’s bokklubb läser: Fjärilsvägen av Patrik Lundberg

JWHF’s bokklubb läser: Fjärilsvägen av Patrik Lundberg 

Fjärilsvägen är en gripande kärleksförklaring till en mamma, men också en berättelse om Sverige..

Birgitta Lundberg föds 1950 i folkhemmets Sverige. Hon gifter sig med Nils-Gunnar och de bygger ett hus på Fjärilsvägen i Sölvesborg och adopterar två barn från Sydkorea – Patrik och lillasyster Paula. Ju mer Nils-Gunnar jobbar desto mer tid ägnar Birgitta åt barnen och det prydliga hemmet. Men när hans otrohetsaffär avslöjas kastar Birgitta ut honom och tar ensam hand om barnen.

Med skilsmässan kommer också fattigdomen och stressen, samtidigt som 1990-talets finanskris. Deltidsjobbet på Försäkringskassan räcker inte för att ta hand om hus och två barn.

När barnen flyttar hemifrån sätter Birgitta bo med en ny man. För varje gång de hälsar på blir misären mer påtaglig. Mamman är nu i uselt skick – hon går med rullator, ögonvitorna är gulaktiga, hemmet en sanitär olägenhet och stanken fruktansvärd. Snart förstår han att mamman är mycket sjuk, precis som relationen hon lever i …

Läs mer här. 

Digital diskussion 

Desto fler, desto roligare! Vi har vår bokklubb i vår Facebook-grupp på så sätt kan vem som vill vara med, när dem vill (nåja, nästan). Även om man alltid är välkommen att lägga till tankar och funderingar brukar vi höras en bestämd dag och tid. Det blir väldigt trevlig på så sätt! Så köp lite snacks, häll upp en kopp te så hörs vi den 22 oktober kl 20. 00 i  JWHF’s bokklubb (don’t worry, vi påminner er såklart).

Köp boken

Till att JWHF bokklubbars kan man med rabattkoden FJÄRIL kan man köpa boken hos Bonniers Bokklubb och få 50kr rabatt till och med 30 september 2020.

Vi hörs! 

 

2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.