2020-06-18

Fest i krans!

Äntligen är vi här, midsommarveckan! En av mina festligaste veckor på hela året, inte bara för att den innehåller mycket blommor och att jag tvingar ALLA att gå runt i krans, utan också för att jag fortfarande är så barnsligt förtjust i att fylla år! Den 20 juni fyller jag 31 jordsnurr. Kanske ska gå loco i år och ha krans varje dag hela midsommarveckan?!

 

”Det är toppen att plocka blommorna kvällen innan för då får ängsblommorna chans att dricka massa vatten via stjälken”

 

Som för många andra har det alltid suttit en krans på mitt huvud varje midsommarafton, men undantag där jag var 14 år och hade en blomma bakom örat för att det var töntigt med krans (URSÄKTA?!) Tack och lov hittade jag tillbaka till mitt förstånd snabbt och har därefter burit krans varje midsommarafton.

Tänkte dela med mig av mina bästa tips i hur du får din krans att överleva hela midsommarafton i både regn, rusk, snöstorm, 30 grader och strålande sol. Nedan finns pedagogiska bilder i steg-för-steg. Men först lite härliga tips!

 

”Gör öglor på båda avsluten av ståltråden så kan du trä ett fint band igenom och du kan reglera storleken något på din krans”

 

Såklart uppmuntrar jag till romantiska aktiviter kvällen innan midsommarafton som att hoppa över kullar och staket osv. faktum är att det är toppen att plocka blommorna kvällen innan för då får ängsblommorna chans att dricka massa vatten via stjälken och det är en förutsättning för överlevnad, ställ dem gärna svalt om det finns möjlighet. Om du ska ut och plocka ängsblommor samma dag, ta med en hink med vatten i, klipp av och ner i vattnet med blommorna på en gång. Jag är otroligt svag för att blanda ängsblommor med snittblommor från min lokala blomsterbutik i mina kransar. Snittblommorna i butik håller hög kvalitet och har fått stå i både kyla och dragit vatten så dem håller sig starka länge! Fråga din florist i butiken så hjälper dem dig med val av blommor.

Gör en egen midsommarkrans

Du behöver:
Sax, floratejp, tjock och tunn ståltråd, band och massa BLOMMOR!

1. Mät ditt huvud för storlek på kransen. Psst, hellre för liten än för stor. 

2. Tvinna ihop den tjockare ståltråden och snurra på floratejpen, detta gör att blommorna inte glider omkring. 

3. Gör öglor på båda avsluten av ståltråden så kan du trä ett fint band igenom och du kan reglera storleken något på din krans. 

4. Gör små buketter och börja i ena ändan och surra fast buketten med den tunna ståltråden. Lägg nästa bukett på föregående bukettens stjälkar och upprepa tills….

5. TA-DA! Kolla va fin din midsommarkrans blev!!

 

 

Puss och kram
/Sofia

 

 

1
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.