2020-06-14

A wedding story

Din bröllopshistoria 

Det blev ingen storslagen bröllopssäsong i år. Men kanske blev det det året då man gifter sig precis hur man vill, till sist. De som längtar efter en stor fest får visserligen längta till till, men kanske är det här året till dem som vill fira på sitt sätt. De som våndats inför alla gamla föreställningar kring bröllop. Måste man? Får man? Men om man gör såhär då? Ett bröllop är som vilket smörgåsbord som helst: välj det du vill ha. En idé inspirerad av vår bloggare Jenny som ville fira med sina barn, i en snygg klänning och komma hem med snygga bilder. Får man det? Såklart, er bröllopshistoria är er att skriva.

Längtan och inspiration

I den andan ville vi fånga glädjen i att göra som man vill. Oavsett hur stort eller litet ett bröllop är. Dagen är stor oavsett. Inställt blir omställt eller kanske sen och tillsvidare, men detta är till er som drömmer. Något att se framemot och inspireras av till när man än bestämmer sig för att nu är dagen vår.

Våra bästa tips för er som vill gifta er på ert sätt – utan gäster

Det finns inga rätt sätt att gifta. Till er som vill gifta sig på kuppen – i år eller andra år – är här våra bästa tips att tänka på när man vill gifta sig på andra sätt och utan kanske till och med utan gäster!

Miljön 

Miljön gör mycket för stämningen och bilderna så titta på hotell, slott och alternativa boenden för bra platser att hålla er vigsel på. Men fundera även på andra miljöer som ni tycker om i vanliga fall – det behöver inte vara typiska miljöer för bröllop.

Styling

Även om man vill gifta sig utan gäster så är det roligt att dekorera dagen ändå. Köp klänningen, beställ blommorna och njut! Gör ett moodboard på hur du föreställer dig dagen och avsett ett par timmar att ta bilderna som sen får dig att minnas dagen så som den kändes.  Förberedelse är key. Ta hjälp om det känns roligt.

Bilderna 

Om ni inte anlitar en fotograf så se till att ni dokumenterar på annat vis. En selfiestick, telefonen, polaroidkamera eller köp en liten kompaktkamera. Det finns flera bra för vettig peng idag. Men vi lovar, det är kul att ha bilder att ta fram när hjärtat behöver.

 

Drop-in Bröllop: gör mycket av lite  

Hotell Contiental du Syd i Ystad tänkte samma sak som vi. Det blev för trist med allt som blev inställt. Tog inspirationen slut? Visst finns det människor som vill gifta sig på sitt eget sätt även i år? Så vi slog ihop oss. Hos Hotell Contiental du Syd  kan man få hela paketet i sommar: miljö, mat, styling, bilder. Och här är vår tolkning kring hur man kan göra mycket av lite.

Klara, färdig, gift!

Tillsammans tog vi fram dessa bilder i hopp att kunna inspirera till att man gifter sig hur man vill och när man vill. Och en liten hyllning till vår kärlek att berätta i bilder. Det hjälper minnen att gro i en. Oavsett – grattis till kärleken, hur den än ser ut.

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Styling: Christin Clausen-Bruun

17

Kommentera

jennybrandtgronberg

Jag vill gifta mig igen JENS!

Vansinnesfint!! Älskar detta!

Lisa Waadeland

Jisses va duktiga ni är! Fångat i härlig miljö!

Fantastiska bilder och BRA idéer!

gabriellaskog

Så vackert att det gör ont i ögonen!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.