Sponsrat av Bonniers Bokklubb

2020-02-04

JWHF’s Bokklubb 2020: rösta fram årets första bok!

Internetnets roligaste bokklubb

Färglägg februari med en historia

Det är dags för ett nytt läsår i JWHF’s bokklubb! Januari var en bedrövlig historia, men det behöver inte februari vara! Vi har plockat fram fem olika historier att färglägga februari med tillsammans med Bonnier Bokklubb – det är äntligen dags att rösta fram årets första bok i JWHF’s bokklubb!

Är du ny i gruppen? Häng med!

I vår bokklubb läser vi en variation av färgstarka historier tillsammans med Bonniers Bokklubb. Vi älskar vår bokklubb för den får oss att öppna ögonen för böcker vi annars inte tänkt på, gemenskapen (bästa gruppen!) och, framför allt,  att vi faktiskt tar oss tid att läsa. Ibland är det helt enkelt skönt att någon annan bestämmer takten och här hoppas vi kunna inspirera till både nya infallsvinklar, titlar och författare men har också en förhoppning om att livet online och offline faktiskt kan förstärka och lyfta varandra. Så vi läser på varsitt håll i lugn och ro, sen möts vi i vår Facebook-grupp efter utsatt datum och diskuterar boken i sin helhet.

Rösta fram årets första bok!

Men först är det dags att välja en ny bok! Vi har tillsammans med Bonniers Bokklubb valt fem olika böcker för er att rösta mellan. Läs om varje bok nedan och rösta sedan i vår Facebookgrupp.

 

Vuxna människor, av Marie Aubert

Liten pärla som väcker stora känslor!

Ida är arkitekt, barnlös och i sin bästa ålder, men sista tiden har den biologiska klockan börjat ticka. För säkerhets skull har hon undersökt möjligheten att frysa ned ägg till när hon träffar den rätte i framtiden. Nu är det sommar och Ida tar bussen till sin barndoms paradis för att fira sin mammas 65-årsdag. Vid stugan väntar också Idas lillasyster Marthe med sambo och bonusdotter. Allt är som uppbyggt för några härliga dagar med familjen – om det inte vore för Martas strålande nyhet. En roman om luggslitna familjeband, avundsjuka och skammen över en oälskad tillvaro. ­­

Läs mer här. 

Tre kvinnor, av Lisa Taddeo

”Ett rörande, gripande, enastående mästerverk.”

I åtta år har journalisten Lisa Taddeo intervjuat tre kvinnor om deras sexliv. Resultatet är en naken bladvändare om kvinnornas lust, längtan och skam. Om det de motvilligt ställer upp på och det de inte vågar erkänna att de vill. En berättelse om tre unika kvinnor, som de flesta kan känna igen sig i.

Läs mer här. 

Roger och Rebecka, Karin Alfredsson

Årets bok-nominerade Karin Alfredssons NYA!

Gransträskåsen, 1950. Den blev så kort, Vajletts och Ruts gnistrande tid tillsammans. Sedan Ruts son Roger flyttade hem till dem måste hemligheten behållas, till varje pris. Annars kan Rut förlora sonen, och Vajlett sitt arbete.
Roger trivs inte i byn, men så kommer Ingeborg, och hennes dotter Rebecka, tillbaka. Ingeborg, som enligt byhistorien påstods ha gått ner sig på Aborrmyren. Sanningen är att hon blev gravid och ivägkörd av sin far, men nu är han död och hon återvänder. Rebecka blir Rogers vän. De är de enda i byn som saknar syskon och pappor.
I skolan regerar magister Forsberg. Han är intresserad av Vajlett. Bland byns vuxna är han en självklar auktoritet, men barnen är rädda för honom. Hans undervisningsmetoder är helt annorlunda än Vajletts, men ska hon våga säga ifrån? Vajlett funderar på att flytta, glömma Rut och de förbjudna känslorna och bli en alldeles vanlig ogift skolfröken igen.

Läs mer här.

Terapeuten, Helene Flood

Hennes man försvinner spårlöst – vem var han egentligen?

Saras man Sigurd ska åka iväg till en fjällstuga med några vänner över helgen. Någonstans under vägen försvinner han spårlöst. När Sara försöker ta reda på vad som hänt honom märker hon att inget är vad det ser ut att vara. Vad vet vi om dem vi älskar?

Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd.
Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?

En laddad, oförutsägbar spänningsroman om att vara vilsen i livet, om felval och förödande självbilder.

Läs mer här.

 

Resenärerna, Regina Porter

”De komplexa, vackert skildrade karaktärerna är unika och outplånliga.” Entertainment Weekly

Resenärerna har hyllats av en enig kritikerkår i USA. Det är både en uppslukande historieskildring och en gripande släktsaga om komplicerade familjerelationer, färgstarka kvinnor och orubblig kärlek.

Samtidigt som USA återhämtar sig från andra världskriget börjar två familjers resa. James Vincent föds 1942 och växer upp i ett stökigt, fattigt hem på Long Island. Han blir en framgångsrik jurist och gör en klassresa som tar honom till Manhattans finare kvarter.
Under samma tid växer den unga, svarta skönheten Agnes Miller upp i Georgia. Under en dejt med en friare vinkar polisen in deras bil. Det övergrepp som hon sedan utsätts för får henne att rikta blicken mot ett nytt liv. Agnes lämnar Georgia bakom sig. Istället gifter hon sig med sin avlägsna släkting Eddie Christie och flyttar till New York. Men snart kommer Agnes och James vitt skilda liv att flätas samman.

Läs mer här. 

Välj bok tillsammans! 

Rösta fram vår nästa bok här. 

Omröstningen avslutas torsdagen den 6e februari. Efter avslutad omröstning presenterar vi en exklusiv JWHF-rabattkod till den aktuella boken dagarna därpå. Så håll utkik! 

2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.