2019-12-08

Vardagskonst: möt Sandra Bergström

1. För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!

Hej, hallå jag heter Sandra, är 32 år och snart färdig kommunikatör. Jag har en ettåring som heter Signe, en fyraåring som heter Ebbe-Lou och en Hugo som jag är gift med. Jag dricker helst mitt morgonkaffe i sängen och gillar att stava svåra ord eller namn. När jag hinner så läser jag gärna en bok, lyssnar på Rättegångspodden eller målar om en vägg eller två. Jag älskar att umgås med mina barn, de är det bästa jag vet och resten av mitt liv bygger jag runt dem. Om dagarna arbetar jag med inredning på butiken Ellos Home i Göteborgs innerstad.

Jag är dessutom en riktig färgnörd och älskar att fördjupa mig i vilka nyanser som passar med vilka. 

2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?

Mitt hjärta klappar mycket för färg och form så det kommer bli en hel del inredning, stil, blommor och god mat här inne. Här kommer man med andra ord kunna läsa om sånt som gör livet lite finare, lite härligare. Men det ena kommer inte utan det andra – det blir också om en vardag med småbarnslivet, om djupare funderingar och ibland bara en liten dagboksanteckning.’

3. Vad är din drömbloggrubrik?

Haha det första jag tänkte var ”jag har vunnit på lotto!!!” sen kom jag tillbaka till vuxenvärlden och tänkte att kanske skulle det vara ”Jag driver numera eget” fast lite snitsigare formulerat. Jag tror i vart fall att det kanske är en dröm. Eller nej! ”Mitt italienska sommarhus” – DÄR har vi en dröm. Och att jag har vunnit på Lotto, hehe.

4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?

Den här geniala buketten var den bästa bilden jag hittade – en ljuvlig blandning av högt och lågt i olika nyanser. 

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Ät, sov, vila.

6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder. Hur hanterar du och tänker kring den pressen?

Hmm. Ja, alltså jag skulle gärna alltid vilja leverera inlägg som slår tio av tio,  men jag tror man (jag) helt enkelt får acceptera att det är omöjligt. Jag är inget magasin, det finns ingen redaktion med flera anställda hos mig. Det är bara jag på den här platsen. Och jag lever det liv jag lever med de förutsättningar som jag har och det är det jag bygger den här bloggen på. Det viktigaste är nog just det – att vara realistisk och sen skapa utifrån det. Tanken är ju att bloggen ska följa mig och inte tvärtom. Sen hamnar jag såklart i prestationsångest jag med, men då brukar jag faktiskt backa – ta en paus och väntar ut de känslorna istället för att ”bara göra” med ångest. Varje gång jag trycker på ”publicera” så vill jag göra det med en bra känsla i magen, annars får det vara.

7. Vilka bloggar fastnar du för?

Bloggar med ett blandat innehåll. Faktiskt mest livsstilsbloggar eftersom allt för nischade bloggar har en tendens att bli enformiga. Det får gärna vara lite kreativt, inspirerande och med en del igenkänningsfaktorer.

8. När gapskrattade du senast?

När jag åt middag med mina kompisar i helgen.

9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!

– Lägg en kvart varje kväll på att plocka undan eller diska.  

  Sluta prenumerera på alla e-bokstjänster och bli medlem på biblioteket istället – där kan man ladda ner mängder med böcker, gratis.

– Svårt att hålla ordning i garderoben? Väller allting ur varje gång du öppnar? Acceptera bara stöket och köp en eller två snygga korgar att slänga ner allt i. 

Helst med lock.

 

Du hittar Sandras blogg här!

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.