Sponsrat av Bonniers Bokklubb

2019-12-05

God jul från oss och böckernas värld: våra favoriter och en julkappsrabatt

Foto: Christin Clausen-Bruun

JWHF’s Bokklubb: julklappen 

Tillsammans med Bonnier Bokklubbar fyller vi hela året med läsning och böcker i vår egna bokklubb JWHF’s bokklubb och härliga gemensamma Facebook-grupp. En fantastiskt liten plats på internet där vi kombinerar det bästa av offline och online. Vi är visserligen inne på vår sista bok för året innan en liten bokklubbs-paus, men med julafton runt hörnet vill vi såklart slå ett extra slag för boken som julklapp! Eftersom det alltid finns plats för fler historier.

Foto: Christin Clausen-Bruun

JWHF tipsar om sex favoritböcker

Tillsammans med Bonnier Bokklubbar har vi valt ut fem böcker som vi gillar lite extra och berikar livet på flera olika sätt – högt och lågt och gärna olika genre. För oss är böcker en välbehövlig verklighetsflykt som dämpar stressen från vardagen, får oss att våga fler grejer (de bästa karaktärerna blir man ju faktiskt inspirerad av), ökar vår analytiska förmåga (tack bokklubben!) och så övar vi på att hålla fokus i en tid då allt ska gå väldigt snabbt.

Foto: Christin Clausen-Bruun

God jul och gott nytt år från oss! 

Här är sex av våra favoriter att lägga under julgranen och ta med sin in i det nya året. Längre ner hittar du vår juliga rabattkod som går att använda i kassan hos Bonnier Bokklobbar fram till 16 december.

Himmel över Alaska av Kristin Hannah 

1:a på NY Times Bestseller-lista

Efter att ha skrivit åtskilliga oförglömliga romaner, som älskats av läsare över hela världen och hamnat i topp på bestsellerlistorna, kommer Kristin Hannah nu med Himmel över Alaska – en roman som genom sitt starka ämne går rakt in i hjärtat på såväl recensenter som romanslukare! Här följer vi med en utsatt ung flicka till en vacker, men livsfarlig, vildmark …

Seattle, våren 1974. När trettonåriga Leni och hennes föräldrar, Cora och Ernt, kommer fram till Alaska med sin gamla folkabuss breder fjorden ut sig som hamrat silver i solskenet. På andra sidan vattnet, isolerat bakom berg och glaciärer, ligger huset som vietnamveteranden Ernt fått ärva av en kompis.
Till att börja med är Alaska svaret på alla deras drömmar. De långa, ljusa sommarnätterna och sammanhållningen mellan bosättarna där kompenserar för att Lenis familj knappt har några pengar och ingen erfarenhet av vildmarksliv. Och till Lenis stora lycka får hon en vän, en pojke i samma ålder.
Men när mörkret, iskylan och snön sänker sig över familjens fallfärdiga lilla stuga samtidigt som matförråden sinar förändras allt – inte minst Ernts mentala tillstånd. Snart tvingas både Leni och hennes mamma inse den fruktansvärda sanningen. De befinner sig i livsfara – både inom och utanför hemmets väggar …

Här hittar du boken.

Silver Vägen av Stina Jackson

Framröstad av läsarna till Årets Bok 2019

För tre år sedan försvann Lelles dotter Lina försvann spårlöst.

Sedan dess har han letat efter henne, varenda natt har han kört längs riksväg 95, i folkmun kallad Silvervägen. Han har kört vägen så många gånger nu att han känner den utan och innan. Någonstans längs denna väg försvann Lina och Lelle har aldrig gett upp hoppet om att han en dag ska hitta henne …

Till samma ort, byn Glimmerträsk, flyttar denna höst den unga flickan Meja med sin trasiga mamma Silje. Silje har träffat en ny man på nätet, Torbjörn, som bor på en avlägsen, smutsig gård i byn. Meja har högst motvilligt följt med, men Silje har svurit på att det är sista gången de flyttar. Men hon har brutit löften förr.

Så, i höstens mörker, försvinner ännu en ung flicka från byn.

Här hittar du boken.

Skuggjägaren av Camilla Grebe

Nominerad till årets bästa svenska deckare plus att Grebe vunnit flera priser för tidigare böcker.

En februarinatt 1944 hittas en kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. 30 år senare hittas ytterligare en kvinna död i en Stockholmsförort. På åttiotalet hittas ännu ett offer. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.
Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, profileraren Hanne på 1980-talet och polisen Malin, som är verksam idag.
”Skuggjägaren” är en originell och skickligt iscensatt spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid.

Du hittar boken här.

Resten av allt är vårt av Emma Hamberg

Emmas man Agi drabbas av ett virus och plötsligt svävar han mellan liv och död. Han överlever, men det är inte samma man som kommer hem till henne och deras tre döttrar efter sjukhusvistelsen. Agi har fått komplicerade hjärnskador och till slut blir det omöjligt att fortsätta relationen. När de separerar ställer hon in sig på att aldrig träffa någon ny. Men när Emma börjar läsa sin dagbok från tonåren är det en kille som står ut – Patrik. Vad gör han nu? Hon letar upp honom på Facebook.
Det blir början på en komplicerad kärlekshistoria där det slår gnistor. Åt alla möjliga håll. De flesta gläds åt hennes kärleksrus. Men det finns också besvikna bortglömda vänner och svartsjuka barn som tycker mamma blivit töntig och tillgjord. Och så när allt äntligen börjar falla på plats säger Patrik att han inte är redo för en relation. 

Du hittar boken här.

Kom du? av Amanda Colldén & Anna Dahlbäck

Inspirerande och upplysande av rösterna bakom succépodden Alla våra ligg.

Definitionen av sex har länge utgått från den manliga orgasmen, men nu är det slut på det. Här utforskar Amanda Colldén och Anna Dahlbäck synen på kvinnlig njutning och tar med läsaren på en lustfylld resa genom egna erfarenheter och orgasmtips. Den kvinnliga orgasmen är varken svår eller mystisk!

Du hittar boken här.

100 svenska dialekter av Fredrik Lindström

En kärleksfull hyllning till svenskans vackra och vitt skilda dialekter!

Alla har vi ett hum om hur svenskan låter i olika delar av landet, men det finns mycket i den här boken som garanterat kommer få dig att häpna – är det där verkligen svenska? Följ med på en fascinerande språkresa från sydligaste Skåne via nordligaste Norrland till den svenska som pratas i Finland i dag.

Våra dialekter och hur vi pratar säger mycket om vårt ursprung. Men varför låter göteborgare ofta så goa och glada? Varför säger man i vissa delar av Sverige ett apelsin, när det enligt majoriteten borde heta en apelsin? Och varför finns det över huvud taget dialekter?
På ett underhållande och lärorikt sätt lyfter språkvetaren och folkbildaren Fredrik Lindström fram vad som särpräglar 100 olika dialekter och bjuder på härliga smakprov från dem alla, både kända och mindre kända dialekter. Här finns till exempel den exotiska älvdalskan – en dialekt som är mer olik rikssvenska än både norska och danska.
I boken ingår en ljudmodul, vilket innebär att du kan höra hur en dialekt låter samtidigt som du läser om den. De hundra ljudproven ger tydliga exempel på hur olika det kan låta runtom i dagens Sverige. Aldrig har det tidigare funnits en dialektbok som både går att läsa i och lyssna på!

Du hittar boken här.

 

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

JWHF rabattkod: jul-edition 

Och precis som vanligt erbjuder vi tillsammans med vår bokklubbs-partner Bonniers Bokklubbar en exklusiv rabattkod till våra läsare. Denna gången en julig variant förstås. Vår kod JWHFJUL ger 50 kr på ett köp. Koden är giltig fram till 16 december och för att boken ska hinna fram innan julafton är sista datumet att beställa 16 december.

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.