2019-12-01

Enkla inslagningstips för personliga och lekfulla paket

Foto: Sandra Bergström

Då var den snart här, julen! Som bjuder på flera härliga moment som mysiga julbak, vackra dukningar och förhoppningsvis ett och ett annat paket! Och idag hamnar fokus på just paketen, eller snarare paketeringen där man-får-göra-som-man-vill-regeln är den enda som rekommenderas. Lev ut med fina band och ljuvligt papper, som går att återanvända. Lägg en morgon, en kväll eller en dag på att välja papper, klippa och tejpa. Knyt rosetter, lacka, stämpla och välj färger som gör dig glad. Eller varför inte välja färger utefter personen som ska få presenten? Ta dig tid och ha kul.

Foto: Sandra Bergström

 

”Men stjärnan i ensemblen är ändå lekfullheten”

 

Foto: Sandra Bergström

I varje inslagning här finns en blinkning till det traditionella, antingen i färg eller mönster. Men stjärnan i ensemblen är ändå lekfullheten som återkommer i de icke traditionella färgerna, i en stor blomma mitt på paketet och i mönsterfesten.

Foto: Sandra Bergström

”Dekorera gärna med både små och stora detaljer”

 

Foto: Sandra Bergström

Fina små askar går att köpa nästan överallt och är tacksamma till de där krångliga grejerna som man aldrig lyckas slå in särskilt fint. Extra fint blir det när dem glittrar. Ett fint band till det och paketet är klart. 

Foto: Sandra Bergström
Foto: Sandra Bergström

Lacka sina paket kan man ju också göra om man vill, men ha tålamod för det tar tid att få lacket alldeles lagom varmt och kräver en del finess.

Foto: Sandra Bergström

 

”Våga blanda färger som kanske inte känns självklara ihop från början”

 

Foto: Sandra Bergström

Man måste inte ha namnet på framsidan av paketet om man inte vill, skriv det på baksidan istället. Antingen direkt på papperet eller på en liten etikett som går att dra bort om personen vill spara papperet. 

Foto: Sandra Bergström
Foto: Sandra Bergström

Att ge varandra färre och mer genomtänkta presenter vet vi är bra på flera håll, men håller man faktiskt ner det antalet så finns det också tid att lägga lite extra omsorg på de man ska ge bort. Och då blir det som ett paket i paketet.

Tips för personliga och lekfulla paket

1.  Ton i ton är vackert men kontraster är roligare. 

2.  Dekorera gärna med både små och stora detaljer.

3. Våga blanda färger som kanske inte känns självklara ihop från början.

4.  Använd tygband eller snören. Dessa kan man köpa på metervara i en välsorterad tygaffär men också via second hand.

5. Det perfekta presentpappret kommer inte alltid på rulle till julen utan ibland också i ark mitt i sommaren – allt handlar om vilka möjligheter man ser framför sig.  

6. För att fortfarande hålla ihop sammanhanget – välj färger som ligger nära julen eller lägg till en detalj som knyter an till högtiden.

 

 

 

 

8
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.