2019-10-21

My friend Malmö and I: möt Sandy Errestad

1. För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!

Jag heter Sandy, är 30 år och jobbar med startup PR med främst USA och Storbritannien som marknad. Jag har flängt omkring mycket i livet och bott i åtta länder men för tre år sedan flyttade jag till Malmö efter knappt tio år utomlands och jag älskar det här. Under 2018 spenderade jag dessutom ett kvartal i New York med jobb och kom då fram till att det finns ingen plats som Malmö. Här bor jag i ett stort hus med min kille och hans tre barn och på många sätt är det, såklart, riktigt sjukt. Jag hade aldrig någonsin kunnat tro att jag vid 30 skulle bo i hus med kille och tre barn men på något konstigt sätt blev det så och det är jag så glad och tacksam för.

2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?

Jag har ingen speciell nisch utan här är det högt och lågt, jag kommer att skriva om livet i Malmö och allt som hör till. Jag reser ganska mycket i jobb så det kommer bli en hel del jobb också, som det blir, och tankar om samtiden och framtiden. Sist men inte minst älskar jag self coaching och thought management, så det blir nog en hel del sådant också. Och så skriver jag på engelska! Det är mitt bästa språk och många av mina Instagramföljare pratar inte svenska. Visste ni förresten att Malmö är världens fjärde mest internationella stad efter London, New York och Washington DC, sett till hur många nationaliteter som är representerade i befolkningen? Man älskar ju Malmö ännu lite mer efter att man hört det.

3. Vad är din drömbloggrubrik?

I’ve finally finished that book!

4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?

Inte så mycket pinterest, men detta är jag under en jobbdag i Malmö där jag tömt halva Oasen inför ett jobbevent. Jobb, Malmö, växter, och så jag—det är nog lite så denna bloggen kommer att se ut!

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

  1. Köra igenom manuset både en och tre gånger inför konferensen Nordic Female Investor Meetup som jag modererar nästa vecka.
  2. Ringa 9-åringens bästis mamma och fråga om de vill gå på bio i helgen.
  3. Gå ut i trädgården och dra upp murgröna. Bästa terapin!


6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder. Hur hanterar du och tänker kring den pressen?

Jag känner inte alls av den pressen. Jag hade en relativt stor blogg när jag var yngre och kände inte av den då heller utan jag bloggade för att jag tyckte det var kul, och slutade när det blev tråkigt. Det kändes väldigt organiskt, och exakt så känns det nu med. Jag börjar blogga igen för att jag saknar att uttrycka mig i längre texter i ett forum där jag kan bjuda in andra. Jag älskar mina Instagramkompisar och många av dem har jag aldrig träffat irl. Jag har längtat efter ett ställe att kunna utbyta längre innehåll än det snabba som Instagram erbjuder. Och där är vi nu—hurra!

7. Vilka bloggar fastnar du för?

Bloggar som känns mysiga och nära på något sätt. Isabel Boltenstern, Sandra Beijer, Jasmin Jahja och Midis är alla bra exempel.

8. När gapskrattade du senast?

Imorse när jag hittade Instagramkontot Hemnet-knarkarna. Herregud vilken guldgruva.

9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!

  1. Skapa ett eget konto för alla dina räkningar (som givetvis är på autogiro) och ha en stående överföring av en klumpsumma dit varje månad. Det gör att man får stenkoll på om det är några konstiga dragningar från ens konto.

  2. Om du sätter telefonen på flygplansläge laddar den typ dubbelt så snabbt.

  3. When in doubt, gå och lägg dig. Allt är mycket bättre efter sömn.

  4. Och så en bonus: skratta mycket för att må bättre! Jag läste någon studie för längesen som visade att barn skrattar 400 gånger om dagen och samma siffra för vuxna är overkliga 15. Ibland kommer det inga spontantskratt men då kan man låtsasskratta och till slut brukar det mynna ut i ett riktigt skratt. Låter sjukt, men jag lovar att det funkar.

Välkommen till JWHF Sandy! 

Du hittar Sandys Instagram här och hennes blogg här.

 

 

 

 

 

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.