2019-10-10

Höstens håraccessoarer!

Denna månaden har jag valt att fokusera på en av de accessoarer som jag tycker lyser starkast på modehimlen just nu, nämligen håraccessoaren. Det är lekfullt, kul, och går att variera i oändlighet efter tycke och behag oavsett frisyr. Efter vårens alla färgglada hårspännen kommer nu sidenband, diadem och scarfs. Dessa hårtrender är egentligen inget nytt fenomen i modebilden utan har förekommit tidigare. Både under 60-talet & 90-talet var denna hårtrend i stort sett lika stor som nu.

 

”För den som vill leka loss med hårspännen finns det oändliga möjligheter”

 

Vem glömmer hårbanden som man gjorde i syslöjden? Den så kallade ”scrunchien” är tillbaka och många varumärken satsar på samma mönster som i plaggen, vilket skapar en genomtänkt outfit som här i leopard från Ganni på @mathildesamuelsen.

Källa: @mathildesamuelsen

Ett tips är att köpa sidenband på mått i den färgen och tjocklek som du vill ha som kan knytas på olika sätt. Diadem och scarfs finns det mängder av vintage, så kika gärna på loppisar och i second hand butiker för roliga och personliga varianter.

Den som vill gå för en exklusivare variant kan ju spana in chanels fantastiska håraccessoarer som blir som juveler i håret.

 

”Det är lekfullt, kul, och går att variera i oändlighet efter tycke och behag oavsett frisyr”

 

 

Zara har fina hårspännen med gigantiska rosetter i sammet, fint att ha vid festligare tillfällen eller till en helt enkel outfit i höst. En sådan här stor rosett tänker jag skulle vara fint till stor stickad tröja och en vardaglig outfit på kontoret.

Källa: @zara

Dem mest ikoniska och exklusiva scarfen i modevärlden kommer från franska modehuset Hermès. Snyggt till en enkel outfit som här på danska influencern @trinekjaer

Källa: @trinekjaer

Tyska klädmärket Horror Vacui gör inte enbart fantastiska klänningar utan även underbara matchande sidenband, så fint med en genomtänkt look.

För den som vill leka loss med hårspännen finns det oändliga möjligheter även här, fint att gå all in som @iamlaurajackson gör.

Källa: @iamlaurajackson

Hoppas att du har fått lite härlig inspiration till din egen frisyr i höst!
Vi syns och hörs

Kram,
Erika

 

7
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.