2019-09-08

Höjdpunkter från Modeveckan i Köpenhamn

I början på augusti var det dags för höstens modevecka i Köpenhamn, där de främsta märkena inom dansk design visar upp vårens kommande kollektioner, SS20. Modeveckorna är alltid höjdpunkterna inom modeindustrin och ett ypperligt tillfälle att spana in trender och influenser inom modevärlden. Jag har valt att samla några höjdpunkter nedan som inspirerar mig från visningarna och streetstyle-scenen från modeveckan och hoppas att du också blir inspirerad.

 Foto: vogue.com

Cecilie Bahnsen är en av de mest omtalade designers just nu på den danska modescenen med hennes fantastiska kreationer. Vårens kollektion går i citrongult, svart, vitt och ljusrosa och består mest av underbara klänningar med puffärmar och volym. Fint stylat med enklare sandaler och frisyrer som verkligen lämnar plaggen och hantverket i fokus.

Foto: vogue.com

Svenska Rodebjer valde att även i år att visa upp vårens kollektion under Köpenhamns modevecka. Detta är en otrolig stark kollektion tycker jag och har redan nu spanat in flera favoriter som den draperade capen och det blommiga setet. Rodebjer är mästare på böljande silhuetter och mönster med en relaxed passform. Vårens kollektion har en mjuk färgskala med inslag av brända toner.

 

”Plagg blir ju så mycket finare att se på än när de hänger i en butik, dessutom är en personlig stil alltid roligt att inspireras av”

 

 Foto: vogue.com

Ganni visade upp en homogen kollektion där färgskalan går i brunt, grönt, lila och svart. Animaliska mönster fortsätter att vara i centrum i Gannis kollektioner och även till våren ser vi mycket leopard och zebramönster. Knähöga stövlar och små väskor är även i fokus och Ganni satsar mer och mer på accessoarer i deras sortiment.

Foto: businessoffashion.com

Samsøe Samsøe visade upp en väldigt stark kollektion som tilltalade mig. Mjuk färgskala, fina material samt användbara, luftiga plagg till vardagsgarderoben. Rutor och animaliska prints syns även här. 

 

”Rutor i alla möjliga sammanhang, puffärmar samt voluminösa plagg”

 

 

 @ellesverige, @fitzpatrickerin, @josefinevogt, @thestreetland, @stylesightworldwide, @annasarlvit, @streetrends)

Streetstyle är alltid roligt att spana in! Många influencers är på plats och här finns mängder av inspiration att fånga upp. Plagg blir ju så mycket finare att se på än när de hänger i en butik, dessutom är en personlig stil alltid roligt att inspireras av tycker jag. Vintagekläder blir allt vanligare på streetstyle-scenen även under modeveckorna och hoppas vi får se mer av detta framöver. Vore även välkommet av designers att sponsra med plagg från gamla kollektioner istället för med enbart nytillverkade plagg.

 @rotatebirgerchristensen, @thelocals, @karrodall, @ganninorge, @thestyleograph, @group88_official, @custommade_official, @pernilleteisbaek, @stylesightworldwide)

Trenderna som är tydliga just nu är rutor i alla möjliga sammanhang, puffärmar samt voluminösa plagg, blommiga mönster, animaliska prints, mönstermix, skinnplagg, små väskor och stora smycken. 

Jag ser fram emot att skriva återkommande månadsvisa krönikor om mode under hösten här på JWHF och hoppas att du kommer få tips och inspiration till din personliga garderob och stil. Vi syns och hörs!

Kram,
Erika 

 

10
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Fia

Underbar sammanfattning! Tack.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.