2019-08-19

Inneliv: hemma hos Nilla

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Hej Nilla, läget?

Fint tack!

Berätta, var är vi någonstans?

70-talsvilla i Kämpinge. Nära havet nära skogen. Nära Malmö, ganska i alla fall.

 

”Bra inredning är som magi, man bara trivs”

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg

Vad gör du mest här?

Lever mitt liv tillsamman med Jonas och två barn, Selma 11 år och Tuva-Li 9 år. Det är full rulle med barn i den åldern men vi gillar alla att vara hemma, så det blir mycket hemma-häng.

Jag har mitt kontor hemma, så jag jobbar här också. Jonas jobbar också hemma sedan ett halvår.

Vardagslyx tycker vi.

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg

 

”Det går alldeles utmärkt att skapa vackra miljöer utan att köpa dyrt eller/och ny-producerat”

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Livet är ju mer än bara grejer, men vi älskar fina miljöer. Hur tänker du kring det?

Jag tänker att livet inte är så mycket grejer, utan det andra. Allt vi gör, det är livet! Hellre skapa minnen tillsammans än handla grejer.

Samtidigt älskar jag vackra saker, både inredning och kläder. Ibland blir det stor konflikt i huvet, eftersom vi sedan 2 år tillbaka bestämt oss för att handla mindre (familjen alltså). Då är det tur att det finns second hand, det känns bättre. Både för plånboken och miljön. Och det går alldeles utmärkt att skapa vackra miljöer utan att köpa dyrt eller/och ny-producerat.

Matcha tre färger, vilka väljer du?

Å jag kan inte stanna vid tre, haha! Älskar färger. Då väljer jag lila + lavendel + gräsgrön. Det lät fint.

Eller klargul + senapsgul + korall. Eller turkos, rost + marinblå. Jag kan hålla på hela dagen, haha!

 

”Färginspiration finns överallt omkring mig. En sko slängd i gräset, en buske mot en husfasad eller en gammal broderad kudde, whatever!”

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Hur får det här stället dig att känna?

Tacksamhet. Lugn. Glädje också, kanske mest för att familjen (oftast) finns här inne.

Lugnet jag känner här gör att jag kan vara hemma i dagar utan att bli uttråkad. Säkert veckor också men det har jag aldrig testat. Jag laddar batterier här, är nog rätt bra på att blunda för allt som egentligen borde göras.

 

”Våga vara personlig, då kommer din inredning att hålla bättre över tid”

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Hur blir man inspirerad?

Jag inspireras mycket av människor. Hur folk klär sig och för sig. Och jag älskar att besöka människors hem! Mest inspirerande är de som bryr sig minst om inredning och estetik. De som gör sitt bästa för att bara få allt att funka genom roliga och kluriga lösningar. Underbart!

Färginspiration finns överallt omkring mig. En sko slängd i gräset, en buske mot en husfasad eller en gammal broderad kudde, whatever! De dyker upp där jag minst anar det, det verkar som om min hjärna alltid är på jakt. Innan man hade kameran i mobilen gick jag alltid runt med en mini-kamera och jag har fullt med gamla konstiga färg-foton.

Vad är inredning?

Jösses vilken bra fråga! Det ligger nära till hands att svara färg, form och funktion. Men vad trist! Inredning är så mycket mer än så. Det är människorna i rummen, hur de använder och mår i rummen. Bra inredning är som magi, man bara trivs.

Vad rekommenderar du?

Våga vara personlig, då kommer din inredning att hålla bättre över tid. Samla inspiration som du gillar. Till slut har du ett gäng bilder eller grejer som är DU (eller ni). Ha det som röd tråd när du inreder, håll dig konsekvent till den när du tvekar. Undvik att falla för trender som inte är du.

Tänk till innan du slänger ut och köper nytt. Det kanske går att förvandla en möbel så den blir en ny favorit? Måla eller klä om. Eller köp nya ben eller luckor, finns ett gäng företag som säljer snygga komplement till befintliga möbler. Finns det inte kanske en snickare kan fixa?

Ta hjälp om det känns för svårt.

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg

 

Följ Nilla på @gorillah.designstudio

 

Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg
Foto: Jenny Brandt Grönberg

Bästa med stället?

Fölket i huset. Havet runt knuten och vår vildvuxna skogstomt. Praktisk planlösning också. Och att vi bestämmer allt ihop, alla fyra faktiskt, även om Jonas och jag alltid har veto, haha!

Alla bilderna är tagna av Jenny Brandt Grönberg

12
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Tiina Heiskanen

Hej, soffan, den gröna och korgstolen. Föll en pladask för. Säg att det går att finna någonstans? Jag gillar alltet. Rakt av. Tacksam för svar om de två möblerna.
Hej så länge
Tiina

SÅ FINT! <3 Woww

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.