2019-06-25

Maten & livet mitt på landet: möt Louise Bondebjer!

För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!

Hej hopp! Jag heter Louise Bondebjer & är redan 41 år, tiden den rusar.

Jag är en glad skåning, uppvuxen på gård utanför Helsingborg. Efter diverse turer runt världen, studier, arbete & annat kul så är jag nu åter bosatt i Skåne. Denna gång ett stenkast utanför Malmö, i byn Skumparp, med man & 4 fina barn.

Jag är en livsnjutare tycker jag nog, tumme upp för allt vackert i omgivningen, såsom ljuva dofter, blommor & blader, god mat & dryck. 

Är även mycket svag för ”färg” oavsett vad det gäller; råvaror, kläder, inredning, trädgård, dukningar.. det ger mig en stor nypa energi, helst i en salig blandning utan större eftertanke, brukar bli bra ändå!

Idag arbetar jag som frilansandes matstylist, receptskapare, kokboksförfattare och lite så! Är just nu igång med kokbok nr 2, & himla skoj att jag nu kan titulera mig bloggare på nytt på grymma ”JustwannaHavefun”;)

2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?

Jo, jag tänker att det ju helt klart mestadels kommer att bjudas på härliga, enkla recept och matinspiration för såväl vardagen som mer festliga stunder. Jag gillar okomplicerad matlagning med ”korta” ingredienslistor, säsongstänk såklart, gärna närodlat, och att det som lagats dukas fram och presenteras på ett omsorgsfullt & tilltalande sätt. Jag gillar när den absolut enklaste måltiden kittlar mitt estetiska sinne, vilket är fullt möjligt!

Jag gillar Cajsa Wargs devis – ”Man tager vad man haver”- brukar bli gott & med en twist på det klassiska.

Grön mat och att baka bröd & kakor stortrivs jag med, hojta till om ni tycker det blir för mycket av den varan..

Just det, jag är utflyktsfantast nr 1 så ett och annat tips på HotSpots hoppas jag kunna ge; mysiga caféer, personliga butiker, Lanthandlar, Plantbodar, picknickställen, loppisar etc..

3. Vad är din drömbloggrubrik?

Då jag funderade på namn till min tidigare matblogg som nu varit vilandes i ca 1 1/2 år så ville jag så gärna namnge den till något så enkelt som ”Happy Cooking” då jag blir så glad och tillfredställd av att laga mat. Tyvärr var det namnet redan tagit så det blev aldrig så den fick heta… och vad gäller rubrik, kanske ”Sommarlovsfrukost i äppellunden”, det ger mig goda associationer.

4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?

Källa: här

Ett uppdukat avlångt trämatbord med diverse potpurri av godsaker; nybakat, nyvispat, marmelader, kompotter, fräscha grönsaker, frukter, ostar, juice och en stoor balja nybryggt Sir William te.

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

–  Storstäda rekvisitaförrådet

–  Pimpa min trädgård i sommarskrud

–  Ladda batterierna inför mina kommande blogginlägg

6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder. Hur hanterar du och tänker kring den pressen?

Det är klart att jag har de önskemålen/kraven i åtanke men med åldern ges en del sunda värderingar. Jag gör så gott jag kan och hoppas det blir bra & givande för er läsare. Sen är det klart viktigt att vara lyhörd och stanna upp emellanåt och lyssna av eventuella önskningar från läsarna som kan ge nytt bränsle åt arbetet kring bloggen.

7. Vilka bloggar fastnar du för?

Jag gillar bloggar med vackra bilder där det råder en mjuk trevlig ton. Gärna där det ges tips & råd med inspiration kring mat/inredning & trädgård.

8. När gapskrattade du senast?

Haha, det var förra onsdagseftermiddagen då jag skolade in vår son Carl på förskolan för tredje dagen. Det kom fram en liten söt flicka och frågade vad jag gjorde där ”varenda dag nuförtiden”. Jag berättade att jag jag skolade in lille Carl på förskolan.. Då tittade hon på mig med frågandes ögon och undrade om det verkligen var möjligt för en mormor att skola in sitt barnbarn på förskolan, gör inte mammor eller pappor det?!……..Alldeles underbart ju;)

9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!

1) För mitt bästa välbefinnande som morgonpigg är det alldeles underbart för mig med en timmes morgonmotion ute i det fria- gärna mellan 5.30-6.30, på tom mage. Helst på egen hand, med känsla av att ALLA andra sover. Kommer sedan hem som en nyponrosig & belåten mamma redo för lite god frukost och att riva tag i dagen. 

2) För att slippa laga mat från grunden var eviga dag är jag en fena på att laga stora satser som kan användas i 2-3 dagar på olika sätt. De överblivna kokta potatisarna från köttbullarna Dag 1, blir del av grönsakspytt dag 2 och spenat & potatisfrittata dag 3.

3) Nu med hela sommaren framför oss med ljusa kvällar & förhoppningsvis fint väder tycker jag det är en ynnest att lägga ut filten på gräsmattan och äta middagen enkelt utomhus istället för i köket . Smulor & rester tar fåglarna hand om och det blir en lyxig känsla av att slippa skura köket efter måltiden och det bjuder ofta in till lek i trädgården efteråt.

Ni hittar Louises Instagram här och blogg här.

5

Kommentera

Malin

Bjud gärna på tips på hur du gör stora satser och får det att bli fler dagars mat. Behöver all hjälp jag kan få på den plan…
Kul med ny blogg.. ser fram emot att läsa den!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.