2019-05-27

Malmös minsta lägenhet – hemma hos Malin Leth

 

”love people, use things.
The opposite never works”

 

Hej Malin, läget?

Med mig är det toppen! Jag blir liksom totalt energifylld av våren i Malmö, samtidigt som jag har många spännande projekt som ligger i startgroparna och det gör mig riktigt pepp.

Berätta, var är vi någonstans?

Vi är i min lilla lägenhet i Slottsstaden, i Malmö. Den ligger på en gata nära Charlies, Atrium och St Jacobs. 

”låta hemmet växa fram
i takt med kreativiteten
är min egen melodi”

 

Vad gör du mest här?

Haha, med tanke på hur nära jag har till caféerna så är det väl just det jag gör, och min man och vår lilla fralla Bedjo har ingenting emot att haka på 🙂 Annars så det jag gör mest här nu är att prata om resursanvändning – både globalt och lokalt – framförallt genom podcasten Love Zero Waste tillsammans med Evelina. Vi måste bli bättre på att se våra resurser i flöden och identifiera möjligheterna med att använda dem optimalt. Och eftersom många verksamheter har haft sin start i resursslöseri så behöver vi prata ännu mer om business unusual – det är dags att tänka om.

Livet är ju mer än bara grejer, men vi älskar fina miljöer. Hur tänker du kring det?

Ja, precis. Och det finns ju så mycket grejer! Heltokigt. Jag gillar uttrycket: ”love people, use things. The opposite never works”.  Jag vet inte riktigt vart den här övertron i att vi kan snabbköpa oss själva lösningar kommer ifrån. Många gånger ger sig ju folk ut för att köpa inredning för att fylla en ”tomhet” eller en känsla av att något saknas i hemmet, men om man inte riktigt vet vad som ligger bakom den känslan så är risken stor att man köper saker som inte gör någon skillnad. Långsamt är också bra, och att låta hemmet växa fram i takt med kreativiteten är min egen melodi.

Matcha tre färger, vilka väljer du?

Oh, lätt att det blir grönt, blått och grått – det är mina favoritfärger!

Hur får det här stället dig att känna?

Lugn och trygg. 

 

”man blir inspirerad av är antingen där man laddar sina batterier eller har sin passion”

 

Hur blir man inspirerad?

Jag själv blir inspirerad av naturen och av konst, och jag tänker att det man blir inspirerad av är antingen där man laddar sina batterier eller har sin passion. 

Vad är inredning?

Inredning för mig är någon form av identitet eller funktionellt konstnärligt uttryck som underlättar ens vardag.

 

”ha bara sånt som du verkligen gillar”

 

Vad rekommenderar du?

Att prova down-sizing och inte ha för många saker. Och jag vet att det börjar bli uttjatat, men det kan inte sägas många gånger nog: ha bara sånt som du verkligen gillar. Ingenting gör någon nytta om det ligger längst in i garderoben eller högst upp i köksskåpen om det aldrig används. 

Bästa med stället?

Jag gillar golvet väldigt mycket, framförallt när jag tänker på att jag hittade det under fyra lager av laminat, tidningar, gipsskivor och något gammalt mjukt spackel, men jag gillar också väggen som jag stänkmålade. Haha, jag har nog aldrig varit så prickig av färg som jag var då. Det var väldigt kul att skapa något på en hel vägg.

 

Fotona är tagna av Jenny Brandt Grönberg
Du hittar mer av Malin här, här och här.  

23
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Wow vilket fint och inspirerande hem! Blev helt förälskad i det gröna köksbordet! Vill måla om vårt på studs 🙂

Angelica

Så inspirerande!

Emma

Grymt att detta perspektiv lyfts ( tex. Vikten av mindre konsumtion) mer sånt på denna sajt!

Hanna

Så mysigt!
Vad är det för en soffa?

Anna

Så fint! Postern med ögonen från LP-skivan i den rosa backen är fantastisk. Någon som vet var man får tag på den?

midis

Eller hur är den fantastisk! Det är vår egna bloggare & fotograf Jenny som säljer sina fotografier. Besök gärna jennyojens.com eller skriv direkt i hennes blogg!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.