Sponsrat av Bonniers Bokklubb

2019-05-09

JWHF’s bokklubb; välj bok nr #6 från de nominerande till Årets bok

Snart har JWHF’s bokklubb varit igång ett helt år! Vilket känns så fantastiskt roligt – tack för ni läser upplever och färglägger internet tillsammans med oss. Vår bokklubb började i samband med Årets Bok 2018, och nu är det äntligen dags för 2019s böcker. Vi vill såklart läsa så många som möjligt av de nominerade böckerna och har inför nästa bok valt ut fem av de nominerade böckerna för JWHF’s bokklubb att rösta kring. Boken som vinner vår omröstning, blir alltså nästa bok vi läser.

Årets Bok 2019

Tillsammans med svenska folket utser Bonniers Bokklubb årets bok. En jury nominerar 12 böcker där svenska folket röstar fram en vinnare. Man röstar enkelt på aretsbok.se genom att fylla i sin e-postadress och klickar ”Rösta”.Röstningen pågår t.o.m. 25 augusti och vinnaren meddelas och belönas på bokmässan i Göteborg i slutet av september, så du i lugn och ro kan fylla sommaren med härlig läsning! Du kan rösta en gång om dagen under hela röstningsperioden, om man har mer än en favorit!

Välj bok nummer 6: 

Hitta din favorit och rösta här i vår Facebook grupp vilken du vill att vi ska läsa.

Påfågelsommar, Av Hannah Richell

I 1950-talets England är Lillian fångad i ett olyckligt äktenskap på godset Cloudesley. När en karismatisk konstnär bjuds in sätts allt på spel … Sextio år senare återvänder Lillians barnbarn Maggie till släktgodset och upptäcker mörka hemligheter. Gripande och uppslukande kärleksroman, där drömlik atmosfär flätas samman med skrämmande skeenden.

Läs mer här. 

 

Till minne av en villkorslös kärlek, Av Jonas Gardell

Den excentriska frikyrkodottern och hemmafrun Ingegärd Rasmussen passar inte in i folkhemmet. Hon är intelligent, oberäknelig och frihetstörstande. När maken sviker blir hon ensam med barnen i radhuset. Ett ömsint och tragikomiskt porträtt som ger upprättelse åt en älskad, men gränslös, mamma. Gardell bjuder på enastående berättarglädje, humor och svärta!

Läs mer här.

Pachinko, Av Min Jin Lee

När sextonåriga Sunja blir gravid väntar ett liv i skam i 1910-talets Korea. Hon räddas när en ung präst friar och tar henne med till Japan. Men tillvaron i det nya landet präglas av både fattigdom och förtryck. En fascinerande och drabbande berättelse om fyra generationers öden; om familjeheder, kärlek, överlevnadskonst och okuvliga kvinnor.

Läs mer här. 

 

Manhattan Beach, Av Jennifer Egan

När Ed Kerrigan försvinner spårlöst i 30-talets New York tvingas hans dotter Anna axla ansvaret för sin älskade, svårt sjuka syster. Samtidigt kan Anna inte sluta leta efter sin far. Sökandet för henne in i en både glamourös och farlig värld … En storslagen berättelse om kärlek, svek och försoning. Njutningsfull roman som vimlar av spännande detaljer.

Läs mer här. 

 

Järtecken, Av Christoffer Carlsson

1994 mördas en ung kvinna i halländska Marbäck och hennes pojkvän grips. Men polisen Vidar Jörgensson har sina tvivel, och tio år senare gör han en chockerande upptäckt. Vad var det egentligen som hände i Marbäcksskogen? Psykologiskt trovärdig in i minsta detalj med en förtätad stämning där läsaren lär känna en liten ort och dess invånare på djupet.

Läs mer här. 

Rösta fram vår nästa bok här. 

Omröstningen avslutas söndagen 12e maj. Efter avslutad omröstning presenterar vi en exklusiv rabattkod till den aktuella boken tisdagen den 14 maj. 

 

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.